De Ce Pompa De Caldura Este O Idee Buna [In 2024]?Daca cauti o solutie eficienta pentru a incalzi casa, afla ca cea mai eficienta este pompa de caldura. La fiecare 1 leu de energie electrica pe care o consuma, poti primi gratuit pana la 4 lei de energie produsa de pompa de caldura.

Si mai mult de atat, pompa de caldura poate sa functioneze si pe incalzire, si pe racire. Astfel incat pe timp de vara, o poti folosi in locul aparatului de aer conditionat.

Asa cum spune si numele ei, pompa de caldura transfera caldura dintr-un mediu in altul.

 • pompa de caldura sol – apa este considerata unul din cele mai eficiente echipamente de incalzire datorita sursei folosite, pamantul.
 • pompa de caldura aer – apa produce energie din aerul exterior, chiar daca temperatura scade sub zero grade.

Asa cum iti spuneam la inceput, un avantaj important al pompei de caldura este ca poate sa devina aer conditionat pe timp de vara. Principiul de functionare este la fel, dar colecteaza caldura din interior, si o scoate afara.

Ce este o pompa de caldura?

Poate le-ai vazut montate langa cladiri, semanand cu o unitate externa de aer conditionat. Dar ele nu sunt acolo doar ca sa raceasca. Asa cum le spune si numele, pot sa faca caldura, deci pot sa si incalzeasca si chiar sa produca apa calda menajera.

Principiul de functionare al pompei de caldura implica ca aceasta sa livreze o temperatura joasa pe perioada lunga de timp.

Asta este diferit fata de centralele termice obisnuite, care livreaza temperaturi ridicate pe perioade scurte de timp.

Temperatura joasa de care vorbeam, este compatibila cu sisteme de incalzire cum ar fi incalzire prin pardoseala sau ventiloconvectoare. Caldura colectata poate sa provina din doua surse diferite.

Cea mai buna Pompa de caldura BlogdeInstalatii.ro

Pompe de caldura Sol Apa

Pompele de caldura sol apa folosesc pamantul ca sursa, si necesita unul sau mai multe foraje, sau o serpentina care se ingroapa la o distanta sub pamant. Pentru ca la adancime, temperaturile sunt mai stabile.

Pentru ca extrag energie din pamant, sunt eficiente si se amortizeaza repede. In acelasi timp necesita spatiu de montaj si foraje de apa sau excavatie pentru montajul serpentinelor in pamant.

Exemplu de alegere + Pret pompa de caldura Sol Apa Nibe

Pentru a alege pompa de caldura sol apa, folosim configuratorul oferit de Trust Expert pentru alegerea pompelor de caldura Nibe:

 1. Intram pe site-ul trust-expert.ro si selectam Configuratorul
 2. Selectam locatia Bucuresti (sau locatia ta) si suprafata casei 150 – 180 de metri
 3. Alegem varianta Sol Apa sau Apa Apa  cu preturi pentru pompa de caldura de la 35.900 de lei
 4. La acest pret adaugam si pretul estimativ de montaj de 7500 de lei.

La pompa de caldura sol apa se adauga costul forajelor sau a serpentinei orizontale, iar montajul dureaza 2 – 5 zile si transportul produselor este gratuit.

Pompe de caldura Sol Apa executia forajelor

Pompe de caldura Aer Apa

Pompele de caldura aer apa extrag caldura din aerul care ne inconjoara. Asta nu suna foarte promitator pentru temperaturile reci din Romania, dar ele pot functiona in unele cazuri la temperaturi scazute de pana la -15 grade C.

Sunt usor de instalat si nu necesita mult spatiu in camera tehnica. Se amortizeaza rapid prin economia facuta fata de un sistem clasic de incalzire.

Exemplu de alegere + Pret pompa de caldura Aer Apa Nibe

Pentru a alege pompa de caldura Aer Apa, folosim din nou configuratorul oferit de Trust Expert pentru alegerea pompelor de caldura Nibe:

 1. Intram pe site-ul trust-expert.ro si selectam Configuratorul
 2. Selectam locatia Bucuresti (sau locatia ta) si suprafata casei 150 – 180 de metri
 3. Primim 3 variante simple sau premium cu preturi pentru pompa de caldura de la 31.800 de lei
 4. La acest pret adaugam si pretul estimativ de montaj de 7500 de lei

La pompa de caldura sol apa nu sunt necesare foraje, montajul dureaza 2 – 5 zile si transportul produselor este gratuit.

Pompa de caldura aer apa Nibe - BlogdeInstalatii.ro

Ce pompa de caldura sa aleg?

Cele mai folosite modele de pompe de caldura Nibe sunt pompele de caldura sol apa si pompele de caldura aer apa. Daca folosesti o centrala electrica ca sa incalzesti casa, o pompa de caldura poate reduce costul de incalzire cu mai mult de 30%.

Inainte sa te hotarasti ce pompa de caldura sa montezi, sunt cateva lucruri de luat in calcul:

 • Gradina sau curtea este destul de mare?

Nu trebuie sa fie uriasa, dar trebuie sa ai loc pentru a face foraje sau pentru a sapa pentru serpentina ce vine pusa in sol.

 • Casa are izolatie buna?

Pentru ca sistemul de incalzire sa fie efectiv, trebuie sa ai izolatie buna.

 • Vrei sa inlocuiesti un combustibil pe care-l folosesti deja?

Am vorbit mai sus despre economia pe care o faci daca folosesti o centrala electrica, si poti vedea aici ce sa alegi intre centrala pe lemne sau pompa de caldura.

 • Ce sistem de incalzire vei folosi?

Cel mai eficient este sa incalzesti folosind incalzire prin pardoseala sau ventiloconvectoare in combinatie cu pompa de caldura.

cea mai buna pompa de caldura apa apa BlogdeInstalatii.ro

Acum este randul tau

Am trecut prin alegerea pompei de caldura si am vorbit despre ce sunt si ce fac ele. Este clar si poti vedea din experienta celor care au pompa de caldura de mai multi ani, ca sunt echipamente economice si de durata.

Daca esti in cautarea unei pompe de caldura, intra in legatura cu firma Trust Expert.

Primesti consultanta gratuita pentru pompele de caldura si sfaturi prietenesti.

Viziteaza Trust-Expert.ro

ce mai buna pompa de caldura nibeClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: