5 Semne ca ai Nevoie de un Dezumidificator [Pentru Camera]Un dezumidificator de aer te poate scapa de umiditatea foarte mare care este in aerul din casa. Aceasta produce disconfort si poate cauza un numar mare de probleme de sanatate.

Din fericire cu dezumidificatorul poti controla nivelul umiditatii. Fie ca este un model profesionist care se monteaza in camera tehnica sau pe pardoseala fie un dezumidificator portabil.

Sa fi atent la simptomele prezentate mai jos care apar cand este umiditate mare si care iti arata ca ai nevoie de un dezumidificator in casa.

Cumpara acest dezumidificator D12 Home cu garantie de 3 ani si capacitate de 12l/zi.

Dar tu probabil te intrebi:

“Daca temperatura este confortabila in casa… cum stiu daca am nevoie de un dezumidificator?

Uite care sunt semnele:

5 Semne ca ai nevoie de un dezumidificator

1. Condens pe geamuri

De ce se aburesc geamurile termopan pe interior? Daca aerul din interior este prea umed, se va produce condens pe geamuri in interiorul camerei, si poti avea gemuri termopane aburite.

O solutie este sa reduci umiditatea folosind un dezumidificator ca sa scapi de condensul de pe termopane

dezumidificator pentru condens pe geamuri

sursa foto: farest.ro

2. Pete de mucegai pe pereti si tavane

Unele cauze din care apare mucegaiul sunt usor de gasit, cum ar fi scurgerile de apa de la toaleta sau scurgeri de la robineti. Cand este multa umezeala in aerul din camere, mucegaiul apare pe pereti sau tavane.

Baile sunt unele din cele mai vizate pentru ca de multe ori aici nu se face ventilare corespunzatoare pentru a scoate aburul de la dus. Aburul se ridica si se aseaza pe tavan si pe colturile peretilor, deci este bine sa ti ochii pe aceste suprafete.

Umezeala in exces mai gasim si in dulapuri, pivnite sau beciuri, si alte zone fara ventilatie in care poate sa apara mucegai. Poti folosi un dezumidificator pentru beci daca ai de pastrat o atmosfera cu umiditate controlata (de exemplu pentru fructe).

dezumidificator pentru Pete de mucegai pe pereti si tavane

sursa foto: mold-advisor.com

3. Mirosuri neplacute

Daca apar mirosuri neplacute in camera este un semn ca mucegaiul isi face aparitia. Umiditatea prea mare din casa este principala cauza a mucegaiului si provoaca aceste mirosuri urate.

Vezi acest video, in care am vorbit despre dezumidificatoare:

Citeste si: Review Dezumidificator Trotec [Si Pareri]

4. Igrasie de la infiltratii de apa

Inundatiile provocate de ploaie asociate cu perioadele ploioase ale anului pot duce la umezeala mare in casa. Daca apa nu este evacuata corespunzator, se poate intoarce in casa si sa cauzeze probleme fundatiei sau altor parti de constructie.

Un dezumidificator de aer este solutia pentru o casa fara igrasie si mucegai.

dezumidificator pentru Igrasie de la infiltratii de apa

sursa foto: zenithrestorations.com.au

5. Pete de apa pe perete

Petele de apa de pe pereti, tavane, pardoseli si alte suprafete sunt un steg rosu pentru excesul de umezeala din casa sau pot indica o inundatie. Umezeala intra in pereti si se strange la suprafata unde creaza urme si pete de apa pepereti.

Cum usuci peretii uzi de la inundatie sau ploaie? Umiditatea afecteaza casa si pentru uscare este recomandat sa folosesti un dezumidificator.

dezumidificator pentru Pete de apa pe perete

sursa foto: connectedrestoration.com

Concluzie

Un dezumidificator functioneaza foarte eficient, si dupa ce trece printr-un sistem de condensare, trage aerul cu un ventilator. Nivelul de umiditate din aer este echilibrat treptat pentru ca transfera vaporii in apa si ii strange intr-un rezervor de unde se colecteaza periodic apa stransa.

Un reglaj numit umidistat este montat la dezumidificator, care masoara nivelul umiditatii din aer.

La modelele noi de dezumidificatoare se gaseste incorporat un sistem de improspatare a aerului si de parfumare.

Umiditatea mare si mediul umed sunt locul ideal in care pot sa apara insecte cum ar fi paienjeni, termite, acarini.

Mai mult, pot aparea multe probleme de sanatate di cauza mediului umed. Daca stai prea mult timp in umezeala mare poti sa dezvolti si alergi.

Poti evita usor toate aceste probleme facand un gest simplu: cumpara si monteaza acest dezumidificator. 

Iar pentru reducerea umiditatii mai poti folosi si alte metode. Te invit sa le vezi in cartea gratuita pe care am pregatit-o pentru tine. Descarc-o de aici.

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: