Centrale termice Buderus

Pentru cei dornici să încerce centrale termice Buderus acest articol le va furniza toate datele şi informaţiile necesare în ceea ce priveşte acest brand.

Cu o istorie de peste 275 de ani, brandul german Buderus produce în prezent centrale termice în condensare Buderus, centrale pe gaz şi centrale termice pe combustibil lichid Buderus, dar şi sisteme solare Buderus, precum şi alte unităţi dedicate obţinerii de apă caldă şi căldură, aşa cum sunt boilerele şi instanturile de apa calda Buderus.

Buderus este o afacere de familie care a început în anul 1731, atunci când membrii familiei produceau diverse obiecte din fier, ulterior specializându-se pe producţia de sobe.

Astăzi cand cauti centrale termice Buderus şi produsele conexe acestora, poti vedea ca sunt prezente în peste 50 de ţări ale lumii şi este unul dintre liderii în materie de producţie de produse destinate încălzirii locuinţelor.

Centrale termice Buderus pareriCentrale termice Buderus

În cele ce urmează poţi vizualiza unele dintre cele mai apreciate centrale termice Buderus:

Istoria firmei Buderus

Buderus este astăzi parte din grupul german Robert Bosch Group, recunoscut la nivel internaţional pentru produsele sale de calitate superioară şi standardele ridicate de producţie. La început, Buderus a produs şi comercializat produse din fier şi sobe (în anul 1731), începând din anul 1861 să se axeze pe producţia de sisteme de încălzire a apei.

În perioada 1878-1898 Buderus a patentat boilerele Buderus din metal care se alimentau pe cărbune şi antracit, iar în anul 1912 deja produsele acestui brand erau răspândite în întreaga Germanie. În anul 1927 a lansat pe piaţă primele boilere din oţel, iar în 1953 a iunceput producţia primele sisteme de încălzire din oţel.

În 1977 au fost lansate boilerele Buderus de tip ecomatic, iar în 2002 a dezvoltat prototipul unei centrale bazată pe celule. În prezent centralele termice Buderus sunt folosite în peste 50 de state ale lumii, fiind unul dintre brandurile apreciate la nivel internaţional.

Producţia de centrale Buderus

Având o istorie de peste 275 de ani în domeniul sistemelor de încălzire şi de furnizare a apei calde, Buderus este unul dintre brandurile de renume care activează cu succes în peste 50 de state ale Globului.

Lider în materie de soluţii de încălzire pe bază de panouri solare şi cu o vastă experienţă în domeniul centralelor termice pe diverşi combustibili, Buderus este astăzi unul dintre producătorii internaţionali de elemente de încălzire care oferă opţiuni personalizate celor dornici să aibă parte de condiţii maxime de confort.

Pret Centrale Buderus

Date de contact Buderus România

Garanţie centrale termice Buderus

Atunci când alegi centralele termice pe condensatie Buderus trebuie să ştii că acestea beneficiază de o garanţie de 5 ani.

Alte resurse

Foloseşti în prezent o centrală termică Buderus? În secţiunea de comentarii, pe care o găseşti mai jos, ne poţi povesti cum se comportă aceasta şi care este părerea ta în ceea ce priveşte acest producător.

Click Here to Leave a Comment Below

Dorina - a couple of years ago Reply

Am nevoie de sfatul dumneavoastră! Eventual evaluare și reparație
Este vara, căldură este oprita temperatura pe centrala este pe zero, dar a pornit încălzirea caloriferului!
Centrală este ariston și are 4 ani și jumătate!

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,

  Acest simptom poate sa apara din cauza vanei cu 3 cai care comuta intre apa calda menajera si incalzire.

   Eu - a couple of years ago Reply

   ???

cojo - a couple of years ago Reply

am o centreala ATMOS pe lemne cu gazeificare si au aparut gaurele in cazan as vrea sa stiu daca se pot suda sau trebuie inlocuita si daca trebuie inlocuita care ar fi cea mai buna varianta

cojo - a couple of years ago Reply

astra nu atmos

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Se pot suda dar este posibil sa nu tina prea mult sudura.
  Eu zic ca daca centrala termica e lemne are mai mult de 7 ani, este bine sa o schimbi.

Ali - a couple of years ago Reply

Care este mai buna buderus sau wiessmann?

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Greu de spus…
  Care este mai buna, Renault sau Peugeot?

Marius - a couple of years ago Reply

Buna ziua,

am o centrala Buderus Logamax U042 24kw. Se poate instala pe ea un termostat de ambient?

Cristy - a couple of years ago Reply

Salut!!am o centrala buderus prin condensare de 25k!!problema este consumul destul de mare asta vb fara acel ambient pus la centrala!!spre exemplu afara sunt 3 c plus si centrala imi merge 22 de min si sta doar 8!!stiti cumva daca e normal???astapt raspuns

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Consumul este relativ si depinde de mai multi parametrii. Incercati sa verificati cati metri cubi de gaz sunt sau cat este factura lunara raportata la suprafata casei.

Cristina - a couple of years ago Reply

Buna am un termosemineu pe lemne si as vrea sa pun si o centrala pe gaz în condensare de bosch. Ce imi puteti recomanda am o suprafață de 250 m2 de încălzit si pt apa calda .multumesc astept raspuns.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Ca si putere v-ar trebui 35 sau 40 de kw. Boilerul este in functie de numarul de persoane, probabil 150 – 200 litri.

Alexandra - a couple of years ago Reply

Buna ziua ! Am o centrala Buderus si recent s-a oprit din cauza unei detectari de pericol. Treaba este ca doar aragazul merge, caloriferele si apa calda, nu. Si apare luminos la ea 6 A

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Eroarea inseamna ca nu sesizeaza flacara. Poate apare si din cauza presiunii de gaz sau de la electrozi.
  Cel mai bine este sa chemati service-ul.

Iulia Elena - a couple of years ago Reply

Buna ziua, Am pus de curand in functiune o centrala Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW. Nu locuiesc inca in casa unde am instalat-o si am lasat-o pe 35. Este ok? As dori sa achhizitionez un ambient dar nu stiu nici ce nici de unde. Ce imi recomandati? Multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Temperatura e mica, dar daca nu sta nimeni in casa, nici nu trebuie sa incalziti la o temperatura prea mare.
  Termostate de ambient va recomand 2 modele:
  – termostat foarte bun: Honeywell CMT727
  – termostat bun: Computherm Q7RF
  Si mai aveti varianta de a monta un termostat cu comanda prin internet.

Iulia Elena - a couple of years ago Reply

Multumesc pentru raspuns!

cosmin - a couple of years ago Reply

buna ziua, am o centrala buderus gb012,de ceva vreme imi tot scade presiunea la 0 (dar nu da nici o eroare centrala functioneaza doar ca se aude sunet in calorifere). instalatia e facuta pe ppr si ingropata….am tot urmarit sa vad daca se umezeste peretele pe undeva dar nimic.cel mai des am obs ca centrala era pe 0 dimineata si atunci aseara am verificat presiunea inainte si dupa dus, iar dupa era scazuta pe 0….este schimbatorul de caldura defect sau poate fii si altceva…..(nu sunt in domeniu), pot sa mai fac ceva probe din care sa reiese care arputea fi problema? am inteles ca schimbatorul ar fi undeva la 1100ronse merita sa-l schimb? centrala are 4 ani jumatate.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Puteti incerca sa vedeti daca curge apa pe la vreun robinet sau imbinare.
  https://blogdeinstalatii.ro/scade-presiunea-centralei/
  Si verificati si vasul de expansiune din centrala.

  Traian Vasile - last month Reply

  am aceiasi problema la logamax 012plus de 4 ani,completez pana la 1,5 bari,si scade f.repede spre 0 bari, nu pirde pe nicaieri apa ,singurul loc este pe furtunul de condensatie unde se goleste de apa,cu centrala oprita ,conducte inchise. Am verificat supapa de siguranta care vine pe iesirea de condensatie,nu pe la supapa pierde,prin sifon care vine din schimbatorul secundar.
  Cum ai rezolvat problema unde era defctul!
  Multumesc!

Cornelia - last year Reply

Buna ziua, daca ai putea sa ma lamuresti intr-o problema pe care o am de catva timp, ce bine ar fi !
De trei ani am schimbat centrala pe gaz Ariston, cu una Buderus. De vreo saptamana am probleme cu ea. Uneori se opreste si clipesc beculetele ce semnalizeaza temperatura apei calde, si ca sa porneasca ii dau restart.Acele beculete, nu mai semnalizeaza decat temperatura din calorifere, nu si a apei menajere.
Uneori cand porneste, flacara se aprinde si se stinge de 2-3 ori, apoi porneste.Temperatura pentru calorifere este fixata la 70 grade, pentru apa menajera la 40, de cateva ori mi s-a intamplat ca apa ca apa menajera sa vina foarte fierbinte, si chiar daca am lasat-o sa curga nu si-a revenit .
Am chemat firma ce mi-a instalat-o si de la care am cumparat-o , a trimis niste baieti care au inlocuit o teava (un cot) care venea din centrala, si picura, dr problemele sunt aceleasi. I-am chemat din nou, au masurat temperatura gazelor arse,care este de 150 grade, normala mi-au spus ei, si mi-au mai spus ca centrala n-are nimic, si daca mai face, sa-i dau restart, lucru ce nu mi se pare normal.
Nu a venit inginerul care a pos-o in functiune la instalare, am inteles ca nu mai lucreaza la ei, si alt specialist nu au. Centrala are 5 ani garantie, o am de 3 ani.Spune-mi te rog frumos, CE SA FAC? E bine asa cum au zis ei?
Multumesc mult, daca-ti gasesti timp sa-mi raspunzi.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Doamna,

  – Cautati cartea tehnica a centralei, sau cautati pe internet dupa modelul de centrala.
  – Aici trebuie sa gasiti ce inseamna aprinderea ledurilor. Adica ce eroare este aceasta.
  – Daca centrala are afisaj electronic, afiseaza un cd de eroare?
  – Cautati o alta firma autorizata pentru centrale termice Buderus, care sa fie aproape de dumneavoastra. Si apelati la ei, chiar daca trebuie sa platiti deplasarea. Pentru a putea afla ce provoaca aceasta eraoare a centralei.

Cristian - last year Reply

Buna ziua.
Ma numesc Cristian sunt din Timisoara, am citit paginile acestui forum si am vazut ca stiti f bine ceea ce vorbiti. De accea vin si eu cu o rugaminte ,daca este posibil ,sa ma ajutati cu problema mea. Anul trecut am renovat de la 0 un apartament cu 2 camere in care locuiesc. Totul este nou printre care si centrala termica:Buderus Logomax Plus GB012-25K V2. Instalatia de incalzire si apa menajera este trecuta prin subsol deoarece apartamentul este situat la parter. M-am intepat direct in conducata de apa rece a blocului. Mentionez ca blocul nu mai este conectat la reteaua de incalzire a orasului. Caloriferele noi, bateriile de la baie(Ferro) si bucatarie ( Franke)noi iar instalatia este toata din cupru. Totul bine si frumos pana cand am dat drumul la apa calda.Mai bine zis pana inchid apa calda.Cand se inchide apa calda se aude in centrala o bubuitura f mare de parca ar rupe centrala. Am citit,am mai intrebat in dreapta si stanga si asa am ajuns la fenomenul “lovitura de berbec”. Fenomenul se manifesta numai la apa calda si numai daca o inchid brusc.Daca se inchide treptat nu se aude nimic. La apa rece ,nimic. Copilul meu de 8 ani nu sta el sa inchida treptat. Am pus chiar inainte de intrarea apei reci in centrala o supapa de sens. Nu se mai aude nimic,doar ca pe conducta pe care intra apa rece in centrala , in partea care este in aer(stanga) incepe sa picure apa. Am dat jos acea supapa si am montat in subsol dupa intepatura in coloana principala un reductor Honeywell de la Dedeman si un ceas de presiune. Presiunea era initial la 4 bar. Acum este la 1,5,doar ca daca inchid brusc apa calda, nu se mai aude in centrala nici un zgomot,doar ca acul ceasului de presiune trepideaza foarte tare si urca pana la 8 bar. In centrala temepratura creste f mult si intr-o i am vazut-o si la 90 de grade. Plus ca , aleatoriu dupa inchiderea apei calde se aude si o pocnitura mai tare in centrala o singura data. Cei de la service nu ma pot ajuta, eu nu mai stiu ce sa mai fac. Am cautat pe net vas expansiune lovitura de berbec ,dar singurul gasit, cel de la Elbi nu se mai fabrica. Am si o filmare cu ceasul de la subsol.

Ce ziceti? Ma puteti ajuta cu vreun sfat? care ar fi parearea dumneavostra?

Va multumesc anticipat.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Tot la Elbi Micron ma gandisem si eu.
  Vasul se fabrica in continuare, doar ca nu-l vinde toata lumea. Mai cautati la firmele care vind Elbi.
  Alta varianta ar fi sa montati un vas de hidrofor. Cel mai mic gasit.
  Comportamentul este destul de ciudat si cred ca va este greu cu aceste bubuituri, pocnituri si cresteri de presiune.

   Cristi - last year Reply

   Am reusit sa gasesc un alt producator ptr vas expansiune. Ideea este ca se aud rar si nu le pot asocia cu nici o actiune.Cresterea presiunii o vad doar pe ceas nu ma afecteaza in vreun fel. Nu reusesc sa inteleg de ce se comporta asa centrala Buderus. Am avut un Bosch Junkers din 2003 care mai merge si acuma si nu am avut aceste probleme. Despre Buderus am primit doar pareri bune,dar se pare ca nu e asa. Cel mai rau este ca nu ma poate ajuta nimeni deoarece nimeni nu stie ce se intampla intr-o instalatie. Asta e. Va multumesc de sfat.

Marian - last year Reply

Buna ziua.
As dori sa achizitionez o centrala termica pe gaz Buderus Logamax Plus si As dori sa stiu daca mi_o recomandati ca fiind rentabila. Multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Centralele termice Buderus sunt echipamente bune. Deci o puteti folosi linistit.
  Vedeti daca aveti cel putin 2-3 firme de service in zona ca sa puteti apela daca este nevoie.

Nechita - last year Reply

Am si eu o centrala Logamax plus GB062-24 KDHV2 in functiune din 21.04.2016,care a functionat bine 1 an.Incepind di primavra lui 2017 a inceput sa afiseze eroarea 6A.Aceasta se repeta o data la o luna sau doua.In 2018 s-a facut revizia anuala ,si tot atunci a expirat garantia de 2 ani.
Nu a trecut o luna si am avut edroare 6A repetata.Am reclamat acest defect si s-a constatat defectiune ventilator.Am remediat acest lucru ,dar eroarea 6A nu se mai termina. Tot la o zi sau doua am aceasta eroare.Eu nu mai inteleg nimic.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac ?????

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Eroarea 6A pentru centrala termica buderus inseamna ca arzatorul nu se aprinde.
  Trebuie apasata tasta Reset.
  Daca eroarea persista, trebuie sa chemati o firma de service.

  Cu bine,

  Cosmin

Vlad - last year Reply

Bziua
Am o centrala termica buderus logamax plus model GB 112 43 620 , comandata de un regulator buderus logamatic ERC .
Intrebari :
1. – care este temperatura optima de programat in centrala a turului pentru a avea o temperatura optima in casa iarna , in conditiile in care temperatura exterioara este intre – 6 si -15 grade ;
2. – pe ce temperatura programez regulatorul pentru a realiza conditiile de la punctul 1 ;
3. – regulatorul este amplasat in vestibulul de intrare deschis (care continua cu scara interioara de acces spre etajul 1 si mansarda ) ,care are in dotare un calorifer din otel 110x50x10 cm actionat cu un cap termostat cu 5 diviziuni . Pe ce diviziune pun capul termostatului caloriferului ;
3. – fix la o luna imi scade treptat presiunea de la 2 la 1 atm . Nu stiu cauaza !
Multumesc
Vlad

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Domnule Vlad,

  1. Cand este foarte frig afara, puteti creste temperatura pana la 60 – 65 grade C. Centrala nu va mai merge in condensatie, dar este pentru o perioada de maxim 2-3 saptamani pe an.
  Dup ace trece frigul, temperatura optima pe tur pentru centrala termica prin conensare este < 55 grade C.

  2. Intrebarea nu e foarte clara. Temperatura pe tur am spus-o mai sus. Temperatura interioara depinde de ce este confortabil pentru dumneavoastra. Incercati 23 grade C.

  3. Caloriferele din camera unde este montat termostatul de camera (toate) trebuie sa fie deschise la maxim, pentru a nu se influenta intre ele. Deci lasati capul termostatic deschis complet.

  4. Probabil aveti o scurgere de apa pe la un robinet sau o imbinare. Folositi metoda hartiei pentru gasirea scurgerilor la centrala termica. https://blogdeinstalatii.ro/scade-presiunea-centralei/

  Sper sa va fie de folos.

  Cosmin

  Vlad - last year Reply

  MULTUMESC !

Florin David - last year Reply

Buna ziua.
As vrea sa comand unitatea de controlLogamatic Rc 25 a unei centrale Buderus cu un senzor de temperatura exterior wireless. Imi puteti recomanda unul? Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Nu sunt familiar cu accesoriile Buderus.
  Luati legatura cu Buderus Romania sau un distribuitor local.

Claudiu - 11 months ago Reply

Problema la o centrala Buderus Logamax U 012 T60

Avarie: Bec rosu aprins continuu ( dupa ce initial arata becul rosu aprins continuu si cel din stanga lui clipea)
Manifestari : Dupa cateva secunde de functionare se opreste ( probabil se taie gazul).
Timp de 11 ani nu am avut pb cu centrala. Acum, dupa niste fluctuatii de curent se manifesta cum am mentionat mai sus.
Dupa ce am curatat cateva contacte si electodul de ionizare nu mai manifesta acele simptome, totusi, din cand in cand intra pe avarie.
Ar putea fi ceva pb la placa de baza in zona electrodului de ionizare? Electrodul? Sau poate altceva?

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Da, poate sa fie de la placa electronica.
  Trebuie vazuta de o firma de service.

Tobias - 11 months ago Reply

Bună ziua,

Am achiziționa cu 3 zile în urmă o centrală BUDERUS LOGAMAX PLUS GB072K V2 24 KW și am observat că dimineața la prima pornire a centralei pe căldură, după circa 2 minute scoateun zgomot ca un zumzăit (chiar o ușoară trepidație) care durează aproximativ 15-20 secunde, după carezgomotul dispare și centrala devine silențioasă.Peste zi zgomotul nu mai apare. În rest centrala funcționează impecabil. Rugămintea este dacă puteți să mă lămuriți care ar putea fi cauza acestui zgomot și dacă este cazul să solicit intervenția service-ului.
Vă mulțumesc.

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Nu pare ceva grav sau o avarie.
  Dati un telefon la firma de service si cereti parerea lor.

Ovidiu - 11 months ago Reply

Buna ziua, va rog sa-mi recomandati o centrala termica din cele trei pe care le voi enumera : Buderus (oscilez intre Logamax Plus GB072K si GB122-24 K cea din urma cu vas de expansiune) sau VAILLANT ecoTEC pure VUW 236/7-2. Mentionez ca apartamentul are 2 camere (47 mp) si voi monta 4 calorifere (bucatarie, baie, living si dormitor). Multumesc mult !

  Andy - 11 months ago Reply

  Si pe mine ma intereseaza o centrala Buderus dintre cele doua pentru un apartament de 52 mp. Sunt curios ce recomandari va face specialistul, chiar daca nu e familiarizat cu Buderus si probabil va recomanda Viessman sau Vaillant 🙂 ! Lasand mica gluma la o parte, sa iau cu vas de expansiune, generatia mai noua ??

   Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

   @Ovidiu Dintre cele 2 centrala as allege Vaillant.

   @Andy Nu prea am lucrat cu Buderus, nu le cunosc bine (asa cum ai spus) 🙂

ALEXANDRU - 9 months ago Reply

Buna ziua,
Cu remarci pozitive la sfaturile date anterior celor interesati va adresez si eu o rugaminte sa_mi dati o sugestie referitor la:
Pe scurt detin o CT BUDERUS GB012_PLUS_25K de aproximativ 4 ani iar in ultima peroada se manifesta ciudat in sensul ca APA CALDA MENAJERA nu are presiune, desi pe apa rece detin un debit mare,mai mult apa calda se declanseaza iar pe afisaj nu apare H_.
S-au verificat : Debitul la intrare apa rece = bun{8~9 litri)
Sita de inpuritati din TURBINA

  ALEXANDRU - 9 months ago Reply

  Buna ziua,
  Cu remarci pozitive la sfaturile date anterior celor interesati va adresez si eu o rugaminte sa_mi dati o sugestie referitor la:
  Pe scurt detin o CT BUDERUS GB012_PLUS_25K de aproximativ 4 ani iar in ultima peroada se manifesta ciudat in sensul ca APA CALDA MENAJERA nu are presiune, desi pe apa rece detin un debit mare,mai mult apa calda se declanseaza cu un debit mic precedat de informatia de pe afisaj “H”
  S-au verificat : Debitul la intrare apa rece = bun{8~9 litri)
  Sita de inpuritati din TURBINA intrare apa rece = curata
  S-a efectuat spalare generala .
  Pe incalzire CT functioneaza bine,iar daca anulez incalzirea afisata cu doua puncte, apa calda prezinta aceeasi stare pe scurt debit mic,apa rece.
  Din documentatia ce o detin, pe afisaj nu sunt semnalate erori ,pe scurt la ce sa ma astept in eventualitatea inlocuirii vreunei componente defecte.
  Ps.Nu am iteles cum se face APA CALDA ,iar in speranta unui sfat va adresez sincere multumiri anticipate .

  Alexandru

Liviu - 8 months ago Reply

Buna ziua. Am cumparat acum doi ani o centrala pe gaz Buderus Logamax. De la inceput am avut o problema mai deosebita care nu s-a putut remedia. Daca setez centrala la 60 de grade, incep sa se auda niste pocnete dupa ce urca de 55 de grade. Am chemat pe cei de la service si au motivat ca este normal datorita diferentelor de temperatura. Ce diferente de temperatura? Centrala este montata in bucatarie unde este o temperatura constanta de 20-21 de grade. Apoi au desfundat conducta acea subtire de la vasul de expansiune si nici un rezultat. Parca pocneste mai des. Va rog frumos sa ma ajutati. Cu multumiri anticipate, Liviu

  Blog de Instalatii - 8 months ago Reply

  Centrala trebuie vazuta de service.
  Chemati o alta firma de service (chiar daca trebuie sa platiti deplasarea) ca sa faca o constatare si poate gasesc o solutie.

Dorel Iancu - a few months ago Reply

Va salut , am o centrala Buderus de aproximativ 5 ani , si de cand am montat-o am o problema cu apa calda ! Apa chiar daca o reglez la 40-45 grade ,in momentul cand o combin cu apa rece se opreste centrala . Am inteles ca este problema debitului dar si la prima pozitie a regulatorului de temperatura , mai jos de 40 grade , curge la fel de fiarta ! Exista vreo posibilitate de a scade temperatura fara a fi nevoit sa o combin cu apa rece si sa se opreasca ?!

Patranescu Traian - last month Reply

Buna ziua!
Am un buderus logamax 012 25kw,presiunea este la zero ,are aer in vas,nu pierde in instalatie am verificat cu circuitele inchise ,centrala oprita,presiune fac 1,5 prin robinetul de complectare ,scade de la 1,5 in timp de o ora spre zero, am observat curge
apa multa pe furtunul de evacuare condens.
Va rog o sugetie ce ar putea fi!Multumesc!

Patranescu Traian - last month Reply

Buna ziua!
Am un buderus logamax 012 25kw,presiunea este la zero ,are aer in vas,nu pierde in instalatie am verificat cu circuitele inchise ,centrala oprita,presiune fac 1,5 prin robinetul de complectare ,scade de la 1,5 in timp de o ora spre zero, am observat curge
apa multa pe furtunul de evacuare condens. Ultima prolema a aparut erore 2P
Va rog o sugetie ce ar putea fi!Multumesc!

Mihai - last month Reply

Salut
stau cu chirie la casa si proprietarul are o centrala Bauderus Logamax plus. I-am sezizat de cateva ori ca desii caloriferele sunt la maxim acestea nu incalzesc suficient. (sunt calii) Acesta a adus un specialist care a constatat ca totul este ok, dar problema persista , mentionez ca am observat ca , centrala este data pe modul automat. Astept sfaturi!
va multumesc

  Blog de Instalatii - last month Reply

  – Masurati temperature in camera. daca este in jur de 22 de grade tot timpul, nu este o problema. Caloriferele nu trebuie sa arda mereu.
  – Vedeti la ce temperature e setata centrala. Temperatura pe tur ar trebui sa fie < 55 grade ca sa functioneze in condensatie.
  Daca e prea mica, mai cresteti tempearatura.
  – Faceti aerisirea caloriferelor. https://blogdeinstalatii.ro/cum-aerisesti-caloriferul/
  – E recomandat sa aveti un termostat de camera. Acesta o sa tina temperature constanta.

  Sper sa va fie de folos.

Leave a Reply: