- in Calorifere
- |
- 7 comments
Cum Alegi Caloriferul In 4 Pași? [Recomandare Calorifere]
Cum alegi caloriferul care să te mulțumească întotdeauna?
Momentul cumpararii caloriferelor pentru casă s-ar putea să-ți dea dureri de cap.
Mai ales când te gândești cum să alegi caloriferul perfect pentru fiecare cameră.
Dar pentru a-ți alunga aceste temeri, îți spun că mai toate site-urile de specialitate îți pun la dispoziție un calculator de calorifere similar cu acesta.
Este foarte simplu de utilizat, ghiduri de cumpărare și o ofertă bogată de calorifere din care poți alege.
În plus, îți ofer acest ghid complet despre cum alegi caloriferul care te va ajuta să alegi cel mai bun calorifer pentru locuința și familia ta în numai 4 pași simpli.
Blog de Instalații îți oferă pentru început un sfat după care să-ți ghidezi căutările: alegerea unui calorifer greșit este mult mai scumpă decât alegerea caloriferului potrivit.
De ce ai nevoie de un calculator de calorifere?
Înainte de a-ți face o recomandare de calorifere, ține cont că alegerea radiatoarelor corespunzătoare înseamnă:
- Să nu ai niciun fel de remușcări după achiziționare
- Să nu mai simți NICIODATĂ dorința de a le înlocui
- Să plătești costurile de montaj O SINGURĂ DATĂ
- Să scapi de stres (sănătatea ta este neprețuită)
- Să crești valoarea locuinței prin această achiziție
- Să îți încălzești locuința cu bani puțini
- Locuința ta să ARATE mai bine
- Tu și familia ta să fiți mai fericiți
Așadar, cum alegi caloriferul? Făcând întotdeauna alegerile corecte, fiindcă opțiunile greșite cauzează costuri suplimentare.
Pasul 1: Forma caloriferului – Care este camera unde îl vei amplasa?
1. Calorifer pentru bucătărie
Indiferent dacă locuiești într-un apartament sau la casă, bucătăria este unul dintre cele mai importante spații de locuit.
Așa că, îți recomand să montezi un calorifer vertical. Chiar și unul port- prosop merită atenția ta.
Într-o bucătărie o să se dovedească foarte util și un robinet termostați pentru reglarea temperaturii.
Deoarece, din toate camerele dintr-o locuință, în bucătărie se observă cel mi bine alternanța temperaturii (în funcție de perioada anului și de nivelul la care se gătește, ceea ce contribuie la fluctuații de căldură).
Recomandare calorifer pentru bucatarie: Calorifer vertical de otel
2. Calorifer pentru baie
Baia este o altă încăpere în care spațiul contează foarte mult. Vorbim despre o cameră în care își poate face apariția mucegaiul. Iar mai târziu – igrasia. Vezi aici cateva metode pentru a reduce umiditatea.
Alegerea evidentă este un calorifer port prosop, care se poziționează între un calorifer vertical și un calorifer special conceput pentru prosoape.
Ofera atât căldură, cât și o eficientizare a spațiului. Beneficiezi de posibilitatea de a usca mai multe prosoape, dar și de suficientă putere pentru a avea căldură.
În mod alternativ, pentru o baie în care este nevoie de mai multă căldură, poți alege să montezi atât un calorifer port-prosop, cât și un calorifer obijnuit, pentru a-ți asigura căldura necesară.
Recomandare calorifer pentru baie: Radiator de baie
3. Calorifer pentru Dormitor
Nu este nimic mai rău decât un dormitor neîncălzit.
Imaginează-ți că inviți pe cineva în dormitorul tău și trebuie să vă întrerupeți din ceea ce faceți pentru a verifica dacă temperatura este setată la valoarea corectă și să te întrebi de ce nu se face căldură în cameră.
Pentru că se montează în general sub fereastră, alege-ți un calorifer orizontal decent și nu o să mai ai niciun fel de probleme iarna.
Recomandare calorifer pentru dormitor: Purmo 22 600 1200
4. Calorifer pentru sufragerie
Dat fiind faptul că această încăpere este locul în care primești oaspeți, cu siguranță că îți dorești să ai un calorifer care să arate bine, dar și să încălzească la un nivel superior.
Pentru a face impresie îți recomand un calorifer de design – unele arată atât de spectaculos, încât oaspeții tăi vor crede că se uită la o sculptură metalică.
Recomandare calorifer pentru sufragerie: Calorifer din aluminiu inaltime 1800
5. Calorifer pentru hol
Holurile, coridoarele și spațiile de trece sunt ideale pentru alegerea unui calorifer orizontal.
Nu doar pentru că arată bine, ci și pentru că un calorifer înalt maximizează spațiul și va face ca locuința să pară mai mare.
Recomandare calorifer pentru hol: Radiator de otel Airfel 22 600 400
Pasul 2: Puterea caloriferului – Cât de mare este camera?
Caloriferele se aleg după putere (Watt). Pe net poți face oricând un calcul suprafață radiantă calorifere, ceea ce te ajută în alegerea caloriferului potrivit.
Cu toate acestea, întrucât acesta este un ghid rapid, îți recomand să contactezi un instalator sau o firmă de instalații.
In acest fel, vei beneficia de siguranța că puterea recomandată pentru fiecare cameră este una în întregime exactă, economisind atât eforturi, cât și bani. Vei avea garanția că locuința ta se va încălzi eficient pe termen îndelungat.
Citește și acest articol: https://blogdeinstalatii.ro/calculul-caloriferelor/
Pasul 3: Oțel, Aluminiu, Fontă? Care material e mai bun la calorifere?
Caloriferele sunt fabricate in din 3 materiale diferite:
- Calorifere de Oțel
- Calorifere de Fontă
- Calorifere de Aluminu
Există o multitudine de combinatii între ele în ceea ce privește designul și funcționalitatea, dar fiecare material se evidențiază într-un mod diferit.
Care este diferența între calorifere de oțel, aluminiu si fonta?
- Calorifer de Fonta
Arată bine și încălzește eficient. Modelele disponibile sunt realizate într-un stil mai tradițional, dar, dacă alegi un calorifer din fontă beneficiezi de o piesă superbă din punct de vedere vizual, care păstrează căldura mult timp după ce aceasta s-a oprit. Principalul lor avantaj este că au inerție termică.
- Calorifer de Oțel
Alegerea perfectă pentru cei care au buget limitat. Oțelul este un material ieftin și poate fi modelat în tot felul de modele. Nu iese în evidență sub niciun aspect, dar face tot ce trebuie pentru un calorifer pe care îl poți achiziționa la un preț bun.
- Calorifer de Aluminiu
Prețul este primul lucru de menționat și, de obicei, primul element care îi îndepărtează pe cumpărători, dar caloriferele de aluminiu sunt incredibile.
Fiind un super-conductor, aluminiul se încălzește extrem de rapid și se răcește la fel de rapid (ceea ce înseamnă că într-o încăpere căldura se răspândește mult mai repede).
Marele avantaj, pe lângă calitatea lor, este conductivitatea, care îți permite să obții temperatura dorită cu un nivel destul de mare de precizie, economisind pe termen lung foarte mulți bani.
Mai multe detalii gasesti in acest articol: Calorifer Din Otel, Aluminiu sau Fonta? Avantaje si Dezavantaje
Pasul 4: Gustul personal și aspectul estetic – Merită să investești în calorifere de design?
Estetica ne definește stilul locuinței. Caloriferele sunt disponibile atât cu un design tradițional, cât și modern; fiind compatibile atât cu locuințele cu un design interior de tip conservator, cât și cu cele ce sunt mai îndrăznețe.
Pașii precedenți acopereau elementele de bază, dar acum este vorba doar de alegerea proprie.
Poate fi ceva este foarte atractiv din punct de vedere vizual, cât și de forma spațiului în care se montează.
Recomandare de calorifer decorativ: Calorifer Aluminiu / Sticla Toplomashinex Moon 400/1000
De asemenea, nu uita de robinetii termostatati.
Important: Trebuie să cumperi robineti termostațati pentru caloriferele tale, majoritatea acestora se potrivește majorității caloriferelor.
Există și excepții, de aceea trebuie doar să acorzi atenție dimensiunilor și totul va fi bine.
Dacă ceva nu îți este clar, mai bine solicită ajutorul unui instalator.
Acum priveste acest video ca sa aflii ce inseamna numerele la robinetii termostatati.
Concluzie
Sper că acest ghid te-a ajutat să afli cum să alegi caloriferul perfect pentru tine și familia ta.
Dacă vrei să îmi lași feedback sau ai întrebări, te rog să comentezi la acest articol și te invit să te abonezi gratuit la newsletter.
Te invit să folosești calculatorul de calorifere, o unealtă concepută sa te ajute să afli ce putere trebuie să aibă caloriferul tău.