Cum Aleg Un Ventilator de Aerisire?



Alegerea unui ventilator de aerisire nu trebuie făcută fără a cunoaște câteva lucruri despre încăperea unde va fi instalat aparatul, funcțiile sale, și nevoile tale.

Unde va fi instalat ventilatorul de aerisire?

Înainte de a alege un ventilator de aerisire, trebuie să măsori dimensiunea toaletei. Folosește o ruletă pentru a măsura (în metri) dimensiunile încăperii.

În acest ghid despre cum să alegi un ventilator de aerisire, ne vom referi în particular la o cameră în care sunt instalate o toaletă și o chiuvetă mică.

În cazul în care în camera respectivă sunt instalate și o cadă sau un duș, te rugăm să folosești ghidul nostru referitor la ventilatoare de baie.

ventilator de aerisire

Formula de alegere a unui ventilator de aerisire

Ca să alegi ventilatorul de baie cu dimensiunea potrivită, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să calculezi volumul aproximativ al băii.

De exemplu, să presupunem că lungimea camerei tale este de 2 metri, lățimea este de 1 metru și înălțimea este de 2.4 metri. Ca urmare, volumul camerei este de 2 m x 1 m x 2.4 m = 4.8 m3.

Pentru o toaletă, recomandăm minim 10 aerisiri pe oră, sau un minim de 22 m3 pe oră (6 litri pe secundă). În acest exemplu, cantitatea de aer care ar trebui evacuată de către un ventilator de aerisire este cea de mai jos.

Formula de calcul pentru alegerea unui ventilator de baie

  • 8 m3 ( volumul toaletei) X 10 aerisiri pe oră = 80 m3/oră

Acest rezultat este peste valoarea minimă recomandată de 22 m3/oră. Ca urmare, în exemplul oferit de noi, pentru o toaletă de 2 metri x 1 metri x 2.4 metri este necesar un ventilator de aerisire cu o capacitate de:

  • 80 m3/oră sau 22 litri/secundă

În majoritatea cazurilor, producătorii de ventilatoare de aerisire detaliază performanța acestora, măsurată în m3/oră sau litri pe secundă.

ventilator aerisire baie

Alegem un ventilator de aerisire Elicent Elegance 100

  • putere: 14
  • culoare: alb
  • diametru: 10 cm
  • tip ventilator: de baie

Pentru pret, click aici

 

Alte variante de ventilatoare de baie ieftine pe care le poti comanda online:

Criteriile principale de alegere a unui ventilator de bucătărie

După stabilirea performanței necesare pentru a instala un ventilator de aerisire în toaleta ta, poți să iei în calcul și alte criterii, incluzând:

  • Prețul ventilatorului
  • Designul ventilatorului de baie. Alege un ventilator de baie frumos, care sa-ti incante privirea. Nu cauta ventilator de baie ieftin.
  • Nivelul de zgomot. O sa-ti doresti sa fi ales un ventilator de baie silentios.
  • Funcțiile suplimentare, cum ar fi clapetă antiretur, timer, senzor umiditate, senzor infraroșu

Notă – Regulile de construcție cer ca, în încăperile fără ferestre sau cu ferestre care nu se deschid, trebuie instalat un ventilator de aerisire cu funcție de autopornire intermitentă la minim 15 minute.

Dacă vrei să afli care sunt cele mai bune ventilatoare de aerisire pentru bucătărie, le poti vedea aici.

ventilator bucatarie

Alte lucruri de care trebuie să ții cont

Pe lângă criteriile menționate mai sus, recomandăm să ții cont și de următoarele aspecte:

Zgomotul ventilatorului

– Pentru o toaletă, trebuie să luăm în calcul, în primul rând, nivelul de zgomot, deoarece ultimul lucru pe care ni-l dorim atunci când citim o carte sau un ziar este un zgomot perturbator pe fundal. Recomandăm alegerea unui ventilator de aerisire cu un nivel de zgomot care să nu depășească 45 dB(A) măsurat la 1.5 metri distanță, pentru a păstra confortul auditiv.

Prețul ventilatorului

– Produsele cu prețuri foarte mici pot fi tentante, dar pe termen lung, este probabil mai bine să optezi pentru un produs mai scump, dar mai de calitate. Inca odata: nu cauta un ventilator de baie ieftin.

Design

– Aspectul ventilatorului de aerisire din toaletă nu este la fel de important precum cel al ventilatoarelor situate în alte camere. Totuși, există destule opțiuni pe piață. Cu puțină răbdare, poți găsi designul cel mai potrivit.

Mediul înconjurător

– Normele legislative în vigoare referitoare la ventilatoarele de aerisire fac ca produsele de pe piață să fie potrivite pentru orice nevoie de mediu. Modelele de ventilatoare de aerisire includ ventilatoare cu consum redus și cele ecologice. Adesea, cu cât vrei să protejezi mai mult mediul înconjurător, cu atât trebuie să plătești mai mult. Însă, pe termen lung, costul total se estompează și vei știi că ai făcut o alegere bună atât pentru tine cât și pentru cei din jur.

Funcțiile suplimentare

– Îți recomandăm folosirea unui ventilator de aerisire cu clapetă antiretur. Aceasta este necesară pentru a opri readmisia aerului din exterior în interorului băii. O altă posibilitate este conectarea ventilatorului la întrerupătorul corpului de iluminat, astfel încât de fiecare dată când aprinzi lumina, ventilatorul să se pornească automat.

Notă privind funcțiile suplimentare – Dacă ești hotărât să cumperi un ventilator de aerisire cu funcții extra incluse, ar fi bine să ții cont de un principiu simplu. Achiziționarea unui ventilator de aerisire cu multe funcții incluse, precum detector de mișcare cu infraroșu, va ridica mult prețul acestuia comparat cu un ventilator de aerisire mai simplu.

De asemenea, în cazul în care senzorul infraroșu se defectează, vei fi nevoit să cheltui mai mulți bani pentru a-l înlocui. Cumpără-le separat – în cazul în care unul dintre ele se defectează, va trebui să înlocuiești doar produsul defect, economisind în acest fel bani.

Vezi mai jos oferta de ventilatoare, si alege pe cel care ti se potriveste mai bine:



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: