De ce centrala Saunier Duval respecta reglementarile ErP, si ce gasim pe piata dupa 26 septembrie 2015?

Incepand cu  26 Septembrie 2015 a intrat in vigoare Directiva Europeana ErP,   norma aplicabila produselor cu impact energetic şi, Directiva privind etichetarea energetică ELD

Iti prezint mai jos cateva din informatiile utile despre Eco-design si Etichetarea Energetica.

Intreaga gama de centrale termice in condensare Saunier Duval, pregatita sa respecte toate standardele privind cerintele EcoDesing cerute de Uniunea Europeana, este prezentata pe website-ul www.saunierduval.ro si este insotita de documentatia aferenta.

Daca cauti centrala Saunier Duval pret,  vezi aici preturile si alte detalii.

 

Centrala termica Saunier Duval - Intodeauna alaturi de tine

Ce trebuie avut in vedere

 In momentul vanzarii, produsul (centrala termica sau sistemul ) ce intra sub incidenta ErP/ELD, trebuie insotit de eticheta de eficienta energetica si fisa tehnicaAcestea sunt disponibile in cutia produsului.

– Eticheta de eficienta energetica corespunzatoare produsului/sistemului trebuie expusa in magazinul unde se vinde centrala termica – alaturata acestuia. Etichetele de eficienta energetica pot fi descarcate direct in formatul cerut si de pe website-ul www.saunierduval.ro (sectiunea Produse – documentatia din dreapta paginii).

In momentul printarii etichetei trebuie sa marcati optiunea „Actual size” pentru ca aceasta sa respecte dimensiunile impuse.

– Fisa tehnica a produsului poate fi si ea descarcata din aceeasi sectiune

Ce beneficii au reglementarile ErP?

Pentru a indeplinii angajamentele, Uniunea Europeana a stabilit tinte pentru protectia mediului. Intentia este de a obtine:

 • 27% cresterea utilizarii energiei regenerabile
 • 27% crestere a eficientei energetice
 • 40% reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera

Scopul reglementarilor ErP centrale termice saunier Duval

Sistemul potrivit pentru fiecare

Pentru cladiri noi sau modernizari si renovari, Saunier Duval ofera solutii variate pentru incalzire si preparare de apa calda menajera. Aceste sunt incadrate in clase de la  A sau A++.

Pentru a obtine eficienta maxima, se utilizeaza sisteme solare eficiente. Adaugand aceste tehnologii sau termostat de ambianta la centrala, se imbunatateste randamentrul energetic.

Pentru majoritatea persoanelor care doresc sa inlocuiasca o centrala noncondens, tehnologia Easy Condensing de la Saunier Duval asigura o incalzire eficienta energetic la un pret accesibil.

Centrala termica Saunier Duval

Click aici pentru centrala Saunier Duval pret

Reglementarile contin prevederi pentru 3 tipuri de sisteme:

 1. Sisteme cu centrala termica, termostat de ambianta si panou solar
 2. Sisteme cu functie dubla, termostat de temperatura si panou solar
 3. Sisteme cu centrala termica si panou solar

Indiferent de ce sistem cu centrala Saunier Duval in condensatie alegi, instalarea ei ofera posibilitatea de a asigura o solutie de incalzire adaptata individual, care combina eficienta maxima cu confortul accesibil.

Centrala Saunier Duval pareri

Centralele Saunier Duval asigura flexibilitatea de a proiecta sisteme cu randament energetic superior, care sunt adaptate oricarui buget, stil de viata si locuinta.

De ce centrala Saunier Duval respecta reglementarile ErP?
Intreaga gama de centrale termice in condensare Saunier Duval, pregatita sa respecte toate standardele privind cerintele EcoDesing cerute de Uniunea Europeana
Centrala Saunier Duval
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 10/13/2015
Pentru majoritatea persoanelor care doresc sa inlocuiasca o centrala noncondens, tehnologia Easy Condensing de la Saunier Duval asigura o incalzire eficienta energetic la un pret accesibil.
5 / 5 stars

Click Here to Leave a Comment Below

doinastela - 3 years ago Reply

Centralele S.D. respecta normele ErP pentru ca altfel n-ar fi avut voie sa mai produca..
Toti producatorii respecta ErP.

  Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

  Se mai pot produce centrale termice murale cu tiraj fortat, fara condensatie, pentru tari care nu sunt in Uniunea Europeana. Pentru ca pe ei nu-i afecteaza reglementarile acestea.
  Producatorii de centrale respecta normele acolo unde este cazul si intr-adevar s-au conformat.
  Multumesc pentru comentariu doamna Stela si te mai asteptam cu alte opinii.

Vaillant Romania - 3 years ago Reply

Va multumim pentru intrebare si suntem bucurosi sa va raspundem referitor la directiva ErP.
Directiva ErP este un act care exista la nivelul Uniunii Europene din octombrie 2009 si care are ca scop introducerea unui pachet de masuri care determina reducerea impactului asupra mediului inconjurator, a instalatiilor termice si de incalzire a apei, inclusiv asupra consumului de energie de-a lungul intregului ciclu de viata al acestora.
Cu alte cuvinte, echipamentele care nu indeplinesc standardele de eficienta energetica impuse de normele Uniunii Europene nu vor mai putea fi produse.
Asadar, masurile luate prin directiva ErP vor duce, in timp, la eliminarea definitiva a tehnologiilor care nu respecta noile reglementari europene. Important de ştiut este că prevederile directivei ErP nu afecteaza consumatorul casnic, cel putin nu pe termen scurt, ci doar producatorii care vor fi obligati sa scoata pe piata numai produse ce ating un anumit prag de eficienta energetica.
Daca va putem ajuta si cu alte informatii, nu ezitati sa ne contactati.
Toate cele bune!

Blog de Instalatii - 3 years ago Reply

Cu ajutorul acestui articol sper sa fie informati cati mai multi utilizatori finali.
Multumesc pentru comentariu.

Bogdan - a couple of years ago Reply

Salut Cosmin, am o mare dilema daca poti sa imi dai un sfat te rog am o problema cu un saunier duval isofast f35 cind o pornesc se aprinde afisajul imi sta putin si imi intra in eroare 13 am inlocuit pompa am inlocuit relee si tot asa face daca lovesc un pic releele imi porneste imi merge 8 ore si intra in avarie 13 un sfat te rog multumesc anticipat

Paul - last year Reply

Buna seara .Central S,D pe care o am de 6 ani ,cu revizii facute de specialisti autorizati,de cateva saptamani ,CAND FOLOSESC APA CALDA,SE AUDE UN URUIT????
Poti sa-mi spui care e cauza????

Paul - last year Reply

Buna seara .Central S,D pe care o am de 6 ani ,cu revizii facute de specialisti autorizati,de cateva saptamani ,CAND FOLOSESC APA CALDA,SE AUDE UN URUIT????
Poti sa-mi spui care e cauza????

P S :Nu este asemanatoare avari!!!! Daca nu ai pe cineva specializat si in calculatoare sa preia mesajul,MA LIPSESC!!!

  Blog de Instalatii - last year Reply

  Buna seara Domnule Paul,

  Zgomotul poate fi de la pompa de circulatie, sau alta problema ce poate apare la centrala.
  va recomand sa chemati serviceul sau un instalator.

Leave a Reply: