Este Bună O Mască De Calorifer? [De Ce Folosim Masti De Calorifer?]În cazul în care caloriferele din locuința ta au început să aibă un aspect scorojit sau pur și simplu ai nevoie de spațiu suplimentar pentru depozitare, o mască de calorifer ar putea fi exact ceea ce cauți.

Mastile de calorifer sunt bune pentru situația în care caloriferele din casă au o anumită vechime și nu vrei să cheltui bani pentru a le înlocui. Este o operațiune care poate fi destul de costisitoare si simpla acoperire a lor poate rezolva problema.

Așadar, ce este de făcut în cazurile prezentate mai sus? Masca pentru calorifer este răspunsul evident.

Obții extra spațiu de depozitare, îmbunătățești aspectul încăperii, iar caloriferul va putea fi utilizat în continuare, fără să cheltui bani în plus pentru a-l schimba.

Blog de Instalații este aici pentru a-ți spune totul despre măștile pentru calorifere și ce trebuie să cauți atunci când vrei să cumperi aceste produse.

Este Bună O Mască De Calorifer_ [De Ce Folosim Masti De Calorifer_] Blogdeinstalatii.ro

Ce este o mască de calorifer?

Masca pentru calorifer reprezintă modalitate perfectă de acoperire a caloriferelor cu un aspect invechit. Si peste a căror suprafață timpul și-a lăsat amprenta din plin, adăugând în același timp un spațiu util (de tip raft) pentru depozitare.

Este fabricată din lemn MDF, ceea ce înseamnă că o poți vopsi așa cum îți dorești pentru a se potrivi cu decorul din cameră.

Desigur, cel mai simplu este să optezi pentru culoarea alb, aceasta fiind preferată de majoritatea oamenilor.

Măștile de calorifer blochează căldura?

Nu, mastile de calorifer nu blochează căldura generată.

Caloriferul incalzeste camera prin radiatie si prin convectie. Aerul cald se ridica catre tavan si circula prin camera incalzind-o.

Măștile de calorifer reduc eficiența caloriferelor?

Nu, puterea radiatorului este măsurată în Wați, iar montarea unei măști nu poate schimba acest lucru.

Cu toate acestea, o mască de calorifer aleasă în mod greșit poate ajunge să obstrucționeze distribuirea uniformă a căldurii. Motiv pentru care este necesar să selectezi întotdeauna masca adecvată.

Pentru ca radiatorul tău să își mențină eficiența în timpul funcționarii, trebuie să fie lăsat un spațiu suficient între mască și calorifer.

Acest lucru înseamnă că masca caloriferului trebuie să aibă dimensiunile mai mari decât radiatorul:

  • lățime de 5 cm
  • înălțime de 3 cm
  • adâncime de 3 cm

Aceste dimensiuni vor contribui la distribuirea uniformă a căldurii generate de calorifer în cameră, chiar și atunci când este acoperit de o mască.

Masca de calorifer pret

 

masca de calorifer caerus

Masti de calorifere albe

masti de calorifere

Cum se măsoară dimensiunile măștii de calorifer

Ia-ți o ruletă și telefonul pentru a face fotografii și ești gata ca să-ți alegi masca de calorifer potrivită pentru radiator și cu decorul din casă. Înainte de toate trebuie să efectuezi următoarele măsurători:

  • Lungimea caloriferului, inclusiv partea cu robinetul termostat
  • Înălțimea caloriferului
  • Adâncimea caloriferului de la perete
  • Orice plintă sau pervaz de fereastră de lângă radiator

Este necesar să adaugi aceste măsurători la cele pe care le-am menționat mai sus – adică să plusezi cu 5 cm lățime, 3 cm înălțime și încă 3 cm adâncime.

În momentul în care faci măsurătorile, ține cont dacă radiatorul se află poziționat lângă o fereastră. În acest caz asigură-te că nu există riscul ca masca să fie apăsata de ceva care îi poate deteriora suprafața.

Mai mult decât atât, prezența unor obiecte poate împiedica masca să stea corect sau chiar să intre în poziția corespunzătoare. Ar trebui să iei în calcul chiar și posibilitatea ajutării măștii pentru a se potrivi și nu cred că îți dorești asta.

De ce ar trebui să cumpăr o masca pentru calorifer?

Îți pot oferi mai multe motive pentru care este indicat să folosești o mască de calorifer. Acestea variind de la siguranță și până la motive de natură estetică.

Am ales câteva dintre cele mai importante argumente în favoarea achiziționării unei măști pentru calorifer.

  1. Siguranța

Măștile de calorifer pot ajută la protejarea împotriva eventualelor arsuri în cazul în care caloriferul este supraîncălzit, ceea ce reprezintă o preocupare majoră pentru familiile cu copii.

Un calorifer super încălzit poate fi periculos dacă este atins de un copil mic, aceștia având pielea foarte sensibilă.

Poți găsi o cale de a rezolva problema legată de siguranță în jurul caloriferelor prin instalarea unor elemente de protecție pentru copii, inclusiv a unor grilaje și măști pentru calorifere.

  1. Aspectul estetic

Caloriferele nu sunt întotdeauna plăcute din punct de vedere estetic. Asta îi determină pe oameni să caute opțiuni cât mai atractive pentru acoperirea lor.

Poate chiar să-și cumpere calorifere care sunt concepute să arate bine din punct de vedere al designului (așa numitele calorifere decorative).

Caloriferele de designer sunt mai atractive decât modelele mai vechi, dar nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune, mai ales dacă îți propui să le cumperi doar din motive de estetică.

Mult mai utile sunt măștile de calorifer. Mai ales că le poți cumpăra în varianta nefinisată, ceea ce îți permite să le vopsești într-o gamă de culori care se va potrivi mult mai bine decorului tău.

În plus, variantele de măști pentru calorifer disponibile pe piață sunt numeroase, astfel încât este imposibil să nu găsești una care să se potrivească în locuința ta.

  1. Spațiu de stocare

Caloriferele reprezintă o piesă importantă a locuinței, dar pot ocupa și spațiu, mai ales dacă este vorba despre unele cu dimensiuni mari.

În special dacă este vorba despre proprietăți cu suprafețe mici. Măștile de calorifer pot ajuta la recuperarea spațiului din camere oferind extra spațiu de depozitare.

Pot fi utilizate că rafturi pentru fotografii și bibelouri. Sunt utile ca piese de mobilier pentru un hol sau sufragerie.

Cum se montează masca pentru calorifer?

În majoritatea cazurilor, va trebui să asamblezi masca, deoarece elementele acesteia vin de cele mai multe ori ambalate în mod separat. Cu siguranță că va fi vorba doar despre o simplă sarcină de înșurubare a părților laterale și a elementului superior.

Unele măști de calorifer vin cu suporturi de fixare pentru a fi atașate de perete. Urmează instrucțiunile din pachet pentru a le fixa așa cum trebuie suportul de perete (unele instrucțiuni conțin și imagini pentru o asamblare mai rapidă).

Alte măști pentru calorifer nu trebuie montate, ci sunt independente, ceea ce permite accesul mult mai rapid la robinetul termostat.

În cazul acestui tip de mască este mai ușor de montat – pur și simplu o așezi pe poziție. Nu uita să verifici dacă s-a fixat cum trebuie, mai ales dacă intenționezi să așezi ceva de valoare deasupra măștii.

Concluzie

Măștile de calorifer permit, de asemenea, o integrare foarte bună în interior, având în vedere că există foarte multe modele dintre care se poate alege o opțiune.

Nu ar trebui să îți fie teamă să vopsești masca caloriferului în diferite culori și modele, pentru a o face să iasă în evidență și chiar să se potrivească la perfecțiune cu decorul existent!

Tu ce parere ai despre mastile de calorifer? Iti las mai jos inca 8 poze cu masti de calorifer care sa te inspire.

 

Caerus capital masca calorifer

 

Dedeman masca calorifer

 

Dulap masca calorifer

 

Emag masca calorifer

 

Ikea masca calorifer

 

Masca calorifer bricodepot

 

Montare masca calorifer

 

Paravane masca calorifer dedeman

 Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: