Panouri Solare Termocasa Cu Absorbtie Directa Si Oglinda CPCDaca vrei sa cumperi panouri solare cu tuburi vidate, cumpara panourile solare cu absorbtie directa Termocasa.

Pentru ca nu toate panourile solare sunt fabricate cu mandrie in Romania. Si pentru ca ai beneficiul garantiei de 25 de ani – singurele panouri solare termice de pe piata cu aceasta garantie.

De ce sa alegi panouri solare cu absorbtie directa Termocasa?

Firma Termocasa este foarte inovativa. Dupa cum poti vedea si in articolul pe care l-am scris despre pompa de caldura produsa de ei.

Poti vedea aici cateva motive si beneficii  pentru care ar trebui sa cumperi panouri solare Termocasa:

 • Panourile solare Termocasa cu absorbtie directa sunt singurele panouri solare presurizate care capteaza direct radiatia solara, si nu au nevoie de schimbator de caldura ca la celelalte modele.
 • Sunt presurizate la joasa presiune pentru a nu se evapora glicolul in timpul functionarii.
 • Panourile solare cu absorbtie directa Termocasa au primit mai multe premii in Romania dar si international pentru inovatiile pe care le au.
 • Montajul unui panou solar Termocasa se poate face foarte usor.
 • Un sistem inovator de siguranta electronica si electromecanica protejeaza sistemul la supraincalzire.
 • Termocasa sunt singurele panouri solare solare cu absorbtie directa care au garantie de 25 de ani.

Panouri solare Termocasa pret


Panou solar nepresurizat din Inox-Inox 100 litri pentru 1-2 persoanepanou solar termocasa nepresurizat

Panou solar cu Inox la interior si Inox la exterior. Acest kit de panou solar cu boiler contine urmatoarele componente principale:

 • suport de montaj din inox
 • izolatie din spuma poliuretanica 75 mm
 • boiler din inox 0,5 mm la interior si exterior
 • 12 tuburi vidate Ф58 1800 x 1020 x 1650 810 kw/h/mp/an
 • vas cu flotor de 5 litri din inox
 • oglinzi reflectorizante (se pot monta optional)
Vezi detalii si pret

Kit panou solar pentru 2-3 persoanepanou solar termocasa cu absorbtie directa

 • Panou solar cu 18 tuburi vidate
 • Suport de montaj din inox
 • Automatizare solara Salus cu 2 senzori PT 1000
 • Pompa solara cu accesorii
 • Supapa de suprapresiune
 • Vas de expansiune cu suport de montaj
 • Antigel solar pentru panouri solare 10 litri
 • Aerisitor automat solar
 • Boiler trivalent termic / solar / electric
Vezi detalii si pret

Panou solar nepresurizat din Inox-Inox 145 litri pentru 2 – 3 persoanepanou solar termocasa nepresurizat

Panou solar cu Inox la interior si Inox la exterior. Acest kit de panou solar cu boiler contine urmatoarele:

 • suport de montaj din inox
 • izolatie din spuma poliuretanica 75 mm
 • boiler din inox 0,5 mm la interior si exterior
 • 15 tuburi vidate Ф58 1800 x 1020 x 1650 810 kw/h/mp/an
 • vas cu flotor de 5 litri din inox
 • oglinzi reflectorizante (se pot monta optional)
Vezi detalii si pret

Panourile solare Termcasa cu absorbtie directa presurizate, sunt inventate si brevetate cu mandrie in Romania si au 25 de ani garantie.

Garantie panouri solare Termocasa de 25 de ani

Panourile solare Termocasa au fost montate si testate de mai bine de 10 ani. In acest timp s-a evaluat prin masuratori si teste durata lor de viata.

De ce ofera Termocasa garantie de 25 de ani pentru panourile solare cu absorbtie directa? Pentru ca specialistii firmei au ajuns la concluzia ca perioada de exploatare poate fi practic nelimitata datorita lipsei elementelor in miscare.

Acest beneficiu de garantie extinsa nu mai este oferit de alt producator din Romania.

Cata apa calda face un panou solar?

Pana la urma vrei sa stii cata apa calda poti sa faci cu Panourile solare Termocasa cu absorbtie directa, nu-i asa?

In general, un sistem de panouri solare cu absorbtie directa Termocasa poate produce intre 50 – 70% din necesarul anual de apa calda al unei familii, iar pe timp de vara ajunge la 80 – 100% din necesar.

Cantitatea exacta de apa calda produsa este dificil de estimat, dar sunt si cativa factori pe care trebuie sa-i iei in seama. Cum ar fi:

Cata radiatie solara este disponibila? In lunile insorite ale anului din Aprilie pana in Septembrie, panourile solare cu absorbtie directa Termocasa absorb cea mai multa caldura de la soare. Deci atunci genereaza cea mai multa apa calda. In zilele innorate, sistemul solar nu va produce la fel de multa apa calda (pentru ca e mai putin soare).

Cat de multa apa calda foloseste familia ta? Este normal ca daca casa este aglomerata cu mai multe persoane la un moment dat, sa fie nevoie de mai multa apa calda. In acel moment poti suplimenta cu o centrala termica sau cu o rezistenta electrica imersata in boiler.

Poti sa-ti adaptezi rutina la sistem? De exemplu sa faci dusuri seara, dupa ce sistemul de panouri solare Termocasa cu absorbtie directa a acumulat energie de-a lungul zilei, si ai mai multa apa calda disponibila.

Cat de mare este boilerul solar? Marimea boilerului va avea efect direct asupra cantitatii de apa pe care o poti folosi. Daca boilerul poate acumula apa calda pentru o zi, dupa cateva zile innorate va trebui sa suplimentezi productia de apa calda menajera.

Tevile solare trebuie izolate. Trebuie sa te asiguri ca tevile de legatura dintre boiler si panourile solare cu absorbtie directa Termocasa sunt izolate folosind izolatie solara pentru temperaturi inalte.

Cum functioneaza panourile solare?

Cum functioneaza un panou solar blogdeinstalatii.roHaideti sa vedem pe scurt explicatia generala a principiului de functionare pentru panourile solare.

 1. Soarele incalzeste apa care circula prin colectorii solari (panoul de pe acoperis).
 2. Apa care iese din panoul solar iese cu temperatura mai mare decat apa care a intrat, si merge catre boiler.
 3. Apa nu intra direct in boiler. Ea circula printr-o serpentina aflata de obicei in partea de jos a boilerului, si cedeaza caldura acumularii de apa de aici.
 4. Panoul solar nu va produce incalzire tot timpul (de exemplu noaptea cand nu e soare) deci poti ramane fara apa calda. De aceea se foloseste o a doua sursa, care poate fi o centrala termica pe gaz legata la serpentina superioara a boilerului, sau o rezistenta electrica.
 5. Dupa ce agentul termic a cedat caldura in boiler, se intoarce la panoul solar pentru a capta iar caldura de la soare.
 6. Este necesara o pompa de circulatie solara pentru a vehicula agentul termic intre panou si boiler.

Noutate pe piata romaneasca – absorbtie directa + oglinda izolata cpc

Poti folosi panourile solare Termocasa la producerea apei calde menajere, pentru aport la incalzire sau la incalzirea piscinelor.

Functionarea panoului solar si principalul avantaj este ca glicolul intra in contact direct cu tuburile de sticla si transferul de caldura este foarte mare.

La tuburile solare heat pipe se face transferul termic printr-un schimbator de caldura ceea ce induce pierderi si deci un randament mai scazut.

Randamentul panoului solar Termocasa

Panourile solare Termocasa au tehnologii de absorbtie directa presurizata + oglinda izolata  CPC. Sunt varful de tehnologie si reprezinta cele mai recente inventii si inovatii in domeniu.

Oglinda izolata CPC este aplicata direct pe spatele tubului si recupereaza radiatia solara care in mod normal se pierde. In plus opreste pierderile de caldura din spatele tubului.

Daca vara vrei sa opresti panoul solar pe perioada concediului, poti rasuci tuburile orientand catre soare oglinda izolata.

Randamentul panourilor solare Termocasa este cu pana la 30% mai mare decat panourile heat pipe si cu pana la 50% mai mare decat panourile plane.

Energie gratuita de la soare

Un sistem de panouri solare Termocasa cu absorbtie directa si oglinda CPC capteaza energia radianta a soarelui si o converteste in energie care poate fi folosita sub forma apei calde menajere.

Panourile solare sunt disponibile inca din 1970 iar acum tehnologia este bine dezvoltata si permite mai multe alegeri disponibile si o gama larga de echipamente.

Un panou solar Termocasa cu absorbtie directa si oglinda CPC nu are nevoie de radiatie solara directa ca sa functioneze. Chiar daca in mod evident intensitatea radiatiei solare variaza de la sezon la sezon.

Panourile solare functioneaza si in zilele innorate, dar nu la fel de eficient ca intr-o zi insorita. O sa fi surprins poate sa afli ca panourile solare sunt populare in multe tinuturi mai putin favorabile, cum ar fi in Seattle, orasul cu cele mai multe zile innorate.

Poti monta panouri solare Termocasa cu absorbtie directa?

Orientarea acoperisului. Acoperisul, sau locul de montaj trebuie sa fie orientat pentru a primii maximul de energie solara. Directia ideala este SE sau SV.

Marimea acoperisului. O sa ai nevoie de o suprafata cupinsa intre 3-4 m2 pentru a monta panourile solare Termocasa cu absorbtie directa si sticla CPC.

Unghiul acoperisului. Pentru panourile solare trebuie sa ai un unghi de 20 – 50 grade si ideal intre 30 – 40 grade.

Ce greutate poate sa sustina acoperisul? Verifica pentru a vedea daca acoperisul tau poate sustine o greutate aditionala de 40 – 50 kg. In geeral asta nu ar trebui sa fie o problema.

Umbra de la cladiri sau copaci. Aceast aspect poate cauza scaderea perfomantei sistemului. Verifica daca panoul solar va fi umbrit sau nu in diferite momente din zi si din an.

Ce sistem solar alegi? Poti alege un panou solar nepresurizat Termocasa cu absorbtie directa si sticla CPC, sau poti alege un kit de panouri solare cu tuburi vidate si boiler bivalent.

Loc de montaj pentru boiler. Daca alegi varianta cu boiler in camera tehnica, pentru o familie de 4 – 6 persoane este bine sa folosesti un boiler bivalent de 300 de litri.

Avantajele panourilor solare Termocasa

 • Oglinda CPC montata pe tubul de sticla – impiedica depunerea prafului si blocarea radiatie solare.
 • Montajul panoului solar este simplu si poate fi facut de orice instalator.
 • Oglinda izolatoare CPC montata pe tubul exterior in loc de cel interior ajuta la reducere pierderilor de caldura din spatele tubului.
 • Vasul de expansiune solar asigura reintroducere in sistem a glicolului supraincalzit.

Panourile solare montate impreuna cu un boiler solar si cu o automatizare, formeza un sistem complex care functioneaza tot anul si la orice temperatura exterioara.

Cum aleg un panou solar Termocasa cu absorbtie directa si sticla CPC?

Alegerea panoului solar se face in general dupa marimea casei si dupa cat de mare este cererea de apa calda menajera.

O regula generala pe care poti sa o folosesti pentru alegerea panourilor solare Termocasa, daca stii ca pe perioada duratei de viata de 25 de ani panourilor vor locui doar 2 – 3 persoane, este aceasta:

Ca sa alegi un panou solar, 1 persoana = 1 m2 de suprafata absorbanta. Sau 1 panou solar pentru 1 casa unifamiliala.

Daca montezi prea multe panouri solare, pe timp de vara trebuie sa descarci aceasta energie intr-un sistem separat. Cum ar fi de exemplu incalzirea unei piscine.

Pretul panourilor solare Termocasa

Panourile solate Termocasa cu absorbtie directa si oglinda CPC sunt accesibile oricui. Pretul lor incepe de la 345 de euro cu TVA inclus.

In general, panourile solare au garantie de 2 pana la 5 ani, dar la panourile solare Termocasa, garantia este de 25 de ani.

Mentenanta panourilor solare este destul de usor de facut. Trebuie sa verifici presiunea din sistem anual, si sa chemi instalatoul pentru o verificare de rutina la 2-3 ani.

Poate cea mai importanta verificare pe care poti sa o faci, este sa verifici ca nu sunt scurgeri. Scurgerile de antigel solar produc si un miros specific. Daca detectezi o scurgere e bine sa chemi un instalator care sa remedieze problema tevilor.

Montajul panourilor solare Termocasa

Tuburile solare sunt facute din sticla de tip borisilicat 3.3 si au rezistenta la grindina de pana la 5 cm.

Pozitia de montaj a tuburilor vidate pe colectorul solar trebuie sa fie inclinata vertical. Acest lucru ofera rezistenta ridicata la impactul cu grindina. Iar efectul de termosifon ridica in partea de sus agentul termic si incalzeste colectorul de caldura.

Pozitionarea panoului solar se poate face la un unghi de inclinare de 20° – 90°

Concluzie

Poti folosi panoul solar Termocasa pe tot timpul anului, indiferent de cat de frig este afara. Nu va ingheta pentru ca se foloseste gricol in instalatia solara.

Iar conductele de legatura se izoleaza folosind izolatie solara pentru a rezista la temperaturi ridicate.

Panourile solare Termocasa respecta cerintele impuse de legislatia nationala si internationala si standardele de mediu.

Folosind panouri solare Termocasa si vei reduce comsumul de combustibil, si vei avea facturi mai mici pentru apa calda.

Cumpara un panou solar Termocasa!

Date de contact panouri solare Termocasa

Termocasa Ambient SRL contact@termocasa.ro www.termocasa.roClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: