Centrală Termică Instant Sau cu Boiler?

156 Shares

Poate fi dificil să alegeți o centrală termică instant care să se potrivească eficient și practic cu casa și stilul dumneavoastră de viață. Informațiile de mai jos prezintă principalele tipuri de sisteme, modul în care funcționează, avantajele acestora și la ce tip de case se pliază cel mai bine.

Dacă noua dumneavoastră centrală va fi montată pe sistemul deja existent, vă rugăm să aveți în vedere starea țevilor și a caloriferelor, deoarece reziduurile ar putea avea impact negativ asupra acesteia.

Tipuri de centrale termice

centrale instant

Centrală termică instant pe gaz

Centralele termice instant pe gaz cuprind atât un sistem eficient de încălzire a apei, cât și pentru apa caldă menajeră într-o singură unitate compactă. Aceste centrale încălzesc apa direct de la rețea în momentul în care se deschide un robinet, astfel încât nu veți avea nevoie de un rezervor separat de stocare a apei calde sau a apei reci în spațiul casei dvs.

De asemenea, aceste centrale termice sunt foarte rentabile și eficiente din punct de vedere energetic, deoarece apa este încălzită instantaneu, în loc să fie încălzită și apoi stocată într-un boiler.

Un avantaj suplimentar este că apa caldă va curge la presiunea din rețea, ceea ce înseamnă că puteți obține un jet puternic fără a avea nevoie de un hidrofor separat.

 • Dimensiunile compacte fac ca aceste centrale termice instant să fie perfecte pentru locuințele mai mici
 • Ideale în cazul în care spațiul este insuficient
 • Lipsa unui boiler separat de apă caldă permite mai mult spațiu locuibil
 • Lipsa unui rezervor de stocare a apei reci oferă mai mult spațiu pentru conversie
 • Nu există riscul de înghețare a țevilor
 • Numărul scăzut de țevi din locuință face ca instalarea să fie mai ieftină

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre instanturile pe gaz, apasă aici.

Centrala termica instantsursa foto

Centrala termica pe gaz cu boiler

Centralele termice pe gaz cu boiler necesită un rezervor separat pentru stocarea apei calde menajere, totuși componentele principale ale sistemului de încălzire și apă caldă sunt integrate în centrală, făcând ca instalarea să fie mai rapidă și mai ușoară.

În plus, nu este nevoie ca rezervorul să se afle în zona de depozitare a casei, deci poate fi o opțiune într-o locuință cu un astfel de spațiu insuficient sau acolo unde spațiul este destinat unei conversii.

Aceste centrale pe gaz cu boiler sunt compatibile, de asemenea, cu sistemele solare de încălzire a apei, care oferă beneficii pentru mediu, precum și costuri energetice mai mici.

 • Ideale pentru locuințele cu mai multe băi
 • Sursă continuă de apă caldă pentru orice număr de robinete în același timp
 • Nu este necesar ca boilerul să se afle în zona de depozitare a casei, eliberând astfel spațiul și înlăturând riscurile legate de scurgeri sau de îngheț
 • Funcționare economică
 • Componentele încorporate fac instalarea mai rapidă și mai ușoară

centrala traditionalasursa foto

Centrală termică pe gaz doar încălzire

Centralele termice pe gaz doar încălzire (cunoscute uneori și ca centrale tradiționale sau convenționale) sunt ideale pentru locuințele care au deja un sistem tradițional de încălzire și de apă caldă care este conectat la un rezervor separat. Aceste centrale au nevoie, de asemenea, de un rezervor de stocare a apei reci pentru a alimenta rezervorul de apă caldă, precum și de un rezervor care menține nivelul apei în sistemul central de încălzire.

O centrală termică convențională poate fi cea mai bună opțiune pentru înlocuirea unei centrale existente dacă locuința are un sistem de încălzire mai vechi, deoarece este posibil ca acesta să nu poată face față presiunii mai mari a apei furnizate de o centrală termică pe gaz cu boiler sau instant.

 • Potrivite pentru locuințele în care se utilizează o cantitate mare de apă în același timp
 • Ideale pentru cazurile în care există două sau mai multe băi
 • O opțiune bună pentru zonele unde presiunea apei este scăzută
 • Compatibile cu sistemele solare de încălzire a apei care reduc emisiile de carbon și costurile energetice

Vezi pretul pe eMAG.roVezi pretul Romstal.ro

156 Shares

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

156 Shares
Share156