Cum Scapi De Mirosul De La Chiuveta De Bucătărie [Ușor și Simplu]Cu toții ne dorim ca bucătăriile noastre să fie curate și să miroasă impecabil. Mai ales că este locul unde ne pregătim mâncarea pe care o consumăm zilnic. Mai mult ca sigur că în cazul unui miros neplăcut care vine de pe canalizare, prin scurgerea de la bucătărie, ne dorim să scăpăm de acesta cât mai repede!

Așa că, în acest articol Blog de Instalatii iti spune care sunt cauzele care declanșează apariția mirosurile de pe scurgere, cum scăpam de ele și, mai ales cum prevenim reapariția lor.

De ce apar mirosuri neplăcute pe scurgerea de la bucătărie

Există două motive principale pentru care scurgerea din bucătăria ta poate mirosi urat:

 • O acumulare de alimente și resturi pe teava de scurgere.

Orice ar tranzita scurgerea de la chiuvetă, în afară de apă, se poate lipi de părțile interioare ale țevilor sau se poate așeza în sifon (care are forma literei U). În timp, bacteriile vor acționa asupra acestor resturi, care vor începe să se descompună și să miroasă.

 • Mirosuri care vin de pe țevile de la canalizare.

Dacă nu există apă în sifon din cauza unei scurgeri sau a unei evaporări a apei, gazele de canalizare se vor putea ridica pe țevile canalizării. Soluția este verificarea sifonului pentru a vedea dacă sunt scurgeri sau dacă există ceva care blochează țevile. Pentru a remedia problema este posibil să fie nevoie să cureți sifonul.

În anumite situații, mirosurile din bucătărie sunt cauzate de mucegai. Dacă crezi că aceasta ar putea fi problema cu care te confrunți, îți sugerez să  citești articolul  despre cum poți să scapi de mucegai cu ajutorul unui dezumidificator.

Cum Scapi De Mirosul De La Chiuveta De Bucătărie [Ușor și Simplu] Blog de Instalatii

Ce să faci dacă chiuveta de bucătărie miroase înfiorător?

Diagnostichează cauza problemei:

 • Apa se scurge încet sau nu se mai scurge: resturile înfundă țeava, ceea ce a provocat blocajul și a favorizat apariția mirosului.
 • Mirosul este asemănător celui degajat de ceva în putrefacție: au loc descompuneri ale resturilor de alimente, grăsimilor, uleiurilor și unsorii, acestea adunându-se pe părțile interioare ale conductei.
 • Mirosul este este asemănător ouălor clocite: de vină sunt gazele de canalizare care ies de pe țeavă din cauza unei probleme cu sifonul.

Mirosurile care se degajă în bucătărie prin chiuvetă se remediază cu ușurință prin eliminarea blocajelor, curățarea țevilor cu o soluție chimică. De exemplu poti folosi gel pentru desfundat tevi de scurgere.

Sau cu o soluție preparată acasă ori prin curățarea sifonului. Daca ai incercat tot ce se poate, foloseste acest dispozitiv de desfundat tevile.

Dacă ai încercat toate aceste metode, dar mirosul de canalizare încă persistă, atunci este cazul să soliciți ajutorul profesioniștilor.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute de canalizare

În cele ce urmează îți vor prezenta o listă a diferitelor metode pe care le poți folosi pentru a scăpa de mirosurile urâte care sunt degajate de scurgerea chiuvetei.

Pentru îndepărtarea mirosurilor de mâncare putrezită, încearcă una dintre metodele de curățare cu soluții făcute acasă sau cu cele de curățare chimică, pe care le poți cumpăra din magazinele de specialitate. Pentru mirosurile de gaze de canalizare, urmează instrucțiunile pentru verificarea sifonului.

solutie pentru desfundarea canalizarii la bucatarie

Metode de curățare pentru scurgerea care miroase

Următoarele metode te ajută să scapi de mirosurile de alimente în putrefacție.

Apa clocotită pentru curatarea scurgerii

 1. Fierbe niște apă într-o oală sau într-un vas mai mare
 2. Toarnă apa clocotită încet în gaura de scurgere a chiuvetei, puțin câte puțin
 3. Așteaptă 5 minute
 4. Dă drumul la apa rece pentru a curăța orice urmă de grăsime rămasă

Soluția de curățare cu oțet

 1. Toarnă o cantitate mică de oțet în gaura de scurgere a chiuvetei
 2. Lasă să acționeze timp de 30 de minute
 3. Clătește apoi scurgerea cu apă caldă

Soluția  de curățat din bicarbonat de sodiu și oțet

 1. Toarnă o jumătate dintr-un plic de bicarbonat de sodiu în gaura de scurgere a chiuvetei
 2. Toarnă mai apoi o cană de oțet pe scurgere
 3. Lasă soluția să facă spumă și să acționeze timp de câteva minute
 4. Toarnă niște apă clocotită în scurgerea chiuvetei pentru o curățare completă

Metode de curățare chimică a canalizarii

Următoarele metode sunt utile pentru a scăpa de mirosurile neplăcute (de alimente în stare de putrefacție).

Curățarea scurgerii cu bioactivatori

Acesta este un produs ecologic de curățare chimică și care nu este toxic. Este vorba despre niște enzime care distrug resturile alimentare fără a provoca daune țevilor. De exemplu poti folosi acesti bioactivatori pentru fose septice.

Soluția  de curățare gata pregătită

Produsele chimice de curățare a scurgerilor ce sunt gata preparate pot fi cumpărate din majoritatea magazinelor de specialitate sau din supermarketuri. Ai incercat sa desfunzi folosind gel de desfundare Mr Muscle?

Mare atenție!!! Aceste substanțe chimice pot fi periculoase. Urmează întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj și folosește mănuși de cauciuc și ochelari de protecție atunci când le utilizezi.

Verificarea sifonului de la scurgerea chiuvetei

Sifonul de sub chiuveta din bucătăria ta este, de asemenea, cunoscută și sub numele de capcană pentru gazele de canalizare. Acest sifon ar trebui să fie întotdeauna plin cu apă și să acționeze ca o barieră pentru a opri scurgerea gazelor de canalizare prin gaura de la chiuveta în bucătărie.

Iată cum poți să scapi de mirosul de canalizare:

S-a evaporat apa din sifon? Acest lucru se poate întâmpla dacă ai plecat de acasă pentru o perioadă mai îndelungată (în concediu, de exemplu) și nu ai folosit apa o perioadă. Cea mai simplă soluție este să lași să curgă puțină apă pentru a umple sifonul.

Ai o scurgere la sifon? Verifică dacă există scurgeri sau urme umede sub chiuvetă. Dacă există o scurgere, solicită ajutorul unui instalator profesionist pentru a-l repara.

Există un blocaj în sifon? Dacă se întâmplă ca blocajul să persiste și după curățare, deșurubează sifonul și curăța-l  cu o perie pe interior.

miros urat chiuveta bucatarie

Cum să previi mirosul scurgerii de la chiuvetă

Este destul de ușor să împiedici apariția unor astfel de mirosuri. Trebuie să urmezi acești pași tot timpul pentru a-ți forma o rutină privind întreținerea curățeniei în chiuveta de la bucătărie. Iată ce ai de făcut:

 • Pune o sită deasupra gurii de scurgere de la chiuvetă pentru a opri accesul resturilor de alimente în conductă.
 • Evită să dai drumul la grăsimi, uleiuri sau unsoare pe gaura de scurgere de la chiuvetă.
 • De fiecare dată când fierbi apă, toarnă în chiuvetă restul de apă pe care nu-l mai folosești pentru a ucide bacteriile.
 • Cel puțin o dată pe săptămână îți recomand să torni bicarbonat de sodiu în scurgerea de la chiuvetă. Iar atunci când pleci în concediu sau pentru o perioadă mai îndelungată și nu mai folosești chiuveta, toarnă preventiv bicarbonat de sodiu pentru a curăța resturile de pe țeavă.

Concluzie

Sperca ca ai rezolvat problema cu mirosul neplacut din bucatarie.

Dacă ai încercat toate metodele din acest articol și încă „miroase”, cheamă un instalator profesionist care să te ajute.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: