- in Convector Electric , Electrice , Tehnologie
- |
- 2 comments
Cum Montez Un Convector Electric? [10 Pași]
Unele case pot avea nevoie sa monteze un convector electric. Sau sa utilizeze ocazional un echipament suplimentar de încălzire.
Indiferent dacă este vorba despre o nouă cameră sau un garaj răcoros, convectoarele electrice reprezintă o opțiune excelentă.
Acestea oferă o sursă de încălzire fiabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. Astfel, acestea sunt potrivite pentru majoritatea spațiilor.
Utilizarea unui convector electric pentru încălzirea unei singure camere poate fi o alternativă ieftină în loc de a porni încălzirea pentru toata casa.
Aceste echipamente sunt excelente pentru băi și holuri și oferă căldură în zonele pe care le folosiți mai des. Convectoarele electrice necesită un circuit electric dedicat și funcționează la 240 volți, cu mai multe opțiuni de alimentare.
Cum aleg un convector electric?
Suprafața zonei pe care o va acoperi convectorul depinde de puterea acestuia.
În general, 1000 wați = 10 m2 de suprafata incalzită.
Cele mai vândute convectoare electrice
Calorifer electric Star-Light YOH1
3B
Convector de perete Tesy 3000w CN03300EISW
- Putere maximă 3000 W
- Clasă de siguranță IP24
- Încălzire rapidă
Șemineu electric ClassicFlame Newcastle
- Putere maximă 2000 W
- Încălzire cu infraroșu cu termostat
- 125 combinații de efect de flacără
Tipuri de convectoare electrice
Convectoarele electrice oferă de obicei încălzire prin convecție cu un ventilator. Unele modele utilizează căldură radiantă silențioasă cu bobine electrice și panou posterior.
Convectoarele electrice standard utilizează o suflantă pentru a acționa aerul cald și a-l circula în cameră. Căldura este generată prin flux de aer. Aceste echipamente reprezintă o sursă de căldură foarte rapidă și eficientă pentru garaje, subsoluri și alte încăperi mai puțin utilizate.
Panourile radiante încălzesc silențios și eficient încăperile mici. Căldura este transferată direct de pe o suprafață fierbinte, fiind disipată înspre cameră. Nu este necesară o suflantă de aer la panoul radiant.
Convectoarele micatermice combină atât sistemul standard, cât și încălzirea radiantă. Acestea oferă cea mai uniformă și mai răspândită căldură.
Diverse moduri de instalare
Procesul de montaj convector electric este unul usor și va poate ajuta sa economisiti bani.
În timp ce unele clădiri au regulamente care necesită un electrician pentru a conecta circuitul dedicat al convectorului la panoul electric din locuință, montajul propriu-zis al echipamentului este destul de simplu.
Majoritatea convectoarelor sunt livrate cu un kit de instalare și instrucțiuni ușor de înțeles pentru a vă ajuta.
Convectoarele electrice au o greutate mică și sunt compacte, făcându-le ușor de manevrat. Pot fi montate pe orice suprafață plană și pot fi de asemenea încastrate.
Convectoarele electrice încastrate necesită mai multă atenție la montaj. Cu toate acestea, permit ca echipamentul să fie complet în afara zonei de acces comparativ cu cel montat pe un perete.
Convectoarele electrice montate pe perete sunt mai ușor de instalat. In timp ce ies puțin în evidență, rămân totuși destul de plane și ocupă un spațiu minim.
Instrumente necesare pentru montaj convector electric
1. Convector electric
2. Bormașină
3. Ruletă
4. Ferăstrău gips-carton
5. Detector de metale
6. Cabluri electrice
7. Clește pentru cabluri
Montajul convectoarelor electrice in 10 pasi
1. Gasiți o locație potrivită pentru convector. Găsiți o locație centrală în care să puteți trage cu ușurință un cablu electric prin perete. Nu instalați echipamentul acolo unde poate fi ușor blocat, precum în spatele unei uși.
2. Identificați un profil metalic și marcați cu atenție pe perete forma convectorului. Astfel încât o latură a decupajului să cadă de-a lungul profilului. Tăierea între profilele metalice oferă convectorului un suport mai bun.
3. Opriți alimentarea circuitelor electrice de la tablou.
4. Utilizați un fierăstrău de gips-carton pentru a tăia pe perete conturul convectorului dvs. Aveți grijă să nu tăiați cabluri electrice sau conducte existente.
5. Convectoarele electrice au nevoie de un circuit dedicat, din acest motiv va trebui să instalați un nou întrerupător la panoul principal și să trageți cablul până la locația echipamentului.
6. După decuparea peretelui pentru convectorul electric, apelați la un electrician pentru a instala noul circuit și pentru a trage cablul până la locația dintre profilele metalice, oferind posibilitatea de a face conectarea cu convectorul.
7. După ce ați montat cablul, utilizați un clește pentru a tăia învelișul acestuia. Îndepărtați firele cu ajutorul unui instrument multifuncțional și trageți cablul prin cutia de montare a convectorului.
8. Pliați cablurile în cutia de montaj din cavitatea peretelui și fixați-o între două profile cu ajutorul unei bormașini. Convectoarele electrice au o astfel de cutie de montaj pentru a proteja interiorul peretelui de căldură.
9. Acum puteți fixa convectorul electric la cutia de montaj. Echipamentul trebuie poziționat cu atenție în locația corespunzătoare, astfel încât totul să fie aliniat corect. Fixați carcasa de protecție.
10. Porniți din nou curentul electric și testați convectorul.
Măsuri de siguranță
Întotdeauna citiți și respectați instrucțiunile producătorului.
Asigurați-vă că cunoașteți voltajul și puterea consumate de convectorul pe care îl cumpărați și instalați.
Verificați dacă cablurile dvs. electrice suportă aceeași tensiune ca și convectorul electric.
Opriți circuitele electrice din apropiere înainte de a începe instalarea.
Evitați cablurile fierbinți din locația de prindere atunci când tăiați gips-cartonul.
Apelați la un electrician pentru a monta noul circuit.
Este posibil ca din greșeală să montați unitatea invers, din acest motiv asigurați-vă că știți care este partea de sus respectiv cea de jos.
Mentenanța convectoarelor
Se recomandă mentenanța regulată a convectoarelor, astfel încât să funcționeze la cei mai buni parametri. Toate convectoarele necesită curățarea o dată pe sezon.
Pentru a face curățarea, opriți alimentarea electrică de la întrerupător sau de la panoul de siguranțe. Scoateți grilajul convectorului și ștergeți-l cu o cârpă umedă.
Utilizați un aspirator pentru a îndepărta reziduurile și praful din interiorul aparatului, având grijă să nu deteriorați nici o piesă.
Fixați la loc toate componentele și porniți curentul electric.
Curățarea și mentenanța convectoarelor sunt operațiuni atât de ușoare! Motorul echipamentului este lubrifiat permanent, astfel încât nu necesită întreținere.
Convectoarele electrice și caracteristicile lor
Pe lângă faptul că sunt relativ ușor de montat și de întreținut, convectoarele electrice vin cu diverse caracteristici care le fac, de asemenea, ușor de utilizat.
Aceste caracteristici generale sunt excelente pentru a fi luate în considerare atunci când comparați diferite modele la cumpărături.
Putere reglabilă
Unele convectoare au o funcție de economisire a energiei care permite ajustarea puterii.
Modificarea acestei valori va determina cantitatea de căldură produsă de convector, puterea reglabilă adăugând astfel o opțiune avantajoasă de încălzire care vă poate ajuta să faceți economii importante.
Discrete si compacte
Convectoarele electrice sunt un real avantaj pentru a economisi spațiu.
Din moment ce unele echipamente sunt chiar încastrate în perete, acestea păstrează un aspect discret care nu iese în evidență ca în cazul altor tipuri de radiatoare.
De asemenea, majoritatea convectoarelor au o culoare neutră de alb.
Termostat încorporat
Majoritatea convectoarelor au un termostat încorporat pentru o funcționare convenabilă.
Uneori, având o gamă foarte largă de temperaturi, puteți controla cantitatea exactă de energie electrică și de căldură pentru un confort personalizat.
Siguranta in utilizare
Convectoarele electrice nu se supraîncălzesc, iar producătorii instalează de obicei un sistem automat de oprire ca măsură suplimentară de siguranță.
Cele mai multe convectoare sunt reci la atingere și nu reprezintă un pericol, iar din moment ce se montează pe perete, le puteți instala și la o înălțime mai mare la care copiii și animalele de companie să nu aibă acces.