8 Moduri [Simple] De Scadere A Consumului Unui Aer CondiționatÎți este teamă să pornesti aerul conditionat din cauza facturilor de energie electrică care ar putea fi mult prea mari?

Cât de greu ți-ar fi să te opui tentației de a porni aerul condiționat și să te lași pradă răcorii și relaxării  pe care ți le oferă aerul rece?

Și, ca să fim sinceri în totalitate, chiar dacă am ști că valoarea facturii le curentul electric ar ajunge destul de sus, cu siguranță că nu am avea niciodată suficientă voință pentru a-l OPRI!

Dar, știai că există modalități prin care poți optimiza consumul aerului condiționat? Da, chiar te poți bucura de o atmosferă relaxantă în camera în care este montat aparatul de aer condiționat și, în același timp, poți economisi și energie.

Cum reduci consumul aerului condiționat? Haide să aflăm împreună!

Consum Aer Condiționat 8 Moduri [Simple] De Scadere A Consumului

  1. Folosește Modul Sleep în Timpul Nopții

Din moment ce noaptea este mult mai răcoroasă decât ziua, indiferent cât de rece îți place să fie în timpul zilei, în timpul nopții ar trebui să ridici ușor nivelul temperaturii din cameră. Cel mai bine este să păstrezi temperatura la un nivel moderat. Dar, dacă simți că nu știi care este valoarea corectă, atunci ar fi indicat să folosești „Modul Sleep” al aparatului tău de aer condiționat.

Pe modul Sleep, aerul conditionat va ajusta automat temperatura pentru a evita supra-încălzirea și pentru prevenirea pierderilor de energie.

  1. Întreținerea Aparatului este Esențială

Indiferent cât de scump și de multitudinea caracteristicilor prezentate de aer condiționat, întreținerea regulată este mai mult decât necesară. Știai că aerul condiționat va consuma mai multă energie dacă nu este întreținut corect? Gândește-te logic: atunci când aer condiționat va lucra într-un ritm mai intens, va consuma mai multă energie. Motivul din spatele funcționării defectuoase a AC poate fi cauzat de faptul că filtrele nu sunt curățate.

Una dintre cele mai simple modalități de a păstra consumul de energie al AC-ului la un nivel optim este verificarea și curățarea în mod regulat a filtrelor. De asemenea, trebuie să te asiguri că AC-ul tău va beneficia de operațiunile de întreținere necesare și recomandate la începutul sezonului pentru a-l menține într-o stare excelentă de funcționare.

Cumpara Chemstal Climanet Plus spray [detergent] pentru curatarea aerului conditionat

Vezi detalii si pret

Chemstal Climanet Plus spray pentru curatarea aerului conditionat

  1. Ține Ușile și Ferestrele închise

Cea mai simplă modalitate de a reduce consumul de energie al aerului condiționat este să ții ușile și geamurile închise atunci când este pornit.

Dacă ușile sau ferestrele nu sunt închise corespunzător, aparatul tău va avea nevoie de mai mult timp pentru a răci camera la temperatura dorită, ceea ce conduce la un consum mai mare de energie.

Stiai ca poti folosi o acoperire de aer conditionat – deflector cu reglaj pentru a directiona aerul rece?

Pentru a gasi un aer conditionat ieftin, vezi acest video:

  1. Îmbunătățește-ți AC-ul Vechi și Ineficient

În cazul în care folosești același aparat de aer condiționat, care este destul de învechit și te întrebi de ce facturile de la energia electrică sunt întotdeauna mai mari decât cele ale vecinului, atunci ar trebui să-ți comanzi imediat un nou aer condiționat chiar astăzi.

Nu este niciun secret faptul că, la fel ca toate celelalte aparate electrice, dispozitivele de aer condiționat concepute în trecut au folosit tehnologie și piese, care, din punct de vedere al standardelor actuale, sunt considerate a fi extrem de ineficiente.

Înlocuirea aparatului tău de aer condiționat vechi și ineficient ar putea părea a fi un cost inutil pentru unii, dar, gândește-te că un aparat de aer condiționat nou și eficient nu doar că îți oferi niște caracteristici mai bune și o răcire îmbunătățită, ci te va ajuta să îi amortizezi costul în câțiva ani, economisind destul de mult la facturile de la electricitate.

Cumpara Chemstal Climasan Plus spray [dezinfectant] pentru curatarea aerului conditionat

Vezi detalii si pret

Chemstal Climasan Plus spray [dezinfectant] pentru curatarea aerului conditionat

  1. Nu Seta o Valoare Scăzută a Temperaturii

Reglează întotdeauna temperatura la cea mai înaltă valoare care păstrează atmosfera din cameră în cele mai confortabile limite. Chiar și o mică modificare a temperaturii poate reduce semnificativ factura la energia electrică.

Poți economisi până la 20% din facturile de energie electrică dacă vei seta temperatura aer condiționat la 25 ° C. Setarea termostatului la temperaturi foarte scăzute nu numai că va spori consumul de energie, ci va duce și la supra-răcirea camerei. Supra-răcirea poate conduce, de asemenea, la disconfort și boli cauzate de variațiile bruște ale temperaturilor corpului, cum ar fi strănutul, tusea și răceala.

  1. Trage Perdelele sau Draperiile Atunci Când Soarele este Prea Puternic

În perioada cea mai fierbinte a zilei ar trebui să cauți diverse metode de răcorire a camerei. În cazul în care camera are ferestre cu geamuri prin care pătrunde în mod direct lumina soarelui în orice moment al zilei, atunci ar trebui să ții perdelele sau jaluzelele trase. Această acțiune va conduce la răcorirea camerei și aerul condiționat nu va trebui să lucreze foarte mult pentru a răci camera după aceea.

  1. Rearanjează-ți Mobilierul Pentru a Profita la Maximum de AC

Verifică dacă aerul condiționat răcește partea din spate a scaunului sau partea de jos a canapelei sau a patului tău, oricât de amuzantă ți-ar părea această idee; nu va fi vorba doar despre o creștere a facturii tale de energie electrică, ci și despre faptul că nu vei avea parte de răcorirea pe care ți-o dorești! Dacă aerul rece de la aerul condiționat nu ajunge la tine, atunci te vei simți inconfortabil și vei încerca să setezi o temperatură mai scăzută, ceea ce va crește consumul de energie al AC-ului.

Rearanjarea mobilierului într-o manieră care ajută accesul fluxului de aer către persoanele din cameră îți va permite să setezi temperatura corespunzătoare și să reduci consumul de energie electrică.

  1. PORNEȘTE ventilatorul

Nimic de pe această lume nu poate învinge eficiența aerului condiționat,  dar de ce să nu profiți și de ventilatoare? Acestea au rolul de a asigura circulația aerului rece în încăpere și chiar folosesc mai puțină energie decât unitatea de AC.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să îl pornești la viteză maximă și că vei și începe să tremuri de la răcoare! Lasă-l să funcționeze încet, astfel încât aerul rece să circule peste tot în cameră, iar aerul răcoros să fie distribuit uniform. Și vei observa cu uimire că, la temperaturi moderate va funcționa la fel de bine și va menține camera răcoroasă.

De exemplu acest ventilator turn il poti monta in coltul camerei.

Cât consumă un aparat de aer condiționat cu inverter?

Aparatul cu inverter de la Daikin  are consumul estimat anual în sezonul cald de 330 kwh pentru răcire,  iar în sezonul rece 1200 kwh pentru încălzire. Pretul unui Kwh este de  0,6 RON/KW (aproximativ)

  • Pentru răcirea locuinței se vor consuma:

330 kwh * 0,6 RON = 198 RON

  • Iar pentru incălzirea locuinței se vor consuma:

1200 kwh * 0,6 RON = 720 RON

În total, un aparat de aer condiționat cu inverter, precum este cel de la Daikin, de 18.000 BTU, într-o țara cu climatul temperat (România), ridică costurile facturii de electricitate cu: 198 RON + 720 RON = 918 RON / 12 luni = 77 RON / luna

Suma poate sa creasca sau sa scada in functie de cum este folosit aerul conditionat dar si in functie de amplasarea si nivelul de izolatie al cladirii.

Concluzie

În urma acestor sfaturi, vei putea economisi la facturile de energie electrică fără  a face rabat, în vreun fel, de la confortul pe care ți-l dorești!

Ce parere ai despre consumul unui aparat de aer conditionat? Crezi ca este mare? Scrie la comentarii.

 

Cât consumă un aparat de aer condiționat cu inverter?

Aparatul de aer conditionat cu inverter are consumul estimat anual în sezonul cald de 330 kwh pentru răcire,  iar în sezonul rece 1200 kwh pentru încălzire.

Cum reduci consumul aerului condiționat?

* Folosește Modul Sleep
* Întreținerea Aparatului este Esențială
* Ține Ușile și Ferestrele închise
* Nu Seta o Valoare Scăzută a Temperaturii
* Trage Perdelele sau Draperiile Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: