Cel Mai Bun Ventilator de Baie de pe PiataChiar daca anumite locuinte vin “la pachet” cu un ventilator de baie care este deja inclus si montat, nu toate produsele sunt la fel de eficiente precum ar  trebui sa fie.

De la siguranta si pana la controlul mirosurilor sunt foarte multe motive pentru care ai nevoie de unul sau mai multe ventilatoare de extractie pentru baie.

Pentru a obtine maximul de avantaje din partea ventilatorului de aerisire de la baie este nevoie sa-ti instalezi unul care sa-ti furnizeze toate facilitatile necesare.

Care este cel mai bun ventilator de baie?


Ventilator de baie ElicentVentilator de baie Elicent

 • diametrul 100 mm
 • clapeta antiretur
 • motor long life
Cel mai bun pret

Ventilator de baie VentsVentilator de baie Vents

 • jaluzele automate
 • timer
 • senzor de miscare
Click sa vezi pretul

Ventilator de baie GorenjeVentilator de baie Gorenje

 • silentios
 • culoare alba
 • 70 m3/h
Click sa vezi pretul

Ventilator de baie CATAventilator de baie cata

 • diametrul ventilator 100
 • ventilator cu timer
 • silentios, aspect de inox
Verifica pretul

Tot pentru casa mai poti folosi si un ventilator Ventus Smartair Rovus, care este un ventilator inteligent cu incalzire, umidificare si dezumidificare.

Daca deja ti-ai stabilit un buget pentru achizitionarea unuia sau mai multor ventilatoare de extractie pentru baie, tine minte ca nu pretul este cel care face diferenta, ci caracteristicile cu care sunt dotate aceste produse.

In cele ce urmeaza, o sa-ti propun cateva solutii ieftine si care te vor incanta prin calitatile pe care care ti le ofera:

 • Acest ventilator pentru aerisire baie este dotat cu o serie de caracteristici care te vor atrage instant. Pe langa faptul ca poate fi folosit pentru montarea la baie, se poate monta la fel de usor si la bucatarie. Are un nivel de zgomot foarte scazut (33db), o viteza de 2300 de rotatii pe minut (ceea ce inseamna ca mirosurile neplaute vor fi eliminate imediat) si se poate monta foarte usor pe perete.
 • Urmatorul ventilator extractie mirosuri baie este extreme de usor de montat (se poate monta atat pe perete, cat si pe tavan), are o protectie speciala impotriva stropilor de apa, un nivel de zgomot foarte scazut (31,4 db) si o durata de viata a motorului, extinsa pana la 30000 de ore de functionare.
 • Daca iti doresti calitate la nivel ridicat, atunci opteaza pentru acest ventilator de aerisire grup sanitar care imbina caracteristici de top (protectie pentru motor, nivel de zgomot foarte scazut- 26,5 db si un consum foarte mic) cu un pret foarte bun.

Citeste si: Cel mai Bun Ventilator cu Picior Oscilant [Review]

De ce ai Nevoie de un Ventilator de Extractie pentru Baie

Principalul motiv pentru care iti trebuie un astfel de venitilator pentru aerisire la baie este ca va elimina toata umiditatea care se acumuleaza in baie.

Astfel de ventilatoare de baie contribuie la gestionarea si eliminarea mirosurile neplacute din baie.

De asemenea, ele ajuta la sporirea sigurantei locuintei si a celor care locuiesc prin reducerea nivelului de vapori de gaz care rezulta din folosirea agentilor de curatare, care pot cauza potentiale probleme de sanatate.

 • Controlul mirosurilor

Unul dintre pricipalele motive pentru care ai nevoie de un ventilator de baie, este controlul/gestionarea mai eficienta a mirosurilor. In momentul in care aceste mirosuri isi fac aparitia in baie, dispozitvul este actionat si acestea vor fi foarte usor absorbite prin intermediul ventilatiei.

Drept urmare, sistemul de ventilatie va fi capabil sa mentina baia la un nivel ridicat de curatenie, din punct de vedere olfactiv, oferind un mediu curat pentru cei care vor folosi baie imediat dupa tine.

 • Reducerea umiditatii

Reducerea umiditatii in baie este extrem de importanta pentru cei care o folosesc. Umiditatea in exces poate crea probleme peretilor baii, cauzand decojirea vopselei si a tapetului de pe acestia. In cazuri extreme se poate ajunge pana la indoirea usii de acces de la baie!

Dar ceea ce este si mai grav este faptul ca umiditatea poate cauza acumularea mucegaiului. Sporii de mucegai se pot dezvolta foarte rapid si sunt foarte greu de eliminat. De aceea, nu doar ca este important, ci este si crucial ca baia ta sa fie dotata cu un astfel de ventilator de baie de extractie, pentru a preveni aparitia acestor probleme.

 • Vaporii de gaz si siguranta in aceste cazuri

In mod obisnuit, toate baile sunt curatate cu diverse solutii de curatat care contin tot felul de substante chimice foarte agresive pentru sanatatea noastra, astfel ca problemele de sanatate pot aparea foarte usor. Grija principala este legata de starea de sanatate a celor mici si a batranilor, care sunt cei mai expusi, dar si a celor care au probleme legate de sanatatea plamanilor.

In cazul in care baia ta deja are o problema legata de prezenta mucegaiului, folosirea unui ventilator de aerisire baie este extrem de importanta. Acesta va ajuta la eliminarea sporilor de mucegai din aer, dar va contribui si la micsorarea nivelului de creste al raspandirii mucegaiului in baie.

 • Imbunatateste considerabil calitatea aerului din baie

Ventilatoarele de baie ajuta la mai buna ventilatie a umiditatii si umezelii care cauzeaza aparitia igrasiei si a mucegaiului care pot declansa crize de astm si problem cu respiratia familiei tale.

Acestea ajuta, de asemenea, la ventilarea mirosurilor neplacute care sunt propagate in aer atunci cand tragi apa la toaleta. Toate acestea ajuta in mod evident la imbunatatirea calitatii aerului din locuinta ta.

Probleme obisnuite cu ventilatoarele de baie

Chiar daca exista foarte multe motive pentru achizitionarea unui astfel de ventilator aerisire baie, nu toata lumea ii apreciaza calitatile si ezita sa cumpere unul sau mai multe.

In majoritatea cazurilor, principalul motiv este zgomotul pe care il face ventilatorul, care poate fi enervant. Dar, acest lucru este rezultatul unei proaste instalari a lui, nu a ventilatorului in sine. De altfel, produsele pe care ti le-am recomandat au nivel extrem de scazut al zgomotului.

Proasta instalare implica, de asemenea, lipsa unei izolatii corespunzatoare, ceea ce cauzeaza propagarea caldurii in spatiile din mansarda, de exemplu. Din fericire, toate acestea pot fi evitate cumparand un ventilator de aerisire baie de calitate si cu o instalare corecta a acestuia.

Dupa cum se poate observa, ventilatoarele pentru aerisirea baii sunt un element esential care n-ar trebui sa lipseasca din baia/ si din locuinta ta.

De aceea, iti recomand sa achizitionezi un astfel de ventilator de extractie baie de calitate si sa-l instalezi corect. Numai asa vei fii linistit in toate privintele, stiind ca ai facut o investite excelenta.

Cele mai folosite ventilatoare de baie

Acum poti Cumpara Cel mai Bun Ventilator Extractie Baie cu Incredere

Ventilatorul de aerisire pentru baie este un element esential pentru instalatia sanitara din acesta incapere, dat fiind faptul ca regleaza nivelul de umezeala din aer.

Stim cu totii ca in baie este imprastiata o cantitate notabila de apa, in diverse actiuni care au loc aici. Rezultatul este crearea unui mediu bogat in umezeala si posibilitatea aparitiei unor factori (igrasie, mucegai) care pot conduce la problem de sanatate.

Toate acestea vor fi eliminate daca iti vei dota baia cu un ventilator de baie de calitate, asa cum ti-am recomandat mai devreme.

sursa foto: flickr.com Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: