Boiler Indirect Pentru Apa Caldă Menajeră AristonUn boiler indirect are anumite avantaje față de o centrală termică instant. Iată câteva lucruri despre funcționarea și instalarea sa.

Boilerul indirect este cunoscut și ca boiler cu serpentină. În acest articol, vom folosi ambii termeni.

Circuitul de calorifere vs. Circuitul de apă caldă menajeră

Pentru o bună înțelegere a funcționării unui boiler indirect Ariston trebuie notată diferența dintre instalația de încălzire și instalația de apă caldă menajeră.

Circuitul de încălzire asigură circulația căldurii de la centrala termică la caloriferele din locuință. Circuitul de apă caldă menajeră furnizează apa caldă pentru robinetele din baie, bucătărie și alte încăperi.

Cu toate că ambele instalații folosesc aceleași componente principale ale sistemului de încălzire, apa care circulă în cele două instalații nu este amestecată!

Funcționarea unui boiler indirect

boiler indirect cu serpentina Ariston

Un boiler cu serpentină este considerat boiler indirect pentru că este prevăzut cu un schimbător de căldură (serpentină). În cazul unui boiler indirect, sursa de căldură este în afara boilerului. Schimbătorul de căldură distribuie căldură apei din interiorul boilerului.

Apa din serpentină este încălzită de centrala termică, fiind conectată la aceasta prin conducte.

Serpentina din boiler încălzește apa din acesta în mod indirect. Un boiler indirect cu serpentină funcționează similar cu circuitul primar de încălzire.

Cateva tipuri de boilere cu serpentină Ariston

Criterii de alegere a unui boiler cu serpentină pentru apa caldă

Atunci când dorești să alegi cel mai bun tip de boiler indirect pentru apă caldă menajeră, ia în considerare următoarele:

  • Tipul, disponibilitatea, și costul combustibilului. Tipul combustibilului – sau sursa de energie pe care o folosești pentru încălzirea apei – va determina costurile anuale pe care le vei plăti pentru apa caldă menajera.
  • Mărimea (capacitatea) boilerului cu serpentină. Pentru a furniza suficientă apă caldă pentru nevoile casei tale și pentru a crește eficiența instalației, trebuie să alegi un boiler indirect de mărimea potrivită.
  • Eficiența energetică Pentru a economisi bani și pentru a crește eficiența instalației, trebuie să știi dinainte cât de eficient din punct de vedere energetic este un boiler cu serpentină pentru apa caldă menajeră.
  • Costuri Înainte de a cumpăra un încălzitor de apă, este foarte bine să estimezi costurile anuale de funcționare, și să compari acele costuri cu cele ale altor modele de boiler de apă disponibile pe piață.

Înarmat cu aceste cunoștințe îți va fi mult mai ușor să alegi cel mai potrivit boiler cu serpentină. Succes!

sursa foto: ariston.com/ro

Citeste si:

7 Cele Mai Populare Centrale Termice Cu Boiler Încorporat

Cum Aleg Un Boiler Electric? Citeste Asta Inainte Sa Cumperi!

Cel Mai Bun Boiler Electric [Ariston Velis Evo]Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: