4 Remedii Ca Sa Reduci Alergia [Cum Scapi De Alergie?]Multi oameni fac alergie sau se confrunta cu problema alergiilor. De aceea in cazurile in care manifestarea acestora nu este de intensitate ridicata, le poti trata la fel de bine si de acasa.

De exemplu, anumite persoane care sufera, alaturi de membrii familiei sale de alergii de sezon, exista cateva metode cu ajutorul carora poti sa tratezi aceste probleme acasa.

“ Atat eu, cat si alti membri ai familiei mele, ne confruntam cu problema alergiilor de sezon. Nu este vorba doar despre problemele neplacute de afara, dar exista unele care ne afecteaza atunci cand stam in casa. Ce putem face pentru a ne mai usura din suferinta provocata? Curatentia nu pare sa rezolve aceste probleme” Ioana din Bucuresti.

alergie de la praf si polen BlogdeInstalatii

Remedii pentru alergie

Cum iarna este deja poveste, iar temperatura a inceput sa se incalzeasca, alergenii isi vor face aparitia in peisaj aproape instant.

Nu doar ca exista in exterior, dar acestia se inflitreaza in interior. Alaturi de alti agenti provocatori de alergii care sunt prezenti de multi ani infiltrate in locuintele noastre, pot provoca numeroase neplaceri starii noastre de sanatate, ceea ce va afecta starea de bine pe care ne dorim sa o experimentam in fiecare zi.

Totusi, asa cum este si cazul Ioanei, aceste simptome pot fi alinate si efectele lor micsorate daca vom intelege in ce masura calitatea aerului din interior ne afecteaza starea de sanatate si ce masuri pot fi luate pentru imbunatatirea acesteia.

Cum Sa Scapi De Alergie

Alergenii provoaca alergie – dusmanii din casa ta

In medie,  aerul din interiorul locuintei este de 5 ori mai poluat decat aerul din exterior. In cazurile extreme, nivelul aerului poluat din interior poate fi cu pana la de 100 ori mai slab calitativ.

Asta inseamna ca persoanele sunt expuse unei concentratii extrem de ridicate de alergeni, ceea ce le va pune serios in pericol sanatatea.

Alergiile sunt provocate de agentii alergeni care si-au croit drumul in locuinta prin diferite cai.  Cum ar fi printr-o fereastra sau o usa deschisa. S-au dezvoltat in sistemul de climatizare sau chiar s-au “prins” de incaltamintea ta.

Tipurile cele mai Populare de Alergeni care Se Gasesc in Interiorul Locuintei

  • Polenul
  • Sporii de mucegai
  • Matreatra animalelor de companie
  • Acarienii din praf

alergie de sezon polen

Solutii pentru Persoanele care Sufera de Alergie

Sunt solutii disponibile si care dau rezultate in reducerea nivelului de poluare din interiorul casei tale. Ele contribuie la imbunatatirea calitatii aerului, ceea ce ajuta la reducerea impactului pe care alergia il are asupra starii de sanatate. Dar si la scaderea efectelor simptomelor care se manifesta in astfel de cazuri.

Pentru cei asemenea Ioanei, iata care sunt cateva dintre produsele pe care le recomand:

  1. Purificator de aer cu eficienta foarte ridicata

Un purificator de aer te va ajuta la eliminarea unei cantitati enorme de particule poluante (atat din cele de dimensiuni mari, cat si mici) din aerul care se gaseste in interiorul locuintei tale. In timpul alergiilor de sezon, asigura-te ca verifici in mod constant nivelul de eficienta al filtrului, cel putin o data pe luna si ca il vei inlocui imediat ce ai constantat ca este murdar sau infundat. Pentru mai multe informatii verifica instructiunile de inlocuire furnizate de catre producator.

Detalii purificator  Compara pretul

Purificator de aer Xiaomi Mi

  1. Lumini ultraviolete

Mucegaiul este unul dintre alergenii care provoaca alergie multor persoane, iar faptul ca se dezvolta in interiorul sistemului de climatizare ii expune pe cei care locuiesc in casa nu doar in timpul sezonului de alergie, ci de-a lungul intregului an. Luminile ultraviolete se vor instala in interiorul sistemului de climatizare si vor avea ca efect distrugerea sporilor de mucegai existenti, precum si crearea unei bariere de prevenire a aparitiei acestora. De asemenea, aceste lumini ultraviolete sunt la fel de eficiente in distrugerea si indepartarea sporilor microscopi de mucegai care patrund in sistemul de climatizare din surse exterioare.

Purificator cu lampa UV Vezi varianta

purificator cu lampa uv

  1. Dezumidificator de camera

Foarte multi alergeni pot creste in mediile cu umiditate foarte ridicata din interiorul locuintei, alaturi de mucegai si sporii de mucegai, acarienii fiind unii dintre cei mai periculosi agenti alergeni. Un dezumidificator mentine umiditatea din interior la un nivel echilibrat, creeaza un mediu  confortabil si sigur pentru cei care locuiesc in casa, dar si controleaza modul in care alergenii declanseaza simptomele neplacute.

Detalii dezumidificator Compara pretul

dezumidificator mucegai trotec TTK26E

  1. Produsele de improspatare a aerului

Acest tip de produse elimina pana la 99,97% din alergenii responsabili de declansarea alergiei, dar si alti agenti poluanti care se gasesc in interiorul casei. Exista o gama variata de produse pentru improspatarea aerului, asa ca vei avea de unde sa-l alegi pe cel mai potrivit pentru locuinta ta.

Concluzie

Alergiile pot sa-ti intrerupa activitatea zilnica prin stranuturi, curs de nas si ochi umezi. Schimbarile din casa si unele medicamente pot sa reduca simptomele.

Nu lasa alergia sa-ti afecteze viata. Sunt lucruri simple pe care sa le faci ca sa-ti fie mai bine – cum ar fi reducerea umiditatii.

Am scris 7 metode care te ajuta sa reducu umiditate in casa. Le gasesti in aceasta carte gratuita.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: