Noul Panou Solar Cu Tuburi Vidate Nepresurizat HeizTech [Otel Inoxidabil]Cum ar fi sa ai apa calda gratuita de la soare, timp de 4-5 luni pe an sau mai mult?

Poti avea asta folosind un panou solar cu tuburi vidate HeizTech.

Panourile solare sunt echipamente care odata montate, au costuri foarte mici de intretinere, si te ajuta sa faci economie. Si mai mult, panoul nepresurizat HeizTech nu necesita alimentare electrica.

Dupa succesul avut cu panourile solare Gobe, Melinda Instal ne prezinta astazi noul produs imbunatatit:

  • Panoul solar cu tuburi vidate pentru preparare de apa calda menajera cu rezervor de otel inoxidabil nepresurizat HeizTech

Preturile pentru panourile solare incep de la 890 de lei.

Panou solar cu tuburi vidate nepresurizat HeizTech - BlogdeInstalatii.ro

Principiul de functionare pentru panoul solar nepresurizat

Panoul solar nepresurizat de inox HeizTech face apa calda menajera pe baza principiului de termosifon.

Radiatia solara este captata si transformata in energie termica. Incalzirea apei o fac tuburile vidate care au putere mare de captare si pierderi mici de caldura.

In colectorul solar se produce o circulatie a apei de jos in sus, datorita diferentei de densitate dintre apa rece si apa calda.

Astfel cantitatea de apa din tuburile vidate care a fost incalzita de soare, este inlocuita natural (si fara consum de electricitate) de apa rece. Iar in rezervorul de apa de deasupra tuburilor, se acumuleaza apa calda produsa de tuburile vidate.

Principiul de functionare panou solar cu termsifon - BlogdeInstalatii.ro

Tuburi vidate HeizTech eficiente

Tuburile vidate folosite la panourile solare nepresurizate HeizTech sunt foarte eficiente.

Sistemul solar poate sa acopere necesarul de apa calda menajera in perioada martie – octombrie, in proportie de 70 – 80%. Si face asta fara a consuma energie electrica.

Colector solar cu tuburi vidate

Tuburile vidate au capacitate de captare ridicata. Au un strat de absorbtie selectiv aplicat pe intreaga suprafata interioara a tubului.

Materialul din care sunt facute tuburile, este sticla borosilicata de 3,3 mm grosime, cu transparenta ridicata si rezistente la frig. Peretii tuburilor vidate sunt dubli, si intre ei este vid cu rolul de termoizolare.

Forma cilindrica favorizeaza captarea razelor solare pe tot timpul zilei.

Vezi detalii si pret

Colector solar cu tuburi vidate HeizTech - BlogdeInstalatii.ro

Rezervorul panoului solar

Rezervorul pentru panoul solar cu tuburi vidate HeizTech este facut din aceste materiale:

  • la interiorul rezervorului otel inoxidabil SUS304-2B
  • la exteriorul rezervorului otel inoxidabil SUS304-BA (folosit in industria alimentara)

La fel suportul sistemului este din otel inoxidabil SUS201-BA. Izolatia este facuta din spuma poliuretanica pentru a stoca apa calda menajera.

Rezervor pentru panoul solar Melinda Instala -HeizTech BlogdeInstalatii.ro

Accesorii pentru panoul solar HeizTech

Montajul panoului solar cu tuburi vidate este recomandat sa se faca la 4 – 5 metri mai sus decat punctul de consum al apei, pentru ca apa sa aiba o presiune corespunzatoare.

Daca diferenta de nivel este mai mica, se poate monta o pompa de ridicare a presiunii.

Panoul solar produce apa calda la temperaturi mari de pana la 90-95°C Pentru a evita arsurile, este recomandat sa se monteze un ventil de amestec.

Vana termica de amestec este setata la 40 – 45 °C si amesteca apa rece cu apa fierbinte, pentru a proteja impotriva oparirii.

Recomandari pentru panoul solar nepresurizat

Este recomandat ca in sezonul de iarna (decembrie – februarie) colectorul solar nepresurizat sa fie golit de apa.

In colectorul solar si in rezervorul de apa este posibil ca apa sa nu inghete. Dar datorita dimensiunilor mici ale conductelor care duc pana la panoul solar, ele pot sa inghete sau se formeaza dopuri de gheata in ele.

De aceea e bine sa folositi panoul solar nepresurizat HeizTech timp de 3 sezoane.

Melinda Instal sediu BlogdeInstalatii.ro

Despre Melinda Instal

Melinda Instal ofera confort prin instalatii de calitate. Activeaza din 2003 ca importator si distribuitor national de materiale de instalatii si obiecte sanitare.

Este cunoscuta si recunoscuta ca partener de valoare si de incredere. Ofera clientilor si partenerilor o gama larga de produse si asigura suport tehnic si consultanta.

Investitiile si dezvoltarea continua au facut din Melinda Instal una din cele mai importante firme de instalatii din Romania.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: