Vezi Asta Inainte Sa Cumperi O Centrala Termica Pe Gaz



Sa cumperi o centrala termica pe gaz nu este foarte usor. Centralele termice pe gaz sunt scumpe, destul de complexe, si tu ca si cumparator trebuie sa te gandesti la mai multi factori, ca sa iei o decizie buna.

Daca cauti sa cumperi o centrala termica, uite care sunt lucrurile si informatiile pe care trebuie sa le stii, in video-ul de mai jos.

Montajul unei centrale termice noi poate sa fie complicat si destul de scump. Asa ca e important sa ai toate informatiile relevante inainte sa cumperi centrala.

Uite lucrurile importante pe care trebuie sa le stii inainte sa cumperi o centrala termica pe gaz.

Sfatul 1: Ce tip de centrala? Instant sau cu Boiler?

In functie de tipul constructiv al centralei, o sa gasesti centrale termice instant si centrale termice cu boiler.

O centrala termica instant, care este centrala obisnuita de apartament, incalzeste apa calda menajera cand ai nevoie, si nu are nevoie de boiler. Este centrala pe care o vezi in toate apartamentele de bloc.

O centrala termica cu boiler, prepara apa calda menajera incalzind serpentina dintr-un boiler. Ocupa mai mult spatiu si sunt folosite in general la case sau atunci cand avem mai multe bai sau un numar mare de persoane. Au avantajul ca pot da un debit mai mare de apa calda atunci cand e nevoie.

Daca locuiesti la aprtament, sau la o casa pana in 150 de metri patrati cu o singura baie, o centrala termica instant este suficienta. De exemplu aceasta centrala termica.

Daca ai o casa mai mare, cu mai mult de 3-4 persoane sau mai multe bai, foloseste o centrala cu boiler, pentru ca e o optiune mai buna.

Sfatul 2: Alege o centrala eficienta.

Alege o centrala termica in condensatie, pentru ca au randament bun si vei face economie de gaz. Daca inlocuiesti o centrala termica veche, cu o centrala moderna in condensatie, vestea buna e ca poti economisi intre 15% si 30%  din factura de incalzire.

Nu te mai gandi la centralele termice conventionale, sunt de domeniul trecutului. Alege doar o centrala in condensatie.

Sfatul 3: Ce putere sa aiba centrala?

Atunci cand alegi centrala termica si marimea acesteia, trebuie sa ti cont de doua lucruri: necesarul de incalzire si necesarul de apa calda menajera.

Apoi urmeaza sa verifici dimensiunea centralei termice si sa alegi locul de montaj, fie ca este in bucatarie, sau in camera tehnica. Cati kW va avea centrala termica, depinde de lucruri cum sunt: volumul casei, izolatia, numarul de bai.

Poti intreba instalatorul sa tea jute, sau poti folosi calculatrul de pe siteul meu. Pe Blog de Instalatii .ro, la categoria Recomandari, gasesti un calculator care te ajuta sa alegi centrala termica potrivita pentru tine.

Sfatul 4: Service pentru centrala?

Multi beneficiari cred ca nu conteaza cine monteaza centrala atata timp cat vine cu garantie, art e asigur ca nu-I asa. Inainte sa cumperi centrala, verifica daca ai cel putin 2-3 firme de service in zona ta. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

De multe ori, defectiunile centralei termice apar datorita montajului si exploatarii nu din cauza stricarii pieselor. Daca chemi service-ul pentru o problema care nu e de garantie, vei fi bun de plata.

Nu uita sa faci revizia anuala a centralei si autorizarea ISCIR la 2 ani.

Sfatul 5: Intreaba instalatorul

Intreaba instalatorul, firma de instalatii sau magazinul de unde cumperi centrala si echipamentele. Si cantareste bine opiniile pe care le primesti.

Poti sa primesti sfaturi si opinii foarte bune de la ei ca sa poti face cea mai buna alegere pentru tipul si marimea centralei termice.

Ce nu stie multa lume, este ca instalatorii s-ar putea sa fie recompensati sa recomande anumite marci de centrale. Si unii vor monta doar centrale de o anumita marca si atat.

Este important sa alegi o centrala termica de calitate. Cu cat este mai buna centrala, cu atat vei cheltui mai putin pe termen lung.

Sfatul 6: Nu alege pretul cel mai mic

Te sfatuiesc sa alegi cea mai scumpa centrala termica pe care ti-o poti permite.

O centrala termica ieftina, inseamna materiale ieftine, adica durata de viata mica. Pe termen lung, vei cheltui mai mult  daca schimbi centrala des.

Concluzie

Multa lume cumpara doar ce este ieftin, dar gandeste-te ca acesta e echipamentul care o sa-ti dea caldura si apa calda in urmatorii 10 – 15 ani.

Acestea au fost sfaturile mele si recomandarile de care trebuie sa tii cont inainte sa cumperi o centrala termica pe gaz. Multumesc ca m-ai urmarit.



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: