- in Termice
- |
- 30 comments
7 Cele Mai Populare Centrale Termice Cu Boiler Încorporat
Centralele termice cu boiler încorporat asigură căldura şi apa caldă menajeră în orice gospodărie. Cu ajutorul lor temperaturile negative de afară nici nu se mai simt, şi poti folosi mai multi robineti in acelasi timp.
Confortul din locuinţă atinge nivelul maximal, iar membrii familiei sunt fericiţi. Cu toate acestea, este foarte important modul în care alegem aceste aparate termice.
Blog de Instalatii iti prezinta câteva dintre criteriile de selecţie, câteva recomandări şi avantaje pe care le oferă unele centrale termice cu boiler încorporat.
Top 7 centrale termice cu boiler încorporat
1. Centrale termice cu boiler incorporat in condensatie Viessmann Vitodens 111 W 26 kW B1LD116
- Clasă de eficienţă energetică 4 stele;
- Boiler încorporat de 46 de litri;
- Afişaj cu touchscreen şi control inteligent;
2. Centrale termice cu boiler incorporat VAILLANT ECOCOMPACT VSC, 32.5 KW
- Consum redus de combustibil – clasă de eficienţă A;
- Boiler încorporat de 150 litri;
- Panou de comandă cu afişaj.
3. Centrala termica Saunier Duval cu boiler incorporat ISOTWIN CONDENS 35-A
- Clasă de eficienţă energetică 4 stele;
- 2 x boilere încorporate de 21 litri fiecare;
- Încălzeşte o suprafaţă de până la 280 mp.
4. Centrale termice cu boiler incorporat in condensatie Ferroli Bluehelix
- Clasă de eficientă energetică A;
- Bolier încorporat
- Durată de viaţă prelungită
5. Centrale termice in condensatie cu boiler incorporat DE Dietrich MPX 28/33 BIC – 28 kW
- Clasă de eficienţă energetică A;
- Boiler încorporat de 40 de litri;
- Încălzeşte o suprafaţă de până la 300 mp.
6. Centrala termica cu boiler Buderus Logamax plus GB172-24 T50
- Clasă de eficientă energetică A;
- Bolier încorporat în serpentină, de 48 de litri;
- Panou de comandă digital.
7. Centrala termica cu boiler incorporat VAILLANT VUI 306/5-5 ecoTEC plus
- Clasă de eficienţă energetică A;
- Boiler încorporat de 20 litri;
- Sistem inovator de combinare a gazului şi a aerului.
Preţul acestor centrale termice cu boiler încorporat este cuprins între 6500 Ron şi 9500 Ron. Preţul centralei variaza în funcţie de dotări şi de suprafaţa pe care o poate încălzi.
Care sunt avantajele centralelor termice cu boiler încorporat?
Dotarea unei locuinţe cu o centrală termică in condensatie oferă o serie de avantaje clare utilizatorilor. Aceste beneficii oferă confort, căldură şi apă caldă menajeră pe durata sezonului rece şi-n restul anului.
În ciuda preţului ridicat, nivelul de randament termic şi suprafaţa încălzită oferă o amortizare în cel mult 3 ani. Iată care sunt beneficiile oferite de o centrală termică în condensatie cu boiler încorporat:
- Sunt produse orientate către protecţia mediului înconjurător;
- Beneficiază de un randament termic de 109%;
- Consum redus de combustibil cu până la 30%;
- Durata de viaţă extinsă cu până la 50%;
- Costurile sunt amortizate în maxim 3 ani;
- Boilerele încorporate permit furnizarea apei calde menajere pentru mai mulţi consumatori simultan;
- Oferă o serie de caracteristici inovatoare, adaptate necesităţilor omului modern.
Graţie caracteristicilor inovatoare, o astfel de centrală oferă un echilibru în orice gospodărie. Astfel de centrale termice cu boiler incorporat sunt ideale pentru locuinţele cu suprafeţe mari si multe bai.
Nivelul de încălzire este uniform şi oferă menţinerea căldurii la temperaturile setate, cu un nivel ridicat de eficienţă energetică.
Modele de centrale termice cu boiler incorporat
- centrala termica cu boiler incorporat Viessmann
- centrale termice cu boiler incorporat Immergas
- centrala termica Vaillant cu boiler incorporat
Dezavantaje pentru centrale termice cu boiler încorporat în condensatie
Cu toate ce aceste centrale sunt foarte fiabile, preţul lor limitează numărul beneficiarilor. Chiar dacă aceste costuri sunt amortizate cu succes, preţul este destul de prohibitiv pentru mulţi români. Cu toate acestea efortul financiar merită.
În plus, imobilul în care este instalată o astfel de centrală termică necesită o locuinţă bine izolată termic. Pierderile de căldură ar conduce la o suprasolicitare a centralei care ar trebui să le compenseze. Raportul dintre suprafaţa încălzită şi specificaţiile precizate de către producător trebuie să fie perfect.
Trebuie instalată şi o cale pentru eliminarea condensului rezultat din procesul de producere a căldurii şi apei calde menajere. Centralele de putere sporită necesită instalarea unor elemente de siguranţă pentru utilizator.
Condensul are o natură uşor acidă, dăunătoare omului. Cu toate acestea, beneficiile sunt net superioare dezavantajelor, iar calitatea acestor centrale termice cu boiler încorporat sunt de necontestat.
sursa foto: primetimeboilers.co.uk
Cum alegem o centrală termică cu boiler încorporat?
Obţinerea temperaturii optime într-o locuinţa este garantată de alegerea unei centrale termice corespunzătoare. Foarte mulţi utilizatori se ghidează după criteriul preţului şi al brandului, cu toate că aceste nu sunt relevante.
Achiziţionarea unei centrale termice trebuie să se realizeze după nişte criterii privind utilitatea acesteia. Nu trebuie să-ţi cumperi o centrală termică prea puternică dacă sunt prea puţini utilizatori. Astfel de unităţi termice au fost concepute pentru a oferi un confort sporit mai multor utilizatori în mod simultan.
Dimpotrivă, o familie numeroasă are mai multe necesităţi, ceea ce impune un produs cu o capacitate de încălzire mai mare. Trebuie ţinut cont şi de zona în care este amplasat imobilul. În zona de munte, temperaturile reci se menţin pentru mai mult timp, de-a lungul anului.
În schimb, la câmpie, iernile sunt aspre şi este nevoie de o centrală termică puternică. În plus, trebuie ţinut cont de nivelul de randament. Astfel de aparate termice beneficiază de un randament de peste 100%, fiind mult mai avantajoase decât unităţile clasice.
Iată care sunt caracteristicile pe care trebuie să le iei în consideraţie atunci când îţi alegi o centrală termică cu boiler încorporat:
- Nivelul de apă caldă menajeră furnizată de către centrală – în ceea ce priveşte debitul, o centrală care are un boiler încorporat de aproximativ 80 de litri este utilă unei familii cu 2-3 membri. Centralele mici, cu boilere între 25 şi 40 de litri sunt folositoare dacă beneficiază de un debit de apă caldă mai ridicat. Desigur, raportat la utilizarea simultată a tuturor membrilor familiei. În caz contrar (situaţia cel mai des întâlnită), membrii familiei nu utilizează în acelaşi timp apa caldă menajeră. Concluzia este că, în aceste condiţii, o unitate termică cu boiler integrat de aproximativ 48 de litri este foarte eficientă.
- Suprafaţa locativă care trebuie încălzită – este foarte important să se ţină cont de acest aspect. Trebuie reţinut faptul că temperatura de plecare din centrală are în jur de 55 de grade Celsius. În mod normal, raportat la suprafaţa încălzită, media acesteia va ajunge la aproximativ 35 de grade Celsius. Cu cât este mai întinsă suprafaţa, iar capacitatea centralei este depăşită, valoarea temperaturii va fi mult mai diminuată. De asemenea, utilizarea în acelaşi timp a mai multor “ieşiri” de apă caldă va forţa centrala să suplimenteze pierderile. Calcularea exactă a acestui raport trebuie să indice care centrală termică este mai potrivită.
- Puterea centralei termice – este unul dintre elementele de care trebuie ţinut cont în alegerea centralei. Puterea minimă a unei centrale disponibile pe piaţă este de aproximativ 20KW. Cea maximă poate ajunge până la 60 KW sau mai mult. În funcţie de suprafaţa imobilului şi necesităţile locatarilor va fi aleasă puterea centralei. Pentru un apartament cu o suprafaţă medie, de aproximativ 50 mp, o centrala termică cu o putere de 20 KW este suficientă. În schimb, pentru apartamentele de 4 camere şi cele de vilă, în care suprafaţa este de peste 150 mp, o centrală termică de 28 KW este recomandată. Pentru pensiuni şi imobile mari, cu suprafeţe de peste 350 mp, o centrală de 35 KW este utilă.
- Tipul instalaţiei cu care poate funcţiona – în general, centralele termice cu boiler încorporat funcţionează cu orice tip de instalaţie, atât cu sistem clasic, pe radiatoare, cât şi pe cel modern, cu încălzire prin pardoseală. Totuşi, anumiţi producători, din raţiuni de economie, au decis să opteze doar pentru un anumit tip de instalaţie.
- Caracteristicile extra – prezenţa unor funcţii inovatoare, a unui panou de comandă inteligent, posibilitatea de a face un upgrade în combinaţie cu o sursă de energie solora, de exemplu. Centralele termice care sunt ofertante în ceea ce priveşte prezenţa acestor caracteristici vor avea un preţ puţin mai ridicat. Cu toate acestea, astfel de elemente vor face diferenţa pe viitor.
- Designul, brandul şi modul de montaj– o astfel de centrală trebuie să fie uşor de instalat şi manevrat. Designul trebuie să fie compact, ergonomic şi să se potrivească în orice spaţiu. Brandul reprezintă o garanţie a caracteristicilor respectivei centrale termice.
- Nivelul de silenţiozitate – este foarte important în familiile cu copii mici. În general, nivelul de zgomot al centralelor termice cu boiler încorporat este foarte scăzut, insesizabil. Acesta are valori care cifrează în jurul a 45 dB.
- Nivelul de consum – aceste centrale termice sunt concepute pentru a fi deosebit de fiabile. În general, sunt de preferat acele centrale care sunt încadrate în clasa de eficienţă energetică A. Acestea oferă o scădere a consumului de până la 30%. Aşadar, cu cât este mai ridicat nivelul de fiabilitate al unităţii termice, cu atât este mai avantajos pentru utilizator.
- Siguranţa în exploatare – este unul dintre criteriile care trebuie luate în calcul şi care asigura confortul maxim al utilizatorului. Prezenţa unor senzori care să închidă apa în lipsa gazului, gazul în lipsa curentului electric, a unor protecţii împotriva temperaturilor scăzute sunt vitale. Elementele de siguranţă din această categorie sunt prevăzute de către normele în vigoare privind protecţia utilizatorului.
- Garanţia extinsă – durata maximă de exploatare a unei centrale termice cu boiler încorporat este de 10 ani. În general, companiile care comercializează aceste unităţi oferă o garanţie standard de 24 de luni. Garanţia extinsă poate duce perioada până la 48 de luni.
- Posibilitatea de auto-diagnosticare – este foarte important ca unitatea termică să poată furniza informaţii utile despre starea să. Utilitatea acestor elemente se leagă de scurtarea timpul dedicat intervenţiei. Reviziile se vor desfăşura mult mai rapid şi mai eficient. Prezenţa acestei caracteristici are ca rezultat scăderea costurilor de revizie şi de intervenţie.
Oricare centrală termică care prezintă toate aceste caracteristici merită luată în calcul. Cu siguranţă că preţul poate reprezenta o problemă, dar, nivelul de amortizare este excelent.
Centralele termice cu boiler încorporat versus centralele termice clasice
În termeni de preţ, cu siguranţă că prima categorie este net inferioară celei de-a doua. O centrală termică clasică are un preţ de maxim 4500 Ron, jumătate din cea a uneia în condensaţie. Cu toate acestea, nivelul diferenţelor dintre acestea în termeni de randament, putere utilă şi căldura recuperate este fenomenal:
- Puterea utilă a centralelor cu boiler este de 109%;
- Puterea utilă a centralelor clasice este de 90%;
- Centralele termice cu condensatie recuperează până la 7% din căldura latentă;
- Centralele termice clasice nu recuperează niciun fel de căldură;
- Centralele termice tradiţionale pierd până la 10% din căldură;
- Centralele termice cu boiler încastrat pierd doar 1%
Nivelul combustibilului consumat este de cu până la 30% mai redus. Graţie unui sistem de tiraj performant, centralele termice cu boiler integrat in condensatiensunt mult mai eficiente.
Merită investitia într-o centrală termică cu boiler încorporat?
Luând în calcul toate elementele mai sus menţionate, răspunsul este afirmativ. Chiar dacă preţul maximal al unei astfel de centrale termice poate ajunge până la 9500 Ron. Desigur, există centrale termice cu un preţ deosebit de avantajos, de aproximativ 6500 Ron. În funcţie de preţ şi caracteristic amortizarea se va face într-o perioadă de maxim 3 ani.
Practic, acolo unde există o sursă de gaz natural, atunci este recomandată instalarea unei astfel de centrale. Avantajele sunt net superioare centralelor termice clasice, de aceea preţul nu trebuie să contituie un impediment. Recomandările specialiştilor indică în mod clar că o centrală de acest tip se potriveşte mult mai bine nevoilor oamenilor. Acoperă o suprafaţă locativă extinsă, are un randament excelent şi prezintă caracteristici extraordinare.
Concluzie
Deţinerea unei centrale termice care să corespundă standardelor de calitate uşurează existenţa utilizatorului. Datorită unor caracteristici moderne, nivelul de optimizare şi eficientizare este unul foarte ridicat.
Centralele termice cu boiler integrat in condensatie ajung la un randament de peste 109%. Acestea pot rula programe de auto-diagnosticare. Prezenţa unor avantaje certe ajută la creşterea nivelului de economisire. Pentru că o astfel de centrala termică beneficiază atât de un nivel scăzut de consum, dar şi pentru că recuperează din căldura latentă.
Alegerea unei astfel de centrale trebuie să se bazeze pe prezenţa a cât mai multor factori de eficientizare a randamentului. În plus, nu trebuie să-i lipsească funcţiile inteligente şi de asigurare a securităţii în exploatare.
O centrală termică care beneficiază de toate caracteristicile enumerate mai sus este o unitate care îi va oferi plus valoare locuinţei tale.