De Ce Să Folosești Bioactivatori Pentru Fose Septice Și Mini-Stații de Epurare



Bioactivatori pentru fosa septica ecologica

Ce sunt bioactivatorii?

Bioactivatorii sunt produse 100% naturale, avand in compoziție microorganisme (bacterii nepatogene) si enzime alimentare (proteaze, lipaze, amilaze, celulaze).

Cum actioneaza bioactivatorii?

Enzimele descompun materia organica iar bacteriile digera continutul fosei septice (fecale, grasimi, resturi alimentare, hartie igienica,etc.) transformand continutul in apa, dioxid de carbon si azot atmosferic.

Apa rezultata din acest proces este ecologica.

Pentru ce se pot folosi?

Poti folosi bioactivatori cu mai multe scopuri;

Pentru curatarea :

  • Foselor septice
  • Mini-statiilor de epurare
  • Haznalelor
  • Separatoarelor de grasimi
  • Separatoarelor de hidrocarburi
  • Bazinelor colectoare de apa de ploaie

Pentru mentenanta instalatiilor:

  • desfundarea instalatiilor
  • eliminarea depunerilor de pe instalatii
  • eliminarea mirosurilor neplacute

Citeste si: Centrală Termică pe Lemne Viadrus (Transport Gratuit)

De ce bioactivatori si nu alte produse?

  • Reduce pana la eliminare golirile mecanice (vidanjarea fosei)
  • Elimina mirosurile neplacute
  • Creste randamentul statiei de epurare
  • Descompune depunerile de pe instalatia sanitara
  • Reduce posiblitatea de infundare a instalatiei
  • Prelungeste durata de viata a instalatiei
  • Biodegradabil, ecologic, reduce poluarea

Cateva conceptii gresite despre fosele septice…

  1. Cantitatea de apa pe care o consuma o familie nu afectează costurile fosei septice.
  • Realitate: Marirea cantitatii de apa menajera provenita din gospodarie, conduce implicit la marirea cantitatii de grosier si la vidanjari mai dese a fosei septice.
  1. Nu trebuie sa folosesti bioactivatori pentru fose septice
  1. Chimicalele folosite in casa si aruncate la chiuveta sau in toaleta nu afectează fosele septice.
  • Realitate: Cea mai ușoară cale de a scăpa de chimicale in casa este sa le aruncăm in vasul de wc. Nu face asta! O cale de a evita substanțele dăunătoare din fosa septica este sa folosim substanțe naturale (exemplu: detergent bio).
  1. Daca nu e stricata, nu trebuie reparata!
  • Realitate:Nu aștepta sa apară problemele, mai bine le previi. Mentenanța fosei septice asigura funcționarea ei si previne înfundarea câmpului de drenaj. Fosele septice ecologice rezista mai mult cu mentenanță potrivita si vei economisi bani pe termen lung.
  1. Daca chem o firma de instalații sau un instalator o sa mă coste foarte mult.
  • Realitate: Dar cat o sa te coste daca nu ii chemi? Costul unei intervenții sau a unei constatări poate fi de la zeci de Ron pana la sute de Ron in funcție de zona si de cine vine. Dar daca stai si nu faci nimic atunci când fosa septica da semne ca nu funcționează, la sfârșit o sa te coste mai mult adunând costurile dese de vidanjare. Cel puțin folosește regulat bioactivatori.
  1. Fosa mea funcționează bine si nu a dat rateuri niciodată.
  • Realitate: Defecțiunile fosei septice apar de cele mai multe ori in câmpul de drenaj, nu in fosa. Fosa septica este doar un rezervor cu rolul de sedimentare a particulelor solide si drenarea in sol a apei.
  1. Chem vidanja, vidanjez fosa septica si am rezolvat problema!
  • Realitate: Nu e chiar așa… Unele probleme care țin de fosa se pot rezolva astfel cum ar fi nivelul mare de particule grosiere. Țevile sparte sau înfundate pot fi identificate când se vidanjează. Daca problemele sunt cauzate de saturarea câmpului de drenaj, vidanjând nu se va rezolva. Adevărata valoare a bioactivatorilor este ca previne viitoarele daune ce pot apărea.
  1. Fosa mea va rezista pentru totdeauna.
  • Realitate: Multe fose septice ecologice au funcționat bine timp de 50 de ani sau mai mult. Altele au eșuat după 1 an. Durata medie de viată este de 20 – 30 de ani. Cu tehnologiile de construcție din ziua de azi ar fi chiar mai mult. Faptul ca rezista sau nu, depinde de fiecare din noi care folosim canalizarea si fosa septica
  1. Substanțele chimice folosite in casa cum ar fi dezinfectanții, sau alte chimicale nu afectează fosele septice.
  • Realitate: Fosa septica are bacterii naturale sau provenite de la bioactivatori pentru fose septice care fac sistemul sa funcționeze. In mod normal folosirea produselor de curățat cu moderație nu afectează fosa septica. Utilizarea excesiva a lor duce la dispariția bacteriilor produse de bioactivatorii de fosa septica si posibil sa apară probleme: mirosuri, țevi înfundate.
  1. Daca fosa e înfundata sau nu funcționează, trebuie sa torn foarte multa apa in ea.
  • Realitate: Defectarea fosei septice se datorează înfundării țevilor de drenaj cu materii solide. Daca torni cantități mari de apa, țevile se vor umple mai rău cu solide, poate iremediabil.
  1. Fosa mea funcționează foarte bine, pentru ca iarba este verde si deasa deasupra câmpului de drenaj.
  • Realitate: Un câmp de drenaj cu iarba deasa si verde poate fi un semn ca apa nu drenează bine in sol. Caută semne clare de drenaj înfundat, cum ar fi bălti deasupra țevilor de drenaj sau zone mlăștinoase. 

De ce sa folosim materiale naturale si eco-sustenabile?

  1. Cladirile in care locuim au impact atat asupra calitatii vietii cat si asupra sanatatii noastre.

Cladirile benefice noua, sunt cladiri construite din materiale de constructii naturale si ecologice, in a caror compozitie, nu intra produse chimice poluante.

Aceste materiale pe langa faptul ca nu emit in incapere substante chimice poluante, au si calitatea de a fi transpirante in mod natural, reducand poluantii aflati in aerul din interiorul locuintei.  

Folosind materiale de constructii ecologice vom avea urmatoarele beneficii:

O calitate mai buna a aerului in interiorul locuintei, asta inseamna mai putin CO2  si mai putina umezeala, lasam casa sa respire;

Construim sau reamenajam spatii sanatoase, fara ciuperci si mucegaiuri, pentru ca anumite materialele de constructii naturale au si proprietati antibacteriene. 

  1. Cladirile in care locuim au impact asupra mediului.

Stiati ca studiile facute in vestul Europei confirma faptul ca 40% din emisiile de CO2 provin de la cladiri?

Cand vorbim de impactul cladirilor asupra mediului, luam in calcul mai multe cai prin care se poate diminua si chiar stopa, agresiunea asupra mediului inconjurator.

  • Materialele de constructii ecologice au un proces de fabricatie nepoluant si sunt durabile in timp.
  • Resursele din care sunt facute sunt: din abundenta in natura, puternic regenerabile sau sunt reciclabile.
  • Implica o tehnologie de constructie care nu genereaza un volum mare de deseuri.
  • Cladirile construite cu materiale si tehnologii ecologice, sunt proiectate ca sa fie eficiente energetic, aici luam in calcul:
  1. Eliminarea pierderilor,
  2. Reducerea consumului de energie,
  3. Autosustinearea din punct de vedere energetic, cel putin partiala, prin surse alternative de energie (eoliana, solara, geotermala….)
  4. Reducerea impactului poluant pe termen lung al cladirilor, prin reciclarea deseurilor provenite de la cladiri.

Daca vrem sa traim intr-un mediu sanatos, atunci construim sanatos!

Despre SC OMC Sustainable Solutions SRL

OMC Sustainable Solutions SRL porneste de la studiul OMS (Organizatiei Mondiale a Sanatatii) care estimeaza ca 20% din populatia occidentala este afectata de Sindromul Cladirilor Bolnave (dureri de cap, greata, iritatii..) determinat de calitatea scazuta a materialelor de constructii si va propune sa alegeti pentru casa dumneavoastra, materiale naturale si eco-sustenabile.

Industria materialelor de constructii s-a dezvoltat in ultimele decenii, inlocuind materialele si solutiile naturale, cu materiale care au in compozitia lor, cantitati din ce in ce mai mari de substante chimice. Aceste substante, nu numai ca scad calitatea vietii in respectivele locuinte, dar ne afecteaza in timp si sanatatea.

Cu materialele oferite de noi prin magazinul www.ecobricolaj.ro, va puteti reamenaja sau construi locuinta, creand un spatiu sanatos, in echilibru cu natura, caracterizat prin standarde superioare in ceea ce priveste calitatea locuirii si impactul asupra mediului.

Va invitam sa va bucurati de produsele naturale si eco-sustenabile achizitionate de la www.ecobricolaj.ro.

 

sursa poza: wikipedia.org



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: