Cum Functioneaza O Pompa De Caldura Aer Apa? [Varianta Premium]Daca cauti un sistem de incalzire nou si performant la care sa ai facturi mici pentru incalzire si care sa nu polueze, iti recomand sa alegi o pompa de caldura aer apa de la NIBE

Pompele de caldura NIBE sunt printre cele mai inteligente si puternice de pe piata si ca beneficii au montajul si mentenanta usoara.

Daca vrei sa gasesti un instalator NIBE VIP Installer specializat din zona ta, pentru dimensionare si o oferta de pret, trimite o solicitare la Trust Expert.

Incalzire in pardoseala cu pompa de caldura aer apa

Cum functioneaza pompa de caldura aer apa?

Pompa de caldura aer apa functioneaza extragand energie din aerul de afara pe care o foloseste pentru a incalzi aerul din casa.

Pot face acest lucru si la temperaturi negative sub 0 grade, asa ca pot fi folosite fara grija pe toata perioada anului pentru incalzire si apa calda menajera.

Vom gasi doua tipuri de pompa de caldura pe baza de aer: pompa de caldura aer aer si pompa de caldura aer apa.

Pompa de caldura aer aer este un aparat de aer conditionat split obisnuit, care face incalzire producand aer cald in casa.

Pompa de caldura aer apa incalzeste caloriferele, incalzirea in pardoseala sau ventiloconvectoarele.

Sistemele sunt similare si fiecare are avantaje si dezavantaje.

Cum Functioneaza O Pompa De Caldura Aer Apa [Varianta Premium]

Pompa de caldura aer apa

Functioneaza luand caldura latenta din aer pe care o trece prin compresor unde ridica temperatura la 45-55 grade.

Pompele de caldura aer-apa folosesc agent frigorific pentru a transfera caldura din mediul exterior in sistemul de incalzire central.

Compresorul unitatii este afara, iar in interior avem un cilindru sub forma unui frigider din care pornesc conductele pentru incalzire si apa calda.

Incalzire si apa calda tot anul

Pompele de caldura aer apa NIBE vor functiona si in cele mai reci zone din Romania. Pentru ca sunt facute sa functioneze si la temperaturi scazute chiar de -20°C. 

Pompele de caldura functioneaza bine in case cu izolatie foarte buna. Dar se pot monta si in case mai vechi daca se dimensioneaza bine si casele sunt izolate.

Sa intelegem COP si SCOP

COP inseamna coeficientul de performanta (Coefficient of Performance). Acesta explica cat de eficienta este pompa de caldura. Performanta pompei se bazeaza pe temperatura exterioara si temperatura din sistemul de incalzire interior.

SCOP inseamna coeficient de performana sezonier (Seasonal Coefficient of Performance). Acesta este mult mai exact in a arata eficienta pe tot parcursul anului. 

Pompe de caldura aer apa NIBE

NIBE este o firma Suedeza cu 60 de ani de experienta in sisteme de incalzire.

Sunt specializati in pompe de caldura care extrag caldura din aer sau din pamant si o folosesc pentru a incalzi apa pentru incalzire si apa calda menajera.

Toate produsele NIBE sunt facute sa asigure un montaj usor si simplu. 

NIBE are si o gama larga de accesorii si combinatii de produse pentru a livra solutia de incalzire potrivita pentru casa ta.

Pompa de Caldura aer-apa

Modulul inteligent complet pentru interior NIBE VVM

La pompele de caldura cu instalatie clasica toate echipamentele se monteaza individual si lucrurile sunt foarte complicate.

In schimb la NIBE putem folosi modulul interior NIBE VVM care nu mai necesita alte modificari cum ar fi recirculare apa calda sau puffer. Uite ce avantaje are:

  • Unitatea interioara este compacta si ocupa doar un spatiu de 60×60 
  • Contine boiler, puffer, automatizarea, aditional electric, pompe de circulatie, elemente de siguranta, supapa de siguranta.
  • Pozitionarea senzorilor pe baza carora se calculeaza necesarul de incalzire este optima. Dupa zeci de ani de experienta acestia sunt pozitionati exact unde trebuie, fata de variantele clasice unde instalatorul pune el unde crede ca trebuie acei senzori si care de foarte multe ori cauzeaza o functionare gresita si consum mare. De exemplu daca senzorul pentru apa calda este pus incorect, pompa nu vede ca nu este apa calda in boiler, si nu mai incarca la timp, astfel iti vine apa rece la robinet.
  • Modulele interioare vin cu garantia fabricantului din Suedia, toate au fost fabricate, asamblate si verificate de 3 ori inainte sa plece din fabrica, fata de solutia clasica unde instalatorul pune ce boiler, puffer, vane, pompe circulatie crede el ca trebuie, si exista incompatibilitati intre marci si produse.
  • Toate elementele sunt facute sa fie usor servisabile, de exemplu intr-o unitate VVM toate sunt prinse in cleme rapide, astfel daca e nevoie de mentenanta orice componenta se scoate si se inlocuieste rapid.
  •  Unitatile interioare toate vin cu aditional electric, astfel daca pompa de caldura de afara are probleme, VVM-ul suplineste ca backup, si nu ingheti de frig pana se rezolva problema.
  • Chiar si daca exista fluctuatii de tensiune, unitatea interioara avand aditionalul poate face fata unor tensiuni de 190V, fata de unitatea exterioara unde compresorul are proteciti si nu functioneaza cu orice tensiune, sau cu orice frecventa.
  • Unitatile interioare se pot conecta cu orice model aer-apa NIBE, fie ca este split mai ieftin sau F2120 varianta premium.

nibe vvm heat pump

De ce sa alegi o pompa de caldura aer apa NIBE?

Sunt usor de montat, folosit si intretinut.

Sunt doua elemente principale la pompele de caldura NIBE si amandoua au fost facute sa se potriveasca in casa cat mai usor si discret posibil.

Unitatea externa se poate monta aproape oriunde la distanta de pana la 12 metri de unitatea interna, este pregatita pentru conectare si este incarcata cu freon.

Unitatea interna ocupa un spatiu de 60X66X180 cm fara tubulatura de evacuare se poate prinde pe perete sau sta pe podea.

Functioneza silentios

Pompa de caldura NIBE este una din cele mai silentioase pompe de caldura de pe piata. Ventilatorul are elicea special construita pentru a muta cat mai mult aer posibil la un nivel minim de zgomot.

Economiseste bani si energie

O centrala termica va folosi 1 kW de energie pentru a produce mai putin de 1 kW de energie pentru incalzire.

O pompa de caldura NIBE va folosi 1 kW pentru a produce 3 kW de energie. Compresorul consuma cat mai putina energie posibil.

Rezultatul eficientei crescute este un consum mic de energie si reducerea facturilor pentru incalzire. In functie de izolatia casei, economia poate sa fie de pana la 65%.

Usor de intretinut

Durata medie de viata a unei centrale termice este de 10 ani. Atata timp cat pompa de caldura are service anual, poate ajunge si la o durata de viata de 20 de ani.

Pompa de caldura aer apa pret

Daca vrei sa stii cat costa o pompa de caldura aer apa, iti recomand sa alegi un model premium de la NIBE, pentru motivele pe care le-am discutat mai sus.

La varianta aer apa nu este necesar sa faci foraje in pamant ca la pompa de caldura sol apa, si montajul este mai ieftin.

Pentru a gasi pretul pompei de caldura, foloseste acest configurator.

pompa de caldura aer apa nibe

Pompa aer apa NIBE F2120

Pompa de caldura aer apa NIBE F2120 poate produce incalzire, racire si apa calda toate cu un singur sistem pentru case de marime mica si medie.

Sistemul acesta este ideal pentru incalzire in pardoseala dar si pentru calorifere. Pompele de caldura NIBE merg in temperaturi exterioare de chiar si -20°C si pot produce apa calda pana la 58°C.

Si unitatea exterioara, si unitate interioara au fost facute sa fie cat mai compacte posibil. Unitatea externa are conexiunile pregatite pentru alimentare electrica si este incarcata cu agent frigorific.

Aici gasesti pretul

pompa de caldura aer-apa nibe Blogdeinstalatii

Concluzie

Blog de Instalatii recomanda pompele de caldura NIBE ca fiind solutii ideale pentru cladirile noi. 

Sunt o solutie buna si pentru casele vechi cu izolatie buna care vor sa faca un upgrade.

Pentru casele din zonele unde nu este gaz disponibil, sau care au solutii de incalzire pe lemne sau electric, reprezinta o reala alternativa care poate sa fie usor de montat si intretinut.

Trust Expert - pompe de caldura NIBE Blogdeinstalatii

Despre Trust Expert

Au inceput din 1993 cu o reprezentanta in Piatra Neamt. Apoi s-au extins si au castigat increderea clientilor. 

S-au impus ca experti in centrale termice, climatizare, accesorii pentru instalatii si proiectare. Si se  transforma continuu pentru a raspunde la nevoile clientilor. 

Trust Expert este reprezentant in Romania pentru Nibe Suedia, Sabiana Italia si Henco Belgia. Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: