Instant Electric Sau Instant Pe Gaz?Alegerea între un instant electric și un instant pe gaz pare o operațiune complicată. Mai ales atunci când dorești ca opțiunea aleasă să îți satisfacă în totalitate toate nevoile specifice din locuință. Înainte de a te decide, este recomandabil să afli câteva amănunte despre fiecare dintre ele.

Instanturile electrice pot fi niște soluții foarte populare. Dar nici instanturile pe gaz nu se lasă mai prejos. Blog de Instalații îți va arăta cum funcționează fiecare dintre aceste sisteme.

Înainte de a decide între instantul electric și instantul pe gaz, trebuie să știi care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia. Haide să vedem care dintre cele două opțiuni se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Instant electric

Un instant electric îți oferă posibilitatea de a economisi pe termen lung. Tipul acesta de echipament rămâne pe modul  oprit, fără a consuma energie, până în momentul în care senzorul de debit sesizeaza curgerea apei.

Acest lucru se întâmplă în momentul în care este detectează circulația apei prin sistem, ceea ce duce la începerea procesului de încălzire. Avantajul în acest caz este dat de posibila eliminare a pierderilor de căldură care ar avea loc în timp ce apa fierbinte se află stocată în rezervor.

Dacă alegi în mod inteligent, un instant electric îți poate oferi o alimentare neîntreruptă cu apă caldă. Un astfel de sistem electric de încălzire are și avantajul de a nu necesita o sursă de aer sau o evacuare și poate fi instalat în spații înguste, cum ar fi într-un dulap cu un singur compartiment sau chiar în spațiul de sub tejgheaua din bucătărie.

Faptul că dispune de o manevrabilitate deosebită face că un instant electric să fie mult mai eficient și mai practic pentru folosirea în diverse spații, fiind, totodată, mai sigur, deoarece nu există riscul unor defecte dezagreabile în sistemul de evacuare.

Avantajele unui instant electric

 • După cum îi sugerează și numele, instantul electric înseamnă un aparat de încălzire fără acumulare, ceea ce elimină necesitatea de a depozita boilerul într-un garaj sau într-un dulap. Un instant electric este mult mai mic și poate fi instalat pe perete, alimentarea cu apă făcându-se de la rețeaua sanitară a locuinței.
 • Instanturile electrice încălzesc apă numai atunci când aceasta este utilizată. Apă se încălzește rapid și se oprește atunci când robinetul se închide. Prin încălzirea rapidă a apei, se consumă și mai puțină apă.
 • Folosirea de mai puțină apă duce la economisirea de energie electrică.
 • Un instant electric este mult mai eficient decât modelele cu boiler de acumulare. În loc să folosești boilerul pentru stocarea apei calde, aceasta se încălzește direct în timp ce traversează aparatul.
 • Instantul electric oferă o sursă de apă caldă fără limite pentru locuință. Spre deosebire de cele cu stocare în boiler, care pe de altă parte, pot furniza numai cantitatea de apă fierbinte pe care rezervorul o poate menține (gândește-te cât consumă un instant de acest fel – foarte puțin).

Produs recomandat [instant electric]

Robinet electric Delimano

 • apa fierbinte in cateva secunde
 • se monteaza usor
 • putere de 3 kw

Robinet electric Delimano

Cumpara acum Compara pretul

 

Instant electric Dus

 • putere 4,4 kw
 • alimentare electric 220 V
 • aerator cu flux rapid

Instant electric Dus Prister

Cumpara acum

 

Instant pe gaz

Instanturile pe gaz funcționează foarte ușor. Apa nu vine fierbinte încă din primul moment, așa că trebuie să o lași să curgă câteva secunde, până când se încălzește in arzatorul din interior. Dar, imediat ce se întâmplă acest lucru, poți conta pe apă fierbinte în cantități mari.

Haide să vedem acum care sunt avantajele și dezavantajele unui instant pe gaz:

 • Dispune de modele de diferite dimensiuni și funcționează pe mai multe tipuri de gaz, ceea ce îți permite posibilitatea de a alege un model care să se potrivească nevoilor tale .
 • Poți controla care este nivelul consumului de gaze din locuință.
 • Îți oferă posibilitatea de a dispune de apă caldă nelimitată.

Cu toate acestea, un instant pe gaz vine la pachet și cu unele dezavantaje:

 • Atunci când este foarte frig, consumul de gaz crește. Având nevoie de mai multă putere începe să consume din ce în ce mai mult.
 • Apa caldă nu curge din prima clipă, așa că trebuie să aștepți puțin până când gazul începe să acționeze.
 • La temperaturi extreme, cum ar fi în caz de vreme foarte rece, furnizarea de gaz poate avea probleme în privința standardelor de calitate.

Produse recomandate [instant pe gaz]

Instant pe gaz Ferroli Zefiro 14 litri/minut

 • aprindere electronica
 • nu trebuie racordat la 220 v
 • cu electrod de ionizare si fara flacara de veghe

Instant pe gaz Ferroli Zefiro 14 litri minut

Cumpara acum de la eMag

 

Instant pe gaz Ariston Fast R ONM 11   

 • temperature constanta in timpul dusului
 • apa calda la debite scazute
 • fara flacara de veghe

Instant pe gaz Ariston Fast R ONM 11Cumpara acum de la eMag

Instant Electric Sau Instant Pe Gaz_ blogdeinstalatii.ro

Instant pe gaz sau instant electric? Care opțiune este cea mai bună?

Atât instantul pe gaz, cât și instantul electric sunt opțiuni bune pentru orice locuință. Dar, nu prea se poate să le alegi pe amândouă în același timp.

Instanturile pe gaz au un sistem complet diferit de cel al instanturilor electrice. Dar asta nu înseamnă că un instant pe apă funcționează mai puțin eficient decât unul pe gaz.

Așa că, bazându-ne pe ceea ce am aflat despre fiecare dintre ele, să vedem care este opțiunea cea mai bună dintre instantul pe gaz și cel electric.

Instanturile pe gaz: sunt perfecte pentru locuințele care se află în zone calde și unde nu trebuie să utilizezi în exces apă caldă. Acestea sunt recomandate pentru o gospodărie de maxim 3-4 persoane, unde apa caldă este folosită pentru preparare alimentelor și ca apă caldă menajeră.

Instanturile electrice: este cea mai bună opțiune dacă locuiești într-o zonă cu temperaturi mai reci, apa fierbinte fiind o constantă a vieții de zi cu zi.

Gaz 🔥 sau Electric ⚡? (vezi ce sa alegi)

In acest video o sa-ti spun diferentele dintre:

 • –              O centrala pe gaz
 • –              Si o centrala electrica.

Apasa mai jos si intra sa vezi videoul:

Concluzie

Din moment ce ai descoperit care sunt diferențele dintre instanturi și caracteristicile fiecăruia în parte, înseamnă că deja ești în poziția de a alege în mod corect între un instant electric și un instant pe gaz.

Până la urmă, totul depinde de nevoile pe care le are locuința ta, de consumul lunar și, desigur, de factura la utilități.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: