Instalatorii Neautorizati ISCIR Pot Face Puscarie! Uite Ce Spune LegeaCand vine vorba despre repararea centralelor termice, legea din Romania cere ca acest lucru sa fie facut de firme autorizate ISCIR, nu de orice meserias.

Chiar si o gresala mica poate sa duca la probleme uriase pentru casa ta si pentru vecini, putand sa puna in pericol viata.

La centralele termice pe gaz este important sa se facamontajul, punerea in functiune, autorizatia de functionare si revizia tehnica periodica cu un instalator autorizat.

Atunci cand cauti un instalator in Bucuresti pentru centrala termica pe gaz, sunt mai multe lucruri importante pe care trebuie sa le stii, si ti le arat mai jos.

Instalatorii Neautorizati ISCIR Pot Face Puscarie! Uite Ce Spune Legea

Instalator autorizat Bucuresti

Autorizatia instalatorului inseamna ca acesta este pe lista de la ISCIR pe care o poti vedea aici.

Intodeauna sa-ti amintesti sa-l intrebi pe instalator daca este autorizat ISCIR si sa nu-l crezi pe cuvant ci sa verifici pe site-ul ISCIR.

De multe ori beneficiarii presupun ca instalatorii lor sunt autorizati, dar multi instalatori lucreaza fara autorizatie asa ca merita sa intrebi.

Firmele de service centrale termice

Tehnicianul de service care face reparatii sau puneri in functiune la centralele termice pe gaz trebuie sa fie autorizat conform Legii 64-2008 republicata in MO 399-2015, modificata cu Legea 49/2019.

Unele firme de service au un singur angajat care este autorizat. Iar ceilalti tehnicieni de service lucreaza pe autorizatia lui, lucru care este ilegal.

Instalatori autorizati pentru centrale termice in Bucuresti

Conform legii in vigoare, cei care lucreaza la centralele termice pe gaz trebuie sa fie instalatori autorizati in Bucuresti si in toata tara.

Totusi gasim multi instalatori ce lucreaza chiar daca nu sunt autorizati ISCIR conform normelor in vigoare si reparatiile facute de ei pot sa nu fie in standard.

Verifica daca instalatorul tau este autorizat. Cand lucrezi cu o firma de service autorizata ISCIR, nu trebuie sa-ti faci griji stiind ca oamenii lor sunt bine pregatiti tehnic.

E foarte important sa primesti factura pentru lucrare si garantie. Esti asigurat in acest fel ca daca apar probleme ulterior ai la cine sa apelezi pentru remedierea lor.

Instalator autorizat Bucuresti

Cat de veche este firma de reparatii centrale?

Este un semn bun daca firma de reparatii centrale termice este de mai multi ani pe piata.

Asta inseamna ca au trecut testul timpului si ca nu vor disparea a doua zi sa nu-i mai poti gasi.

O firma de instalatii mare va avea instalatori si tehnicieni de service cu multi ani de experienta ce au pregatire tehnica.

Nu ezita sa-ti intrebi instalatorul de cat timp el sau firma lui sunt pe piata. Firmele infiintate de cateva luni pot sa nu mai fie gasite cand ai nevoie de ele.

Cat de veche este firma de reparatii centrale

Legea care poate baga instalatorii neautorizati la inchisoare

Cu legea nu este de gluma iar cei care gresesc vor plati. Persoanele neautorizate nu au voie conform legii sa faca lucrari la centralele termice. 

Hai sa vedem mai jos Legea numarul 64 din 2008, republicata in Monitorul Oficial 399 din 215, modificata cu legea numarul 49 / 2019.

Articolul 22

(1) Efectuarea fara autorizatie a activitatilor privitoare la 

  • instalarea, 
  • constructia sau montajul 

instalatiilor sau echipamentelor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) Efectuarea fara autorizatie a activitatilor privitoare la 

  • punerea in functiune,
  • autorizarea de functionare, 
  • admiterea functionarii,
  • verificarea tehnica in utilizare, 
  • repararea, 
  • intretinerea, 
  • exploatarea sau modificarea instalatiilor ori echipamentelor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

(3) Tentativa de pedepseste.

Poti vedea legile in vigoare aici pe site-ul ISCIR.

Legea care poate baga instalatorii neautorizati la inchisoare

Daca se strica iar centrala termica?

Speri ca instalatorul sa faca treaba buna de la inceput dara daca se intampla iar ceva cu centrala termica, trebuie sa fii sigur ca esti acoperit.

Fiecare instalator trebuie sa garanteze montajul si reparatiile pe care le face. 

Intreaba-l pe instalatorul tau ce fel de garantie ofera pentru munca lui, si daca aceasta este scrisa undeva.

Multi instalatori ofera o garantie de 1 an pentru montajele pe care le fac sau 3 luni pentru piesele schimbate. Altii intervin doar daca sunt probleme sau curge ceva.

Trebuie sa fii sigur ca ai un fel de garantie in scris si ca instalatorul este autorizat. Daca instalatorul refuza sa-ti dea garantie, e bine sa mergi mai departe si sa cauti altul.

Instalator centrala termica Bucuresti

Daca ai nevoie de reparatii la centrala termica, cheama un instalator care stie ce face. 

Instalatorii autorizati au training si pregatire atat teoretica cat si practica. 

De la montajul centralei termice, la punerea in functiune si autorizarea functionarii, tehnicienii de service experimentati au experienta necesara sa duca la bun sfarsit lucrarile de instalatii.

O firma de service autorizata, va avea uneltele si echipamentele care trebuie pentru lucrare si acces rapid la piese de schimb pentru centrale termice.

Asta te ajuta sa economisesti timp. Nu trebuie sa mergi pe la magazine de bricolaj sa cumperi materiale si unelte pe care nu le vei mai folosi.

Instalator centrala termica Bucuresti

Verifica review-urile online

Multumita internetului, acum este usor sa vezi ce renume au firmele de instalatii.

Nu strica sa citesti niste review-uri online, si pozitive si negative inainte sa algi sa lucrezi cu un instalator ca sa vezi ce spun ceilalti despre el.

Probabil ca vei avea o experienta mai buna cu o firma care are in general review-uri bune, decat cu o firma care are review-uri negative.

Aminteste-ti sa lasi si tu un review dupa ce ai terminat lucrarea pentru a ajuta pe altcineva.

Verifica review-urile online pentru instalatori

Concluzie

Unde-i lege, nu-i tocmeala. Iar legea cere ca cei care fac lucrari de punere in functiune, autorizare de functionare, verificare tehnica periodica si reparatii la centrale sa fie autorizati ISCIR.

Daca se fac aceste lucrari fara autorizatie, este infractiune si pedepseste cu inchisoare.

Urmeaza sfaturile acestea si iti cresti sansele de a avea lucrari de calitate de la instalatori autorizati.

Future Line Instal Bucuresti reparatii centrale

Future Line Instal pentru revizie centrala in Bucuresti

Future Line Instal te ajuta in Bucuresti cu revizii, autorizarea si montajul centralelor termice.

Echipa are mai mult de 25 de angajati si pot face proiecte complex de instalatii termice.

Au peste 25.000 de centrale termice instalate la care asigura service in garantie si post garantie 24/24 ore, 7/7 zile.

Firma de reparatii centrale Future Line Instal are sediul in Bucuresti str. Biharia nr. 67-77, sector 1 si poate fi gasita la https://www.fli.ro/ Call-Center: 021.201.11.14 E-mail: fli@fli.roClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: