Hidrofor Fara Vas de Expansiune. Metoda Rapida de Alimentare cu Apa

Intr-un hidrofor fara vas de expansiune Grundfos MQ 3-45 sunt incorporate pompa cu motorul ei, rezervorul incorporat si panoul de comanda. Vasul de expansiune nu este necesar sa se monteze, el este echipat cu un mic rezervor incorporat cu membrana. 

Hidrofor Fara Vas de Expansiune. Metoda Rapida de Alimentare cu Apa

Usor de folosit

Folosirea unei pompe de hidrofor Grundfos MQ 3-45 este simpla si usoara. Dupa montarea hidroforului, apesi butonul “ON” odata si vei avea multi ani de functionare fara probleme.

Setarile sunt indicate clar de leduri pe panoul de comanda al hidroforului.

Vasul de expansiune incorporat in pompa este suficient pentru a asigura alimentare sigura cu apa la robinet.

Hidroforul Grundfos MQ 3-45 porneste automat cand dai drumul la robinet.


Hidrofor Grundfos MQ3-45

Hidrofor Grundfos MQ3-45 

 • Presiune maxima [bar] 4,3
 • Putere [W]  1000
 • Debit maxim [m3/h] 4,5
 • Racord: G1”
 • Aspiratie maxima [m] 8
 • Greutate [kg] 13
 • Nivel de zgomot [dB[<70
 • Volum rezervor[l] 0,16
Vezi oferta de pret!

11 avantajele ale folosirii unui hidrofor fara vas de expansiune Grundsfos MQ3-45

 1. Prin intermediul presostatului se opreste cand nu mai este cerere de apa si porneste automat la deschiderea unui reobinet sau consumator.
 2. Are protectie la lipsa apa si protectie la supraincalzire.
 3. Este autoamorsant, aspira de la 8 metri si are clapeta de sens incorporata.
 4. Panoul de comanda este usor de folosit.
 5. Pompa are incorporat un rezervor care reduce numarul de porniri si opriri.
 6. Este usor de ales.
 7. Usor de montat.
 8. Usor de folosit.
 9. Foarte silentios, cu nivel mic de zgomot.
 10. Protejat la blocare.
 11. Necesita putin spatiu pentru montaj avand dimensiuni compacte si fiind fara vas de expansiune.    

hidrofor fara vas de expansiune Grundsfos MQ3-45

Grundfos MQ3-45 este un hidrofor fara vas de expansiune pe care-l poti folosi oriunde:

 • Case unifamiliale;
 • Case de vacanta;
 • Ferme;

Un hidrofor fara vas de expansiune Grundfos MQ 3 este usor de ales

Pompa Grundfos MQ este o pompa  de hidrofor compacta, destinata alimentarii cu apa casnica. Este un produs premium usor de folosit, care se poate monta apropae oriunde datorita dimeniunilor mici. Pompa de hidrofor este autoamorsanta si poate aspira de la adancimi de maxim 8 metri. Pentru ca pompa MQ are un rezervor incorporat, aceasta este un hidrofor fara vas de expaniune.

Pompa de hidrofor Grundfos MQ este deasemeni usor de folosit la ridicarea presiunii apei sau alimentare cu apa din rezervoare.

Usor de instalat

Hidroforul fara vas de expansiune Grundfos MQ este usor de instalat. Pompa este compacta si orizontala, construita ca sa aiva loc unde este spatiu limitat. Datorita vasului de expansiune de hidrofor incorporat, nu este necesar un vas de expansiune sau presostat separat.

Racirea pompei de hidrofor Grundfos se face cu apa pe care o circula deci nu are ventilator care sa faca zgomot. Pentru ca este autoamorsanta, nu trebuie spatiu pe langa pompa pentru amorsare.

Usor de folosit

Folosirea unei pompe de hidrofor Grundfos MQ 3-45 este simpla si usoara. Dupa montarea hidroforului, apesi butonul “ON” odata si vei avea multi ani de functionare fara probleme. Setarile sunt indicate clar de leduri pe panoul de comanda.

Vasul de expansiune incorporat in pompa este suficient pentru a asigura alimentare sigura cu apa la robinet. Hidroforul Grundfos MQ 3-45 porneste automat cand dai drumul la robinet si nu se simte lipsa de presiune.

Beneficii unice ale hidroforului Grundfos pentru utilizator

 1. Pompa are functia antiblocare si previne pornirea si oprirea foarte deasa in caz de scurgeri.
 2. Protectia la lipsa apa opreste automat pompa daca merge in gol. Va reincerca pornirea la fiecare jumatate de ora timp de 24 ore pana apa va fi disponibila din nou.
 3. Pompa trebuie pornita manual daca au trecut mai mult de 24 ore fara ca apa sa revina.
 4. Functia de reset automat se poate dezactiva daca se doreste.
 5. Exista si protectie termica care opreste imediat pompa daca se supraincalzeste. Pompa va porni automat in 30 minute dupa ce se va raci.

Grafic de functionare pompa Grundfos MQ 3-35 MQ 3-45

Panou de comanda usor de folosit

Panoul de comanda al hidroforului Grundfos MQ3-45 este usor de folosit si are leduri ce indica

– pornirea pompeiPanou pompa Grundfos MQ

– reset automat

– alarma (supraincalzire sau lipsa apa)

Pompa este livrata cu o clapeta de sens care este recomandat sa se monteze pe aspiratie. Daca lungimea conductelor este mare, acestea se vor sprijini corespunzator cu bratari, pentru a nu solicita racordurile pompei.

Daca se face aspiratia pompei de hidrofor Grundfos din put, se va monta la capat un sorb. In loc de teava se poate folosi furtun dar trebuie sa fie rigid.

La pornire

Inainte de pornire pompa se va umple cu 4-5 litri de apa pentru a se amorsa. Dupa pornirea pompei, ea se va autoamorsa. Daca procesul nu reuseste pompa se opreste automat si reporneste in 30 de minute.

Intretinere

Pompa Grundfos MQ 3 nu necesita intretinere.

Pompa Grundfos forum

Hai sa vedem ce spune lumea despre acest hidrofor fara vas de expansiune Grundfos MQ. Poti vedea mai jos cateva comentarii postate pe forumul sofpedia despre pompa Grundfos.

– Am un hidrofor Grundfos MQ3 – 45. Este montat din 2011 septembrie. Pana acum nu am avut probleme cu el. bogdan19711

– Noua pompa MQ din gama A-O-A-BVBP. Este o pompa “inteligenta” care are incorporat in ea un mic rezervor cu membrana precum si senzor de presiune si debit. florin71_skoda

– Am gasit un hidrofor Grundfos (MQ 3-45) care pare capabil sa urce apa pana la 45 m insa nu stiu daca poate duce distanta de 200 de metrii.  @sof

Vezi aici toata discutia despre pompe Grundfos forum.

Despre Grundfos

Pompele Grundfos sunt fabricate in Danemarca incepand din 1945 si firma este una din cei mai puternici producatori din lume. Se produc anual 16 milioane de pompe iar firma are peste 16.000 angajati. In lume sunt 50 de reprezentante de vanzari si 12 companii producatoare. Pentru a-si mentine pozitia de lider, grundfos investeste mult in proiectare si cercetare, cauta solutii noi si mai bune pentru designul si functionarea pompelor.

In loc de concluzie

Daca cauti un hidrofor fara vas de expansiune, Grundfos MQ 3-45 este cea mai buna varianta.

 • usor de ales
 • usor de montat
 • usor de folosit

Calitatea buna se plateste o singura data!

Spune-mi ce parere ai despre pompele de circulatie Grundfos intr-un comentariu mai jos.

Hidrofor fara vas de expansiune Grundfos MQ3-45
Intr-un hidrofor fara vas de expansiune Grundfos MQ 3-45 sunt incorporate pompa cu motorul ei, rezervorul incorporat si panoul de comanda. Vasul de expansiune nu este necesar sa se monteze, el este echipat cu un mic rezervor incorporat cu membrana.
Hidrofor Grundfos MQ3-45
Written by: Blog de Instalatii
Date Published: 12/12/2015
Daca cauti un hidrofor fara vas de expansiune, Grundfos MQ 3-45 este cea mai buna varianta. usor de ales usor de montat usor de folosit
5 / 5 stars
Sursa poza 

Click Here to Leave a Comment Below

Tudor - 4 years ago Reply

Am o pompa grundfos mq3-35 la care sa defectat motorul electric Stiti unde gasesc motor pentru Grundfos MQ 3-35?

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Tudor, poti sa cauti la firmele de service Grundfos. Sunt firme specializate care pot furniza piese de schimb pentru Grundfos.

Petre Milea - 4 years ago Reply

Această pompa hidrofor o pot conecta direct la conducta de apa de la rețeaua comunala ? Tin sa mentionez ca am presiune mica la baie si as vrea sa montez o astfel de pompa. Ma puteti ajuta cu citeva detalii va rog. Mulțumesc

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Da, poti conecta acest hidrofor fara vas de expansiune directa la retea. Daca mai sunt necesare alte detalii, te rog sa spui.

   C-tin - a couple of years ago Reply

   Poate să-l conecteze direct, dar nu-i corect pt vecinii branșați la aceeași conductă! Dacă conectează hidroforul să traga apă direct din țeava de alimentare publică, va scadea presiunea la vecini… Deci, corect este să-și achiziționeze și un rezervor cu flotor (300 litri) si să-l conecteze la rețeaua publică. Bazinul se umple cu presiunea slabă din rețea, iar hidroforul să tragă apă din acest rezervor si să o pompeze în casă.

Iulian - 4 years ago Reply

Buna M-ar interesa daca ati putea sa-mi spuneti pretul acestui hidrofor, si daca ar fi potrivit sa fie montat pentru un apartament la mansarda, el ar veni pus in pod.

Muraru Eliza - 4 years ago Reply

Va rog,as dori pretul, pentru POMPA HIDROFOR GRUNDFOS MQ 3-45. Ce capacitate are vasul hidrofor? Multumesc.

Beterenghe Dan - 4 years ago Reply

As dori sa reglez presiunea la un hidrofor GRUNDFOS MQ 3-25 , in sensul de a o mai reduce , intrucat acum are 7 bar si nu stiu cum se procedeaza . Sau poate ca trebuie sa cumpar un regulator de presiune la iesire . Ce-mi recomandati si ce-mi puteti preciza la aceasta rugaminte a mea ?

Lecea Florin - 4 years ago Reply

Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un sistem de alimentare cu apa din put. Casa se afla in Bucuresti, dar din pacate nu ma pot conecta la reteaua de apa. Putul are 14 metri adancime si as dorii sa stiu daca pot folosii acest hidrofor fara vas de expansiune? Multumesc anticipat!

Cornea Victor - 4 years ago Reply

Ma intereseaza achizitionarea unui hidrofor grundfos mq 3-35 sau mq3-45. Am o casa cu 2 nivele H=12m, 3 bai, 1 masina de spalat, 1 bucatarie si un robinet pentru udat. Putul din care se face aspiratia are luciul apei la 5m. As dorii sa-mi recomandati care din cele doua modele ar fi mai indicat si cum se poate regla presiunea de refulare ( 3 bari s-au 4 bari). Va multumesc.

Mladin Alexandru - 4 years ago Reply

La ce pret, si cum poate fi livrat.

  Blog de Instalatii - 4 years ago Reply

  Buna ziua,

  Pret si alte detalii puteti gasi la acest link.
  Transportul este gratuit.

Mladin Alexandru - 4 years ago Reply

In link eu vad o simpla pompa. Vreau sa stiu daca o pot instala in locul hidroforului fara a fi nevoit sa-i fac in paralel o instalatie cu presostat pentru o utilizare permanenta, respectiv pompa sa porneasca la 1,5-2 si sa opreasca la2,5-3 atm.

  blogdeinstalatii - 4 years ago Reply

  Pompa are in dotare senzor de presiune si senzor de debit care permit functionarea automata.
  Nu este necesar sa montezi vas de expansiune, presostat sau protectie la lipsa apa.
  Dispozitivul de control asigura pornirea automata cand se consuma apa si oprirea ei cand inceteaza consumul.

Nitan Dumitru - 4 years ago Reply

pot sa vad o schema explodata a hidroforului?

Bogdan Dumitru - 3 years ago Reply

Buna ziua,

Am nevoie de ceva consultant in vederea achizitionarii si montajului unui hidrofor

Multumesc

Matei - 3 years ago Reply

Buna ziua
am un hidrofor automat grundfos, de la o vreme am observat ca in momentul in care seschid un consumator pret de o secunda debitul apei este mai mic, dupa care totul este normal. Oare de ce se intampla asta
multumesc
Matei

vali - 3 years ago Reply

Buna ziua,
Va rog sa-mispuneti daca pot sa folosesc acest hidrofor si la bloc. Mentionez ca locuiesc la etajul 2 din 3, iar presiunea apei este f scazuta,1.2 bar si centrala deja “da rateuri” din lipsa presiunii. Cat este de silentios ? nu vreau sa trezesc toata casa cand porneste in miezul noptii.
Multumesc

BlogdeInstalatii - 3 years ago Reply

Buna ziua Vali,
Teoretic poti sa montezi hidroforul lal bloc. Practic nu stiu daca o sa-ti placa sunetul pompei cand va porni…

Frasinoi Mihai - a couple of years ago Reply

Buna ziua!
Am o hidrofor Grundfoss MQ 3-45 montata din 2010. Nu am probleme cu ea, doar ca in ultima perioada cand dau drumul la robinet la apa dureaza ceva pana pleaca hidroforul si presiunea la apa scade destul de mult. Cineva mi-a spus sa ii verific presiunea in perna de aer si nu prea stiu cum sa procedez. M-am gandit la urmatorii pasi:
1. Inchid toti robinetii (de la intrare/iesire) adica izolez hidroforul.
2. Golesc hidroforul de apa prin supapa de golire.
3. Verific presiunea in perna de aer sa fie la 1,5-1,7 atm, cu supapa de golire deschisa, apoi inchid supapa de golire.
4. Umplu hidroforul cu apa prin dopul de amorsare.
5. Pornesc hidroforul si acesta se autoamorseaza.
Astept un punct de vedere. Multumesc.
Va multumesc.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Verificati presiunea din vasul de expansiune.
  Si presostatul.

cristian ionescu - last year Reply

salut! am o pompa Hidrofor Grundfos MQ 3 – 45 si nu mai declasaza. Pot sa o remediez eu?

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Depinde ce trebuie facut la ea.
  Pentru ca poate fi o problema electrica de la presostatul pompe. Sau poate fi problema mecanica, si pompa sa nu se mai invarta.

Adrian - last year Reply

Va salut , cineva face un comentariu (un alt harb ) , a-si dorii sa aflu daca acea persoana știe ce este un hidrofor Grundfos ?
Eu am acel hidrofor de câțiva ani cumparat din Germania si nu pot decat sa ii dau nota 10 , funcționează perfect .
Faceti treaba buna cu descrierea si promovarea produselor de instalații , spor va doresc .

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Salut Adrian,

  Multumesc pentru comentariu si pentru aprecieri.
  Ma bucur ca ai acest hidrofor si ca esti multumit de el.

  Toate cele bune,

  Cosmin

Gabi - a couple of months ago Reply

Buna ziua !
Am montat si eu o pompa Grundfos MQ cu vas de expansiune incorporat. Intrebarea 1 : Eu i-am pus si un vas de expansiune de 300 de l. Serveste la ceva acest vas ?
Intrebarea 2 : Se poate regla presiunea de plecare ?
Intrebarea 3 : Pompa trage dintrun put de 100 de m dar luciul apei este la 4 m. Din cand in cand nu mai am apa la robinet, se aprinde un bec rosu pe pompa dar reporneste dupa cateva minute.
Va multumesc pt raspuns.

Leave a Reply: