Pachete De Intretinere Instalatii Incalzire, Pardoseala și Curatare CentraleCentrala termică și instalația de încălzire din locuință trebuie menținute în bună funcțiune de la an la an. Mai mult ca sigur că ai auzit de depuneri de calcar, de colmatarea caloriferelor sau de degradarea accelerată a anumitor componente ale sistemului de încălzire.

Nu este cazul să ajungi și tu în situația celor care au avut de dat bani grei pentru a remedia ceva ce era ușor de prevenit. Așa că, astăzi m-am gândit să-ți ofer câteva recomandări de pachete de întreținere instalații de încălzire.

Crezi că trebuie să-mi curăț chimic centrala?

În momentul în care îți achiziționezi o centrală termică, vânzătorul îți spune că îți oferă o anumită garanție. Ce nu îți spune este că îți poți pierde garanția în condițiile în care nu asiguri o întreținere corespunzătoare echipamentului achiziționat.

Plus că, asigurarea unei întrețineri corecte va prelungi durata de viață a centralei și sub-ansamblelor acesteia. Da, consider cu tărie că trebuie să îți îngrijești sistemul de încălzire cu cele mai bune produse. Așa că îți prezint cele mai bune produse pe care le poti folosi.

Iată care sunt aceste produse pentru intretinerea instalatiilor de incalzire:

 • Doctor Cleanex – pachet pentru întreținerea instalațiilor de încălzire cu calorifere
 • Floor Expert – pachet pentru întreținerea instalațiilor de încălzire prin pardoseală
 • Cleanex Anticalcar – pachet pentru curățarea centralelor termice
 • Cleanex Oxi A + B – pachet pentru curățarea exteriorului schimbătoarelor de căldură din centralele în condensare

Doctor CleanexDOCTOR-CLEANEX Pachet-intretinere-instalatie-incalzire blogdeinstalatii.ro

Este un pachet pentru întreținerea instalațiilor de încălzire cu calorifere, optimizat pentru a asigura cele mai bune rezultate pentru majoritatea tipurilor de sisteme. Imediat ce îl folosești vei observa:

 • Îmbunătățirea circulației agentului termic prin instalația de calorifere;
 • Eliminarea tuturor depunerilor de calcar, murdărie și altor elemente care împiedică funcționarea la capacitate maximă a instalației;
 • Previne formarea de noi straturi de depuneri.

Cum se folosește Doctor Cleanex

Nu trebuie să folosești o pompă special concepută pentru a efectua această operațiune de curățare. Vei utiliza dispozitivul CHEM-UNI-DOSE, care este livrat în pachet. O doză (la 30 litri de apă) este suficientă pentru maxim 4 calorifere.

Cumpara acum Doctor Cleanex

Floor Expert


FLOOR-EXPERT Pachet-intretinere-instalatie-incalzire blogdeinstalatii.roÎn cazul în care ai încălzirea prin pardoseală, atunci poți utiliza acest pachet pentru întreținerea instalațiilor de încălzire prin pardoseală. Mie îmi place foarte mult pentru că:

 • Elimină bacteriile și reziduurile care pot genera apariția algelor în instalație;
 • Limitează formarea de depuneri de calcar și nămol;
 • Asigura un transfer termic eficient.

Cum se folosește Floor Expert?

Ai nevoie de dispozitivul CHEM-UNI-DOSE (pe care îl găsești în pachetul achiziționat). Cu o doză poți acoperi o suprafață de până la 30 metri pătrați (conținutul de 1 litru este suficient pentru o suprafață de maxim 100 metri pătrați).

Cumpara acum Floor Expert

Cleanex Anticalcar

CLEANEX-ANTICALCAR Pachet-curatare-centrale-termice blogdeinstalatii.ro

Acesta este un pachet pentru curățarea centralelor termice, care este special conceput pentru schimbătoarele de căldură ale centralelor termice. Îl apreciez pentru că este util și face față cu brio pentru orice tip de centrală murală (de până în 35kW). Plus că, este o soluție folositoare și pentru:

 • Menținerea în buna funcționare a schimbătorului de căldură (dizolvă până la peste o jumătate de kilogram de calcar din acesta);
 • Previne formarea ruginii și este un adjuvant în tratarea cu succes a urmelor de natură acidă.
 • In pachet gasim un neutralizant ce previne formarea ruginii si neutralizeaza resturile acide, si un agent de curatare care este acid.
 • Poate fi folosit pentru o serie de materiale din care este confecționat schimbătorul de căldură (de la oțel și cupru și până la cupru și aluminiu).

Cum se folosește Cleanex Anticalcar

Pachetul conține o soluție de tip dezincrustant și una de tip pasivizant. În pachet vei mai găsi și un kit pentru determinarea PH-ului. Aceasta este și ordinea la folosire, în final fiind important să se ajungă la un PH neutru (valoarea se va determina cu ajutorul kitului).

Cumpara Cleanex Anticalcar

Cleanex Oxi A + B

CLEANEX-OXI-A--B Pachet-curatare-exterior-schimbator de caldura blogdeinstalatii.ro

Consider esențial acest pachet pentru curățarea exteriorului schimbătoarelor de căldură din centralele în condensare. Este util de folosit și pentru camera de ardere, așa că ai avantaj dublu atunci când îl cumperi. Plus că mai beneficiezi și de:

 • Fluidizarea circuitului de evacuare a gazelor arse;
 • Curățarea suprafețelor de orice urmă de depozite de natură organică;
 • Eficientizarea transferului termic.

Cum se folosește Cleanex Oxi A + B

Pachetul conține o serie de elemente, inclusiv un set de protecție. Se efectuează curățarea prin pulverizare sau prin pensulare. Prin pensulare se poate curate doar schimbatoarele din aluminiu, deoarece doar in Cleanex Oxi A se poate adaugaagentul de crestere a vascozitatii. Daca schimbatorul este din inox, se foloseste intai Cleanex Oxi B, care poate fi folosit prin pulverizare.

În cazul utilizării acestui produs îți recomand să apelezi la ajutor specializat!

Cumpara acum Cleanex A+B

Despre Laborex România și Chemstal

Laborex Romania Chemstal - blogdeinstalatii

Laborex este o companie românească înființată în 1994. Produce substanțe chimice pentru întreținerea sistemelor HVAC și furnizează utilaje pentru curățarea și monitorizarea operațiunilor.

Cu experiența acumulată în domeniu, a dezvoltat gama de produse Chemstal pentru întreținerea instalațiilor.

Vezi produsele comercializate de Laborex pe https://www.chemstal.ro/

 

Citeste si:

Cel Mai Bun Antigel Pentru Centrala Termica

Cum Si Unde Se Monteaza Un Filtru Antimagnetita?

Cum Fac Curatarea si Intretinerea Instalatiei TermiceClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: