De Ce Să Alegi Centrale Electrice de Apartament? 

centrale electrice de apartament

Nu ai neapărat nevoie de gaz metan sau de lemn, când poti sa folosesti centrale electrice de apartament. Dacă locuiești într-o casă care nu este conectată la rețeaua de gaz, sau are restricții față de o centrala pe gaz, poți folosi centrale termice pe curent.

Sunt o soluție buna, ușor de montat si foarte confortabila.

Vezi Oferta De Pret!

Centrale electrice cu eficiență ridicată

Centralele electrice nu au nevoie să ardă combustibil pentru a produce căldură, ele nu pierd astfel energie. În multe cazuri rezultatul este o rată a eficienței de 99%, comparativ cu 89-95% a centralelor termice pe gaz.

Mai ieftin de instalat

Deoarece nu există gaze reziduale, o centrală termică pe curent nu are nevoie de țevi sau de coș de fum. Astfel încât instalarea sa va fi mai ieftina și mai rapidă.

Compacte și ușoare

Lipsa unei aerisiri și a gazelor reziduale înseamnă că centrala electrică de apartament este mult mai compactă și poate fi instalata cu mai multă ușurință oriunde în casă.

Silențioase

Într-o centrală termică electrică nu există elemente mobile deci nu va produce aproape deloc zgomot.

Mai ușor de întreținut

Spre deosebire de centralele termice pe gaz care au mai multe sisteme mecanice, centralele electrice nu au nevoie de service anual pentru a funcționa. De obicei reparațiile sunt necesare doar în cazul unei defecțiuni.

Deasemenea, centralele pe gaz pot deveni nefuncționale dupa perioade lungi de repaus (exemplu: pe timpul verii). O centrala termică pe curent va funcționa fără probleme după o perioada de inactivitate.

Cat consumă o centrală electrică?

Costurile sunt mai ridicate Curentul electric este mai scump decât gazele, ceea ce presupune automat costuri si facturi mai mari. Vezi mai multe detalii in acest articol: Cum Aleg si Cat Consuma o Centrala Electrica?

Mai puțină apă caldă

Centralele electrice încălzesc apa la cerere iar cantitatea de apă caldă pe care o furnizază este limitată. Din acest motiv ele ar putea să nu reprezinte soluția ideală pentru case foarte mari.

Dar poti instala un boiler electric, si nu o sa mai ai aceasta problema.

Pene de curent

În cazul în care apare o pană de curent accesul la apă caldă și căldură poate fi restricționat.

Centrale electrice preț

Cu cât centrala electrică este mai mică, cu atât costurile sunt mai mici atât pentru funcționare cât și pentru montare. În medie, cea mai mică centrală costă 2150 lei iar cea mai mare poate ajunge la 2700 lei.

Este important ca înainte să achiziționați o centrale electrice sa puneți în balanță toate variantele existente.

Ce tipuri de centrale electrice și boilere electrice se găsesc?

Există câteva tipuri diferite de centrale si boilere electrice dintre care unele vor fi potrivite necesităților fiecaruia.

Instant de apa caldă

Acest boiler este modelul cel mai apropiat de o centrală termica instant cu gaze. El folosește un element ce încălzește apa la cerere. Deși acesta este cel mai simplu de montat si cel mai ieftin el nu dispune de un rezervor pentru depozitarea apei calde.

Boilerul electric pentru apa caldă menajeră

Acest tip de boler include un rezervor de apă. Asta îți permite să încălzești apă peste noapte atunci când costurile energiei sunt mai mici și să o folosești a doua zi.

Firme producătoare de centrale electrice

Există mai multe firme pe piață care produc acest tip de centrale cu o gamă largă de la 6kW până la 100kW.

Centrale electrice Protherm

  • Centrale electrice Protherm – se adaptează pentru apartamente sau case și există puteri de la 6 la 28 kw.
  • Centrale electrice Ferroli
  • Centrale electrice Vaillant
  • Centrale electrice Ecotermal
  • Centrale electrice Termostroj

Detalii centrale electrice

Nu sunt potrivite pentru un consum ridicat de apă caldă

Centralele electrice sunt limitate atunci când este vorba de o cantitate mare de apă ce necesită încălzire. Un consum ridicat apare in cazul proprietăților foarte mari sau a celor cu un consum ridicat din alte motive.

În aceste situații, este mult mai potrivită o centrală termica pe gaze in condensație.

Consum centrală electrică

Energia electrică este mai scumpă decât gazul, iar aceasta presupune un cost mai ridicat. Acest dezavantaj trebuie însă pus in balanță cu avantajele pe care o centrală electrică le aduce.

Acestea au fost sfaturile si recomandarile mele pentru centrale electrice. Scrie in secțiunea de comentarii de mai jos cat consuma centrala ta electrica. Mulțumesc.

sursa foto: wikimedia.orgClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: