Servicii de montaj centrala termica in BucurestiPiata de servicii de montaj centrala termica din Bucuresti este una variata. Aceasta este adaptabila cerintelor.

Echipa de instalatori pune accentul pe interventiile rapide si de calitate. Astfel, se obtine atat o satisfactie ridicata a clientilor. In plus, exista un portofoliu ce cu greu poate fi egalat.

Montaj centrale termice

Pasii necesari pentru montaj centrala termica Bucuresti

Montarea sau inlocuirea unei centrale termice consta intr-o succesiune de pasi care necesita profesionalism si o atentie ridicata.

O simpla greseala poate aduce cu sine rezultate dezastruoase. Acestea va pot pune in pericol intreaga familie.

De aceea, atunci cand doriti sa efectuati lucrari din acest punct de vedere, este necesar sa alegeti cu atentie echipa cu care lucrati.

Montaj centrala

1. Autorizatii necesare pentru montaj centrala termica

Deoarece o centrala termica foloseste gaz pentru incalzire, veti avea nevoie de autorizatie de functionare de la ISCIR. Pentru a o obtine, va trebui sa va prezentati la sediul acestora, avand urmatoarele acte la dumneavoastra:

– Procesul verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare gaze naturale. Acesta va va fi oferit de catre un reprezentant al companiei de la care luati gaz in prezent, impreuna cu executantul lucrarii de montaj centrala termica.
– Factura de achizitie a centralei termice, impreuna cu manualul de utilizare si certificatul de garantie, pe care le veti primi atunci cand o veti cumpara.
– Raportul de prima punere in functiune (PIF), pe care il vom oferi dupa efectuarea lucrarii si asigurarea ca totul este in regula cu centrala dumneavoastra.
– Declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire sau procesul verbal de proba la rece. Acesta va fi emis de echipa care se ocupa de instalare, conform PT A1.
– Copie dupa autorizatia ISCIR a echipei care a realizat montajul centralei termice.
– Autorizarea centralei termice se face doar cu ajutorul echipei care a instalat-o si este o forma de luare in evidenta a acesteia de catre ISCIR.
– Este necesara si montarea unui detector de gaze cu electrovana, care sa fie montat in camera unde centrala este amplasata.

2. Ce branduri de centrale termice acoperim?

Poti gasi pe eMag servicii de montaj centrale termice Bucuresti pentru urmatoarele branduri: Ariston, Arca, Beretta, Bosch, Buderus, Ferolli, Motan, Nova Florida, Protherm, Riello, Viessman, Vaillant, Vision.

Daca aveti o centrala termica ce apartine unui alt brand, luati legatura cu acestia inainte, pentru a stabili daca se poate efectua lucrarea sau nu.

3. Montaj centrala termica Bucuresti

Poti beneficia de urmatoarele servicii, la deplasarea pentru montarea unei centrale termice:

– Demontarea vechilor instalatii termice, atunci cand doriti sa le inlocuiti;
– Montarea pe perete a noii centrale;
– Realizarea orificiului de trecere a kitului de evacuare a gazelor prin pereti de rigips, BCA, caramida. Pentru peretii din beton se percepe un tarif suplimentar de 100 ron + TVA;
– Montarea kitului de evacuare a gazelor arse;
– Montarea robinetilor, a coturilor, a filtrelor, a mufelor, a teurilor si a altor tipuri de fitinguri;
– Racordarea centralei termice la instalatia de alimentare cu apa, in camera centralei;
– Racordarea la canalizarea locuintei, pentru evacuarea condensului, astfel incat sa nu fie supus pericolului de a ingheta pe timp de iarna;
– Punerea sub presiune a centralei termice;
– Racordarea la tevi aflate in alte incaperi decat cea a centralei, contra cost.

4. Etape de verificare pentru montaj centrala termica Bucuresti

Pentru a primi autorizatiile, dar si pentru a fi siguri ca centrala termica functioneaza conform standardelor de siguranta, montajul acesteia se face urmand anumite etape:

– Se racordeaza centrala la apa, energie electrica si gaz;
– Se verifica daca circuitele de gaz si apa sunt etanse si nu au scurgeri;
– Se verifica daca sistemele de reglare si protectie functioneaza conform parametrilor ceruti;
– Se ajusteaza parametrii de intrare in centrala termica;
– Se porneste aparatul si se efectueaza restul reglajelor necesare pentru ca acesta sa ofere rezultatele dorite;

Verificare montaj centrala termica Bucuresti

– Se verifica functiile de reglare ale acestuia, precum si cele de protectie la cald;
– Se verifica procesul de evacuare al gazelor rezultate in urma arderii, cat si etanseitatea circuitelor;
– Se verifica efectuarea arderii;
– Se masoara si se inregistreaza toti parametrii de functionare si se noteaza in procesele verbale si fisele de masuratori necesare;
– Se completeaza livretul aparatului si se preda clientului;
– Se contrasemneaza raportul de verificare de catre client. Acesta isi asuma ca va folosi centrala termica in conditii optime si ca va face revizii tehnice periodice;
– Se instruieste clientul asupra modului de folosinta al centralei termice si asupra intretinerii sale.
– Aveti obligatia de a inceta imediat folosirea centralei termice, daca aceasta da semne de defectiune. In plus, trebuie sa contactati o echipa de montaj centrale termice autorizata ISCIR, pentru a remedia problemele existente.
– Este strict interzis sa incercati sa o reparati singur sau cu ajutorul unei persoane care nu este autorizata de catre Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat.

Costuri suplimentare montaj centrala termica

– Filtru magnetic 1/2
– Filtru Y 1 buc 1/2
– Filtru Y 1 buc 3/4
– Robinet cu holender 2 buc 1/2
– Robinet cu holender 2 buc 3/4
– Robinet 1 buc 1/2
– Robinet 1 buc 3/4
– Filtru polifosfat 1 buc
– Intrare apa rece mufe+coturi+ teava+ alte elemente de imbinare si prindere
– Realizarea gaurii pentru kitul de evacuare gaze arse (pentru incaperile in care se monteaza prima data o centrala termica) prin perete de beton

Materialele necesare se stabilesc la fata locului si vor fi cumparate de catre client sau de catre instalator, contra cost.

Recomandari in ceea ce priveste montarea unei centrale termice in Bucuresti

– Pentru debransarea de la serviciile termice ale RADET-ului, este necesar sa depuneti o cerere la sediul acestora.
– Debransarile nu se executa in perioada sezonului de incalzire
– Documentatiile necesare acestui proces se depun in perioada 15 Aprilie – 15 August a fiecarui an.
– Termenul de executie este 1 Octombrie.
– Modelele de formulare necesare pot fi gasite pe site-ul acestora, la o cautare simpla.

Alegerea unei centrale termice se face in functie de marimea spatiului care va fi incalzit, dar si de nevoile dumneavoastra personale.

De aceea, sfatul nostru este sa apelati la serviciile expertilor chiar si la cumpararea acesteia.

Citeste si: Care Este Cea Mai Buna Centrala Termica Pentru Mine?

Instalatia in alte camere decat cea in care va fi montata centrala termica se poate face separat. Este necesar sa luati in considerare structura acesteia si modul in care va fi folosita, atunci cand contactati echipa de montaj.

Acestia va vor confirma daca aceasta este in conformitate cu regulile de siguranta si daca este potrivita pentru modelul de centrala ales. Va recomandam sa lucrati cu aceeasi echipa pentru intreaga lucrare.

Depanero, atelierul de reparatii profesioniste si rapide, se ocupa de montaj centrale termice Bucuresti din 2011, totalizand mii de ore de servicii tehnice oferite.

Va asiguram de o inalta calitate a serviciilor si de un comportament impecabil al profesionistilor nostri. In plus, va garantam folosirea fara probleme a centralei termice pe care doriti sa o instalati.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: