15 Sfaturi Importante Ca Sa Faci Economie De Apa 

15 sfaturi pentru economie de apa

Am strans mai jos top 15 sfaturi pentru instalatori si pentru utilizatori ca sa fie mai usor sa faci economie de apa.

Unele dintre ele sunt obisnuite si de bun simt, dar mai mult de 50% dintre noi nu fac lucrurile de baza pentru reducerea consumului de apa si pentru a economisi bani.

Putem cu totii sa reducem consumul de apa facand mici modificari ale obiceiurilor pe care le avem acasa, si prin alegerea de produse eficiente.

Economie de apa in baie

15. Nu uita sa opresti robinetul de apa in timp ce te speli pe dinti. Un robinet care curge liber iroseste apa cu un debit de 6 litri pe minut.

14. Cumpara o toaleta eficienta cu doua clapete de actionare care da utilizatorului posibilitatea sa aleaga cata apa sa foloseasca. Asta poate insemna ca vei folosi 4-6 litri de apa fata de sistemul vechi care foloseste 13 litri la o folosire.

13. Incearca sa eviti aruncarea in WC a servetelelor pentru demachiat. Simplu fapt de a le arunca la cosul de gunoi, te ajuta sa faci economie de apa.

12. Daca faci cada, folosesti in medie 80 de litri de apa, in timp ce un dus poate folosi cam o treime din aceasta cantitate. Dar sa fi atent, pentru ca unele dusuri mai puternice pot folosi defapt mai multa apa decat cada.

11. Foloseste un perlator de baterie sau un aerator de baterie care reduce cantitatea de apa folosita amestecand aer cu apa pentru a oferi aceeasi presiune.

10. Nu lasa dusul sa curga ininte sa intri, si incearca sa ti cont de timpul pe care-l petreci la dus, punand o alarma la telefonul mobil.

9. Umple cada mai putin. Daca umpli cada cu cativa centrimetri mai putin ca de obicei, poti economisii 5-10 litri de apa.

8. Poti reduce consumul de apa folosind apa de la cada ca sa uzi gradina sau gazonul.

Economie de apa in bucatarie

7. Incearca sa folosesti o incarcare plina la masina de spalat vase de fiecare data. Poti face asta daca te asiguri de la inceput ca ai cumparat un model cu capacitate de incarcare suficienta.

6. Incearca si alte programe la masina de spalat vase, multe modele noi ofera varianta “Eco” sau Economy” care folosesc mai putina apa si energie. Asta poate fi mai eficient decat spalatul vaselor la mana.

5. Incearca sa pui un lighean mai mic sau un castron in chiuveta ca sa opresti excesul de apa. Asta reduce consumul cu pana la 50% si poti folosi apa stransa ca sa speli legumele sau sa uzi gradina decat sa o lasi sa curga la canalizare.

4. Monteaza un economizor de apa sau un perlator de apa ca sa faci economie de apa. Daca ai deja si sunt infundate, vezi aici cum desfaci si cum cureti un perlator de baterie.

Economie de apa la spalarea hainelor

3. Statisticile arata ca o incarcatura a masinii de spalat rufe este de obicei mult mai mica decat capacitatea maxima a modelului. Mai adauga cateva tricouri ca sa folosesti masina de spalat plina.

2. Citeste manualul de utilizare ca sa afli care ciclu este cel mai eficient pentru consumul de apa. Nu este intodeauna cel mai scurt.

Cand vine vorba de apa de baut…

1. Aici este locul unde NU trebuie sa faci economie de apa. Sa bei apa multa este unul dintre cele mai bune lucruri pe care poti sa le faci.

Cata apa trebuie sa bei pe zi?

  • Daca faci efort minim, adica stai si te uiti la televizor, 2 litri de apa este in regula.
  • Daca vrei sa fi top performer, sa faci performanta, sa fi un manager bun, sa fi eficient, bea 3-5 litri de apa.

Creierul nostru contine 80% apa. Te indemn sa bei multa apa! Este unul din cele mai bune lucruri pe care poti sa le faci. In aceasta lume moderna si mai ales pentru cei care lucreaza la birou, dezhidratarea cronica este ceva obisnuit.

Si da, este ok sa mergi mai des la wc sa faci pipi dupa ce bei apa.

Distribuie articolul pe facebook pentru a-l vedea si prietenii tai. Si nu uita sa te inscrii la newsletter pentru articolele noi.

sursa: installeronline.co.ukClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: