Pompa De Caldura Termocasa – Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Ea
Pompa de caldura Termocasa, si produsele firmei, au fost medaliate cu aur la Geneva, cel mai prestigios salon de inventica din lume.
Sunt bucuros sa-ti prezint azi povestea de succes a lui Adrian Farcas, romanul care a brevetat un schimbator de caldura care se foloseste la pompa de caldura Termocasa.
Acest schimbator pentru pompa de caldura poate sa expandeze in caz de inghet. Si nu mai este nevoie de schimbatorul de caldura intermediar ca la celelalte pompe de caldura apa-apa. Asftfel scad costurile si creste performanta cu pana la 25%.
La pompa de caldura apa-apa Termocasa se poate folosi apa tulbure din foraj cu impuritati. Pentru ca schimbatorul are material antiaderent si nu se colmateaza ca la alte pompe de caldura. Termocasa are experienta de zece ani folosind acest schimbator iar garantia pompei de caldura Termocasa este de pana la 20 de ani.
Povestea pompei de caldura Termocasa
Aflam mai jos povestea pompei de caldura romanesti Termocasa, chiar de la inventatorul ei, domnul Farcas Adrian.
Ma numesc Farcas Adrian si sunt reprezentantul grupului de firme Termocasa. In anul 2008 dintr-o necesitate avand casa in constructie, am inceput sa studiez ofertele de pompe de caldura de pe piata si mi-am dat seama ca pot sa realizez chiar eu impreuna cu echipa mea o pompa de caldura pentru casa in constructie.
Am inceput sa studiez in detaliu, sa tin legatura cu ingineri de la firma Emerson din Cluj (producator al compresoarelor marca Copeland – numarul 1 mondial), si am demarat proiectul pentru prima pompa de caldura realizata cu schimbatoare de caldura care mai tarziu le-am prezentat la saloanele de inventica din Cluj , Timisoara si Geneva .
Realizarea schimbatoarelor de caldura a reprezentat o munca foarte anevoioasa pentru ca am facut pionierat. Adica munca desfasurata in decursul a mii de ore de testari si incercari pentru care marile companii cheltuiesc milioane de euro. Nu au existat cataloage din care sa ne inspiram, fiindca nimeni nu a mai facut asa ceva pana atunci. Aceasta munca de pionierat pot sa spun ca nu se va incheia niciodata pentru ca avem tendinta de a perfectiona tot mai mult schimbatoarele inventate de noi.
Avantajele schimbatorului de caldura Termocasa
Principalele avantaje ale acestor schimbatoare il reprezinta materialele din care sunt confectionate si proprietatile acestora.
Mai precis faptul ca poate expanda in caz de inghet fara sa se deterioreze si este eliminat riscul colmatarii. Astfel se poate renunta complet la schimbatorul de caldura intermediar.
Schimbatorul intermediar (utilizat de restul pompelor de caldura comercializate in prezent) scade performanta pompelor de caldura datorita pierderilor la transferul de caldura si al utilizarii unei pompe de recirculare suplimentara.
Premii si brevete pentru pompa de caldura romaneasca Termocasa
In ultimii ani am participat la mai multe saloane si expozitii de inventica din Romania si Elvetia.
La salonul de inventica din Elvetia – Geneva , am facut parte din delegatia Romaniei unde au fost selectate doar 3 persoane private din toata tara (restul erau reprezentanti ai unor Universitati, Institute si Asociatii).
Aici am fost multiplu premiat iar mai jos va prezint cateva din cele mai relevante si importante premii
- In anul 2017 am participat la Salonul international de inventica de la Cluj – Proinvent unde am fost medaliat cu aur .
- In anul 2017 am participat la Salonul international de inventica de la Timisoara – Traian Vuia unde am fost medaliat cu aur si am fost castigatorul marelui premiu al salonului (cea mai buna inventie din cateva sute prezentate) si premiul special din partea Universitatii Politehnice Bucuresti.
- In anul 2018 am participat la Salonul international de inventica de la Geneva unde am fost medaliat cu aur , am primit deasemenea un premiu special din partea Asociatiei Inventatorilor din Taiwan si din partea Asociatiei Inventatorilor din Portugalia.
In una din fotografii este prezentata pompa de caldura Termocasa , ministrului cercetarii Nicolae Burnete in cadrul salonului de la Geneva .
Munca in domeniul inventicii este mai vasta si cuprinde cateva inventii in domeniul panourilor solare prin care am crescut randamentul pe timp de primavara si toamna prin atasarea la tuburile panourilor a unui strat de oglinda reflexiva CPC si a unui strat izolator.
Produsele pe care le comercializam acum le puteti vedea aici.
Pompa de caldura Termocasa pret
Este usor sa comanzi o pompa de caldura sol apa Termocasa. Gasesti mai jos datele de contact ale fabricii producatoare, sau le comanzi de la cel mai mare magazin online din Romania.
- Contacteaza fabrica producatoare la aceste date de contact:
- Termocasa Ambient SRL Str Zorelelor 5, Oradea, Bihor
- contact@termocasa.ro https://termocasa.ro
- Poti sa vezi mai jos lista cu modelele comercializate:
- Pompa de Caldura Termocasa apa-apa / sol-apa 8 KW TMC22 hyper-jet 50-80mp
- Pompa de Caldura Termocasa apa-apa / sol-apa 12 KW TMC28 hyper-jet 80-120mp
- Pompa de Caldura Termocasa apa-apa / sol-apa 18 KW TMC48 hyper-jet 150-180mp
- Pompa de Caldura Termocasa apa-apa / sol-apa 22 KW TMC61 hyper-jet 200-280mp
Pompa de caldura Termocasa pareri
Haideti sa aflam parerea utilizatorilor care folosesc deja pompa de caldura Termocasa din video-urile de mai jos:
Pompa de caldura Termocasa montata in 2010
Pompa de caldura Termocasa montata in 2013
La ce adancime se foreaza putul pentru pompa de caldura?
Forajul pentru pompa de caldura trebuiesc facute pana la prima panza freatica care poate sa asigure debitul de apa necesar. Panza freatica care poate fi la 2, 4, 6 sau 8 metri adancime in cele mai multe cazuri.
Atentie la firmele care executa foraje pentru pompe de caldura pentru ca acestea va vor recomanda forajul sa fie executat la o adancime cat mai mare, fara a se justifica aceasta recomandare.
Ce temperatura trebuie sa aiba agentul termic la pompa de caldura?
Temperatura agentului termic trebuie sa fie cat mai scazuta, adica 35-45°C. Pompele de caldura Termocasa apa-apa sau sol-apa pot avea performante foarte bune chiar si la temperaturi mai ridicate de 50-60°C.
Se vor folosi sisteme de incalzire de joasa temperatura, adica incalzire prin pardoseala sau ventiloconvectoare.
Evita problemele cu pompa de caldura
O dimensionare corecta, inca din faza de proiectare a casei, te salveaza de neplacerile care pot sa apara ulterior.
La pompa de caldura trebuie evitate pornirile dese, pentru a avea o functionare corecta. Compresorul trebuie protejat, si trebuie sa aiba un timp de minim 2 ore intre 2 porniri.
De ce sa alegi pompele de caldura Termocasa?
- Pompele de caldura TERMOCASA inglobeaza tehnologii si materiale inventate si brevetate in Romania de catre ingineri romani. O sa-ti fie usor sa gasesti piese de schimb daca ai nevoie.
- Pompele de caldura TERMOCASA apa-apa / sol-apa, conform cercetarilor sunt singurele pompe de caldura de pe piata care nu necesita schimbator de caldura intermediar. Acest fapt reduce semnificativ costurile cu montajul.
- Pompa de caldura TERMOCASA beneficiaza de termen de garantie mare si service ultra rapid. Esti pe maini bune.
- Pompele de caldura TERMOCASA beneficiaza de cele mai performante schimbatoare de caldura flexibile ULTRAFLEX de pe piata.
- Pompele de caldura TERMOCASA au performante greu de egalat.
Pompele de caldura apa – apa reprezinta cel mai ieftin sistem de incalzire cunoscut in prezent pe piata mondiala. Adrian Farcas – Termocasa
Firma romaneasca de pompe de caldura Termocasa din Oradea aplica de zece ani la scara larga constructia pompelor de caldura.
Cum aleg o pompa de caldura apa apa?
Alegerea pompei de caldura este un pas important din dimensionarea sistemului de incalzire. Este bine sa faci asta inca de la proiectarea casei si a sistemului de incalzire.
- Este evident ce se intampla daca alegi o pompa de caldura prea mica, nu va face fata si se poate defecta rapid.
- Iar o pompa de caldura prea mare va irosi energie si poate avea un consum mai mare decat este necesar.
Firma de pompa de caldura Termocasa, iti pune la dispozitie un serviciu de dimensionare oferit de specialisti in domeniu, pentru a determina ce este mai bun pentru casa ta.
Se iau in considerare zona climatica, marimea casei, tipul constructiei si alti parametrii. Casele cu izolatie foarte buna au un necesar de incalzire mai mic decat constructiile vechi.
Pentru a alege pompa de caldura Termocasa potrivita pentru tine, trimite o solicitare furnizorului la aceste date de contact:
- contact@termocasa.ro
Cum functioneaza o pompa de caldura sol apa?
O pompa de caldura apa apa sau sol apa are o functionare destul de simpla si pompeaza energie geotermala in casa ta. De fapt functioneaza cu acelasi principiu ca si frigiderul din bucataria ta: transfera caldura caldura dintr-un spatiu in altul.
Principala diferenta consta in ce sunt acele spatii. In cazul frigiderului, caldura din interior este mutata afara.
O pompa de caldura apa apa Termocasa transfera caldura intre casa si pamant. Ea extrage caldura din pamant si o cedeaza casei tale.
Care sunt cele mai bune pompe de caldura?
Vorbim mai departe despre clasificarea pompelor de caldura, si vedem ce caracteristici au fiecare.
- Pompa de caldura apa – apa este cea mai performanta. Apa din sol are temperatura constanta si pompa poate avea performante maxime mereu.
- Pompa de caldura sol – apa – are performante bune daca este bine dimensionata.
- Pompa de caldura aer – apa – are performanta cea mai scazuta, pentru ca aerul are temperatura mai mica iarna, in comparative cu apa.
Concluzie
Schimbatorul de caldura inventat de Adrian Farcas poate revolutiona constructia pompelor de caldura din intreaga lume. Pentru ca acest sistem de incalzire se foloseste din ce in ce mai mult pentru incalzire.
O pompa de caldura este o solutie eficienta daca configuratia este aleasa corect. Un sistem de incalzire format dintr-o pompa de caldura Termocasa si incalzire prin pardoseala este o alegere excelenta pentru casa ta.
Alege un produs romanesc care are garantie extinsa, este o inventie brevetata, si este folosit cu succes de foarte multi beneficiari din Romania.
Date de contact pompe de caldura Termocasa
Termocasa Ambient SRL contact@termocasa.ro www.termocasa.ro