Centrale Termice Saunier Duval

Centrale Termice Saunier Duval
4.2 (83%) 20 votes

Articolul prezent se adresează celor interesaţi de centralele termice Saunier Duval, oferindu-le toate informaţiile necesare despre brand şi produsele comercializate de către acest producător.

Grupul francez Saunier Duval a fost lansat în anul 1907 şi, pas cu pas, de-a lungul existetentei centralele termice în condensatie Saunier Duval au început să scrie istorie în întreaga lume. Astăzi, pe lângă centralele termice pe gaz in condensatie, acest grup mai produce şi sisteme solare, care sunt axate pe protejarea mediului înconjurător şi oferirea unui grad sporit de confort cu un minim de reurse utilizate.

Centrale termice Saunier Duval pareri

Saunier Duval a început ca o afacere de familie în Franţa, de către doi prieteni, Charles Saunier şi Maurice Duval, ajungând astăzi să numere peste 10,000 de angajaţi şi să fie prezentă în casele oamenilor de pe întreg Globul.

Click aici pentru preţul centralelor

Centrale termice Saunier Duval

În cele urmează poţi vedea unele dintre centralele termice Saunier Duval care se numără printre produsele de top ale acestui brand:

Istoria firmei Saunier Duval

Compania şi-a început activitatea în anul 1907 la iniţiativa a doi prieteni care s-au decis să încerce să ofere o nouă perspectivă francezilor în ceea ce priveşte încălzirea locuinţelor şi furnizarea de apă caldă.

Anul 1922 a constituit rampa de lansare a produselor destinate furnizării de apă caldă şi încălzire ale acestui producător, iar în anii ’60 Saunier Duval începe expansiunea pe pieţele din Europa.

În 1965 acest brand producea o centrala pe gaz Saunier Duval la aproape 37 de secunde, iar în anul 1975 compania deja avea 10,000 de angajaţi.

În perioada 1983-1987 s-a început producţia de unităţi de încălzire şi apă caldă menajeră dedicate, precum şi de panouri solare, iar în anul 2009 este lansat la nivel internaţional sistemul hibrid de calitate superioară GeniaHybrid.

Din 2012 acest producător a fuzionat cu brandul Vaillant şi împreună şi-au propus să domine lumea şi să furnizeze cele mai avantajoase soluţii în materie de încălzire.

Producţia de centrale termice Saunier Duval

Centralele termice în condensatie au început să devină din ce în ce mai fiabile datorită lansării modelelor Isomax, Isosplit, Isofast şi Isosplit Condens între anii 1997-2000. Între anii 2004-2005 au fost concepute şi dezvoltate unităţile de încălzire Magna Air şi cele solare Helioset şi Helioconcept.

Noua generaţie de centrale termice Saunier Duval Genia Air şi sistemele solare de înaltă calitate au început să domine piaţa de specialitate începând cu anul 2013.

Date de contact Saunier Duval România

Garanţie

Centralele termice Saunier Duval beneficiază de una dintre cele mai avantajoase garanţii, perioada fiind de 6 ani.

Alte resurse

Deţii o centrală termică Saunier Duval? În secţiunea de comentarii poţi împărtăşi părerea şi experienţa ta în ceea ce priveşte acest brand pentru a-i ajuta şi pe ceilalţi cititori în cazul în care sunt interesaţi de achiziţionarea unui astfel de produs.

15911 Vizualizări totale 29 Vizualizări azi

Click Here to Leave a Comment Below

Florin - last year Reply

Buna ziua ,

Prima data țin sa va felicit PT acest site… am învățat multe.

Am o casa de vreo 350 mp cu o centrală pe lemne de 75kw puffer 1000l
Casa era finisata când am cumparat o cu o centrală prin șemineu care nu dădea randament ( ceva aricii cu aer cald)
Centrala e lemne și instalația când au fost puse au fost trase din beci și merg doar vertical in sus. Deci am 4 / 5 camere in beci ,4 /5 parter și 4/5 camere la etaj. Din beci am 4/5 coloane/ țevi care merg vertical in sus care , trec pe la parter și etaj.
Problema mea este ca nu prea am cum sa controlez casa/ temperatura pe zone.
Cum ar fi seara / noaptea sa reduc temperatura din beci și parter și doar sa încălzesc dormitoarele de la etaj. Bineînțeles ca pot sa merg sa le închid pe fiecare in parte de la robinet…dar ma gândeam poate exista ceva pe piața ceva electronice….? Cu care sa pot controla caloriferele… sau sa instalez ceva pe calorifere sa creez 3 zone…?
Îmi este groaza sincer sa ma apuc acum sa sparg toți pereți și sa imi fac instalația pe zone.

Va mulțumesc

Florin

Dumitru - last year Reply

Bună ziua.
Vă rog să ajutați să înțeleg să înțeleg dacă centrala mea cere schimbare sau numai o ajustare in funcționare. Este vorba de o centrală Saunier Duval cu o vechime de 14 ani.
Toată vara a avut o presiune variabilă , în sensul că dimineața indica o scădere a presiunii cu 0,1 bari. Stiu că presiunea trebuie să varieze între 1 și 2 bari.
Acum am vrut să fac o verificare la căldură. Presiunea inițială 1,4 bar. La o creștere a temperaturii cu 0,5 grade C, presiunea a crescut la 3 bar. Am lăsat-o să se răcească, am scos puțină apă din calorifer, presiunea a scăzut la 1,3 bar.
Am făcut o baie și am constatat că presiunea a devenit 1,6 bar Am redus-o la 1,2 bar . Am dat drumul la căldură și la cresterea temperaturii cu 0,7 grade C -presiunea finală a devenit 1,2 bari. Aș dori să înțeleg legătura cauză – efect. Ce trebuie să fac? Vă mulțumesc anticipat dacă mi-ați da un sfat.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Este bine sa chemati un inginer de service care sa vada centrala termica.
  Ar trebui verificat robinetul de incarcare al instalatiei si vasul de expansiune (daca are presiune).

Marinescu - last year Reply

Bună ziua. Am o centrala Saunier duval semia condens de 2 luni dar am observat că îmi scoate abur pe coșul de evacuare. Întrebarea mea este dacă e normal acest lucru

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Nu va faceti griji, pentru ca este normal ca centrala termica in condensatie sa scoata abur.
  Temperatura gazelor arse este foarte joasa, in jur de 70 de grade. Din acest motiv condenseaza rapid si se formeaza un fel de ceata.

   Marinescu - last week Reply

   Bună ziua
   Am o centrala saunier duval de un an am observat ieri că în timp ce funcționează pe încălzire dacă dau drumul la apă rece la robinet când opresc robinetul centrala se oprește pentru moment ca și cum ar vrea să deschidă valva pentru pentru apa menajeră și revine imediat pe afișaj temperatura apei din calorifere dar fără flacără după care pornește și flacăra
   Precizez până acum nu am vazut să facă ceva de genul
   Care ar putea fi cauza.
   Vă mulțumesc.

    Blog de Instalatii - last week Reply

    Daca nu aveti nici o eroare, nu cred ca este grav.
    Posibil de la vana cu 3 cai.
    Ar trebui vazuta de service. Cand ati facut ultima verificare?

ELENA PADURE - last year Reply

Buna ziua.
Vreau sa pun o intrebare care sa ma lamureasca.Am o centrala Saunier Duval cu o vechime de 9 ani.Acum cand am pornit caldura,am observat ca atunci cand incepe sa incalzeasca nu se mai opreste decat pret de 2,3 secunde si porneste iarasi.Temperatura apei din calorifer este setata la 60 de grade.In mod normal cand ajungea la 62,63 de grade se oprea.Acum a ajuns si la 79.Am chemat pe inginerul de la reprezentanta,care mi-a spus ca e normal.Pana si eu stiu ca asa ceva nu poate fi normal.Ce ma sfatuiti sa fac?

Blog de Instalatii - last year Reply

In general ar trebui sa aveti incredere in inginerul de service. Pentru ca stie ce vorbeste.
Sau puteti cere o a doua parere.

Voicu Florea - last year Reply

Buna ziua. Recent am achizitionat o centrala Semia 25 A. Va rog sa-mi spuneti care este puterea centralei, 25 kW? Care este suprafata pe care o poate deservi?
Va multumesc.

Laura - last year Reply

Buna ziua
Am achizionat recent o centrala termica thelia Condens 35 A de 30KW, va rog sa-mi spuneti la ce temperatura sa setez apa pentru incalzire pentru a avea avea beneficiile centralei in condensatie si centrala sa functioneze in modul economic, randamentul cel mai optim.
Sau nu a are nici o importanta temperatura din instalatia de incalzire cu randamentu si functionarea centralei in condensatie.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Puteti folosi aceste setari:
  – 55 de grade pentru circuitul de incalzire (mai mult cand este foarte frig afara,
  – 45 grade pentru apa calda menajera

Paul - last year Reply

Buna seara ,
Am o centrala pe gaz Saunier Duval (isofast);
Ce valori de incalzire trebuie sa setez:
-incalzire
-apa calda menajera
Va multumesc

TUDORACHE GHEORGHE - last year Reply

curge apa pe la supapa de siguranta ce ma sfatuit sa fac

daniel - last year Reply

Buna ziua,
La multi ani!
Am o centrala noua, care a fost montata acum cateva zile si nu stiu sa setez (maresc) temperatura la incalzire.
Dc poate cineva sa imi scrie.
Multumesc!

Cristian - 11 months ago Reply

Care este durata medie de viata a unei centrale? am o centrala thema clasic F24 din2005.Componentele ei sint compatibile cu cele ale centralelor noi in condensatie? Are rost sa o pastrez pentru piese de schimb? Multumesc.

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Media duratei de viata a unei centrale termice pe gaz este de 10 ani.
  Dar depinde de cum e folosita si intretinuta.
  Nu cred ca veti avea nevoie de piesele din ea.

Viorel - 11 months ago Reply

Buna seara as avea si eu o intrebare. Pentru o casa de 200 mp p+1 care ar fi centrala care se potriveste?

anca cirstea - 11 months ago Reply

Buna ziua,
Am o centrala Saunier Duval din 2011 pentru o vila cu 2 etaje.
Am observat ca la temperatura mediului ambiant setata la 20 grade, presiunea este de 0,7.
In plus, daca am nevoie si crec temperatura, tevile din casa fac zgomot, specific efectului de berbec sau cam asa am citit.
Va rog sa imi spuneti dacaeste ok presiunea de 0,7 la 20 grade si ce safac pentru atenuarea zgomotelor in tevi.
Multumesc mult

Bogdan - 10 months ago Reply

Buna ziua! Detin o centrala termica Saunier Duval thema condens. Am observat de curand ca atunci cand centrala functioneaza la putere maxima pe evacuare iese un abur negricios tinand cont ca de cele mai multe ori aburul care este evacuat este negru. Imi puteti spune daca este ceva in neregula sau este normal sa se intample asa?

Ene - 10 months ago Reply

Detin o centrala Saunier Duval Thema Clasic F25 pe gaz. (PIF in 2008). In ultimii 5 ani au aparut probleme in functionare, prin cresterea presiunii pina la 3 bar, apoi scade presiunea pina la0,7 chiar si mai jos .Se fac cam 2 interventii intr-o iarna. Cred ca se impune inlocuirea vasului de expansiune . Ce parere aveti? Unde gasesc piese de schimb? Multumesc.

Geo - 10 months ago Reply

Bună ziua , cum pot seta presiunea din centrală pe apa caldă menajeră ? In bucătărie presiunea este aproape suficienta dar la baie este foarte scăzută ! ( Saunier Duval semia condens 25 a )
Multumesc

  Blog de Instalatii - 10 months ago Reply

  Nu se poate, pentru ca nu are legatura cu centrala.
  Presiunea care intra in centrala este presiunea care iese din centrala.
  Posibil sa fie ceva in legatura cu tevile.

Marius - 7 months ago Reply

Buna ziua,

As vrea sa imi schimb si eu centrala termica insa nu stiu intre ce sa optez. Am doua variante:

1. Centrala termica murala pe gaz in condensare Thelia Condens F25 KW
si
2. Centrala termica murala pe gaz in condensare Semia Condens F25 KW

Mentionez ca am o suprafata pana in 150 mp cu o singura baie.

Daca ma poti ajuta si pe mine cu un sfat!

Multumesc!

Sorin - 6 months ago Reply

Salut ! As dori sa cumpăr o centrală Saunier Duval Thelia Condens pt o casa de 100m2 cu etaj .Ar fi mai indicat de 25kw sau 30kw ? Și care ar fi diferența între ele ? Mulțumesc !

  Blog de Instalatii - 6 months ago Reply

  Buna ziua Sorin,

  Pentru o casa de 100 m2 poti folosi o centrala termica de 25 de kw Saunier Duval.
  Aceasta poate incalzi pana la 150 de m2, deci este suficienta pentru ce ai nevoie.

  Toate cele bune,

  Cosmin

Alexandru - a few months ago Reply

Buna ziua,
Am o centrala termica Saunier Duval Thema Classic F24, montata 2005, si dupa o saptamana de nefunctionare nu face apa calda ( a facut aseara, astazi dimineata nu, acum da si apoi nu) . Turbina porneste, presiunea OK, probabil ceva nu simte – senzor, vana, etc. Recomandati un depanator specializat pe Saunier Duval in Bucuresti?

Cu stima,
Alexandru

Mircea - a few months ago Reply

Buna ziua , am o centrala Saunier Duval Themafast F30 Clasic , din 2003 , se pare ca balonul de micro-acumulare s-a fisurat si curge , incet , apa din el. De unde pot sa comand aceasta piesa ? Va multumesc

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Vedeti comentariul de mai sus.
  Alegeti o firma de service din judetul dumneavoastra.

Camelia - a few months ago Reply

Buna ziua ,am o centrală Savier duval de 25 kw instalată de 3 ani …nu-s tiu cum sa fac o curățare pe instalație fără a da caloriferele jos ..nu am găsit nicăieri nici o informație ..multumesc

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Puteti face o curatare chimica pentru care se folosesc substante special si o pompa.
  Cel mai bine este sa apelati la o firma specializata sau la un instalator.

Vali - a few months ago Reply

Am o centrala Saunier Duval de aprox 10 ani.
Acum 2 luni am schimbat vana de gaze.Nu eu,ing care se ocupa de reviziile necesare.
Nu stiu daca are vreo legatura dar de atunci cand si cand intra in avarie cu codul F 19.
Ing a zis ca ori e un inceput de sfarsit ori schimba un senzor,dar nu i sigur ca v a merge….
Ce ma sfatuiti?
Multumesc!

Ion - a few months ago Reply

Buna,
Vreau sa achizitionez o centrala noua pe gaz de 30 kw.
Va rog sa ma ajutati sa ma decid: Vaillant sau Saunier Duval. A doua are un pret mai avantajos!
Multumesc

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Vaillant = gama premium
  Saunier Duval = gama medie

  Decizia va trebui sa o luati dumneavoastra in functie de buget si de preferinte.

Alex - last month Reply

Buna ziua. Am o centrala Saunier Duval Semia Condens. De vineri am pus-o in functiune, e primul an. Nu ma pricep mai deloc in treaba asta si nu stiu cum sa o las setata pentru a functiona in parametri optimi pentru maxim de eficienta, confort si economie la gaze si aici ma refer la temperatura din calorifere. Am avut-o setata la 55 de grade, iar pe termostat a stat la 22.5 si in 24 de ore a consumat in jur 6-7 metri cub de gaz. Am primit sfaturi sa o dau la 65 de grade pentru eficienta sporita, am facut si treaba asta si mi s-a parut ca a consumat cam mult. Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce temperatura e bine sa las in calorifere? E ok consumul de 6-7 metri cub de gaz la o temperatura de 22.5 pe termostat? Multumesxlc

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Va recomand sa o tineti la 55 de grade pe tur pentru un randament optim.
  Consumul nu este mare, in timp poate sa mai scada putin.

   Alex - last month Reply

   Va multumesc pentru raspuns. Dar in conditiile in care afara vor scadea temperaturile si vor ajunge in jur de -10 grade, recomandati tot temperatura de 55 de grade? Multumesc anticipat

Manole Ana - last month Reply

Buna ziua,

Ce termostat ambiental compatibil imi recomandati pentru o centrala Saunier Duval Semia Condens, pentru un apartament de 59 mp?

Va multumesc,

marius hart - last month Reply

Buna ziua ,
am instalat acum 5 zile o centrala termica pe gaz , thalia, 35 kw.Am observat ca atunci cand ajunge temperatura la 60-62 grade pe tur , dupa aprox 10-20 secunde , flacara se stinge ,temp scade pana la 33-34 grade dupa care reporneste ,si iar o i-a de la capat.Temperatura la 60 grade ajunge in cca 1 min. Pe de alta parte caloriferele nu se incalzesc , mai mult , la unele nici nu ajunge caldura. De ce se opreste centrala daca cerinta etse 18 grade( la termostat). atentie : cand se operste nu intra in avarie.

PS: centrala pe lemne(27kw) care este legata in acelasi sistem(dar o separ de instaltia de incalzire cand merge centrala pe gaz -robineti)- inlcazea toate caloriferele si incalzea casa.cu cea centrala pe ga nu creste temperatura nici daca las 2 calorifere deschise si inchid usa de la bucatarie.

ASTEPT UN RASPUNS.MULTUMESC

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Daca nu intra in avarie, nu ar trebui sa fie o problema.
  Instalatia banuiesc ca e bine facuta, pentru ca centrala pe lemne functioneaza.
  Incercati sa dati termostatul la 24 de grade si observati o zi cum functioneaza. Daca mai aveti nemultumiri, chemati service-ul sa faca o constatare.

Viorel - a couple of weeks ago Reply

Buna ziua,LA MULTI ANI
Va scriu pentru a va cere un sfat de specialist.In prezent am o centrala Ariston MFFI in functiune din 2002 si care nu s-a defectat niciodata pana acum.Merita sa o inlocuiesc cu una in condensare sau dusmanul lui “bine” este “mai bine”?:)
Ce avantaj as avea cu una noua si ce-mi recomandati din gama Saunier Duval?
Multumesc

  Blog de Instalatii - last week Reply

  Avantajul pentru o centrala termica in condensatie este randamentul mai bun.
  Asta se va reflecta intr-un consum mai mic.
  Puteti face o economie de 10 – 25%.

Leave a Reply: