9 Motive Pentru Care Sa Iubesti Incalzirea In PardosealaIncalzirea in pardoseala a fost folosita din cele mai vechi timpuri de romani

Si este folosita tot mai mult la noi in tara pentru ca este un sistem de incalzire confortabil si economic.

In acest articol Blog de Instalatii iti prezinta 9 motive pentru care sa iubesti incalzirea prin pardoseala.   

9 Motive Pentru Care Sa Iubesti Incalzirea In Pardoseala BlogdeInstalatii.ro1. O solutie rentabila si eficienta de incalzire

Vrei sa ai o casa confortabila si calduta? Dar fara o factura mare la incalzire.

Daca cauti solutii rentabile de incalzire, atunci trebuie sa stii ca incalzirea in pardoseala este una dintre cele mai bune.

Diferenta de cost cu materialele si montajul se vor amortiza in timp de la economia pe care o faci cu factura de incalzire.

Cu un sistem de incalzire prin pardoseala poti sa faci economie de 15 – 30%.

avantaje pentru incalzirea prin pardoseala2. Montaj usor

Montajul incalzirii prin pardoseala este usor de facut. Dar trebuie facut corect si respectand instructiunile de montaj recomandate de producator.

Incalzirea in pardoseala electrica se poate face folosind kituri de covoare electrice cum este acest model. Trebuie sa stii ca au costuri mai mari de exploatare. Dar poti sa le montezi in baie cand o renovezi, sau in bucatarie. Ca sa ai cald la picioare.

Incalzirea in pardoseala cu agent termic merita pentru ca si consumul este mai mic fata de alte variante. Se poate monta usor la case si apartamente si poti gasi kituri cu toate accesoriile necesare

kit covor aluminiu incalzire sub pardoseala parchet blogdeinstalatii.ro3. Investitie pe termen lung

Una din investitiile pe termen lung in casa ta, si una care poate sa adauge valoare imobilului, este incalzirea prin pardoseala.

Pentru ca incalzirea in pardoseala se monteaza peste o izolatie corespunzatoare, si pentru ca si casa trebuie sa fie bine izolata, certificatul energetic al casei va indica o clasa energetica buna.

Casa va fi mai eficienta si mai ieftin de incalzit.

Parchet dublu stratificat pentru incalzire in pardoseala Blogdeinstalatii.ro4. Incalzire egala si pierderi mici

Poate crezi ca exista un singur beneficiu pentru incalzirea prin pardoseala, si anume o podea calda. Peste care toata lumea poate sa mearga cu picioarele goale.

Dar este mai mult decat un lux. Incalzirea in pardoseala incalzeste camerele incalzind toata suprafata podelei si obiectele de pe ea. 

Se pot monta tevile mai apropiate in zonele cu transfer termic pentru a compensa pierderea de caldura. Si vei avea o pardoseala incalzita uniform, fara a irosi energie sau caldura. Si fara zone prea calde sau prea reci.

incalzire in pardoseala cu apa BlogdeInstalatii

5. Este ascunsa privirii

Ai vazut cum caloriferele sunt puse in cele mai ciudate locuri? Intodeauna la mijlocul peretelui sau chiar mai rau, sub fereastra. Asta face foarte greu sa ai perdele si draperii lungi care sa ajunga pana jos.

Totul la incalzirea in pardoseala este ascuns privirii. Asa ca nu vei avea de aranjat lucrurile in jurul caloriferelor si ele nu-ti vor ocupa spatiul.

Tot ce trebuie controlat, intretinut si folosit este regasit intr-un singur kit pentru incalzire prin pardoseala. Dar cel mai bun lucru la acest sistem este ca este ascuns si nu se vede.

distribuitor pentru incalzire pardoseala Blogdeinstalatii6. Creste valoarea casei

Va creste dorinta cumparatorilor si creste valoarea casei tale in cazul in care o vei vinde. Daca compari casa ta cu altele similare, dar la tine costul cu incalzirea va fi mai mic, pe care crezi ca o vor prefera cumparatorii?

Asa ca vei gasi proprietatea ta mai atragatoare pentru cumparatori, adica tu vei beneficia. Statisticile arata ca trei sferturi din cumparatori ar plati mai mult pentru o casa cu incalzire prin pardoseala.

montaj incalzire in pardoseala cu agent termic BlogdeInstalatii.ro7. Este curata si buna pentru sanatate

Incalzirea prin pardoseala merge bine cu gresia sau alte tipuri de pardoseli. Rezulta o suprafata usor de curatat si igienica. 

Aerul incalzit de calorifere ridica praful din camera pana la tavan. Cei care au astm sau alte probleme de sanatate respiratorii pot sa fie afectati. Cu incalzirea in pardoseala nu vei avea probleme.

Incalzire in pardoseala dezavantaje BlogdeInstalatii.ro8. Compatibila cu mai multe tipuri de pardoseli

Poti folosi mai multe variante. Gresie, lemn, ciment, mocheta (TOG maxim 1,5) sunt doar cateva variante ce merg bine cu incalzirea in pardoseala.

Optiunile tale nu sunt limitate. Poti folosi chiar si parchet pentru incalzirea prin pardoseala.

parchet pentru incalzire in pardoseala dedeman BlogdeInstalatii.ro9. Fara intretinere

Pentru ca nu are parti in miscare, incalzirea prin pardoseala este un sistem simplu care nu necesita prea multa mentenanta.

Este bine sa mai faci cate o verificare periodica, de exemplu pentru a verifica presiunea din circuitul de incalzire. 

Sau sa setezi temperatura sau programul la termostatul pentru incalzire in pardoseala.

incalzire in pardoseala avantaje si dezavantaje Blogdeinstalatii.ro

Concluzie

Sper ca acest ghid te-a ajutat sa alegi incalzirea in pardoseala.  Temperatura joasa care este recomandata pentru incalzirea in pardoseala o face ideala in a fi folosita cu o pompa de caldura.

Dar poti folosi si o centrala pe lemne sau o centrala electrica. Tu ce parere ai despre incalzirea prin pardoseala?

Daca ti-a placut articolul, scrie aici adresa ta de email si vei primi urmatorul articol pe mail.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: