Cum Fac Aerisirea La Incalzirea In Pardoseala?



Un sistem de incalzire in pardoseala este o metoda de incalzire moderna care ofera confort si economie. Iti incalzeste bine casa si necesita foarte putina mentenanta.

Dar aerisirea sistemului de incalzire prin pardoseala si aerisirea caloriferelor sunt esentiale pentru a le tine in functiune. Si ajuta la prevenirea oxidarii.

Sa faci aerisirea la incalzirea in pardoseala nu este ceva complicat. Va trebui totusi sa urmezi cativa pasi ca sa obtii rezultatul dorit. Blog de Instalatii iti ofera in acest articol un ghid despre cum sa faci eficient aerisirea la incalzirea in pardoseala.

Aerisirea La Incalzirea In Pardoseala BlogdeInstalatii.ro

Cand trebuie sa aerisesc incalzirea in pardoseala?

Atunci cand sistemul de incalzire are aer in interior, nu o sa incalzeasca asa cum trebuie casa pentru ca transferul termic nu se face bine.

Si daca auzi zgomote de bolborosit in circuitul de incalzire, inseamna ca a ramas aer in tevi. S-ar putea sa nu fie o problema prea mare, dar reduce cantitatea de caldura pe care incalzirea in pardoseala o ofera.

In acest caz, cand faci aerisirea scoti aerul din tevile pentru incalzire, si asta te ajuta sa ai un transfer de caldura mai bun.

Inainte sa aerisesti incalzirea in pardoseala

Inainte sa te apuci de aerisire, este necesar sa verifici ca toate componentele sistemului de incalzire sunt in stare buna de functionare.

  • Centrala termica (poti avea o centrala pe gaz, electrica sau o centrala pe lemne)
  • Pompa de circulatie
  • Distribuitorul si vanele de amestec

reglare distribuitor pentru incalzire prin pardoseala BlogdeInstalatii.ro

Trebuie sa faci o verificare periodica, cel putin odata pe an, pentru aceste echipamente:

Distribuitorul pentru incalzire

Verifica vizual distribuitorul pentru incalzire sa nu aiba scurgeri. Daca identifici o scurgere, repar-o cat mai repede posibil si schimba orice robinet care nu functioneaza bine. Micile probleme pot crea mari dezastre, asa ca nu le amana.

Tevile pentru incalzire prin pardoseala

In cele mai multe cazuri, teava pentru incalzire prin pardoseala necesita putina mentenanta sau chiar deloc. Este recomandat sa folosesti un inhibitor pentru instalatia de incalzire, pentru ca te ajuta sa nu ai depuneri de mal, namol sau impuritati.

De exemplu poti folosi: Inhibitor pentru depuneri Sentinel X100.

Fa o spalare a instalatiei

Pentru incalzirea in pardosela, este recomandat sa faci periodic o spalare a instalatiei, mai ales daca nu ai folosit inhibitori sau alte solutii de protectie. Asta te ajuta sa reduci depunerile si sa ai un transfer de caldura mai bun.

aerisire distribuitor la incalzirea prin pardoseala BlogdeInstalatii.ro

Ghid pentru aerisire la incalzirea prin pardoseala

Aerisirea pentru sistemul de incalzire prin pardoseala nu trebuie facuta tot timpul. Trebuie doar sa cauti semnele de care iti spuneam mai devreme. Daca trebuie sa faci aerisirea incalzirii prin pardoseala, o poti face singur, sau poti chema instalatorul sa te ajute. O sa ai nevoie de:

·         Verifica presiunea din circuitul de incalzire

Sistemul de incalzire trebuie sa aiba o presiune relativ constanta, care poate sa varieze putin cand pornesti incalzirea. Dar daca presiunea este scazuta, asta poate sa insemne ca ai o problema, cum ar fi o scurgere de apa sau poate din cauza vasului de expansiune. Daca ai scurgeri, e nevoie sa chemi un instalator.

·         Verifica aerisitoarele

Identifica locul unde sunt montate aerisitoarele. Acestea pot sa fie montate la distribuitoare, in zona centralei termice, la calorifere (daca sunt calorifere). Atunci cand aerisesti, poti sa-ti dai seama daca este aer in interiorul instalatiei. Un aerisitor automat bun, poate face aerisirea in locul tau.

Cum aerisesc incalzirea in pardoseala?

  • Dupa ce ai incarcat cu apa incalzirea in pardoseala, este timpul sa aerisesti fiecare circuit.
  • Asigura-te ca toate circuitele sunt incarcate si deschise (robinetii sunt deschisi)
  • Incepe sa faci aerisire la incalzirea in pardoseala. Incepe de la cel mai de jos punct din casa. Continua cu zonele superioare.
  • Aeriseste pe la fiecare aerisitor si pe la robineti daca este necesar.
  • In timpul aerisirii, apa poate sa curga si este bine sa ai o carpa la indemana.
  • Repeta procesul daca este necesar.
  • Verifica presiunea din instalatie dupa ce ai terminat.
  • Refa presiunea daca trebuie. Poti folosi o pompa de incarcare a instalatiei, sau doar deschizi robinetul de incarcare.

Dupa ce ai terminat de aerisit, verifica ce presiune ai in circuitul de incalzire. Presiunea normala trebuie sa fie intre 1 – 1,5 bar. Daca presiunea este mai mica de atat, trebuie sa incarci cu apa instalatia.

pompa de incarcare instaltie pompa de testare presiune BlogdeInstalatii.ro

Dupa aerisirea pardoselii

Verifica presiunea din nou. De multe ori, presiunea poate sa creasca si sa scada in functionare. Verifica daca incalzirea prin pardoseala functioneaza asa cum trebuie. Monitorizeaza presiunea din instalatie – aceasta trebuie sa ramana constanta.

Daca presiunea scade de multe ori, e nevoie sa apelezi la o firma de instalatii sau la un instalator.

Acestea au fost sfaturile mele pentru aerisirea incalzirii prin pardoseala si sper sa-ti fie de folos. Ai avut probleme cu aerisirea incalzirii prin pardoseala?



Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: