Centrale termice electrice – avantaje si dezavantajeCentrale termice electrice – avantaje si dezavantaje

Centralele termice electrice sunt o metoda de incalzire a apei calde printr-un sistem care foloseste doar energie electrica. O centrala termica tipica foloseste gazul pentru incalzirea apei, in timp ce una electrica poate fi folosita si in zone in care alimentarea cu gaz nu este posibila.

Intrucat centralele termice obisnuite se bazeaza pe arderea gazului pentru a genera caldura, centralele termice electrice se bazeaza pe energia electrica provenita de la reteaua de alimentare a proprietatii. Ele incalzesc cu ajutorul rezistentelor electrice din centrala. Apa devine tot mai fierbinte pe masura ce intra in contact cu rezistentele electrice. Dupa ce se incalzeste suficient este pompata in calorifere pentru a incalzi toate camerele.

Incalzirea cu centrale termice electrice este foarte populara pentru ca sunt considerate foarte eficiente. Acest lucru se datoreaza faptului ca centralele termice electrice nu se bazeaza pe arderea combustibililor fosili, precum gaz ori petrol, pentru a produce caldura. Asa ca nu exista nicio sansa ca in timpul arderii combustibilului, sa existe si pierderi de caldura.

Magazinul online Roinstalatii, unul dintre liderii pietei de instalatii, cu mii de clienti multumiti la activ, vine in intampinarea dumneavoastră cu informatii valoroase despre centralele termice electrice.

Avantajele centralelor termice electrice

  • Eficienta crescuta

O centrala termica traditionala, pe gaz, scapa de gazele reziduale prin evacuarea lor printr-un horn sau printr-un cos de fum. Pentru ca in cazul centralelor termice electrice nu este nevoie de un astfel de sistem, energia termica utila nu se pierde. O centrala termica electrica are astfel randament de 99%.

  • Nu trebuie sa fie racordata la retele comune

In anumite zone ale tarii oamenii nu au acces la conducte de gaz, motiv pentru care se folosesc foarte mult centrale termice electrice pentru ca sunt o alternativa perfecta pentru incalzirea locuintei si pentru asigurarea apei calde menajere.

  • Costuri reduse de instalare

Daca pe proprietatea dumneavoastra nu exista conducte de gaze, instalarea sistemului poate atinge costuri foarte ridicate, de zeci de mii de lei. O centrala termica electrica reprezinta, in acest caz, o solutie ieftina, intrucat nu necesita instalarea unor sisteme suplimentare.

  • Nu ocupa mult spatiu

Centrala termica electrica este perfecta pentru casele de mici dimensiuni, in care spatiul ridica probleme. Spre deosebire de centrala termica pe gaz, centrala termica electrica nu trebuie sa fie montata in apropierea unui perete exterior. Poate fi montata fara probleme in camere inchise, in debara, pe hol, si nu trebuie sa fie aproape de peretele exterior pentru ca nu are tubulatura de evacuare.

  • Mentenanta redusa

Centralele termice electrice nu au nevoie de revizii la fel de des precum cele pe gaz, servindu-si scopul ca orice alt aparat electric.

  • Sunt prietenoase cu mediu

Centralele termice electrice se bazeaza pe energie electrica, nu pe arderea de combustibil. Astfel ele nu aduc prejudicii mediului.

Dezavantaje pentru centrale termice electrice

  • Nu sunt ideale pentru casele mari

Centralele termice electrice pot incalzi o cantitate relativ mica de apa, motiv pentru care in cazul proprietatilor de mari dimensiuni sunt recomandate sisteme de incalzire conventionale. Pentru casele de locuit, de obicei se pot instala puteri electrice intre 6 – 28 de kw.

  • Costurile electricitatii

Pentru ca centrala termica electrica utilizeaza o cantitate mare de energie electrica, costurile acesteia din urma vor fi mai mari.

  • Potentiale pene de curent

Daca alegeti o centrala termica electrica, va veti baza exclusiv pe electricitate pentru incalzirea apei, ceea ce inseamna ca in cazul unor pene de curent puteti ramane fara apa calda pana cand instalatiile sunt reparate.

Roinstalatii este un magazin online care comercializeaza centrale termice, precum si calorifere, radiatoare, boilere, pompe de apa si alte instalatii termice si sanitare, din anul 2011. Punand pret pe experienta clientului, Roinstalatii se angajeaza ca livrarile sa se faca prompt. Garantia produselor este respectata cu strictete, la fel si drepturile de consumator ale clientului. Roinstalatii colaboreaza cu marci de renume din domeniul instalatiilor, calitatea produselor fiind exceptionala.

Ce alte avantaje sau dezavantaje ale centralelor termice electrice mai cunosti? Scrie parerea ta intr-un comentariu mai jos, si hai sa discutam.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: