Centrala Termică pe Lemne Viessmann Vitoligno 100-S
Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 100-S este concepută pentru a asigura căldură în zonele fără acces la reţeaua de gaze naturale.
De asemenea, o centrală termica pe lemne este de preferat unei sobe tradiţionale. Tirajul este mai bun, volumul de apa din cazan mai mare, iar nivelul de încălzire este superior.
În plus, vei beneficia de apă caldă la discreţie, tot timpul. Iar întreţinerea acesteia este mult mai facilă decât în cazul sobelor.
De aceea, atunci când ai nevoie de un sprijin real pe timpul iernii, centrala termică pe lemne Viessmann Vitoligno 100 este opţiunea cea mai avantajoasă.
De ce să aleg o centrală termică pe lemne?
Pentru zonele de deal şi munte, aceasta este o soluţie foarte benefică. Combustibilul este la îndeamnă, ceea ce înseamnă costuri scăzute.
În plus, o astfel de centrala termica pe lemne Viessmann poate funcţiona cu mai multe tipuri de lemn, ceea ce înseamnă opţiuni de preţ diferite. Iată care sunt alte câteva dintre beneficiile oferite de către centralele termice cu alimentare pe lemn, inclusiv de Viessmann Vitoligno 100:
Citeste si: Centrală Termică pe Lemne Viadrus (Transport Gratuit)
- Risc scăzut în exploatare şi un nivel crescut de siguranţă în comparaţie cu celelalte tipuri de combustibil;
- Nivelul de combustie este aproape complet;
- Randamentul termic este foarte ridicat;
- Este o opţiune utilă pentru toate tipurile de locuinţă (uni şi multifamiliala);
- Amplasarea exterioară îi oferă avantajul menţinerii unui grad ridicat de curăţenie în locuinţă;
- Suportă conectare cu alte accesorii de încălzire;
- Nivel scăzut de resturi post-descompunere (cenuşă);
- Poate funcţiona şi cu alte tipuri de combustibil similar lemnului (cărbune, peleţi sau cox);
- Camera de ardere este uşor de întreţinut şi curăţat;
- Nivel redus al cheltuielilor raportat la alte tipuri de centrale (pe gaz);
- Este una dintre tipurile de încălzire orientate către protejarea mediului înconjurător;
- Nivelul de noxe toxice emise este extrem de redus;
- Costuri de întreţinere care tind către zero;
- Cea mai ieftină modalitate de a asigura căldura şi apa caldă menajeră într-o gospodărie.
Gama de preţuri pentru modelele din seria Vitoligno 100 S este cuprinsă între 8300 Ron şi 18500 Ron. Cele de 25-30Kw au preţurile de 83-8800 Ron, iar cele de 60-80 Kw, de 15-18500 Ron. Iată câteva dintre modelele care întrunesc cele mai bune caracteristici din întreagă gama.
Compara pretul de mai jos de la Romstal.ro cu pretul de la eMag.ro.
Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 25 kw
- Cazanul (confecţionat din otele) are un randament de 87%;
- Camera de ardere are o capacitate de 100 litri;
- Capacitatea cazanului este de 100 litri;
- Garanţie de 24 de luni.
Este una dintre centralele puternice, care se adresează locuinţelor unifamiliale. Nivelul ridicat de ardere oferă un randament termic foarte bun. Viessmann Vitoligno 100-s 25 kw.
Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 40 kw
- Cazanul are o capacitate de 150 litri;
- Camera de ardere are o capacitate de 190 litri;
- Panou de comandă cu afişaj cu leduri;
- Nivel ridicat de exploatare şi rezistenţă îndelungată în condiţii de utilizarea intensă.
Ideal pentru locuinţele multifamiliale. Nu necesită o alimentare frecvenţa cu combustibil, datorită camerei de ardere foarte spaţioase. Viessmann Vitoligno 100-s 40 kw.
Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 60 kw
- Randament termic de 87%;
- Volumul cazanului este de 270 litri;
- Capacitatea camerei de ardere este de 290 litri;
- Oţel de calitate superioară care îi asigură o rezistenţă îndelungată în exploatare.
Este unul dintre cele mai sigure dispozitive termice de încălzire a unei locuinţe. Prezintă numeroase elemente de siguranţă pentru o utilizare îndelungată, fără probleme. Viessmann Vitoligno 100-s 25 kw.
Livrare gratuita (vezi detalii)
Vârful gamei Vitoligno 100 S se remarcă prin capacitatea extinsă de încălzire şi furnizare a apei calde menajere. Ideală pentru locuinţele multifamiliale, este recomandat pentru familiile numeroase şi pentru pensiuni.
De ce centrala termică pe lemne Viessmann Vitoligno 100-S?
Chiar dacă oferă o multitudine de beneficii, centralele termice pe lemne prezintă şi câteva detalii de care trebuie ţinut cont. Este necesară instalarea unor elemente de protecţie şi siguranţă în cazul opririi furnizării de curent electric, cum ar fi un ups pentru centrale pe lemne.
Spre deosebire de alte tipuri de centrale termice, necesită o monitorizare mai atentă. Oprirea sa nu se efectueză decât în momentul în care întreaga cantitate de combustibil a fost consumată.
În plus, o astfel de centrala termica cu gazeificare are nevoie si de un puffer. Cu toate aceste mici dezavantaje, graţie numărului sporit de beneficii, centrala termică pe lemne este este foarte fiabilă.
Centralele pe lemne produse de Viessmann se remarcă prin numeroasele avantaje pe care le oferă utilizatorilor. Disponibile în variantele pe gazeificare, acest tip de centrală se remarcă printr-o fiabilitate sporită, rezistenţă în exploatare şi montaj foarte uşor. Seria Vitoligno 100-S model nou se evidenţiază prin:
- Gamă variată a puterii, cuprinsă între 23 şi 80 Kw;
- Nivel ridicat al performatei şi rezistenţă în exploatare;
- Optimizare în vedere reducerii nivelului de combustibil;
- Performanţe superioare în protejarea mediului înconjurător;
- Instalare uşoară şi autonomie de funcţionare superioară;
- Panou de comandă cu afişaj.
Cum îmi aleg o centrală termică pe lemne cu gazeificare?
Atunci când ai optat pentru această modalitate de încălzire trebuie să iei în calcul mai multe criterii:
- Suprafaţa care trebuie încălzită;
- Numărul persoanelor pe care urmează să le deservească;
- Capacitate cazanului pe lemne;
- Tipul de ardere (clasic sau pe gazeificare);
- Preţul, garanţia şi prezenţa extra-funcţiilor.
Este foarte important să iei în calcul aceste caracteristici, din moment ce este o opţiune de încălzire pe termen lung.
- Suprafaţa care trebuie încălzită – locuinţele unifamiliale au nevoie de o central termică pe lemne cu o putere mai mică (25 Kw este mai mult decât suficient). Pentru locuinţele de tip multifamilial (vile, case cu mai multe etaje, pensiuni şi hoteluri din zona de munte), o centrală de 80 Kw este excelenţă. De alftel, gama centralelor termice cu lemn Viessmann Vitoligno este cuprinsă între 25 şi 80 Kw.
- Numărul persoanelor pe care urmează să le deservească – este o discuţie similară cu cea care are legătură cu suprafaţa de încălzit. În acest caz, numărul persoanelor care utilizează în acelaşi timp poate influenţa tipul de cazan şi puterea centralei termice. Un cazan cu o capacitate de aproximativ 100 litri este util unei locuinţe de tip unifamilial. Pentru cele de tip multifamilial este nevoie de un cazan cu o capacitate de minim 150-200 litri.
- Capacitatea cazanului – este dată de numărul persoanelor care au nevoie de apă caldă menajeră simultan. Cu cât sunt mai multe persoane, cu atât este nevoie de un cazan cu o capacitate mai mare. Trebuie luate în calcul şi alte aspecte, precum nivelul de izolaţie al imobilului.
- Tipul de ardere (clasic sau pe gazeificare) – fiecare dintre aceste tipuri prezintă propriile avantaje. Comparativ, cea cu gazeificare este mult mai avantajoasă decât cea cu ardere clasică. Cu toate acestea, preţul face diferenţa între acestea, ceea ce poate constitui un element important de care cumpărătorul va ţine cont.
- Preţul, garanţia şi prezenţa extra-funcţiilor – Un preţ mai scăzut poate face diferenţa în favoarea unei anumite maric. O garanţie mai îndelungată este de preferat (în general este de 24 de luni, dar se poate opta şi pentru o garanţie extinsă). Prezenţa extra-funcţiilor oferă un plus de valoare centralei termice.
Atât timp cât modelul de centrală termică pe lemne ales de tine prezintă aceste caracteristici, atunci este o opţiune demnă de a fi achiziţionată.
Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno model nou – filmulet youtube
Centralele termice pe gazeificare versus centralele termice cu ardere tradiţională
Centralele termice pe lemn se împart în unităţi cu ardere clasică şi în aparate termice pe gazeificare. Fiecare dintre acestea beneficiază de anumite avantaje.
Desigur, alegerea se va face în funcţie de cea mai avantajoasă modalitate de încălzire, raportată la preţ şi calitate.
- Centralele termice pe gazeificare oferă un randament termic mult mai ridicat. Acestea se curăţă şi se întreţin mult mai uşor. Nivelul de ardere al combustibilului este complet (arderea este de tip invers). Camera de ardere este mult mai spaţioasă. Nivelul de încărcare va fi mai ridicat, ceea ce înseamnă o alimentare mai puţin frecventă. Utilizează doar combustibil bine uscat (umiditate maximă de 35%). Sistemele conexe de siguranţă de tip puffer oferă autonomie mai mare de functionare. Sunt centrale prietenoase pentru mediul înconjurător (noxele emise sunt foarte scăzute).
- Centralele termice cu ardere tradiţională sunt optimizate pentru a funcţiona cu orice tip de combustibil lemnos. În plus, nivelul de umiditate poate fi şi mai scăzut, nefiind afectat procesul de ardere precum la centralele cu gazeificare. Spre deosebire de cele pe gazeificare, unităţile cu ardere clasică au o cameră de ardere mai îngustă. Acest aspect generează o nevoie de alimentare mai frecventă. Instalarea este mai puţin costisitoare decât în cazul celor pe gazeificare. Costurile combustibilului sunt pe acelaşi nivel cu ale celor pe gazeificare, dar sunt puţin mai avantajoase. Sunt foarte solide, fiind confecţionate din oţel sau fontă.
Unul dintre factorii de diferenţiere dintre cele două tipuri de centrale termice este preţul. În cazul celor pe gazeificare, preţurile ajung în medie la peste 7500 Ron. Pentru centralele termice pe lemn cu ardere clasică, preţul este cuprins, în medie, între 3800 şi 6000 Ron.
Ce trebuie să ştiu despre accesoriile unei centrale termice pe lemne?
Pentru a prelungi autonomia unei centralei termice pe lemne Viessmann Vitoligno este necesar să instalezi un puffer. Acesta va prelua surplusul de energie termică generat de către această centrală termică.
Efectul se va observa la nivelul de consum al combustibilului, care va scădea. Astfel, puterea termică a centralei este de 60 Kw, iar instalaţia necesită doat 45-50 Kw pentru încălzire, diferenţa va fi preluată de către puffer.
Pentru că instalaţia prin care este transportat agentul termic către calorifere este foarte importantă, se recomandă ca material de confecţionare, teava de cuprul. Acesta prezintă avantaje net superioare în comparaţie cu ţeava de pexal sau polipropilena. Un sistem de distribuţie realizat din materiale de calitate contribuie la prezervarea centralei termice.
Coşul de fum pentru centrala termica pe lemne este un alt element conex centralei termice, dar care prezintă un rol esenţial. Astfel, acesta trebuie să fie:
- De o înălţime corespunzătoare, care să permită o evacuare uşoară şi rapidă;
- Confecţionat din oţel inoxidabil (cel dintr-o bucată) sau din cărămidă (cel construit);
- Rezistent la temperaturile cu valoare ridicată.
Din câte se poate observa, calitatea elementelor conexe ajută centrala termică să funcţioneze mult mai eficient.
Montajul unei centrale termice pe lemne
Este esenţial ca orice tip de cazan pe lemne achiziţionezi, aceasta să fie instalat de către o echipă specializată sau . De asemenea, este indicate efectuarea reviziilor obligatorii, de cel puţin două ori pe an. Curăţarea camerei de ardere şi a coşului de evacuare în mod frecvent va contribui la buna funcţionare a unităţii pe întreaga durată de exploatare.
Este foarte important ca să se ţină cont de anumite reguli pentru o funcţionare la parametrii corespunzători ai centralei termice. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când foloseşti o centrală termică pe lemne:
- Sensul apei calde generate trebuie să fie unidirecţional;
- Nivelul de debit trebuie să se încadreze în valorile specificate în funcţie de lungimea traseului;
- Este necesară montarea unui robinet de debit pe retur, a minim 2 supape de siguranţă şi a cât mai puţine pompe de recirculare;
- Instalarea unui puffer este esenţială pentru preluarea surplusului de energie termică;
- Eficientizează nivelul de consum al centralei prin instalarea unui sistem de robineţi cu termostat pe toate caloriferele.
Vitoligno 100 manual
Manual centrala termica Viessmann pe lemne
Date de contact Viessmann Romania
- Viessmann SRL DN 1, km 174 +941, nr.2 507075 Ghimbav (Brașov)
- Telefon: 0040 268 407 800
- info-ro@viessmann.com
- www.viessmann.ro
- service centrale termice Viessmann
Concluzie
Pentru ca o centrală termică pe lemne cu gazeificare să funcţioneze cât mai eficient este nevoie de asigurarea unui combustibil cât mai uscat. Un grad ridicat de umiditate al materialului lemnos va avea drept efect crearea de condens.
Lemnele uscate şi foarte uscate sunt elementele recomandate pentru optimizarea la maxim a eficienţei centralei termice.
Centralele termice pe lemn din gama Viessmann Vitoligno 100-S sunt ideale pentru orice gospodărie. Graţie caracteristicilor excelente, nivelul de randament termic este maximal.
În plus, oferă un excelent grad de consum al combustibilului, fiind orientate către protejarea mediului înconjurător. Pentru cei care îşi doresc un sistem de încălzire care să respecte standardele de calitate şi eficienţă termică, centralele pe lemn Viessmann Vitoligno sunt soluţia perfectă!