- in Termice
- |
- 33 comments
Pompa de Condens Pentru Centrala Termică. Cum Evacuez Condensul?
Pompa de condens pentru centrala termică este o soluție economică și ușor de instalat care îți oferă posibilități multiple când vine vorba de alegerea locului de instalare a centralei termice în locuința sau biroul tău.
De ce este necesară o pompă de condens?
Toate centralele termice moderne care sunt eficiente din punct de vedere energetic, au funcție de condensare.
Ele refolosesc o parte din căldura din procesul de ardere a gazului metan care ar fi, în mod normal, evacuată în atmosferă prin coșul de evacuare.
Prin acest proces, vaporii de apă prezenți în gazele arse sunt transformați în lichid. Pentru evacuarea acestui lichid este necesară conectarea unei țevi de evacuare de la centrala termică la o scurgere externă.
Din acest motiv, se poate ajunge la instalarea unei țevi de evacuare lungi și inestetice. Acest lucru poate fi o problemă mai ales dacă centrala termică este instalată la o distanță mai mare de clădire sau pe un perete interior.
De asemenea, țevile de evacuare externe trebuie izolate pentru a nu îngheța. În plus, nevoia de a evacua condensul limitează instalarea unei centrale termice deasupra nivelului solului, pentru ca condensul să se poată scurge gravitațional.
Ca să recapitulăm, problemele create de evacuarea condensului din centrala termică sunt:
- Aspectul inestetic
- Limitarea posibilităților de amplasare
- Necesitatea de protecție contra îngheț
Pentru a evita aceste probleme, și pentru a îmbunătăți evacuarea de condens a centralei termice îți recomand să instalezi o pompă de condens.
Pompa de condens Lift Basic
- putere 65w
- zgomot 33 dB
- capacitate rezervor 1 litru
- debit maxim 200 l/h
- inaltime de refulare 4 metri
Vezi pretul pe eMag
Pompa de condens Sanicondens SFA Saniflo
- putere 60w
- debit maxim 5,7 l/min
- volum rezervor 2 litri
- inaltime de pompare 4,5 metri
- racord intrare DN28
Intra sa vezi pretul
Pompa de condens Grundfos Conlift 1S
Aici gasesti pretulÎn secțiunea de mai jos, vom trece în revistă ceea ce trebuie să știi despre pompa de condens pentru centrala termică.
Cum funcționează o pompă de condens?
Prin instalarea unui produs specializat precum pompa de condens devine posibilă instalarea unei centrale termice pe un perete interior sau chiar la subsol. În plus, se elimină nevoia de a instala țevi de scurgere interne și externe.
Pompa de condens colectează condensul lichid din centrala termică. Pompa de condens are un rezervor cu capacitate de circa 2 litri. Din când în când, această pompează condensul acumulat printr-o țeavă de evacuare de diametru mic, până la o înălțime de 5 metri, în sistemul de drenare.
sursa foto
Funcțiile de siguranță pentru pompa evacuare condens centrala termică
O pompa de condens performantă, eficientă din punct de vedere energetic, poate evacua până la 288 litri de condens pe oră. Prezența unei valve de securizare anti-retur în pompa de condens previne reintrarea lichidului condensat și a mirosurilor neplăcute în interiorul centralei.
De asemenea, rezervorul pompei de condens are un sistem de oprire de siguranță, permițând ca centrala termică să fie oprită automat dacă pompa de condens se blochează. Această funcție previne revărsarea condensului.
Cele trei racorduri de admisie permit ca pompa de condens să fie montată în mai multe poziții și simplifică conectarea la țeava de evacuare a centralei termice.
Detalii instalare pompa de condens
Pompa de condens pentru centrala termică este foarte silențioasă. Ea este livrată cu:
- furtun de evacuare de 6 metri;
- adaptor pentru priză;
- elemente de fixare;
- cablu de alimentare lung de 2 metri.
Pompa de condens este foarte simplu de instalat, folosind clemele pentru montarea pe perete și nivela încorporată.
Pompa de condens pentru centrală termică este construită la cele mai înalte standarde de calitate, inovație și siguranță. Aparatul respectă standardul BS EN 60335 și este aprobat CE, beneficiind de o garanție standard de doi ani.
Ti-a placut articolul? Te invit sa-l distribui ca sa afle si prietenii tai, si sa te inscrii la newsletter. Multumesc.