Incalzire Prin Pardoseala Electrica Sau Cu Apa? [Infografic]Cum știi care este cea mai bună alegere, între încălzirea prin pardoseală electrică sau cu apă?

Așadar, te-ai hotărât să alegi încălzirea prin pardoseală. Mai mult ca sigur că există o varietate de motive pentru care ai ales-o, îți dorești să te bucuri de confortul pardoselii călduroase, preferi să te bazezi pe un sistem de încălzire eficient din punct de vedere energetic si alte beneficii.

Ei bine, ambele sisteme pot fi utilizate pentru aproape orice tip de pardoseală, dar anumiți factori ai proiectului tău pot înclina balanța în favoarea uneia sau a celeilalte modalități de încălzire, care să se potrivească mai bine locuinței tale.

Foarte mulți oameni se gândesc ce ar fi avantajos de ales între încălzirea prin pardoseală electrică și cea pe apă. Pentru a răspunde la una dintre cele mai frecvente întrebări din piață „ce încălzire in pardoseală este cea mai bună pentru mine?”, Blog de Instalații ti-a pregătit un infografic pe baza întrebărilor adresate de instalatori, pentru a găsi cel mai bun sistem de încălzire prin pardoseală.

Incalzire Prin Pardoseala Electrica Sau Cu Apa_

Încălzirea în pardoseală este din ce în ce mai populară și alegerea acestui tip de încălzire depinde de detaliile proiectului locuinței, deoarece încălzirea prin pardoseală electrică este mai potrivită pentru anumite case, în timp ce încălzirea prin pardoseală cu apă este mai utilă pentru altele.

Urmareste acest infografic de la Blog de Instalatii care îți oferă informații esențiale cu privire la care ar fi sistemul ideal în diferite proiecte. Vei parcurge o serie de întrebări care te vor conduce la răspunsul atât de mult așteptat – ce sistem de încălzire este cel mai bun pentru mine, încălzirea prin pardoseală electrică sau cu apă?

Incălzire prin pardoseală electrică sau cu apă

Incalzire prin pardoseala electrica sau cu apa infografic blogdeinstalatii

a) Ai ales Incalzire prin pardoseala electrica? Cumpara un covor electric pentru incalzire prin pardoseala

Pret eMag.ro

b) Ai ales incalzire prin pardoseala cu agent termic? Cumpara un pachet de incalzire prin pardoseala 

Pretul pachetului  

Încălzirea prin pardoseală poate fi o modalitate excelentă de încălzire a locuinței tale

 • Arată bine, nu vezi calorifere sub geamuri, ai loc pentru coltarul pe care ti-l doresti.
 • Economisești spațiu.
 • Este de obicei mai ieftină în ceea ce privește modul de funcționare.
 • Si te scutește de acele calorifere care sunt atât de urâte din punct de vedere al designului și aspectului estetic al încăperii!

Astfel că tot ceea ce îți mai rămâne de făcut este să iei decizia legată de tipul sistemului: umed sau uscat.

Cu alte cuvinte, dorești un sistem electric de încălzire prin pardoseală sau unul cu radiatoare și țevi? Nu există un răspuns care să se potrivească pentru toți. Așadar, haide să trecem în revistă câteva dintre avantajele și dezavantajele fiecărui tip de încălzire:

Avantaje pentru încălzirea prin pardoseală cu apă (sistem umed)

 • Extrem de eficient în privința funcționarii generale și în special la temperaturi scăzute.
 • Ideal pentru utilizarea împreună cu pompele de căldură pentru a obține o eficiență cu adevărat uimitoare.

Dezavantaje pentru încălzirea prin pardoseală cu apă

 • Costurile inițiale sunt foarte mari
 • Economiile obținute în comparație cu sistemul bazat pe calorifere nu-l fac rentabil.
 • Țevile sunt dificil de manipulat dacă există probleme.

Avantaje pentru încălzire prin pardoseală electrică (sistem uscat)

 • Relativ ieftin de instalat
 • Fără țevi – instalare ușoară

Dezvantaje pentru încălzire prin pardoseală electrică

 • Foarte scump în privința costurilor financiare pe termen lung
 • Amplasarea mobilierului și a obiectelor grele trebuie făcută cu maximă atenție.

În concluzie, după cum se poate observa, există argumente pro și contra pentru fiecare metodă de încălzire prin pardoseală, ceea ce înseamnă că nu este o alegere atât de simplă.

Este foarte important să înțelegi cum funcționează sistemul de încălzire prin pardoseală pe care îl instalezi acasă.

În mod diferit față de încălzirea standard convențională, încălzirea în pardoseală produce căldură radiantă care asigură o încălzire uniformă și  la nivel ambiental.

Datorită reducerii pierderilor de căldură ale corpului tău, vei simți mai multă căldură la o temperatură mai scăzută în comparație cu sistemele convenționale de încălzire.

Cat consuma un sistem de încălzire prin pardoseală?

Încălzirea prin pardoseală pe bază de apă este considerată a fi cea mai economică pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că fluxul continuu de apă printr-un sistem aflat sub presiune este mai bun la încălzirea stratului superior al pardoselii.

Deoarece poate fi conectat la o centrala termica în condensare, acesta este, de asemenea, în general mai eficient din punct de vedere energetic decât cel bazat pe energie electrică.

În funcție de sursa de energie utilizată pentru încălzirea sistemului, încălzirea prin pardoseală electrică sau cu apă poate consuma cu 20% mai puțin decât cea cu calorifere  (încălzirea tradiționala). Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi mai ieftină decât sistemele de alimentare cu combustibil lichid sau GPL și centrale electrice.

Să aleg Incălzire prin pardoseală electrică sau cu apă?

Acest lucru depinde într-adevăr de nevoile și posibilitățile tale. Dacă ai la dispoziție electricitate ieftină, cu sistem solar sau eolian, atunci încălzirea electrică prin pardoseală poate fi foarte avantajoasă ca opțiune de încălzire.

Cu siguranță este ieftină de instalat. Dacă ești conectat la rețeaua de gaze sau optezi pentru o pompă de căldură, atunci încălzirea prin pardoseală cu apa este un câștigător clar, în special în ceea ce privește amortizarea cheltuielilor pe termen lung.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: