Cum Colaborezi cu Instalatorul in 4 Pasi simpli [guest post]niinoo.ro

Acest articol este un guest post de la NiiNoo.ro.

In toate domeniile, preventia este recomandata. Asadar, si atunci cand vorbim despre instalatii , orice actiune proactiva este binevenita (de exemplu inlocuirea la timp a garniturilor).

Daca totusi esti in situatia in care trebuie sa repari o instalatie termica care deja nu mai functioneaza, este recomandat este sa apelezi la un specialist. Vezi sfaturile de mai jos pentru a te asigura ca alegi un instalatorul potrivit si profesionist.

1. Verifica situatia

In momentul in care intampini o problema legata de instalatiile sanitare sau termice din casa ta, incearca inainte de toate sa identifici natura si gravitatea acesteia.

Vei avea nevoie in mod cert de un instalator profesionist care sa te ajute cu rezolvarea, asadar este foarte important sa identifici serviciul de care ai nevoie.

2. Cauta instalatorul potrivit

Odata stabilita (pe cat posibil) cauza problemei, va trebui sa incepi cautarea propriu-zisa. In principiu, vei obtine destul de multe rezultate de aceea, asigura-te ca alegi conform cu nevoile tale. Iata cateva sfaturi in acest sens:

  • gaseste instalatorul care se afla in apropiere de tine – acesta va raspunde cat mai prompt solicitarii tale. In cazul in care lucrarea de efectuat nu este urgenta, tine cont cu prioritate de urmatoarele sfaturi.
  • verifica recomandarile lui – pe cat posibil cauta un specialist care a primit feedback pozitiv de la ceilalti clienti ai lui, sigur vei avea de castigat.
  • verifica disponibilitatea – asigura-te ca persoana respectiva poate lucra atunci cand esti si tu prezent la domiciliu. Imediat ce ai stabilit care este persoana cu care vrei sa colaborezi, asigura-te ca ii oferi toate detaliile care ii vor fi necesare in realizarea lucrarii, astfel:
  • stabileste clar urgenta lucrarii si intervalul de timp in care esti la domiciliu. De asemenea, transmite-i adresa corecta si ofera detalii daca este cazul (puncte de reper, punct de intalnire etc.).
  • ofera cat mai multe detalii despre lucrare/cerinta ta. Pe cat posibil trimite-i si cateva poze descriptive astfel incat sa stie la ce sa se astepte.
  • trimite-i un reminder (mai ales in situatia in care ai observat ca este un specialist foarte cautat) astfel incat sa fii sigur ca veti continua colaborarea.

Pe tot parcursul cautarii si stabilirii unei colaborari, fii atent la detaliile care ar putea face diferenta si reia cautarea daca tu consideri ca nu ai facut tocmai alegerea potrivita.

3. Colaborarea propriu-zisa

Momentul cel mai important este cel al executarii lucrarii. In acest timp, este firesc sa verifici modul in care specialistul isi face treaba:

  • acorda atentie modului de lucru (este unul ingrijit sau mai degraba nu conteaza daca “distruge” si altceva in timp ce rezolva situatia reclamata de tine)
  • solicita-i o dovada a costurilor pentru materialele achizitionate (daca a fost cazul sa faca o astfel de achizitie)
  • stabileste daca per total costul lucrarii este unul real
  • asigura-te ca ofera garantie pentru lucrarea efectuata si profita de acest avantaj, daca este cazul.

In timpul executarii lucrarii este recomandat sa fii prezent. Nu privi acest aspect ca pe o pierdere de timp, poti discuta cu specialistul si afla astfel multe aspecte legate de intretinerea instalatiilor care iti vor fi de folos.

4. Ofera feedback

Esti multumit de serviciile primite? Asigura-te ca transmiti si altora acest lucru. De cele mai multe ori, oferim detalii despre un specialist doar cand acestea sunt negative, insa este foarte important sa facem acest lucru si atunci cand feedback-ul este unul pozitiv.

Sunt foarte multe posibilitati de a face cunoscut faptul ca un profesionist te-a ajutat intr-o anumita situatie: de la recenzii pe portalurile ce grupeaza astfel de profesionisti, pana la distribuirea pe facebook a conturilor acestora si, de ce nu, recomandari directe catre prieteni. Sigur cineva iti va multumi pentru sugestie.

Aplicatia NiiNoo

Aplicatia NiiNoo te poate ajuta foarte mult in aceste privinte. Iti poti alege instalatorul din apropierea ta, pentru ca alegerea locatiei este obligatorie cand se inregistreaza ca si specialist.

Ii poti verifica recenziile date de alte persoane care au apelat la serviciile lui. Poti vedea daca ofera garantie, studiindu-i bine descrierea sau intrebandu-l personal prin chatul inclus in aplicatie.

Aplicatia poate primi si trimite poze in timp real cu problema in cauza astfel incat instalatorul sa stie la ce se inhama inainte de a ajunge in locatie.

Daca ai fost multumit sau nemultumit de lucrare poti impartasi experienta ta astfel incat comunitatea sa beneficieze din asta.

Descarca aplicatia NiiNoo din Google Play sau App Store, si nu vei mai avea probleme cand cauti instalatorul potrivit.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: