Centrale termice Buderus

Centrale termice Buderus
3.9 (77.78%) 18 votes

Centrale termice Buderus pareri

Pentru cei dornici să încerce centrale termice Buderus acest articol le va furniza toate datele şi informaţiile necesare în ceea ce priveşte acest brand.

Cu o istorie de peste 275 de ani, brandul german Buderus produce în prezent centrale termice în condensare Buderus, centrale pe gaz şi centrale termice pe combustibil lichid Buderus, dar şi sisteme solare Buderus, precum şi alte unităţi dedicate obţinerii de apă caldă şi căldură, aşa cum sunt boilerele şi instanturile de apa calda Buderus.

Buderus este o afacere de familie care a început în anul 1731, atunci când membrii familiei produceau diverse obiecte din fier, ulterior specializându-se pe producţia de sobe.

Astăzi cand cauti centrale termice Buderus şi produsele conexe acestora, poti vedea ca sunt prezente în peste 50 de ţări ale lumii şi este unul dintre liderii în materie de producţie de produse destinate încălzirii locuinţelor.

Centrale termice Buderus

În cele ce urmează poţi vizualiza unele dintre cele mai apreciate centrale termice Buderus:

Istoria firmei Buderus

Buderus este astăzi parte din grupul german Robert Bosch Group, recunoscut la nivel internaţional pentru produsele sale de calitate superioară şi standardele ridicate de producţie. La început, Buderus a produs şi comercializat produse din fier şi sobe (în anul 1731), începând din anul 1861 să se axeze pe producţia de sisteme de încălzire a apei.

În perioada 1878-1898 Buderus a patentat boilerele Buderus din metal care se alimentau pe cărbune şi antracit, iar în anul 1912 deja produsele acestui brand erau răspândite în întreaga Germanie. În anul 1927 a lansat pe piaţă primele boilere din oţel, iar în 1953 a iunceput producţia primele sisteme de încălzire din oţel.

În 1977 au fost lansate boilerele Buderus de tip ecomatic, iar în 2002 a dezvoltat prototipul unei centrale bazată pe celule. În prezent centralele termice Buderus sunt folosite în peste 50 de state ale lumii, fiind unul dintre brandurile apreciate la nivel internaţional.

Producţia de centrale Buderus

Având o istorie de peste 275 de ani în domeniul sistemelor de încălzire şi de furnizare a apei calde, Buderus este unul dintre brandurile de renume care activează cu succes în peste 50 de state ale Globului.

Lider în materie de soluţii de încălzire pe bază de panouri solare şi cu o vastă experienţă în domeniul centralelor termice pe diverşi combustibili, Buderus este astăzi unul dintre producătorii internaţionali de elemente de încălzire care oferă opţiuni personalizate celor dornici să aibă parte de condiţii maxime de confort.

Pret Centrale Buderus

Date de contact Buderus România

Garanţie centrale termice Buderus

Atunci când alegi centralele termice pe condensatie Buderus trebuie să ştii că acestea beneficiază de o garanţie de 5 ani.

Alte resurse

Foloseşti în prezent o centrală termică Buderus? În secţiunea de comentarii, pe care o găseşti mai jos, ne poţi povesti cum se comportă aceasta şi care este părerea ta în ceea ce priveşte acest producător.

12174 Vizualizări totale 14 Vizualizări azi

Click Here to Leave a Comment Below

Dorina - last year Reply

Am nevoie de sfatul dumneavoastră! Eventual evaluare și reparație
Este vara, căldură este oprita temperatura pe centrala este pe zero, dar a pornit încălzirea caloriferului!
Centrală este ariston și are 4 ani și jumătate!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna ziua,

  Acest simptom poate sa apara din cauza vanei cu 3 cai care comuta intre apa calda menajera si incalzire.

cojo - last year Reply

am o centreala ATMOS pe lemne cu gazeificare si au aparut gaurele in cazan as vrea sa stiu daca se pot suda sau trebuie inlocuita si daca trebuie inlocuita care ar fi cea mai buna varianta

cojo - last year Reply

astra nu atmos

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Se pot suda dar este posibil sa nu tina prea mult sudura.
  Eu zic ca daca centrala termica e lemne are mai mult de 7 ani, este bine sa o schimbi.

Ali - last year Reply

Care este mai buna buderus sau wiessmann?

Marius - last year Reply

Buna ziua,

am o centrala Buderus Logamax U042 24kw. Se poate instala pe ea un termostat de ambient?

Cristy - last year Reply

Salut!!am o centrala buderus prin condensare de 25k!!problema este consumul destul de mare asta vb fara acel ambient pus la centrala!!spre exemplu afara sunt 3 c plus si centrala imi merge 22 de min si sta doar 8!!stiti cumva daca e normal???astapt raspuns

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Consumul este relativ si depinde de mai multi parametrii. Incercati sa verificati cati metri cubi de gaz sunt sau cat este factura lunara raportata la suprafata casei.

Cristina - last year Reply

Buna am un termosemineu pe lemne si as vrea sa pun si o centrala pe gaz în condensare de bosch. Ce imi puteti recomanda am o suprafață de 250 m2 de încălzit si pt apa calda .multumesc astept raspuns.

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Ca si putere v-ar trebui 35 sau 40 de kw. Boilerul este in functie de numarul de persoane, probabil 150 – 200 litri.

Alexandra - 11 months ago Reply

Buna ziua ! Am o centrala Buderus si recent s-a oprit din cauza unei detectari de pericol. Treaba este ca doar aragazul merge, caloriferele si apa calda, nu. Si apare luminos la ea 6 A

  Blog de Instalatii - 11 months ago Reply

  Eroarea inseamna ca nu sesizeaza flacara. Poate apare si din cauza presiunii de gaz sau de la electrozi.
  Cel mai bine este sa chemati service-ul.

Iulia Elena - 11 months ago Reply

Buna ziua, Am pus de curand in functiune o centrala Buderus Logamax Plus GB072K-24 kW. Nu locuiesc inca in casa unde am instalat-o si am lasat-o pe 35. Este ok? As dori sa achhizitionez un ambient dar nu stiu nici ce nici de unde. Ce imi recomandati? Multumesc

Iulia Elena - 11 months ago Reply

Multumesc pentru raspuns!

cosmin - 11 months ago Reply

buna ziua, am o centrala buderus gb012,de ceva vreme imi tot scade presiunea la 0 (dar nu da nici o eroare centrala functioneaza doar ca se aude sunet in calorifere). instalatia e facuta pe ppr si ingropata….am tot urmarit sa vad daca se umezeste peretele pe undeva dar nimic.cel mai des am obs ca centrala era pe 0 dimineata si atunci aseara am verificat presiunea inainte si dupa dus, iar dupa era scazuta pe 0….este schimbatorul de caldura defect sau poate fii si altceva…..(nu sunt in domeniu), pot sa mai fac ceva probe din care sa reiese care arputea fi problema? am inteles ca schimbatorul ar fi undeva la 1100ronse merita sa-l schimb? centrala are 4 ani jumatate.

Cornelia - 9 months ago Reply

Buna ziua, daca ai putea sa ma lamuresti intr-o problema pe care o am de catva timp, ce bine ar fi !
De trei ani am schimbat centrala pe gaz Ariston, cu una Buderus. De vreo saptamana am probleme cu ea. Uneori se opreste si clipesc beculetele ce semnalizeaza temperatura apei calde, si ca sa porneasca ii dau restart.Acele beculete, nu mai semnalizeaza decat temperatura din calorifere, nu si a apei menajere.
Uneori cand porneste, flacara se aprinde si se stinge de 2-3 ori, apoi porneste.Temperatura pentru calorifere este fixata la 70 grade, pentru apa menajera la 40, de cateva ori mi s-a intamplat ca apa ca apa menajera sa vina foarte fierbinte, si chiar daca am lasat-o sa curga nu si-a revenit .
Am chemat firma ce mi-a instalat-o si de la care am cumparat-o , a trimis niste baieti care au inlocuit o teava (un cot) care venea din centrala, si picura, dr problemele sunt aceleasi. I-am chemat din nou, au masurat temperatura gazelor arse,care este de 150 grade, normala mi-au spus ei, si mi-au mai spus ca centrala n-are nimic, si daca mai face, sa-i dau restart, lucru ce nu mi se pare normal.
Nu a venit inginerul care a pos-o in functiune la instalare, am inteles ca nu mai lucreaza la ei, si alt specialist nu au. Centrala are 5 ani garantie, o am de 3 ani.Spune-mi te rog frumos, CE SA FAC? E bine asa cum au zis ei?
Multumesc mult, daca-ti gasesti timp sa-mi raspunzi.

  Blog de Instalatii - 9 months ago Reply

  Buna ziua Doamna,

  – Cautati cartea tehnica a centralei, sau cautati pe internet dupa modelul de centrala.
  – Aici trebuie sa gasiti ce inseamna aprinderea ledurilor. Adica ce eroare este aceasta.
  – Daca centrala are afisaj electronic, afiseaza un cd de eroare?
  – Cautati o alta firma autorizata pentru centrale termice Buderus, care sa fie aproape de dumneavoastra. Si apelati la ei, chiar daca trebuie sa platiti deplasarea. Pentru a putea afla ce provoaca aceasta eraoare a centralei.

Cristian - 8 months ago Reply

Buna ziua.
Ma numesc Cristian sunt din Timisoara, am citit paginile acestui forum si am vazut ca stiti f bine ceea ce vorbiti. De accea vin si eu cu o rugaminte ,daca este posibil ,sa ma ajutati cu problema mea. Anul trecut am renovat de la 0 un apartament cu 2 camere in care locuiesc. Totul este nou printre care si centrala termica:Buderus Logomax Plus GB012-25K V2. Instalatia de incalzire si apa menajera este trecuta prin subsol deoarece apartamentul este situat la parter. M-am intepat direct in conducata de apa rece a blocului. Mentionez ca blocul nu mai este conectat la reteaua de incalzire a orasului. Caloriferele noi, bateriile de la baie(Ferro) si bucatarie ( Franke)noi iar instalatia este toata din cupru. Totul bine si frumos pana cand am dat drumul la apa calda.Mai bine zis pana inchid apa calda.Cand se inchide apa calda se aude in centrala o bubuitura f mare de parca ar rupe centrala. Am citit,am mai intrebat in dreapta si stanga si asa am ajuns la fenomenul „lovitura de berbec”. Fenomenul se manifesta numai la apa calda si numai daca o inchid brusc.Daca se inchide treptat nu se aude nimic. La apa rece ,nimic. Copilul meu de 8 ani nu sta el sa inchida treptat. Am pus chiar inainte de intrarea apei reci in centrala o supapa de sens. Nu se mai aude nimic,doar ca pe conducta pe care intra apa rece in centrala , in partea care este in aer(stanga) incepe sa picure apa. Am dat jos acea supapa si am montat in subsol dupa intepatura in coloana principala un reductor Honeywell de la Dedeman si un ceas de presiune. Presiunea era initial la 4 bar. Acum este la 1,5,doar ca daca inchid brusc apa calda, nu se mai aude in centrala nici un zgomot,doar ca acul ceasului de presiune trepideaza foarte tare si urca pana la 8 bar. In centrala temepratura creste f mult si intr-o i am vazut-o si la 90 de grade. Plus ca , aleatoriu dupa inchiderea apei calde se aude si o pocnitura mai tare in centrala o singura data. Cei de la service nu ma pot ajuta, eu nu mai stiu ce sa mai fac. Am cautat pe net vas expansiune lovitura de berbec ,dar singurul gasit, cel de la Elbi nu se mai fabrica. Am si o filmare cu ceasul de la subsol.

Ce ziceti? Ma puteti ajuta cu vreun sfat? care ar fi parearea dumneavostra?

Va multumesc anticipat.

  Blog de Instalatii - 8 months ago Reply

  Tot la Elbi Micron ma gandisem si eu.
  Vasul se fabrica in continuare, doar ca nu-l vinde toata lumea. Mai cautati la firmele care vind Elbi.
  Alta varianta ar fi sa montati un vas de hidrofor. Cel mai mic gasit.
  Comportamentul este destul de ciudat si cred ca va este greu cu aceste bubuituri, pocnituri si cresteri de presiune.

   Cristi - 8 months ago Reply

   Am reusit sa gasesc un alt producator ptr vas expansiune. Ideea este ca se aud rar si nu le pot asocia cu nici o actiune.Cresterea presiunii o vad doar pe ceas nu ma afecteaza in vreun fel. Nu reusesc sa inteleg de ce se comporta asa centrala Buderus. Am avut un Bosch Junkers din 2003 care mai merge si acuma si nu am avut aceste probleme. Despre Buderus am primit doar pareri bune,dar se pare ca nu e asa. Cel mai rau este ca nu ma poate ajuta nimeni deoarece nimeni nu stie ce se intampla intr-o instalatie. Asta e. Va multumesc de sfat.

Marian - 7 months ago Reply

Buna ziua.
As dori sa achizitionez o centrala termica pe gaz Buderus Logamax Plus si As dori sa stiu daca mi_o recomandati ca fiind rentabila. Multumesc!

  Blog de Instalatii - 7 months ago Reply

  Buna ziua,

  Centralele termice Buderus sunt echipamente bune. Deci o puteti folosi linistit.
  Vedeti daca aveti cel putin 2-3 firme de service in zona ca sa puteti apela daca este nevoie.

Nechita - a few months ago Reply

Am si eu o centrala Logamax plus GB062-24 KDHV2 in functiune din 21.04.2016,care a functionat bine 1 an.Incepind di primavra lui 2017 a inceput sa afiseze eroarea 6A.Aceasta se repeta o data la o luna sau doua.In 2018 s-a facut revizia anuala ,si tot atunci a expirat garantia de 2 ani.
Nu a trecut o luna si am avut edroare 6A repetata.Am reclamat acest defect si s-a constatat defectiune ventilator.Am remediat acest lucru ,dar eroarea 6A nu se mai termina. Tot la o zi sau doua am aceasta eroare.Eu nu mai inteleg nimic.
Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac ?????

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Buna ziua,

  Eroarea 6A pentru centrala termica buderus inseamna ca arzatorul nu se aprinde.
  Trebuie apasata tasta Reset.
  Daca eroarea persista, trebuie sa chemati o firma de service.

  Cu bine,

  Cosmin

Leave a Reply: