Cea Mai Buna Centrala Electrica [TOP 4 Centrale]Îți urez bun venit la ghidul de numai 6 minute din care vei afla care este cea mai bună centrală electrică.

În acest ghid, îți ofer toate informațiile necesare, care să te ajute să decizi dacă centrala electrică sau cea pe gaz este soluția potrivită pentru locuința ta. Vom discuta despre:

 • Centralele electrice vs. centralele termice pe gaz
 • Costurile de montaj sau instalare
 • Recomandările mele de top pentru cele mai bune centrale electrice

Cea Mai Bună Centrală Electrică blogdeinstalatii

Cum am ales cea mai buna centrala electrica?

Este simplu, pentru ca am mai multi prieteni. Prieteni instalatori. Sunt cateva mii. Ii gasesti in Grupul Instalatorilor din Romania (grup pe Facebook).

Asadar am facut un sondaj si i-am intrebat ”Care este cea mai buna centrala electrica”? Si preferintele lor sunt acestea:

top centrale electrice blogdeinstalatiiCare sunt Cele mai Bune Centrale Electrice?


 1. Centrala electrica Protherm Ray 9 kw

Protherm Ray 9 kw este un model modern (lansat în 2019) așa că vei avea parte de caracteristici îmbunătățite, precum:

 • Posibilitate racordare la rețea tri/monofazica;
 • Afișaj complet LCD și funcție de autodiagnoză;
 • Randament de 99, 5% și clasa de protecție IP40;
 • Super silențioasă (20 dB);
 • Sistem de conectare în cascadă și accesorii eBUS;
 • Pompă automată duală;
 • Accesorii pentru monitorizarea centralei incluse în pachet;
 • Preț de achiziție super avantajos și garanție la livrare de 3 ani.

Vezi pret eMag

centrala electrica protherm ray model nou

 1. Centrala electrica Vaillant Eloblock 6 KW

Vaillant Eloblock 6 KW se remarcă la nivel de fiabilitate, eficiență, randament și preț, dar și prin variate caracteristici, precum:

 • Clasa de protecție IP40 și silențiozitate 15 dB;
 • Panou comandă LCD cu funcții de monitorizare a funcționarii aparatului;
 • 6 niveluri de ajustare a puterii;
 • Montaj simplu și posibilitate de interconectare cu un boiler pentru generare apă caldă menajeră;
 • Limitator de temperatură pentru menținerea unui nivel de siguranță optim;
 • Conectare la rețea mono/trifazică.

cea mai buna centrala electrica top Vaillant Eloblock

 1. Centrala electrica BOSCH Tronic Heat 3500 

Centrala termica electrica Bosch Tronic Heat 3500 este o intrare noua in top, si o surpriza pentru mine. Bosch spune ca a facut cea mai buna centrala electrica de pe piata.

 • 7 modele de putere, de la 4 pana la 24 kw
 • Modul EKR pentru reglare cu sensor exterior
 • Modul KASK pentru montare in cascada a pana la 4 centrale
 • Preparare apa calda menajera cu setul ce se comanda separat
 • Ideala pentru apartamente sau case
 • Ofera variant de centrala electrica de 4 kw
 • Design modern si aspect placut
 • Reglaj in 3 sau 6 trepte

Intra sa vezi pretul

centrala electrica Bosch Tronic Heat 3500

4. Centrala electrica Romstal HABITAT 8 KW

Romstal HABITAT 8 KW este o centrală electrică cu un design modern, care se pliază pe orice tip de locuință. Dispune de o serie de elemente care o poziționează în topul meu de centrale electrice:

 • Funcționare de sine statoare sau în combinație cu alte surse de generare căldură;
 • Posibilitate de interconectare cu un boiler pentru producere apă caldă menajeră;
 • Pompă electronică de circulație și clasa de protecție IP22;
 • Silențioasă (41 dB);
 • Afișaj LCD cu funcții de monitorizare în timp real a parametrilor de funcționare;
 • Numeroase caracteristici de sporire a siguranței în timpul utilizării.

Centrala electrica Romstal HABITAT


Urmatoarea in lista de preferinte este centrala electrica Ferroli, pe care o poti gasi aici.

De ce se prefera centrale electrice în loc de centrale pe gaz sau lemne?

Știm deja că nivelul de consum al centralelor electrice este mult mai ridicat decât al celor pe gaz. Așadar, de ce ar alege cineva să instaleze o centrală electrică în locul uneia pe gaze?

 1. Costuri Reduse la Instalarea Centralei

Centralele pe gaz nu sunt deloc ieftine la instalare. Dacă luăm în calcul montajul unei instalații simple, o centrală termică instant ieftină, de exemplu, într-un apartament cu 2 dormitoare, deja prețul manoperei și altor materiale ajunge până la 4000 – 5000 de lei. Iar prețul va crește rapid în cazul instalațiilor complexe, în special pentru proprietățile cu suprafețe mai mari.

Instalarea unei centrale electrice, pentru o locuință de dimensiuni medii ajunge să coste între 500 și 1000 de lei (doar centrala).

 1. Este o Soluție Ecologică

Cu toate că prețurile și costurile inițiale la montaj sunt chestiunile care îi preocupă pe oameni, un aspect care trebuie remarcat imediat este cel legat de centralele pe gaz și GPL, acestea nefiind ecologice.

Chiar și în cazul modelelor mai noi, eficiența celor mai multe centrale este de aproximativ 90%; și de până la 60% pentru multe dintre echipamentele mai vechi.

Centralele electrice sunt extrem de eficiente: te poți aștepta la o eficiență de aproximativ 99% pentru majoritatea aparatelor.

 1. Costuri Minime de Întreținere

Service-ul obișnuit pentru o centrală pe gaz te poate costa anual, undeva la 300 de Lei. Iar tarifele anuale de service cresc destul de repede.

Dat fiind faptul că o centrală electrică are mai puține componente mecanice, lucrările de mentenanță și reparațiile sunt mult mai ieftine.

În plus, având în vedere că sunt mai puține părți care se uzează, acest lucru înseamnă, totodată, că numărul problemelor care ar putea apărea sunt mai scăzute, ceea ce conduce la un număr redus de reparații de-a lungul anilor.

Și toate acestea se traduc în bani mai mulți în buzunarul tău.

 1. Silențiozitatea

Dacă centrala ta pe gaz nu este una modernă sau un model premium, vei observa un lucru: este ridicol de zgomotoasă. În majoritatea cazurilor, vinovată de această problemă este pompa uzată, deteriorată sau de calitate inferioară.

Zgomotul reprezintă de obicei o descreștere la nivel de eficiență. În cazul centralelor electrice, acestea sunt incredibil de eficiente, ceea ce înseamnă că sunt foarte silențioase.

 1. Nu Sunt Impuse Restricții în Privința Zonei de Montaj (Economisești Spațiu)

În cazul centralei pe gaz, o să existe restricții privitoare la zona de instalare. Fiecare centrală pe gaze are nevoie de un coș de evacuare a gazelor arse (care sunt nocive).

Deoarece utilizarea unei centrale electrice nu generează emisii nocive în timpul funcționarii, o poți instala oriunde dorești. Ceea ce este un avantaj foarte important dacă nu dispui de un spațiu generos.

Cea Mai Bună Centrală Electrică TOP blogdeinstalatiiDe ce ar Trebui să-mi Instalez o Centrală Electrică?

Montarea unei centrale electrice se dovedește necesară în cazul în care te identifici cu oricare dintre punctele de mai jos:

 • Nu vrei să ai parte de servicii de întreținere / reparații costisitoare și care se efectuează periodic
 • Preferi să economisești la montaj, dar îți asumi costuri ceva mai ridicate la facturile anuale de energie
 • Vrei o soluție ecologică de încălzire centrala
 • Cauți o centrală silențioasă
 • Nu ai acces la rețeaua de gaze
 • Ai nevoie de spațiu

Costurile Instalării unei Centrale Electrice

Să revenim la oile noastre. Cât costă o instalarea unei centrale electrice?

Veștile bune sunt legate de faptul că montajul unei centrale electrice nu are nevoie de foarte multe materiale sau aprobări că în cazul instalării uneia pe gaz. Acest lucru contribuie la o instalare mai rapidă și mai simplă.

Prețul mediu de instalare al unei centrale electrice, inclusiv piesele și manoperă, te va costa, probabil, 400 – 500 de Lei.

Ideal ar fi să soliciți mai multe oferte de preț de la diferiți instalatori, fiindcă acest lucru îți va oferi posibilitatea de a obține cea mai buna oferta.

centrala electrica top

Recomandările mele de Top pentru Cele mai Bune Centrale Electrice

Dacă acum ești gata să îți cumperi o centrală electrică, următorul lucru pe care trebuie să-l decizi este legat de modelul pe care să îl cumperi.

Cum există o serie de branduri care furnizează astfel de aparate, cum îți poți da seama care este cea mai bună opțiune pentru nevoile tale?

O să  încerc să te ajut în acest sens, oferindu-ți câteva ponturi și sfaturi despre cele mai populare branduri și apoi îți voi prezenta și alegerea mea pentru cea mai bună centrală electrică.

Centrala electrică Protherm de 9 kw este una dintre cele mai populare din gamă. Dacă nu dispui de acces la rețeaua de gaze și îți dorești o centrala electrică eficientă, de aici ar trebui să-ți începi căutările.

Mai ales că este disponibilă în mai multe trepte de putere (6, 9, 12, 14, 18, 21, 24, 28 kw), ceea ce înseamnă că reprezintă o soluție excelentă pentru majoritatea tipurilor de case si apartamente.

Rezistentele electrice constituie una dintre cele mai scumpe părți ale unei centrale la înlocuire, așa că dacă îți dorești un echipament care să dureze, îți recomand această centrală.

Centrala Protherm oferă o eficiența foarte ridicată (99%) și o rezistență sporită. În plus, vei obține o garanție standard de 3 ani.

Ce urmează?

Îți mulțumesc că ai citit ghidul meu despre topul cu centrale electrice. Mai ai și alte întrebări? Scrie un comentariu în secțiunea de mai jos și îți voi răspunde cât de repede pot.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: