Ultima Generatie De Centrale Termice [In 2024]Daca vrem ultima generatie de telefoane, ultima generatie de masini, de ce sa nu cautam si ultima generatie de centrale termice pe gaz?

Chiar daca unele tari anunta ca vor interzice centralele termice pe gaz cat de curand, inca mai avem timp sa ne bucuram de ele.

Si incet incet vom trece la echipamente mai putin poluante care consuma curent electric.

Cum sunt pompele de caldura au devenit mult mai populare acum. Sunt mai accesibile si sunt economice.

Insa ultima generatie de centrale termice inca este cautata. Sunt multi utilizatori care vor sa stie care este atunci cand vor sa schimbe centrala termica.

Am intrebat la randul meu mai multi producatori de centrale termice care sunt ultimele modele. Nu am primit raspunsul de la toti.  

In acest articol, Blog de Instalatii iti prezinta ultima generatie de centrale termice in 2024 de la 9 producatori. Vrei sa stii care sunt?

Ultima generatie de centrale termice BlogdeInstalatii.ro

Ce nu este acest articol?

O sa-ti spun ce nu este acest articol, pentru ca atunci cand citesti detaliile despre centrale, sa fii convins ca primesti informatiile corecte.

– Nu este un top al celor mai bune centrale termice.

O sa vezi enumerate mai multe branduri de centrale termice mai jos. Cu alta ocazie am facut un top al centralelor, dar aici nu au o ordine anume

– Ordinea producatorilor este aleatorie.

De fapt, ordinea in care sunt prezentate centralele mai jos, este ordinea in care au raspuns producatorii. Am intrebat (aproape) toate firmele de centrale termice din Romania.

Nu am primit raspuns de la toate. Cele care au raspuns sunt prezente aici in ordinea in care au raspuns. Cred ca si asta spune ceva despre ele, nu-i asa?

Pentru ca o firma care raspunde rapid la solicitari, inseamna ca are grija de clienti. Si la fel de rapid le va raspunde si lor 😉

Iar daca nu raspunde deloc… Atunci stii ce e de facut. Hai sa vedem ultimele generatii de centrale termice.

Ultima generatie de centrale termice Viessmann Vitotron Blogdeinstalatii.ro

#1 Ultima generatie de centrala Viessmann

Ultimul model de centrala Viessmann este centrala electrica Viessmann Vitotron 100. 

E surprinzator ca Viessmann a intrat si in gama centralelor electrice. Uite cateva date tehnice despre ele.

In prezentarea produsului, centrala electricca Viessmann e propusa ca sursa principala de incalzire, sau backup pentru un semineu sau cazan pe lemne.

Si poate sa fie folosita si cu un sistem fotovoltaic. Puterile sunt de 4/6/8/12/16/20/24 kw. Vin cu automatizare si pot comanda si mai multe circuite de incalzire cu module de extensie.

Gasesti centrala la eMag  Alte detalii pe site-ul Viessmann Romania. 

Pe partea de gaz, ultima generatie de centrala termica recomandata de Viessmann este modelul Vitodens 200-W care este o centrala din gama premium.

Elementele importante sunt: Arzator MatriX-Plus, schimbator de caldura Inox-Radial, display cu touchscreen color, Interfata Wlan integrata. Vezi detalii pe site-ul Viessmann.  

Ultima generatie de centrale termice Viessmann

#2 Ultima generatie de centrala termica Motan

Centralele Motan sunt recunoscute ca centrale ieftine, si am auzit lucruri bune despre ele in Grupul Instalatorilor din Romania (pe Facebook). 

Uite ce ne spune producatorul despre cele mai bune centrale ale lor:

In momentul de fata gama de centrale MKDens reprezinta varful de gama al centralelor termice produse de KOBER SRL Sucursala Vaduri – producator de echipamente de incalzire cu capital 100% romanesc.

Din gama de centrale termice MKDens fac parte 7 modele de centrale, care au aceste caracteristici comune:

  • schimbator principal de caldura din Otel Inox CIRCOND, produs de Valmex Italia,
  • raport de modulare 1:10
  • clasa A randament energetic sezonier aferent incalzirii incintelor
  • randament eficienta energetica – 4 stele (conf. dir. 92/42/CEE):

Motan MKDens25 – modelul cel mai vandut din gama MKDens, este o centrala termica murala de 25 kW.

O alta caracteristica foarte apreciata atat de utilizatorii finali cat si de partenerii de service si tehnicieni este faptul ca reperele importante ce intra in componenta acestui model sunt din metal. 

Si foarte putine sunt din plastic / material compozit: grup hidraulic din BRONZ, tevi si conexiuni din OTEL INOX. Rezulta astfel o centrala robusta si fiabila ce beneficiaza de 5 ANI GARANTIE! 

Deasemeni, confortul utilizatorului este asigurat si pe circuitul de Apa Calda Menajera – 3 stele de confort, conform EN13203 – prin schimbatorul secundar supradimensionat ce intra in componenta centralei. 

Astfel, debitul ACM asigurat la deltaT 30 grade C este 13,5 l/min (centrala este dotata cu un restrictor de debit de 12 l/min). 

Centrala termica Motan MKDens35 BA PLUS este cel mai recent model de centrala termica din gama MKDens. Este o centrala de 35 de kW, cu boiler de acumulare incorporat.

Este vorba despre un cilindru de acumulare din Otel Inox, de 40 litri. Ansamblul astfel obtinut, in functionare pe circuitul de Apa Calda Menajera, furnizeaza un debit constant de 20 litri / min la deltaT de 32 gradeC – are o putere maxima de 44 kW timp de aprox 11 min.

Avem in plan o noua linie de produse, cu un aspect mult imbunatatit, dar si caracteristici tehnice superioare

Gasesti pretul pentru centrala termica Motan la eMag.ro, Cel.ro si pe site-ul Motan Romania.

Ultima generatie de centrale termice Motan

#3 Ultima generatie de centrale termice Daikin

Centrala termica Daikin este conceputa si construita in totalitate de catre Daikin. Ultimul model de centrala este varianta D2C – D2T (instant sau cu boiler) si au fiecare cate 3 variante de putere: 24, 28 si 35 kw.

Cu aplicatia online Daikin Online Controller Heating poti sa faci: monitorizarea, control si programare. Functia inteligenta de invatare, preincalzeste apa calda menajera ca sa fie gata cand dai drumul la robinet.

Afisajul este modern si are in centru Daikin Eye care indica starea centralei: albastru pentru functionare normala si rosu pentru avarie.

Gasesti centrala la eMag sau partenerii Daikin Romania.

Centrala termica Daikin 24 kw

#4 Ultima generatie de centrala termica Protherm

In gama de centrale pe gaz de la Protherm, se regasesc aceste modele:

– Centrala termica Protherm Leopard Condens (model lansat 2019) – 24 kw si 28 kw

Cateva din elementele centralei: ventilator care se regleaza automat, schimbator de caldura compact din aluminiu-siliciu, modularea flacarei, placa de baza cu procesor dual.

– Centrala termica Puma Condens (model lansat 2020) – 24 kw

Centrala are dimensiuni mici si se incadreaza usor in spatiul  din casa. Are schimbator de caldura din otel inoxidabil, pompa de inalta eficienta, auto-diagnoza si modulare continua a puterii.

Gama de centrale electrice se numeste RAY si are puteri cuprinse intre 6 kw si 28 kw. Despre centralele electrice si despre centrala electrica Protherm am scris un ghid complet pe care poti sa-l gasesti aici.

Gasesti centralele Protherm la eMag, Cel.ro, si pe site-ul Protherm.

centrale termice protherm blogdeinstalatii.ro

#5 Ultima generatie de centrale termice Habitat (Romstal)

Daca vorbim specific de gama de centrale HABITAT, pentru anul următor Romstal are in plan sa extindem gama de putere mare cu următoarele doua modele: HABITAT 115K si  HABITAT 160K.

Centrala Habitat are schimbatorul de caldura din otel inoxidabil, raport de modulare 1:10 grupul de combustie din alama si vana de gaz smart adaptive, grup hidraulic cu pompa electronica. Restul gamei in principiu nu se modifica. 

Gasesti centralele termice Habitat la eMag magazinele Romstal.

centrala termica romstal habitat

#6 Ultima generatie de centrale termice Ariston

Centralele termice din GAMA ONE sunt dotate de un nou schimbător de căldură din oțel-inox, ce oferă fiabilitate și durabilitate, panouri fonoabsorbante, protocol de comunicare BusBrigeNet, interfață cu ecran tactil și rezoluție mare, ecran LCD, echipate cu funcțiile AUTO, CONFORT, Clasa A+ impreuna cu accesoriul de termoreglare și sonda externă.

Clas ONE este alegerea perfectă pentru înlocuirea centralelor termice de generație mai veche, adaptabilă pentru orice tip de instalație. Are design inovator, atractiv şi de dimensiuni mici, care o fac potrivită pentru orice tip de mobilier. Centrala este dotată de un raport de modulare 1:7, cu design modern, ecran tactil și intuitiv. Se poate controla de la distanță prin aplicația Ariston Net și a dispozitivului WI-FI gateway instalat suplimentar.

GENUS ONE este disponibilă pentru sisteme de încălzire și producere de apă caldă menajeră în trei game de putere: 24 KW, 30 KW și 35 KW. Display touch, Raport de modulare 1:10

ALTEAS ONE  reprezintă combinația perfectă între performanțe excelente și design intuitiv. Panoul frontal de sticlă, dispay-ul Hi-Tech și conexiunea inteligentă fac din aceasta centrală termică produsul ideal pentru încălzirea locuinței.

Eficiența centralei si avantajele serviciului Ariston Net te ajută să controlezi centrala termicaă de la distanță și să ții sub control consumul. Toate acestea vin împreună cu aplicația gratuită Ariston Net.

Alteas ONE este disponibilă pentru sisteme de încălzire și producere de apă caldă menajeră în trei game de putere: 24 KW, 30 KW și 35 KW. Raport de modulare 1:10

Gasesti centralele termice Ariston la eMag, Cel.ro si la Ariston Romania.

Ultima generatie de centrale termice Ariston

#7 Ultima generatie de centrale Ferroli

Acesta este un model nou și special de centrală murală în condensare a brandului FERROLI, Bluehelix MAXIMA, echipament disponibil în două variante:

  • Bluehelix MAXIMA 28C
  • Bluehelix MAXIMA 34C

Centala cu design frumos italienesc. Display de 7’’ touch screen si parte frontala din sticla neagra. Este livrata impreuna cu termostatul Connect si se poate comanda din aplicatia telefonului.

Schimbatorul in placi este marit la 20 de placi si are modulare 1:12 (modelul 34C) si 1:10 (modelul 28C).

Gasesti centralele Ferroli la eMag, Cel.ro si la Ferroli Romania.

#8 Ultima generatie de centrale termice BAXI 

Ultimele modele de centrale termice Baxi sunt modelele Luna Duotec E , modelul din 2019, care este cu panou de comanda de culoare neagra.

La acest model de centrala termica, grupul hidraulic este din alama, iar raportul de modulare este de 1:7.

Gama Duo-tec este compatibila cu termostatele WiFi Baxi Mago pentru control de la distanta prin internet.

Are pompa modulanta cu functie automata de aerisire, control adaptat la calitatea gazului ce permite trecerea de la un gaz la altul fara alte reglaje.

Gasesti gama de centrale termice Baxi la eMag.ro, Cel.ro si la Baxi Romania.

centrala termica Baxi BlogdeInstalatii.ro

#9 Ultima generatie de centrale termice Immergas

Ultimele modele de centrale Immergas lansate cam in acelasi timp sunt  Victrix Omnia, Victrix Tera 1 si Victrix Zeus. 

Immergas Victrix Tera este pentru utilizatorii care cauta calitate si simplitate. Are schimbator din otel inox cu pasaje mari pentru a evita colmatarea.

Pompa este electronica si se poate conecta la WiFi cu un modul optional.

Immergas Victrix Omnia are racordurile hidraulice si de gaz dispuse conform normei DIN, precum majoritatea modelelor vechi de centrale. Si pot fi folosite usor si rapid pentru inlocuirea centralelor vechi. Moduleaza puterea intre 20 – 100% si are system de ardere 

Immergas Victrix Zeus are un boiler incorporat de 45 de litri din otel inox. Incalzirea boilerului se face cu o serpentine din otel inoxauto-adaptiv.

Gasesti centralele Immergas la eMag si Cel.ro si la Immergas Romania.

Ultima generatie de centrale termice Immergas

Concluzie

Acestea au fost cateva din ultimele modele de centrle termice pe gaz. Sper ca ti-au placut si ca ai ales din ele viitoarea ta centrala termica.

Pentru a primi si alte articole ca acesta, aboneaza-te la newsleter (e gratuit).

Care este marca ta preferata de centrale termice?Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: