6 Trucuri Pentru Aparatul de Aer Conditionat – Trebuie Sa Le Stii [video]Ti-am pregatit cateva trucuri si sfaturi utile. Unele o sa te ajute sa faci economie la curent, altele doar sa ai mai mult confort. 

Pentru ca un aparat de aer conditionat este necesar in zilele foarte calde. Dar factura la curent poate sa-ti strice vara.

Salut dragi prieteni, eu sunt Cosmin de la Blog de Instalatii. Astazi o sa-ti arat trucuri si sfaturi pentru aparatul de aer conditionat. Hai sa le vedem impreuna in acest video:

[la sfarsitul video-ului, cineva incearca sa-mi ia locul… 🙂 Ai vazut cine e?]

Inainte sa incepem, te invit sa te abonezi la newsletter. Pentru ca astfel o sa-ti trimit un email cand public articole noi.

Si acum am o intrebare pentru tine. Crezi ca este bun un aparat de aer conditionat? (scrie raspunsul la comentarii)

Incepem prin a vorbii despre aerul conditionat

1. Monteaza un modul Wifi pentru aer conditionat

Imagineaza-ti lucrul acesta: este foarte cald afara si tu intri in casa stiind ca o sa ai aer conditionat. Pornesti aerul conditionat la multe grade mai putin decat afara, si consumul de curent va fi crescut.

In varianta in care ai un modul wifi pentru aerul conditionat, poti sa-l controlezi de pe telefon. Il pornesti cu 1 ora  inainte sa ajungi acasa. Din aplicatia de pe telefon, setezi temperatura dorita pe care vrei sa o gasesti in casa, cu telecomanda universala WiFi pentru aer conditionat.

Asa ca fii smart si ia un aer conditionat cu wifi.

Aer conditionat cu wifi Blogdeinstalatii.ro2. Care e temperatura optima pentru aerul conditionat?

Atunci cand folosesti un aer conditionat, cu cat setezi temperatura mai mare, cu atat vei consuma mai putina electricitate si vei avea o factura mai mica.

Dupa standardele internationale, se recomanda ca temperatura setata pentru aerul conditionat sa nu fie sub 25 de grade. Asa ca nu o mai seta la 18 grade, pentru ca o sa consumi mai mult curent.

Este de ajutor si sa folosesti o lustra cu ventilator sau ventilatoare de camera, pentru ca ajuta la uniformizarea temperaturii.

lustra cu ventilator sau ventilator de tavan BlogdeInstalatii.ro

3 Trage perdelele si draperiile

Daca nu este nimeni in camera, sau cand esti pleacat de acasa, este mai bine sa tii perdelele si draperiile trase ziua.

Daca ti lumina directa de la soare departe de casa ta, o sa reduci munca pe care aerul conditionat trebuie sa o faca. Alte modalitati de a tine soarele departe sunt:

Cand este posibil, amana activitatile care produc caldura, cum sunt prajitul sau coptul la aragaz. Cand sunt zile foarte calde, amanle pentru seara.

Aici poti vedea 8 Moduri [Simple] De Scadere A Consumului Unui Aer Condiționat

6 Trucuri Pentru Aparatul de Aer Conditionat [Pe Care Trebuie Sa Le Stii] BlogdeInstalatii.ro

4 Foloseste un dezumidificator

Cand oamenii spun ca nu este de vina caldura, e de vina umiditatea, au dreptate. Daca ai un dezumidificator, porneste-l cand este foarte cald.

Scazand umiditatea din casa, o sa te simti mai confortabil. Si chiar vei putea sa setezi aerul conditionat la o temperatura mai mare cand folosesti acest dezumidificator

dezumidificator Aer Conditionat BlogdeInstalatii.ro

5 Curata aparatul de aer conditionat

Atunci cand folosesti aerul conditionat, verifica filtrele in fiecare luna, si curata-le daca este nevoie. Si arunca o privire si la tavita de condens din interiorul splitului. 

Sterge-o cu o carpa sau cu un burete umed. Asta va ajuta condensul sa se scurga mai bine, si previne aparitia mucegaiului.

Cand ai filtrele murdare la aerul conditionat poti consuma cu 10 – 15% mai mult curent. Si durata de viata a aparatului scade.

Din fericire e destul de ieftin sa schimbi filtrele la aerul conditionat. Sau cel putin curata-le la inceputul verii folosind acest spray de curatare.

curatare aer conditionat ieftin

6 Schimba aerul conditionat daca este vechi

Daca aparatul tau de aer conditionat este mai vechi de 10 ani, sau daca se defecteaza foarte des, este timpul pentru un upgrade. 

Schimba aparatul de aer conditionat. Cauta aparate care au eficienta ridicata si consum mic. Verifica preturile la magazinele online si citeste review-urile utilizatorilor

Dar nu amana pana la vara, pentru ca in sezonul cald, firmele care fac montaj de aer conditionat sunt de obicei foarte aglomerate.

aer conditionat ieftin BlogdeInstalatii

Concluzie

Acestea au fost sfaturile mele care sa te ajute daca ai un aparat de aer conditionat. Sper ca ti-au placut si sper sa-ti fie de folos.

Pentru alte informatii despre instalatii si centrale termice, viziteaza site-ul meu Blog de Instalatii.ro si aboneaza-te la newsletter, ca sa-ti trimit urmatorul articol pe email.

Multumesc ca m-ai urmarit.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: