Centrala Termică pe Lemne Viessmann Vitoligno 100-S

Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 100-S este concepută pentru a asigura căldură în zonele fără acces la reţeaua de gaze naturale.

De asemenea, o centrală termica pe lemne este de preferat unei sobe tradiţionale. Tirajul este mai bun, volumul de apa din cazan mai mare, iar nivelul de încălzire este superior.

În plus, vei beneficia de apă caldă la discreţie, tot timpul. Iar întreţinerea acesteia este mult mai facilă decât în cazul sobelor.

De aceea, atunci când ai nevoie de un sprijin real pe timpul iernii, centrala termică pe lemne Viessmann Vitoligno 100 este opţiunea cea mai avantajoasă.

cazan pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno 100-s nou

sursa foto

De ce să aleg o centrală termică pe lemne?

Pentru zonele de deal şi munte, aceasta este o soluţie foarte benefică. Combustibilul este la îndeamnă, ceea ce înseamnă costuri scăzute.

În plus, o astfel de centrala termica pe lemne Viessmann poate funcţiona cu mai multe tipuri de lemn, ceea ce înseamnă opţiuni de preţ diferite. Iată care sunt alte câteva dintre beneficiile oferite de către centralele termice cu alimentare pe lemn, inclusiv de Viessmann Vitoligno 100:

Citeste si: Centrală Termică pe Lemne Viadrus (Transport Gratuit)

 • Risc scăzut în exploatare şi un nivel crescut de siguranţă în comparaţie cu celelalte tipuri de combustibil;
 • Nivelul de combustie este aproape complet;
 • Randamentul termic este foarte ridicat;
 • Este o opţiune utilă pentru toate tipurile de locuinţă (uni şi multifamiliala);
 • Amplasarea exterioară îi oferă avantajul menţinerii unui grad ridicat de curăţenie în locuinţă;
 • Suportă conectare cu alte accesorii de încălzire;
 • Nivel scăzut de resturi post-descompunere (cenuşă);
 • Poate funcţiona şi cu alte tipuri de combustibil similar lemnului (cărbune, peleţi sau cox);
 • Camera de ardere este uşor de întreţinut şi curăţat;
 • Nivel redus al cheltuielilor raportat la alte tipuri de centrale (pe gaz);
 • Este una dintre tipurile de încălzire orientate către protejarea mediului înconjurător;
 • Nivelul de noxe toxice emise este extrem de redus;
 • Costuri de întreţinere care tind către zero;
 • Cea mai ieftină modalitate de a asigura căldura şi apa caldă menajeră într-o gospodărie.

Gama de preţuri pentru modelele din seria Vitoligno 100 S este cuprinsă între 8300 Ron şi 18500 Ron. Cele de 25-30Kw au preţurile de 83-8800 Ron, iar cele de 60-80 Kw, de 15-18500 Ron. Iată câteva dintre modelele care întrunesc cele mai bune caracteristici din întreagă gama.

Compara pretul de mai jos de la Romstal.ro cu pretul de la eMag.ro.


Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 25 kw

centrala termica viessmann votoligno 100 nou

 • Cazanul (confecţionat din otele) are un randament de 87%;
 • Camera de ardere are o capacitate de 100 litri;
 • Capacitatea cazanului este de 100 litri;
 • Garanţie de 24 de luni.

Este una dintre centralele puternice, care se adresează locuinţelor unifamiliale. Nivelul ridicat de ardere oferă un randament termic foarte bun. Viessmann Vitoligno 100-s 25 kw.

Pret bun si transport gratuit


Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 40 kwcentrala termica viessmann votoligno 100 nou

 • Cazanul are o capacitate de 150 litri;
 • Camera de ardere are o capacitate de 190 litri;
 • Panou de comandă cu afişaj cu leduri;
 • Nivel ridicat de exploatare şi rezistenţă îndelungată în condiţii de utilizarea intensă.

Ideal pentru locuinţele multifamiliale. Nu necesită o alimentare frecvenţa cu combustibil, datorită camerei de ardere foarte spaţioase. Viessmann Vitoligno 100-s 40 kw.

Vezi aici mai multe detalii


Centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno 60 kwcentrala termica viessmann votoligno 100 nou

 • Randament termic de 87%;
 • Volumul cazanului este de 270 litri;
 • Capacitatea camerei de ardere este de 290 litri;
 • Oţel de calitate superioară care îi asigură o rezistenţă îndelungată în exploatare.

Este unul dintre cele mai sigure dispozitive termice de încălzire a unei locuinţe. Prezintă numeroase elemente de siguranţă pentru o utilizare îndelungată, fără probleme. Viessmann Vitoligno 100-s 25 kw.

Livrare gratuita (vezi detalii)

Vârful gamei Vitoligno 100 S se remarcă prin capacitatea extinsă de încălzire şi furnizare a apei calde menajere. Ideală pentru locuinţele multifamiliale, este recomandat pentru familiile numeroase şi pentru pensiuni.


De ce centrala termică pe lemne Viessmann Vitoligno 100-S?

Chiar dacă oferă o multitudine de beneficii, centralele termice pe lemne prezintă şi câteva detalii de care trebuie ţinut cont. Este necesară instalarea unor elemente de protecţie şi siguranţă în cazul opririi furnizării de curent electric, cum ar fi un ups pentru centrale pe lemne.

Spre deosebire de alte tipuri de centrale termice, necesită o monitorizare mai atentă. Oprirea sa nu se efectueză decât în momentul în care întreaga cantitate de combustibil a fost consumată.

În plus, o astfel de centrala termica cu gazeificare are nevoie si de un puffer. Cu toate aceste mici dezavantaje, graţie numărului sporit de beneficii, centrala termică pe lemne este este foarte fiabilă.

Centralele pe lemne produse de Viessmann se remarcă prin numeroasele avantaje pe care le oferă utilizatorilor. Disponibile în variantele pe gazeificare, acest tip de centrală se remarcă printr-o fiabilitate sporită, rezistenţă în exploatare şi montaj foarte uşor. Seria Vitoligno 100-S model nou se evidenţiază prin:

 • Gamă variată a puterii, cuprinsă între 23 şi 80 Kw;
 • Nivel ridicat al performatei şi rezistenţă în exploatare;
 • Optimizare în vedere reducerii nivelului de combustibil;
 • Performanţe superioare în protejarea mediului înconjurător;
 • Instalare uşoară şi autonomie de funcţionare superioară;
 • Panou de comandă cu afişaj.

Cum îmi aleg o centrală termică pe lemne cu gazeificare?

Atunci când ai optat pentru această modalitate de încălzire trebuie să iei în calcul mai multe criterii:

 • Suprafaţa care trebuie încălzită;
 • Numărul persoanelor pe care urmează să le deservească;
 • Capacitate cazanului pe lemne;
 • Tipul de ardere (clasic sau pe gazeificare);
 • Preţul, garanţia şi prezenţa extra-funcţiilor.

Este foarte important să iei în calcul aceste caracteristici, din moment ce este o opţiune de încălzire pe termen lung.

 1. Suprafaţa care trebuie încălzită – locuinţele unifamiliale au nevoie de o central termică pe lemne cu o putere mai mică (25 Kw este mai mult decât suficient). Pentru locuinţele de tip multifamilial (vile, case cu mai multe etaje, pensiuni şi hoteluri din zona de munte), o centrală de 80 Kw este excelenţă. De alftel, gama centralelor termice cu lemn Viessmann Vitoligno este cuprinsă între 25 şi 80 Kw.
 2. Numărul persoanelor pe care urmează să le deservească – este o discuţie similară cu cea care are legătură cu suprafaţa de încălzit. În acest caz, numărul persoanelor care utilizează în acelaşi timp poate influenţa tipul de cazan şi puterea centralei termice. Un cazan cu o capacitate de aproximativ 100 litri este util unei locuinţe de tip unifamilial. Pentru cele de tip multifamilial este nevoie de un cazan cu o capacitate de minim 150-200 litri.
 3. Capacitatea cazanului – este dată de numărul persoanelor care au nevoie de apă caldă menajeră simultan. Cu cât sunt mai multe persoane, cu atât este nevoie de un cazan cu o capacitate mai mare. Trebuie luate în calcul şi alte aspecte, precum nivelul de izolaţie al imobilului.
 4. Tipul de ardere (clasic sau pe gazeificare) – fiecare dintre aceste tipuri prezintă propriile avantaje. Comparativ, cea cu gazeificare este mult mai avantajoasă decât cea cu ardere clasică. Cu toate acestea, preţul face diferenţa între acestea, ceea ce poate constitui un element important de care cumpărătorul va ţine cont.
 5. Preţul, garanţia şi prezenţa extra-funcţiilor – Un preţ mai scăzut poate face diferenţa în favoarea unei anumite maric. O garanţie mai îndelungată este de preferat (în general este de 24 de luni, dar se poate opta şi pentru o garanţie extinsă). Prezenţa extra-funcţiilor oferă un plus de valoare centralei termice.

Atât timp cât modelul de centrală termică pe lemne ales de tine prezintă aceste caracteristici, atunci este o opţiune demnă de a fi achiziţionată.

Centrala termica pe lemne cu gazeificare Viessmann Vitoligno model nou – filmulet youtube

Centralele termice pe gazeificare versus centralele termice cu ardere tradiţională

Centralele termice pe lemn se împart în unităţi cu ardere clasică şi în aparate termice pe gazeificare. Fiecare dintre acestea beneficiază de anumite avantaje.

Desigur, alegerea se va face în funcţie de cea mai avantajoasă modalitate de încălzire, raportată la preţ şi calitate.

 • Centralele termice pe gazeificare oferă un randament termic mult mai ridicat. Acestea se curăţă şi se întreţin mult mai uşor. Nivelul de ardere al combustibilului este complet (arderea este de tip invers). Camera de ardere este mult mai spaţioasă. Nivelul de încărcare va fi mai ridicat, ceea ce înseamnă o alimentare mai puţin frecventă. Utilizează doar combustibil bine uscat (umiditate maximă de 35%). Sistemele conexe de siguranţă de tip puffer oferă autonomie mai mare de functionare. Sunt centrale prietenoase pentru mediul înconjurător (noxele emise sunt foarte scăzute).
 • Centralele termice cu ardere tradiţională sunt optimizate pentru a funcţiona cu orice tip de combustibil lemnos. În plus, nivelul de umiditate poate fi şi mai scăzut, nefiind afectat procesul de ardere precum la centralele cu gazeificare. Spre deosebire de cele pe gazeificare, unităţile cu ardere clasică au o cameră de ardere mai îngustă. Acest aspect generează o nevoie de alimentare mai frecventă. Instalarea este mai puţin costisitoare decât în cazul celor pe gazeificare. Costurile combustibilului sunt pe acelaşi nivel cu ale celor pe gazeificare, dar sunt puţin mai avantajoase. Sunt foarte solide, fiind confecţionate din oţel sau fontă.

Unul dintre factorii de diferenţiere dintre cele două tipuri de centrale termice este preţul. În cazul celor pe gazeificare, preţurile ajung în medie la peste 7500 Ron. Pentru centralele termice pe lemn cu ardere clasică, preţul este cuprins, în medie, între 3800 şi 6000 Ron.

Ce trebuie să ştiu despre accesoriile unei centrale termice pe lemne?

Pentru a prelungi autonomia unei centralei termice pe lemne Viessmann Vitoligno este necesar să instalezi un puffer. Acesta va prelua surplusul de energie termică generat de către această centrală termică.

Efectul se va observa la nivelul de consum al combustibilului, care va scădea. Astfel, puterea termică a centralei este de 60 Kw, iar instalaţia necesită doat 45-50 Kw pentru încălzire, diferenţa va fi preluată de către puffer.

Pentru că instalaţia prin care este transportat agentul termic către calorifere este foarte importantă, se recomandă ca material de confecţionare, teava de cuprul. Acesta prezintă avantaje net superioare în comparaţie cu ţeava de pexal sau polipropilena. Un sistem de distribuţie realizat din materiale de calitate contribuie la prezervarea centralei termice.

Coşul de fum pentru centrala termica pe lemne este un alt element conex centralei termice, dar care prezintă un rol esenţial. Astfel, acesta trebuie să fie:

 • De o înălţime corespunzătoare, care să permită o evacuare uşoară şi rapidă;
 • Confecţionat din oţel inoxidabil (cel dintr-o bucată) sau din cărămidă (cel construit);
 • Rezistent la temperaturile cu valoare ridicată.

Din câte se poate observa, calitatea elementelor conexe ajută centrala termică să funcţioneze mult mai eficient.

Montajul unei centrale termice pe lemne

Este esenţial ca orice tip de cazan pe lemne achiziţionezi, aceasta să fie instalat de către o echipă specializată sau . De asemenea, este indicate efectuarea reviziilor obligatorii, de cel puţin două ori pe an. Curăţarea camerei de ardere şi a coşului de evacuare în mod frecvent va contribui la buna funcţionare a unităţii pe întreaga durată de exploatare.

Este foarte important ca să se ţină cont de anumite reguli pentru o funcţionare la parametrii corespunzători ai centralei termice. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont atunci când foloseşti o centrală termică pe lemne:

 • Sensul apei calde generate trebuie să fie unidirecţional;
 • Nivelul de debit trebuie să se încadreze în valorile specificate în funcţie de lungimea traseului;
 • Este necesară montarea unui robinet de debit pe retur, a minim 2 supape de siguranţă şi a cât mai puţine pompe de recirculare;
 • Instalarea unui puffer este esenţială pentru preluarea surplusului de energie termică;
 • Eficientizează nivelul de consum al centralei prin instalarea unui sistem de robineţi cu termostat pe toate caloriferele.

Vitoligno 100 manual

Manual centrala termica Viessmann pe lemne

Date de contact Viessmann Romania

Concluzie

Pentru ca o centrală termică pe lemne cu gazeificare să funcţioneze cât mai eficient este nevoie de asigurarea unui combustibil cât mai uscat. Un grad ridicat de umiditate al materialului lemnos va avea drept efect crearea de condens.

Lemnele uscate şi foarte uscate sunt elementele recomandate pentru optimizarea la maxim a eficienţei centralei termice.

Centralele termice pe lemn din gama Viessmann Vitoligno 100-S sunt ideale pentru orice gospodărie. Graţie caracteristicilor excelente, nivelul de randament termic este maximal.

În plus, oferă un excelent grad de consum al combustibilului, fiind orientate către protejarea mediului înconjurător. Pentru cei care îşi doresc un sistem de încălzire care să respecte standardele de calitate şi eficienţă termică, centralele pe lemn Viessmann Vitoligno sunt soluţia perfectă!

Click Here to Leave a Comment Below

Stefan - a couple of years ago Reply

buna,am si eu nevoie de o parere referitoare la instalatia mea.am un cazan de 40 kw pe lemne si momentan este legat doar parterul.
Acuma as dori sa leg si etajul imi trebuie alta pompa sau sa schimb pompa cu una mai tare?
Bucataria este cu incalzire in pardoseala care va avea pompa de amestec un circuit separat dar nu stiu daca ar trebui sa l conectez inaintea pompei principale? casa are 190m2 total .multumesc

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  In mod normal depinde de ce pompa aveti deja.
  Dar probabil o sa mearga fara sa trebuiasca o pompa noua. Circuitul de pardoseala va trebui legat dupa pompa de circulatie.

Ionel - a couple of years ago Reply

Locuiesc la casa, am trei camere, fiecare de 18 metri patrati, un coridor de 8mp, o baie si o debara de 4mp fiecare. M-ar interesa ce tip de centrala sa instalez in condensare, tip Motan si la aceste camere ce putere ar trebui sa aiba caloriferele, in kilowats, deoarece am inteles ca la centralele prin condensare ar fi nevoie de calorifere duble fata de cele normale.

Va multumesc!

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  La centralele in condensare este nevoie de calorifere duble ca sa mearga in condensare tot anul.
  Dar nu monteaza nimeni calorifere duble!
  Ganditi-va ca in locul unui calorifer de 1,5 metri, ar trebui montat unul de 3 metri.
  Nici nu are loc pe perete.
  Si atunci, pentru perioada cand este foarte frig, adica 2-3 saptamani iarna, centrala va merge la temperaturi mai mari, fara sa condenseze.
  In rest poate merge cu 55 de grade in regim de condensatie.

  Pentru calorifere, vedeti articolul acesta: https://blogdeinstalatii.ro/calculul-caloriferelor/

Laura - a couple of years ago Reply

CAZAN VIESSMANN DIN OTEL PT INCALZIRE PE LEMNE CU GAZEIFICARE VITOLIGNO 100-S NOU, 30 KW model 2017,
a fost instalat de specialist cel care a facut toata instalatia( 7 calorifere, un boiler de 200 l) pentru 120 mp , de la inceput a afisat erori, E32 cel mai des, se oprea deoarece temp depasea 90 de grade si reporneam dupa ce scadea temp la 60 grade.
Cum s-a considerat că de vină este alimentarea cu energie elecrică am achizitionat si o sursa care mentine constanta tensiunea și a mai facut ceva reglaje
Alimentam (lemne uscate si mai putin uscate – combinat) ,arde foarte repede, consumul de combustibil este foarte mare , cam in 5 ore, dar dacă incercam o completare , pe la 65 de grade ( in casa e rece) se opreste. Temperatura afisata la trepta 2 ( minima a sistemului )e in acest caz este 206 grade) iar centrala se opreste si apare E 32. Centrala nu o mai putem porni pana aceasta temperatura nu scade sub 85 de grade.
De ce nu putem face alimentare de completare?
Nu avem termostat de ambiamnta ( instalatorul spune ca nu e cazul erorile nu apar din aceasta cauza) ci pe calorifere, dar la treapta 5 e prea cald spre sfarsitul perioadei de ardere a lemnului, iar la treapta 4 abia se simte caldura, nu e confortabil de loc.
Nu avem siguranta ca centrala functionează, alimentam si plecam iar ea se opreste avem surpriza sa gasim caloriferele reci / inghetate (cand o fi ger).
Este binevenită orice informatie cu care ne puteti ajuta.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,

  Daca considerati ca centrala termica pe lemne Viessmann Vitoligno nu functioneaza corect, ar trebui sa solicitati o reparatie in garantie.
  Pentru a beneficia de garantie, punerea in functiune a centralei termice, trebuie facuta de o firma autorizata de Viessmann (ar trebui sa fie pe certificatul de garantie).

  Puteti testa si functionarea cu un termostat de ambianta. Un termostat radio este in jur de 180 de lei.
  Asa va puteti face o parere daca este mai bine cu termostat.

George - a couple of years ago Reply

Buna seara!
Imi puteti spune care din următoarele centralele pe peleti credeti ca este mai buna:
– Bosch: Centrala Termica Peleti Bosch SFU32 Cu Arzator Peleti Biotech Light 35, Putere 32kw si
– Ferroli: CAZAN PE PELETI FERROLI BIOPELLET TECH 30 Kw,
Mentionez ca suprafață care necesita încălzire este de 500 mc.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Nu este usor sa spui care este cea mai buna centrala pe peleti din cele doua.
  O parere personala ar fi pentru Bosch, dar si Ferroli au experienta in acest domeniu.
  Functionarea centralei termice depinde mult si de calitatea peletilor.
  Asa ca sa aveti grija de unde, si de care luati. Cateva recomandari de peleti in acest articol: https://blogdeinstalatii.ro/peleti/

Adi - a couple of years ago Reply

Detin un cazan Viessmann Vitoligno 100 25 kw de 7 ani. In tot acest timp am intretinut centrala conform recomandarilor (lemn uscat, curatare periodica, fara suprasolicitari, pompa recirculare pe retur, etc). Dupa nici 4 ani a cedat ventilatorul = 900 lei, iar in timp: samota cenusar = 340 lei, samotele din focar =500 lei, s-au ars mai multe leduri pe afisajul automatizarii, astfel incat trebuie sa intuiesti temperatura, iar cireasa de pe tort, la 7 ani a cedat cazanul, spargandu-se peretele interior, desi producatorul se lauda cu o grosime de 10mm. In concluzie raportul calitate/pret e jalnic, intretinerea e extrem de costisitoare, calitatea germana e doar o poveste. Am uitat sa precizez ca scoate fum ingrozitor la incarcare iar acordarea garantiei se face la niste costuri mult mai mari decat la alte firme. Parerea mea NICIODATA VIESSMANN!

Laura - a couple of years ago Reply

Bună ziua, aș dori să mă ajutați cu o recomandare.
Avem instalat cazan viessman din otel pt incălzire pe lemne cu gazeificare Vitolingo 100 S, Nou, 30KW.
Este amplasat la aproximativ 10 m de locul in care aș așeza termostatul de ambient și și trei pereți ( unul BCA, doi din lemn).
Vă rog să mi recomandați un termostat de ambient fară fir, programabil compatibil cu centrala. Il pot instala eu?
Multumesc.

  Blog de Instalatii - a couple of years ago Reply

  Buna ziua,
  Pentru termostate de ambianta puteti lua in calcul urmatoarele recomandari
  – sa montati un termostat radio obisnuit.
  Insa cu acesta nu aveti siguranta ca va comunica tot timpul.
  – sa montati un termostat radio de calitate
  Aici va recomand un termostat de ambianta Honeywell. Acestea comunica pana la 25 de metri in cladiri, sau 2 plansee de beton armat.

Gicu pensionar - last year Reply

Am cumparat in septemrie 2017 o centrala pe lemne cu gazeificare VISSMANN VITOLIGNO 100s nou 30kw si de atunci ni s-a defectat de 4 ori .Am respectat toate instructiunile din manualul de utilizare . Au venit reprezentantii firmei producatoare GHIMBAV BRASOV ,(odata) si de 3 ori specialisti de la doua firme de service.Nici unul nu ne-a putut lamuri.care este cauza .Am facut o investitie de 20000 lei, dar nu putem beneficia aceasta Cand este mai ger centrala se defecteaza . .Noi credem ca acest model nu a fost suficient testat .

Mihalcea Constantin - last year Reply

Folosesc din anul 2008 centrala vissmann 150 25kw. Foarte multumit din toate punctele de vedere. Ieri am constatat scaderea la 0 a presiunii in cazan . Cauza fisuri in interiorul cazanului (picaturi de apa pe partea superioara aproate de gura de evacuare). Intrebarea mea este daca se pot efecua peparatii si ce presupun acestea. Multumesc anticipat!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Probabil ca se poate repara daca sudati gaurile. Dar se poate sa nu tina prea mult.

Igor - last year Reply

Pompele mici pleaca la 60 grAde,cam repede,nu ard bine lemnele,din cate stiu eu ar fi bine sa plece pe la 75 ,cum as putea sa fac sa plece mai tarziu ,e vorba de un circuit mare la o pensiune.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Pompa de by-pass este necesar sa porneasca de la 60 de grade. Puteti cauta in setarile automatizarii ca sa vedeti daca puteti modifica acest parametru.

Maria - last year Reply

Am o casa de 130 m2 ne izolata, vreau sa-mi iau o centrala pe lemne Vissmonn model 2017.
Vreau sa-i montez un puffer, si un boiler pentru apa calda de circa 130-150 l.
De cati kw ar trebuie sa fie centrala?
Multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cred ca un cazan pe lemne Vitoligno de 30 de kw ar fi bun.

Maria - last year Reply

am instalat o centrala vitolingno100 de35 kw si un puffe de 1000 l creste presiunea la 3 bari cand temperatura urca peste 75 – 85 in vas am 1,5 cand este rece iar cand scae temperatura la 40 scade si presiunea aproape 0 .Care ar fi motivul. Multumesc

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Verificati vasul de expansiune. De aici s-ar putea sa fie problema.
  De cati litri este vasul? Daca capacitatea lui este prea mica, poate creste presiunea pre mult in instalatie.
  Si verificati din nou perna de aer.

Maria - last year Reply

Buna ziua .Vasul este de 50l,pe instalatie am puffer 1000l ,boiler 140l ,8 calorifere de dimensiuni normale si centrala de 35kw. Trebuie un vas mai mare? Multumesc si Sarbatori Frumoase.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Vasul de expansiune pentru central termica pe lemne este bun. Verificati presiunea din membrane. Verificati manometrul daca indica bine.

maria - last year Reply

Buna,am o centrala vitolingno 100 cu 4 pompe grundfos pe instalatie de cat W trebuie UPS si ce imi recomanzi.Multumesc

costica - last year Reply

Buna seara am si eu o centrala viesmann vitoligno 100 S si nu mai porneste i-am dat drumul si a mers cateva secunde si sa oprit si nu mai porneste Multumesc!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Cand spuneti ca centrala pe lemne nu porneste, va referiti la panoul electric?
  Verificati alimentarea electrica.

Bogdan - last year Reply

Buna ziua,

Am nevoie de o recomandare pentru realizarea unui circuit de ridicarea temperaturii de retur la o centrala Vitolig 150. Exista produsul de la Viessmann, dar este foarte scump (500-700 EUR). Exista Laddomat (mai ales in combinatie cu un vas tampon) si ESBE LTC261 de exemplu. Si multe altele banuiesc.

Ce ati recomanda si de ce?

Cu multumiri anticipate
B

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua Bogdan,

  In principiu iti trebuie o pompa de recirculare si o vana termica de amestec.
  Variantele ar fi:
  – Laddomat sau ESBE LTC261 care incorporeaza vana termostatica si pompa plus termostate
  – sau o vana termica de amestec simpla, si pompa separat.
  Termoventil 1″ VTC511 25-60 51020300 ESBE
  SUPAPA ANTICONDENS CU CONTROL TERMOSTATIC AL TEMPERATURII RETUR CAZAN, 1″

  As recomanda un VTC 511 care vine setat la 60 de grade (se poate schimba termostatul la el), si pompa separat (o pompa 25/4).

Laura - last year Reply

Bună ziua, avem cazan pe lemne cu gazeificare Vitoligno 100 S Viessman la care scade presiunea atunci cand temperatura între focuri scade sub 60 grade . Menționez că am avut pierdeți pe la un calorifer , l am rezolvat , am verificat , nu pierde pe niciunde. E greșit sa tot facem presiunea zi de zi sau o data la trei zile ? ( după cum e cazul) Nu putem alimenta in timpul arderii, apare E 32 si se oprește, oare de ce? Aproape toată luna Octombrie si Noiembrie am putut face acest lucru. E ceva defect sau facem noi ceva greșit! Lăsați mi câteva recomandări! Mulțumesc, Cu respect

Danoel - last year Reply

Am si eu un vitaligno 100 s de 40 kv nu pot sa ii dau de cap nu imi intra deloc in stendhal ventilatorul ca nu ajunge la temperatura.am impresia ca se duce foarte multă căldură la cos.

maria - last year Reply

Buna ziua,am o instalatie la o ct vitolingo 100 cu 3 ramificati,prima cu 2 calorifere la baie,a doua cu 4 si ultima cu cu 3 calorifere. In primul calorifere din a doua si a treia ramificatie cele mai apropiate de centrala se strange foarte mult aer celelalte nu au chear deloc.Trebuie sa aerisesc tot la o saptamana pt ca pocnesc foarte. ciudat caloriferele.VA rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, asa cum m-ati mai sfatuit si in trecut ,pt.care tin sa va multumesc.Cu respect.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Este posibil sa se stranga apa in ele, din cauza robinetilor sau a racordurilor.
  Daca si scade presiunea in timp, s-ar putea sa fie din cauza aceasta.
  Puteti gasi scurgeri cu metoda hartiei pentru calorifere: https://blogdeinstalatii.ro/scade-presiunea-centralei/

Maria - last year Reply

Am descoperit in 3 locuri pe unde se umezeste hartia,la intrarea returului in puffer care vine de la calorifere,la iesirea returului din puffer spre centrala si pe la turul care merge la boilerul de apa calda, toate se intampla pe la hlendare.Intrebarea mea este daca poate sa mearga asa pana prin primavara, pt ca nu as vrea sa am alte neplaceri incercand sa strang acele imbinari.Cu respect, MARIA

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Da, nu este foarte grav. Doar sa nu picure rau.

  Sper ca v-a fost de folos.

MARIA - last year Reply

MULTUMESC FRUMOS PT.SFATURI,CU RESPECT MARIA

Daniel - 11 months ago Reply

Cine mă poate ajuta și pe mine în legătură cu un cos pt o centrala viessmann 100 s de cât trebuie diametrul pt înălțimea de 7 m. Mă gândeam la un cos leier diametrul 180. Mulțumesc

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Depinde ce putere are centrala termica pe lemne. Daca puterea este mai mare, si diametrul va fi mai mare.

Daniel - 11 months ago Reply

Îmi cer scuze puterea este de 30 kw.

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Racordul de gaze arse al cazanului este de 150 mm.
  Diametrul cosului de fum pentru centrala termica pe lemne trebuie sa fie egal sau mai mare decat racordul centralei.
  Deci diametrul de 180 mm pentru cosul de fum este bun.

Daniel - 11 months ago Reply

Și despre coșul de fum de la leier ce părere aveți își face treaba sau nu?

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Nu cunosc bine firma. Am vazut ca sunt cosuri de fum termoizolate, ceea ce este bine. Ar trebui sa-si faca treaba.

Daniel - 11 months ago Reply

Este o firma din Ungaria. Oricum Mulțumesc mult pt sfaturi

Daniel - 11 months ago Reply

Și o alta firma ar mai fi cei de la wieberneger tot un sistem de cos termoizolat

Daniel - 11 months ago Reply

Buna dimineața, m-am lovit de o alta pb am mai multe păreri cum ca ar fi tirajul cam mare pe cos și ca rezolvare ar fi montarea unui regulator de tiraj,pb este ca montarea lui pe racordul centralei nu prea este indicata. Singura soluție ar fi în usita de vizitare dat coșul nu vine lipit e zid. Alta posibilitate ar fi comandarea încă unui teu de 90 în care sa introduc regulatorul de tiraj

HELMUT - 8 months ago Reply

Am o centrala pe lemne Wiessman 1500 de 8 ani si am observat ca picura apa in partea interioara sus.
Banuiesc ca sa spart.
Se mai poate repara ?

  Blog de Instalatii - 8 months ago Reply

  Puteti incerca sa o sudati daca zona este accesibila.
  Daca nu, alta.
  Cam asa se intampla dupa 7 – 8 ani.

maria - 5 days ago Reply

Am o centrala vitolingo 100 de 35 kw ,pufer de 1000l,9 calorifere.Problema este ca,se incalzeste apa foarte repede termostatul din casa decupleaza pt ca este setat la 23 de grade si daca nu sunt atent temperatura urca pana se declansaza termostatul de siguranta.Intrebarea mea este pot sa montez un termostat de teava,care sa fie setat sa porneasca la 85 de grade pompa care duce la calorifere unde am si termostatul de camera legat pt a evita supra incalzirea. Ce ma sfatuiti sa fac? Si sa-mi mai spunet cum verific supapa termica daca functioneaza.Cu stima.

  Blog de Instalatii - a couple of days ago Reply

  Cel mai simplu este sa bagati lemne mai putine, in functie de cat de frig este afara.

Leave a Reply: