Cum Funcționează O Centrală Pe Lemne Stropuva? [Stropuva Avantaje]



Firma Stropuva produce mai multe modele de centrale termice pe lemne de diferite puteri. Printre ele găsim modele universale lemn și cărbune, dar și centrale doar pentru lemn.

Dacă începi construcția unei case trebuie să te gândești la sistemul de încălzire încă din faza de proiect. Dacă nu ai gaz și nu vrei o centrală electrică, centrala pe lemne este o soluție excelentă.

Cu centralele termice pe lemne Stropuva economisești bani pentru că au consumul mai mic decât o centrală convențională, și ai mai mult timp pentru că nu trebuie să faci focul foarte des.

Cere oferta personalizata

Cum Funcționează O Centrală Pe Lemne Stropuva blogdeinstalatii

Ce avantaje are centrala Stropuva?

Principalul avantaj al centralei Stropuva constă în faptul că este economică. Acest lucru se datorează faptului că lemnul arde treptat și foarte încet.

Dacă folosești lemn sau brichete, o încărcătură plină îți permite să încălzești casa pentru 30 de ore. Iar dacă vei folosi cărbune, este posibil să nu-ți faci griji pentru încălzire pentru următoarele trei până la cinci zile.

Al doilea avantaj important pentru centrala Stropuva este că se curată ușor. Este de ajuns ca odată sau de doua ori pe lună să scoți cenușa afară.

Centrala pe lemne cu ardere tip lumânare

Haideți să vedem în imaginea de mai jos principiul de funcționare al centralei termice pe lemne Stropuva. Principiul de funcționare este arderea de sus în jos, sau arderea tip lumânare.

Cum funcționează arderea tip lumânare?

poza ardere tip pumanare centrala stropuva blogdeinstalatii.ro

În poza de mai sus, avem două situații:

1. În situația din stânga:

  • bățul de chibrit arde până la 15 secunde,
  • produce o temperatură de 60 grade Celsius.

2. În situația din dreapta:

  • bățul de chibrit poate arde 30 de secunde sau mai mult,
  • produce o temperatură de 120 grade celsius sau mai mult.

Așa cum se vede, a doua metodă produce o ardere de lungă durată și economică. Asemănător în centrala termică pe lemne Stropuva, combustibilul (lemn, brichete, cărbune) este aprins de sus și arde doar un strat subțire de la suprafață.

Aici poți să vezi prețul centralelor Stropuva

Avantajele centralei Stropuva

Vezi in acest video recomandari pentru centralele pe lemne:

Ardere continuă

Spre deosebire de centralele pe lemne obișnuite care ard la o încărcare timp de 5-8 ore, o singură încărcare dureza până la 30 de ore pentru lemn, și până la 5 zile pentru cărbune.

Alimentarea cu combustibil este simplă și ușoară, și nu petreci mult timp cu mentenanța cazanului.

Este eficientă

Costul lunar pentru încălzire folosind o centrală pe lemne Stropuva este mult mai mic decât dacă ai folosi un cazan obișnuit de oțel, și cu circa 50% mai mic decât al unei centrale pe gpl sau electrica.

Este sigură

Fiecare centrală termică Stropuva este echipată cu o supapă de siguranță de 1.5 bar. Folosirea centralei este complet sigură. Centralele Stropuva au marcaj CE.

Ușor de folosit

Pentru a putea folosi o centrala termică pe lemne Stropuva, nu trebuie să ai cunoștințe tehnice avansate. Oricine poate încărca cu lemne și să folosească centrala termică.

schema de montaj centrala termica pe lemne stropuva

Date de contact Stropuva Romania

  • stropuva-romania.ro
  • tomavivaldi@yahoo.com
  • 0786 526 818
  • Oras Titu, jud Dambovita (livrare gratuita in tara)

Garantie centrala pe lemne Stropuva

  • pentru centrala termica pe lemne si carbune Stropuva, garanția este de 5 ani la corpul cazanului

Alte resurse

Daca mai ai alte intrebari despre aceste centrale termice pe lemne cu ardere tip lumanare, te invit sa le scri in secțiunea de comentarii de mai jos.

Concluzie

Dacă iei în considerare mai multe opțiuni la alegerea centralei termice pe lemne, trebuie să ții cont de neajunsurile lor. De exemplu centralele termice pe lemne cu gazeificare sunt pretențioase la calitatea lemnului.

Centrala pe lemne cu ardere tip lumânare Stropuva oferă facilitatea de a putea fi încărcată cu combustibil care are si umiditate mai mare.

Cere oferta personalizata



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: