Cum Să Alegi Un Hidrofor Potrivit Pentru Casa TaUn hidrofor este utilizat pentru alimentarea cu apă a caselor individuale sau pentru udarea grădinii. Apa este preluată din fântâni, rezervoare și fântâni. Distanța admisă de la suprafața apei din fantană până la locul de instalare a pompei hidrofor este de maxim 8 metri.

Inainte de a instala hidroforul, trebuie sa-l alegi cu atenție. De exemplu, poți alege un hidrofor potrivit pentru casa ta, din magazinul online shop-einstal.ro.

Impreuna cu ei, Blog de Instalatii iti prezinta detalii si recomandari pentru alegerea hidroforului potrivit pentru casa ta.

Cum Să Alegi Un Hidrofor Potrivit Pentru Casa Ta BlogdeInstalatii.ro

Instalarea hidroforului

Desigur ca instalarea corectă a unui hidrofor interesează pe toată lumea. Dacă montajul hidroforului nu se face corect, este posibil ca pompa să nu funcționeze.

Trebuie îndeplinite anumite condiții pentru a evita problemele cu hidroforul:

  • instalați hidroforul pe o suprafață orizontală;
  • verificati bine instalatia electrica – de preferat cu un electrician;
  • conducta de aspiratie trebuie sa nu traga aer;
  • nu se recomandă utilizarea de furtunuri moi pentru ca nu rezista bine la vibratii;
  • trebuie luata in calcul toata lungimea tevii de refulare pana la ultimul consumator;
  • presiunea din vasul de hidrofor trebuie verificata la pornire si apoi periodic.

Bineînțeles ca opțiunile pentru instalarea hidroforului pot fi diferite. Cu toate acestea, dacă după instalare hidroforul porneste des dupa cantități mici de apă, atunci ceva este greșit.

Cel mai probabil, presiunea din vasul de expansiune este prea mica. Sau presostatul trebuie verificat si schimbat. Este mai bine să chemi un instalator care sa te ajute cu asta.

Vei gasi hidrofoare de mai multe tipuri. De la hidrofoare obisnuite pana la hidrofoare cu ejector care aspira de la adancimi mai mari.

Componentele principale ale hidroforului sunt: motorul electric cu pompa, vas de expansiune de hidrofor, presostat, racord flexibil de apa si piesa cu 5 cai.

Presostatul pentru hidrofor este responsabil pentru funcționarea automată și pentru mentinerea nivelul optim de presiune in casa.

hidrofor leader BlogdeInstalatii.ro

Cum se alege un hidrofor?

După cum poți vedea în magazinul online shop-einstal.ro, designul unui hidrofor nu este prea complicat. Principiul de funcționare este, de asemenea, simplu.

Apa este „preluată” dintr-o fântână sau puț forat folosind o pompa. În vasul de expansiune, apa este sub presiune, și datorită acestui lucru, este asigurată presiunea necesară in casă.

Presostatul functioneaza automat si monitorizează nivelul de presiune. Pornește și oprește hidroforul, dacă este necesar.

Dacă apa din vasul de hidrofor scade și în consecință scade si presiunea, atunci presostatul va porni hidroforul ce va funcționa până când presiunea atinge nivelul cerut.

Acest lucru este foarte convenabil și practic, deoarece pentru ca apa să curgă la robinet, este suficient doar să-l deschizi.

Recomandare de hidrofor

Pentru o casa unifamiliala (alimentare cu apa fara irigatii) poti folosi acest model de hidrofor cu vas de expansiune de 50 de litri din inox.

hidrofor de inox DAB Blogdeinstalatii.ro

De ce este necesar un hidrofor?

Un hidrofor va oferi rapid și eficient apă într-o casă. Este potrivit atât pentru alimentarea cu apă la domiciliu, cât și pentru udarea unei grădini sau a gazonului.

Un hidrofor mare este utilizat pentru clădirile de apartamente dacă există probleme cu alimentarea centralizată cu apă. Alegerea unui hidrofor pentru o casă privată implică unele calcule.

Poți instala un hidrofor intr-un camin langa put sau in camera tehnica. Și acesta este principalul său avantaj. Singura cerință este să nu fie prea departe de sursa de apă, deoarece trebuie luată în considerare adâncimea de aspirație.

De obicei, ar trebui să se afle la o adâncime de maxim 8 metri. Este necesar să se țină seama nu numai de adâncimea de la care se pompează  apa, ci și de distanța pana la ultimul consumator.

Concluzie

Sunt mai multi factori ce trebuie luati in considerare la alegerea hidroforului. Printre ei sunt tipul de hidrofor, distanta de la pompa pana la luciul apei si inaltimea pana la ultimul robinet. Dar cei mai important sunt acestia:

  • Debitul de apa necesar (m3/h)
  • Inaltimea de pompare (bar sau metri)

De multe ori este bine sa te consulti cu specialisti pentru alegerea hidroforului potrivit pentru casa ta. Pentru asta vezi produsele si recomandarile de la Shop-Einstal.ro.

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: