Pompa de Condens Pentru Centrala Termică. Cum Evacuez Condensul?

Pompa de condens pentru centrala termică este o soluție economică și ușor de instalat care îți oferă posibilități multiple când vine vorba de alegerea locului de instalare a centralei termice în locuința sau biroul tău.

Pompa de Condens Pentru Centrala Termică. Cum Evacuez Condensul

De ce este necesară o pompă de condens?

Toate centralele termice moderne care sunt eficiente din punct de vedere energetic, au funcție de condensare.

Ele refolosesc o parte din căldura din procesul de ardere a gazului metan care ar fi, în mod normal, evacuată în atmosferă prin coșul de evacuare.

Prin acest proces, vaporii de apă prezenți în gazele arse sunt transformați în lichid. Pentru evacuarea acestui lichid este necesară conectarea unei țevi de evacuare de la centrala termică la o scurgere externă.

Din acest motiv, se poate ajunge la instalarea unei țevi de evacuare lungi și inestetice. Acest lucru poate fi o problemă mai ales dacă centrala termică este instalată la o distanță mai mare de clădire sau pe un perete interior.

De asemenea, țevile de evacuare externe trebuie izolate pentru a nu îngheța. În plus, nevoia de a evacua condensul limitează instalarea unei centrale termice deasupra nivelului solului, pentru ca condensul să se poată scurge gravitațional.

Ca să recapitulăm, problemele create de evacuarea condensului din centrala termică sunt:

 • Aspectul inestetic
 • Limitarea posibilităților de amplasare
 • Necesitatea de protecție contra îngheț

Pentru a evita aceste probleme, și pentru a îmbunătăți evacuarea de condens a centralei termice îți recomand să instalezi o pompă de condens.


Pompa de condens Lift Basicpompa de condens pentru centrala termica halm lift basic

 • putere 65w
 • zgomot 33 dB
 • capacitate rezervor 1 litru
 • debit maxim 200 l/h
 • inaltime de refulare 4 metri

 

Vezi pretul pe eMag

 


Pompa de condens Sanicondens SFA Saniflopompa de condens sanicondens pentru centrale termice

 • putere 60w
 • debit maxim 5,7 l/min
 • volum rezervor 2 litri
 • inaltime de pompare 4,5 metri
 • racord intrare DN28

 

Vezi pretul Romstal

 


În secțiunea de mai jos, vom trece în revistă ceea ce trebuie să știi despre pompa de condens pentru centrala termică.

Cum funcționează o pompă de condens?

Prin instalarea unui produs specializat precum pompa de condens devine posibilă instalarea unei centrale termice pe un perete interior sau chiar la subsol. În plus, se elimină nevoia de a instala țevi de scurgere interne și externe.

Pompa de condens colectează condensul lichid din centrala termică. Pompa de condens are un rezervor cu capacitate de circa 2 litri. Din când în când, această pompează condensul acumulat printr-o țeavă de evacuare de diametru mic, până la o înălțime de 5 metri, în sistemul de drenare.

pompa de condens

sursa foto

Funcțiile de siguranță pentru pompa evacuare condens centrala termică

O pompa de condens performantă, eficientă din punct de vedere energetic, poate evacua până la 288 litri de condens pe oră. Prezența unei valve de securizare anti-retur în pompa de condens previne reintrarea lichidului condensat și a mirosurilor neplăcute în interiorul centralei.

De asemenea, rezervorul pompei de condens are un sistem de oprire de siguranță, permițând ca centrala termică să fie oprită automat dacă pompa de condens se blochează. Această funcție previne revărsarea condensului.

Cele trei racorduri de admisie permit ca pompa de condens să fie montată în mai multe poziții și simplifică conectarea la țeava de evacuare a centralei termice.

Detalii instalare pompa de condens

Pompa de condens pentru centrala termică este foarte silențioasă. Ea este livrată cu:

 • furtun de evacuare de 6 metri;
 • adaptor pentru priză;
 • elemente de fixare;
 • cablu de alimentare lung de 2 metri.

Pompa de condens este foarte simplu de instalat, folosind clemele pentru montarea pe perete și nivela încorporată.

Pompa de condens pentru centrală termică este construită la cele mai înalte standarde de calitate, inovație și siguranță. Aparatul respectă standardul BS EN 60335 și este aprobat CE, beneficiind de o garanție standard de doi ani.

Ti-a placut articolul? Te invit sa-l distribui ca sa afle si prietenii tai, si sa te inscrii la newsletter. Multumesc.

Pompe de condens pentru centrala termica
Pompa de condens pentru centrala termică este o soluție economică și ușor de instalat
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 12/11/2017
5 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

Centrala Termică în Condensare, Un Avantaj pentru Fiecare - a couple of years ago Reply

[…] compacte, sigur vei avea loc de montaj suficient iar condensul se poate evacua folosind o pompă de condens dacă este […]

rudolf - a couple of years ago Reply

cazan lemne gazeificare Orlan 40 Caut instalator capabil sa rezolve probleme legate de incalzirea in paroseala sl montarea unui boiler legat la centrala

Ionela - a couple of years ago Reply

Buna seara!

Sunt confruntata cu o problema privitoare la o centrala termica de tip nou( prin condensatie) montata de o firma acum trei luni. De atunci si pana azi centrala mea functioneaza doar daca las apa din centrala sa picure intr-o galeata pentru ca scurgerea facuta de ei nu functioneaza ( se infunda). Cei ce au montat centrala au venit, au suflat in teava si apoi au lasat nerezolvata problema. Au promis ca vor veni sa vada………

Din articolul de pe blog am inteles ca ar fi necesara o pompa. Eu trebuie sa o achizitionez si sa o montez sau firma pe care am platit-o?

Toate cel bune!

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua Doamna Ionela,

  Daca aveti canalizarea accesibila, adica nu e la o distanta foarte mare si puteti ajunge cu o teava sau un furtun la ea, nu va trebuie pompa de condens pentru centrala termica.
  Acceasta e necesara daca de la centrala nu este cadere libera.
  Chemati un instalator ca sa vada ce se poate face.
  Daca este necesara pompa de condens, va trebui sa o achizitionati dumneavoastra separat.

   Ionela - a couple of years ago Reply

   Va multumesc pentru raspuns. In ceata de informatii orice sfat conteaza pentru mine.

   Totusi, as avea nevoie de explicatii mai clare privitoare la acest montaj . Nu inteleg de ce trebuie sa platesc eu pompa si nu au luat-o in calcul firma tinand cont de faptul ca distanta dintre centrala si scurgere se vedea de la inceput? Daca este in garantie nu inseamna ca trebuie sa remedieze ceea ce apare pe parcurs?

   Toate cele bune!

    Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

    Daca puteti sa trageti un furtun sau o conducata de la centrala la canalizare, si sa aiba cadere, este suficient (nu trebuie pompa de condens).
    Pompa de condens este un accesoriu si se cumpara separat.
    Nu e normal sa o plateasca instalatorul.

scarlat - last year Reply

Buna ziua !Am o centrala termica in condensare ARISTON si s a blocat furtunul de scurgere al apei cu ceva negru,vascos.Am oprit centrala si am sa anunt firma{este in garantie}, dar as vrea sa stiu de ce s a infundat furtunul ,are doar un an de functionare .Multumesc!

BARBARIE VIRGIL - last year Reply

Buna ziua, distanta de la centrala termica din apartament pana la scurgere este de20 m.Am cumparat o pompa de evacuare condens Sani condens. La ce inaltime trebuie instalata pe perete?

Gaman - last year Reply

Buna ziua,
Imi puteti spune care este diametrul minim al furtunului de evacuare condens la o centrala termica Vaillant? A fost instalata pe langa perete o conducta cu diametrul de 10 cm, dar am intampinat o problema cu cei de mobila care ne-au zis ca vor trebui sa faca mobila cu o adancime mai mica pentru a lasa spatiul acela ocupat de conducta liber, in spate.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Puteti folosi un furtun cu diametrul mult mai mic.
  De exemplu, pompa de condens Sanicondens Pro pe care o gasiti mai sus, vine cu un furtun de 6 metri lungime, care are diametrul interior de 8mm. Adica circa 1 cm diametrul toatal.
  Dar in acest caz lichidul este impins prin el.

Claudia - last year Reply

Am montat o centrala termica in condensare Vaillant. Problema mea este urmatoarea… nu am cum sa evacuez condensul in scurgere…. Centrala nu am putut sa o montez decat pe un anumit perete…. iar pe stanga…si pe dreapta ei, spre canalizare sunt alti pereti unde sunt usi. Ce fac? Unde evacuez condensul? Stau cu un bidon sub centrala…. Va multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Montati o pompa de evacuare a condensului.
  De la pompa veti trage un furtun pana la canalizare.
  Furtunul poate sa treaca pe deasupra usilor, sau sa dati gaura prin perete pentru el.

Leave a Reply: