Instalatorul Tau Este Autorizat ISCIR? Uite Ce Se Poate Intampla!Atunci cand chemi un instalator pentru a monta centrala termica sau sa-i faca o revizie, trebuie sa tii cont daca are autorizatie ISCIR pentru a lucra in siguranta la centrala.

Deseori se spune ca nimic nu conteaza mai mult decat experienta instalatorului cand vine vorba de meseriasi. Dar experienta te ajuta pana intr-un punct. 

Pregatirea profesionala si trainingul sunt cele care fac diferenta intre un meserias instalator de ocazie si un tehnician de service autorizat.

Cand o sa cauti un instalator autorizat, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri care iti permit sa stii daca este capabil din punct de vedere legal sa lucreze la centrala termica.

Instalatorul Tau Este Autorizat ISCIR Uite Ce Se Poate Intampla

Instalator autorizat ISCIR

Una din cele mai importante autorizatii pe care trebuie sa le aiba o firma de service si instalatorul care-ti repara centrala, este autorizatia ISCIR.

Chiar daca lucrarea pe care o faci nu este la teava de gaz sau la centrala termica, iti recomand sa angajezi o firma de instalatii autorizata. Pentru ca vei stii ca lucreaza in siguranta si te bazezi pe experienta pe care o au in meseria lor.

Instalatorii care repara centrale termice trebuie sa fie autorizati ISCIR. Este o lege care reglementeaza asta si o vom vedea mai jos.

De cate ori fac o punere in functiune a unei centrale termice pe gaz, trebuie sa semneze o autorizatie de functionare ISCIR.

In felul acesta lucrarea de verificare tehnica a centralei termice poate sa fie urmarita cu hartii doveditoare, pana la inginerul de service care a facut lucrarea.  

Instalator autorizat ISCIR

Autorizare ISCIR persoane fizice

Daca cauti un instalator care sa mute tevile de apa sau sa schimbe un robinet ce picura, nu este obligatoriu ca acesta sa fie autorizat.

Cu toate astea e preferabil sa cauti un instalator autorizat ce are pregatire si acreditare. Deoarece asta-ti arata ca-si ia munca in serios.

Prima autorizatie pe care trebuie sa o aiba instalatorul care repara centrale termice este autorizatia ISCIR. Pe site-ul ISCIR vei gasi firmele cu autorizatie care pot face lucrari la centrale termice. 

Aceste autorizatii ISCIR ale firmei de service te asigura ca nu primesti in casa un ‘’instalator cowboy’’ care nu a facut cursuri de pregatire niciodata si lucreaza dupa ureche.

Firma ta de instalatii trebuie sa fie autorizata ISCIR pentru ca tu sa primesti lucrari de instalatii sigure si de incredere.

Autorizare ISCIR persoane fizice

Instalator autorizat Bucuresti

Este nevoie sa fii autorizat ca sa repari centrale termice in Bucuresti si in tara? 

Pentru a putea sa lucrezi ca tehnician de service care face puneri in functiune la centrale termice ce functioneaza pe gaz, trebuie sa fii autorizat.

Inainte sa poti repara centrale termice sau sa faci puneri in functiune, trebuie sa ai autorizatie de functionare ISCIR.

Autorizatia de functionare ISCIR permite firmelor de service pentru centrale termice sa poata actiona asupra echipamentelor aflate sub presiune.

Nu este nelimitata si trebuie reinnoita periodic. Tot pe site-ul ISCIR vei gasi o lista publica si cu firmele de service pentru centrale termice care au autorizatia retrasa sau suspendata.

Instalator neautorizat

Instalator neautorizat

Unii instalatori sunt neautorizati si necalificati chiar daca sunt multe cursuri de calificare disponibile azi.

Au invatat meserie de la altii sau facand reparatii pentru vecini si prieteni. 

N-au facut niciodata un curs tehnic sau practic de pregatire si calificare.

Cu astfel de meseriasi nu poti avea nici o garantie sau siguranta. Daca ceva se strica sau nu merge bine, poti sa nu mai dai de el si te descurci singur apoi.

Instalator neautorizat

Pot sa fac eu reparatia centralei?

In situatia economica de azi, multi oameni se gandesc sa faca singuri reparatia centralei termice.

Cei care sunt mai priceputi si au si sculele necesare, pot sa schimbe un robinet sau sa inlocuiasca o chiuveta.

Insa trebuie ca niciodata sa nu faci singur reparatia centralei termice ca sa economisesti bani. 

Este ilegal sa faci asta, o sa-ti arat legea sa te convingi singur. Mai mult, poti sa faci stricaciuni si defectiuni mai mari decat ai deja. 

De asta este bine sa-i lasi pe inginerii de service care sunt autorizati si care au facut acea reparatie poate de cateva zeci de ori inainte.

Pot sa fac eu reparatia centralei

Instalator ieftin in Bucuresti

Uite o explicatie simpla: motivul principal pentru care oamenii cauta un instalator ieftin pentru centrala termica este din cauza pretului manoperei.

Firmele de service autorizate nu pot concura cu instalatorii care nu taie facturi.

Cateodata poate sa iasa bine pentru beneficiari, mai ales la reparatiile pentru centrala termica mai simple.

Dar oricum trebuie sa fii constient ca la interventiile mai complexe, cum sunt reviziile tehnice sau spalarile chimice, lucarea poate sa depaseasca abilitatile unui instalator ieftin.

Ar fi o economie pe termen scurt ce se pierde daca apar ulterior probleme cu centrala termica.

Legea ISCIR pentru instalatori

Legea ISCIR pentru instalatori

Toti instalatorii si tehnicienii de service care fac montajul punerea in functiune sau reparatia centralelor termice trebuie sa respecte aceasta lege:

Uite doar cateva din articolele legii

Art.22 (1) Efectuarea fara autorizatie a activitatilor privitoare la instalarea, constructia sau montajul instalatiilor ori echipamentelor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) Efectuarea fara autorizatie a activitatilor privitoare la punerea in functiune, autorizarea de functionare, verificarea tehnica in utilizare, repararea, intretinerea, exploatarea instalatiilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 ani la 7 ani si interzicerea unor drepturi.

Dupa cum vezi legea este destul de aspra. Cei care au voie sa lucreze cu centralele termice sunt doar instalatorii autorizati ISCIR. 

Future Line Instal Bucuresti reparatii centrale

Future Line Instal pentru revizie centrala in Bucuresti

Future Line Instal te ajuta in Bucuresti cu revizii, autorizarea si montajul centralelor termice.

Echipa are mai mult de 25 de angajati si pot face proiecte complex de instalatii termice.

Au peste 25.000 de centrale termice instalate la care asigura service in garantie si post garantie 24/24 ore, 7/7 zile.

Firma de reparatii centrale Future Line Instal are sediul in Bucuresti str. Biharia nr.67-77, sector 1 si poate fi gasita la https://www.fli.ro/ Call-Center: 021.201.11.14 E-mail: fli@fli.roClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: