Instalatorii Recomandă: Top 7 Boilere ElectriceDe multe ori sunt întrebat „Ce boilere electrice recomanda instalatorii?”

Ei bine, este ca și cum cineva te-ar întreba ce fel de mașină crezi că ar trebui să-și cumpere. Totul depinde de nevoile și bugetul fiecăruia, nu?

Dar, dacă ai început căutările pentru boilere electrice ieftine și nu ești sigur de unde trebuie să începi și ce ți s-ar potrivi mai bine, te pot ajuta să-ți restrângi opțiunile în mod considerabil.

Boilerele electrice produc apă caldă menajeră (ACM), acestea fiind niște sisteme de încălzire rapida a apei. Sunt compacte, iar boilerele electrice cu serpentina, care au o capacitate de 150 litri, 200 litri sau 300 de litri, oferă apă la o temperatură constantă și sunt economice.

Recomandarea instalatorilor: Top 7 boilere electrice

Am intrebat in Grupul Instalatorilor din Romania (grup pe Facebook): Care este cel mai bun boiler electric?

Mai mult de 60 de oameni au votat, si topul boilerelor electrice este acesta:


1.  Boilere electrice Ariston

Model de boiler electric Ariston recomandat:

boilere electrice ariston logo

Aici poti vedea pretul boilerului

2. Boilere electrice Tesy

Model de boiler electric Tesy recomandat:

boilere electrice Tesy

Pretul boilerului Compara pretul 


3. Boilere electrice Eldom boilere electrice eldom logo

Model de boiler electric Eldom recomandat:

Aici poti vedea pretul boilerului


4. Boilere electrice DraziceBoiler electric drazice logo

Model de boiler electric Drazice recomandat:

Aici poti vedea pretul boilerului


5. Boilere electrice Boschboiler electric bosch logo

Model de boiler electric Bosch recomandat:

Aici poti vedea pretul boilerului


6. Boilere electrice Ferroli boilere electrice ferroli logo

Model de boiler electric Ferroli recomandat:

Aici poti vedea pretul boilerului


7. Boilere electrice Galmetboiler termoelectric galmet logo

Model de boiler electric Ariston recomandat:

Aici poti vedea pretul boilerului


Acesta este sondajul in care au votat pe Facebook cei din Grupul Instalatorilor din Romania:

top 7 cele mai bune boilere electrice sondaj blogdeinstalatii

Boiler electric sau instant electric?

Pentru a alege intre cele doua, hai sa le descriem si sa vedem ce face fiecare.

Boilerul electric cu acumulare de apă

Încălzitorul de apă cu vas de acumulare, constă dintr-un rezervor emailat umplut cu apă în care se găsește scufundata rezistenta electrica de boiler. Întreg ansamblul este izolat pentru a evita încălzirea exterioară a aerului în același timp cu apa din vas.

Capacitatea rezervorului, exprimată în litri, trebuie să fie suficientă pentru a satisface nivelul de consum al apei calde. Un rezervor mai mare va avea ca rezultat un aparat cu dimensiuni mari, căruia, uneori, este dificil să-i găsești un loc de amplasare. De asemenea, va avea nevoie de mai multă energie pentru a încălzi un volum mai mare de apă.

Instantul electric de apă

În schimb, încălzitorul instant de apă încălzește lichidul numai atunci când este necesar. Prin urmare, nu există riscul de a rămâne fără apă caldă.

Pe de altă parte, aceste aparate folosesc o cantitate mai mare de energie electrică – de la 4 kW, pentru a te spăla la chiuvetă și până la 12 kW, pentru a face un duș. Probabil că va fi nevoie de un circuit electric propriu pentru fiecare încălzitor instant de apă sau chiar de o creștere a puterii electrice.

Aceste instanturi sunt ideale pentru încăperile în care apei i-ar lua prea mult timp pentru a ajunge fierbinte deoarece sistemul se află prea departe.

boiler electric montat in debara

Ce boiler electric recomandati? Care e consumul lui?

Capacitatea necesară a boilerului electric depinde în mare măsură de consumul obișnuit de apă caldă și de numărul de persoane care locuiesc în casă. Regula generală este de 50 de litri pe persoană, însă trebuie să ții cont de faptul că, dacă un duș consumă între 30 și 60 de litri, consumul poate ajunge până la 150 de litri pentru o baie.

Te speli pe mâini și deja ai consumat 5 litri de apă. O mașină de spălat vase consumă aproximativ 30 de litri.

Cu aproximație, dacă toată lumea își face duș, își spală mâinile cu apă rece și o mașină de spălat vase este în funcțiune, o cantitate de 50 de litri de persoană ar trebui să fie suficientă.

Pe de altă parte, dacă toată lumea face baie, își spală mâinile cu apă caldă la fiecare 5 minute, iar vasele sunt spălate într-o mașină de spălat vase, estimatul de 50 de litri de persoană s-ar putea să fie depășit și apa să fie rece. Ca să-ți faci o idee, iată cat de mare trebuie sa fie un boiler electric:

Consum boiler electric. Dimensionarea boilerului dupa numarul de persoane

  • 1 adult – 50 litri
  • 1 adult și 1 copil – 75 litri
  • 2 adulți – 100 litri
  • 2 adulți și 1 copil – 150 litri
  • 2 adulți și 2 copii – 200 litre

boiler electric de perete tesy

Boilerul electric vertical sau orizontal?

Boilerul electric are un volum mare, ceea ce îl poate face dificil de integrat în interiorul casei tale. Din fericire, producătorii l-au conceput în diferite forme pentru a satisface toate nevoile. Poti alege chiar unul din cele mai frumoase boilere electice.

Boilere electrice ieftine

Boilerele electrice verticale sunt cele mai numeroase pe piață. Dacă configurația locuinței tale nu-ți permite instalarea unui boiler vertical de apă, poți opta, de asemenea, pentru un boiler electric orizontal. Acestea pot fi fixate de podeaua unui pod sau mansarde, de tavan, dacă înălțimea permite, sau chiar pe un perete.

Cumpara un boiler electric cu montaj orizontal sau vertical

Atenție, ar trebui să alegi un dispozitiv cu o capacitate de cel puțin 50 litri , care să fie mai mare decât echivalentul unui boiler de apă vertical. Aceste boilere de apă nu depășesc niciodată 200 litri. Nu uita că forma cilindrică nu este una foarte economică (din punct de vedere al spațiului).

Mai există și boilere de apă extra-plate, concepute pentru a ajută la economisire de spațiu. Acestea sunt dispuse sub forma unor conducte paralele, ceea ce se adaptează mult mai bine spațiilor mici. Cu toate acestea, chiar dacă aspectul lor este unul avantajos, prețul  s-ar putea să nu fie la fel de plăcut pentru tine.

boiler electric deasupra chiuvetei sau sub chiuveta

Care sunt diferitele tipuri de anozi de boiler?

În timp ce rezervorul unui boiler de apă este acoperit cu email pentru a-l proteja de coroziune, acest email conține adesea fisuri miniaturale, unde, de-a lungul timpului, coroziunea poate acționa. Pentru a preveni coroziunea în aceste micro fisuri, toate rezervoarele sunt echipate cu un anod care funcționează ca dispozitiv anti-coroziune.

Anodul de magneziu funcționează prin umplerea treptată a acestor micro fisuri cu magneziu și astfel, le protejează de coroziune. Aceasta este generația mai veche de anozi. Odată folosit, trebuie înlocuit, așa că ai mare grijă!

Anodul de magneziu trebuie verificat anual si schimbat daca este nevoie. Poti gasi aici mai multe modele.

Cum să economisești bani

Poziționează boilerul de apă într-o încăpere care rămâne aproape de temperatura camerei sau izolează-l într-o încăpere mai răcoroasă.

Limitează temperatura boilerului la 65 ° C. Aceasta este suficient de mare pentru a ucide bateriile Legionella; este de evitat temperatura foarte ridicată pentru că se consumă foarte multă energie.

boiler electric dedeman

Care sunt elementele de siguranță ale unui boiler electric?

Supapa de presiune este un accesoriu care de obicei se furnizeaza odata cu boilerul, sau se monteaza separat.

Apa din boilerul electric se dilata pe măsură ce se încălzește. Dacă presiunea depășește 6 bari, acest dispozitiv limitează presiunea pentru a preveni deteriorarea boilerului.

apa calda pentru dus

Sfaturi pentru alegerea boilerului de apă caldă menajeră

Alege un boiler electric cu o capacitate corespunzătoare nevoilor tale și cu o formă adaptată locației în care te-ai decis să-l instalezi. Un încălzitor electric de apă de calitate va fi deosebit de durabil și economic atunci când îl utilizezi in mod corect.

Acordă o atenție deosebită procesului de instalare, respectând cerințele standard de montaj, în special în ceea ce privește siguranța, luand in calcul instalarea unui dispozitiv de protectie diferentiala cu o valoare de 30mA pe acest circuit.

Nu neglija întreținerea, fiindcă te va ajuta la menținerea performanțelor dispozitivului în timp și la creșterea duratei de viață a acestuia.

Alte informatii utile despre boilere electrice:

Boiler Electric Gorenje Pentru Apa Calda la Discretie

Cel Mai Bun Boiler Electric [Ariston Velis Evo]

Noul Model de Boiler Electric Ariston AndrisClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: