- in Calorifere , Review produse
Ce Marcă De Calorifere Sa Cumpăr?
In articolul de azi, Blog de Instalatii iti prezinta caloriferele Eurad. In ultimii ani, Melinda Instal a vandut aproape un milion de calorifere Eurad in Romania.
Cel mai discutat subiect al anului la nivel global, este inflația galopantă si prețurile tot mai mari ale energiei. Devin din ce în ce mai nerealiste, aproape de neimaginat.
Îngrijorarea cu privire la modul în care ne vom plăti facturile de gaz și de energie electrică a devenit un lucru comun pentru noi toți. Deoarece unele prețuri s-au dublat sau triplat.
Pe lângă faptul că toți economiștii și politicienii ne sfătuiesc să ne limităm cheltuielile și să economisim resursele pentru zile mai grele, merită să ne uităm și la modalitățile prin care putem cheltui cât mai puțin.
Facturile de încălzire pentru gaz sau electricitate pot reprezenta una dintre cele mai mari cheltuieli din bugetul familiei.
Atunci hai să ne gândim cum să construim, să renovăm și să întreținem intr-un mod eficient sistemul de încălzire, din punct de vedere al costurilor.
Calorifere pentru centrala termică
Unul dintre cele mai des întâlnite emițătoare de căldură, în multe forme și modele, care utilizează ca agent termic apa caldă, nu este altul decât radiatorul.
Radiatoarele sau caloriferele pot sa fie produse din fontă, tablă de oțel, aluminiu sau pot să fie calorifere decorative.
Ca și în cazul oricărui alt element din sistemul de încălzire centrală, alegerea și poziționarea unităților de emisie a căldurii potrivite este importantă odată cu proiectarea sistemului de încălzire centrală.
În funcție de structura și de designul suprafeței, diferite radiatoare pot oferi senzații termice diferite.
Dar înainte de a intra prea mult în lumea radiatoarelor, merită să aruncăm o privire în urmă la istoria sistemelor de încălzire.
Sistemul de incalzire centralizat
Încălzirea centrală modernă are o vechime de peste o sută de ani.
La începuturi, încălzirea se făcea în principal cu abur, ceea ce era avantajos datorită ușurinței de a produce și transporta aburul.
Mai târziu, apa caldă a devenit obișnuită și este folosită și astăzi ca sursă de căldură, agent termic.
Calorifere de fonta
În evoluția sistemelor de încălzire, la început, radiatorul pentru sistemele de apă caldă era radiatorul cu tuburi cu aripioare sau radiatoare din fontă.
Avantajul radiatorului din fontă era durata sa de viață infinită, masa sa uriașă și conținutul său ridicat de apă.
Asta ducea la o inerție termică ridicată, esențială pentru cazanele de abur și apă caldă, care pe atunci erau greu de controlat.
Radiatoare de otel si de aluminiu
Următoarea etapă a fost încălzirea controlată la 90/70 °C cu etapizare termică.
Sistemele de încălzire din clădirile rezidențiale, care erau încă alimentate gravitațional și prin urmare fără pompe de circulație, au fost adaptate la acest lucru.
Aici au apărut pentru prima dată radiatoarele din aluminiu și alte radiatoare din tablă de otel.
Progresele în tehnologia de control au permis apariția centralelor de temperatură scăzută, cu control în funcție de condițiile meteorologice.
Asta a dus la utilizarea pe scară largă a sistemelor de schimbătoare de căldură de 75/65°C.
Acest lucru are avantajul că temperatura fluxului de încălzire este sub 60 °C în cea mai mare parte a sezonului de încălzire, astfel nu există miros de praf ars și nu există arsuri la atingerea radiatoarelor.
Centrala in condensatie plus calorifere
Odată cu introducerea celor mai noi centrale cu condensare, sistemele de încălzire cu radiatoare sunt proiectate acum pentru o temperatură maximă a agentului termic de 60 °C si de multe ori chiar mai puțin.
Acest lucru ar necesita o suprafață mai mare a radiatoarelor pentru aceeași putere de încălzire în comparație cu radiatoarele mai vechi, totuși locuințele nu au radiatoare uriașe.
Acest lucru se datorează capacității specifice de disipare a căldurii din radiatoarele cu panouri moderne de astăzi care este mult mai mare decât cea a radiatoarelor vechi din fontă.
Sau a celor din prima serie de radiatoare cu panouri. Iar cererea de căldură a clădirilor de astăzi este mult mai mică decât cea a clădirilor vechi.
Dimensionarea caloriferelor
Dacă doriți o încălzire modernă cu radiatoare moderne, trebuie să dimensionați sistemul de încălzire centrala pentru temperaturi scăzute.
Și să folosiți o centrală termică în condensare cu reglaj în funcție de condițiile meteorologice adică în funcție de temperatura exterioară.
În același timp este recomandabil să instalați robineti termostatati pentru toate radiatoarele din casa, cu excepția camerei în care este instalat termostatul de cameră.
Acest lucru va asigura că:
- toate camerele sunt menținute la temperatura potrivită,
- nu există supraîncălzire,
- nu există miros de praf ars,
- radiatoarele se vor prăfui mai încet,
- clădirea nu este supraîncălzită inutil.
Ultimul aspect este de luat în considerare în ceea ce privește consumul de energie.
Cand alegi caloriferele
Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când alegeți un radiator:
- performanța,
- dimensiunea,
- rezistența la presiune,
- rezistența la coroziune,
- aspectul atractiv,
- durata de viață,
- prețul,
- instalarea.
Confortul termic al ocupanților încăperii este influențat în mod favorabil de căldura radiată.
Amploarea acestui fenomen depinde în principal de temperatură și de suprafață.
În cele din urmă, caracteristicile structurale includ calitatea suprafeței. În prezent, radiatoarele sunt disponibile în orice culoare, uneori cu un cost suplimentar considerabil de circa 30%.
Din punct de vedere termic, vopselele utilizate au caracteristici favorabile de radiație termică. Cu cât suprafața este mai lucioasă și mai lustruită, cu atât se degradează mai mult radiația termică.
Cele mai nefavorabile sunt suprafețele cromate utilizate la unele calorifere portprosop cu forme speciale, dar acestea nu au caracteristici semnificative de radiație termică.
Unde se monteaza caloriferele?
Poziționarea radiatoarelor este de asemenea un aspect important, deoarece radiația termică este foarte benefică din punct de vedere al confortului termic și al economiei de energie.
Este preferabil ca radiațiile termice să nu fie protejate de perdele, învelitori sau de mobila din casa.
Un calorifer montat pe un perete interior va avea ca rezultat o variație greșită a temperaturii pe verticală.
Va fi frig lângă fereastră și pe podea, în timp ce sub tavan va fi cald. Acest lucru va duce de asemenea la supraîncălzire cu o senzație slabă de căldură.
Un calorifer montat sub fereastră va împiedica aerul care coboară pe fereastră să pătrundă în zona ocupată.
Radiatoarele sunt echipate cu dispozitive de fixare din fabrică și respectă normele, reglementările relevante.
Trebuie avut grijă să ne asiguramde capacitatea portantă a pereților și este posibil să fie necesare picioare de sustinere pentru calorifere.
Se recomandă să se lase aproximativ 80-100 mm liberi sub radiator pentru o mai bună curățare. Aici gasesti pretul pentru calorifere de otel.
Calorifere Eurad de la Melinda Instal
Pentru a ajunge la soluțiile descrise mai sus, Melinda Instal vă oferă posibilități excelente.
Compania care de 3 decenii se străduiește să ofere permanent cele mai bune tehnologii la cele mai bune prețuri, vă oferă acum oportunități excelente și din lumea radiatoarelor.
Nu oferă doar produse de la cei mai buni producători, ci de asemenea vă oferă produse de marcă proprie la cele mai bune prețuri posibile, pentru a asigura rentabilitatea.
O astfel de marcă proprie este EURAD, care include numai și numai radiatoare. Aici gasesti detalii pentru calorifere de aluminiu.
Calorifere Eurad
Radiatoarele EURAD prezintă toate dimensiunile cunoscute de radiatoare și toate tipurile cunoscute.
De la 400 mm lungime la 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000, 2200, 2400 mm, cu siguranță veți găsi dimensiunea ideală pentru aproape toate nevoile care pot apărea în proiectul tau.
În ceea ce privește înălțimea radiatoarelor EURAD, nici acestea nu sunt puține. Începând de la o înălțime de 300 mm există și radiatoare de 500 și 600 mm.
În primul an inițial 2014, primul lot de radiatoare fabricate sub brandul EURAD a fost de 44 de tipuri de produse.
Anii următori în care Melinda Instal a lansat loturi noi de radiatoare produse sub marca EURAD au fost 2015, 2016, 2017, 2018, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022, ajungând la un total ale modelelor de peste 160 de tipuri de radiatoare.
De ce sa alegi radiatoarele Eurad
Marca proprie EURAD este prezentă pe piața românească de 9 ani și putem spune cu siguranță că are succes.
Deja în primul an au fost vândute aproape 50 000 de produse din gama EURAD. Acum acest număr se apropie de cifra de un milion de calorifere.
Începând cu o gamă completă de radiatoare pentru baie, trecând prin radiatoarele clasice din tablă de oțel, până la radiatoarele verticale din tablă de oțel, mai comercializează și radiatoare din aluminiu sub marca EURAD. Vezi si aceste modele de calorifere verticale.
Garantia pentru calorifere
În ceea ce privește calitatea radiatoarelor EURAD, nimic nu dovedește mai bine fiabilitatea acestora decât faptul că numărul minim de ani de garanție este, de exemplu, de 5 ani pentru radiatoarele de baie.
Această listă este completată de radiatoarele din tablă de oțel, care sunt garantate timp de 12 ani de către Melinda Instal.
Dar aceasta nu este singurul model de radiator EURAD cu o garanție de 12 ani, deoarece și radiatoarele verticale din tablă de oțel au o garanție de 12 ani.
Și nu în ultimul rând – mai ales cu astfel de valori de performanță și garanție, există dimensiuni variate de radiatoare din aluminiu, toate modelele fiind vândute cu o garanție de 20 de ani.
Material scris de: SZÁVUJ Attila, Melinda Instal