Centrala Termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE – Căldură Maximă

Centrala Termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE – Căldură Maximă
3.9 (78.18%) 11 votes

Centrala Termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE este una dintre cele mai bune central de pe piața din România. Iată detaliile tahnice dar și păreri despre cum îți va îmbunătăți viața centrala termică Bosch Condens.

Bosch este una dintre companiile care au introdus pe piața opțiunilor de încălzire a gospodăriilor din întreaga lume, aparate concepute să ofere confortul maxim la fiecare utilizare.

Orientat către identificarea celor mai avantajoase soluții în materie de generare apă caldă și căldură, acest brand de renume internațional a creat de-a lungul timpului numeroase tipuri de centrale termice.

Cel mai recent exemplu este centrala termică în condensare Condens 2000 W ZWB24-1RE, un simbol al calității, care ii oferă utilizatorului un nivel superior de siguranță în exploatare și căldură maximă de fiecare dată când este folosită!

Astăzi te poți bucura de avantajele de clasa superioară a acestei centrale termice cu un preț personalizat pentru clienții care apreciază produsele germane de tip premium.

Verifică prețul actualizat al Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE pe site-ul eMag și compara-l cu cel de pe Romstal.

Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE – centrala celor care apreciază confortul!

Beneficiind de un design care este modern și care pune accentul pe simplitatea modului de control, cu o greutate de 37 kg, multiplii senzori de detectare gaze arse (NTC), încălzire tur, a ventilatorului de turație și a nivelului de condensat, această centrală termică este ideală pentru locuințele de tip rezidențial.

Panoul de comandă care este în întregime digital (Cotronic III LCD) reprezintă o dovadă a atenției deosebite manifestată de către brandul Bosch pentru simplificarea modului de utilizare a beneficiarului.

Display-ul afișează coduri speciale în caz de eroare sau de nefunctionare în parametrii normali, ceea ce ușurează intervenția în caz de service. Funcția de blocare pentru protecția copiilor contribuie la meentinerea unui nivel ridicat de siguranță în exploatare.

Debitul de apă caldă este de 10 litri/minut, iar valoarea maximă a temperaturii ajunge până la 82 °C. Pentru cei care sunt interesați de obținerea unui nivel ridicat al confortului în timpul funcționarii, Condens 2000 W ZWB24-1RE este acea centrală termică care oferă un randament termic de 103%.

Clasa de eficiență energetică A (4 stele conform Directivei nr. 92/42 a Consiliului European) este dublată de un nivel de 2 stele (conform EN 13203) în ceea ce privește constanța apei calde menajere generate.

Condens 2000 W ZWB24-1RE

 • Bosch 2000 W
 • Condens 2000 W ZWB24-1RE
 • Căldură Maximă
 • /month

Condens 2000 W ZWB24-1RE

Poze cu centrala termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE

În cazul în care preferi să acorzi importanță fotografiilor, atunci acest model o să te cucerească imediat prin aspectul estetic deosebit.

Designul modern permite utilizarea acestei centrale chiar în spații înguste, fiind o soluție perfectă pentru suprafețele mici (apartamente cu 2-3 camere sau construcții rezidențiale pe un singur nivel).

Nivelul de protecție IP X4D este un indicator al stabilității în funcționare a acestui sistem de încălzire a locuinței tale.

Poză

centrala termica Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE

sursa

 

Această centrală termică beneficiază de un raport preț-calitate foarte echilibrat, ceea ce înseamnă că pe termen îndelungat te vei bucura de costuri de întreținere foarte scăzute, de un consum redus și vei economisi în fiecare zi.

Nivelul de consum de gaz metan este de 2, 6 m3/h, iar cel al energiei electrice este de 90 W.

Unul dintre beneficiile acestei centrale produsă de către Bosch este faptul că poate fi integrată într-un sistem mai complex de încălzire, cu panouri solare, ceea ce îți va oferi multiple oportunități de a beneficia de căldură pe baza folosirii energiei regenerabile.

Detalii tehnice centrala termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE

 • Nivel de zgomot – 36 dB
 • Interval temperatură – 35 – 82 °C
 • Debit maxim apă caldă menajeră – 10 litri/minut
 • Dimensiuni – 725mmX440mmX355mm
 • Greutate – 37 kg
 • Nivel de protecție – IP X4D
 • Consum maxim gaz metan/energie electrică – 2, 6 m3/h /90 W
 • Randament maxim încălzire – 103%
 • Vas de expansiune cu o capacitate de 8 litri
 • Cantitate de condens generată – 1, 5 litri/oră
 • Presiune minimă/maximă apă caldă menajeră – 0, 3/10 bari
 • Putere termică nominală minimă/maximă – 7, 5/24 kW

Centrala termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE Păreri

Alegerea unei centrale termice trebuie să se bazeze pe părerea celor care deja o folosesc sau care au utilizat un astfel de aparat.

Recomandările de acest gen sunt utile pentru a-ți forma o părere pertinentă despre ceea ce vei folosi pentru gospodăria ta de acum înainte.

În acest sens, iată care sunt părerile exprimate în mediul online de către persoanele care au testat centrala termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE:

“Ce ziceți de modelul acesta la 2800 RON:

Centrală termică 24 kW Bosch Condens 2000 W ZWB 24-1AR+ kit evacuare

O are cineva? sunteți mulțumiți? sau au apărut probleme?

Mie mi se pare destul de ieftină, 2800 RON , e bosch, garanție 5 ani, cu condensare, din câte am înțeles are un schimbător bi-termic din inox… sună bine” sursa

“[…] Dacă așa scrie producătorul, că flacăra este modulantă – atunci e de bine.” sursa

“Remarcăm întâi că la clasa de confort sunt 2 stele, nu 3.

Apoi, că debitul este limitat la 10 litri/min. iar puterea pe apă caldă este de 24 kW.

Deci cantitatea maximă de apă caldă pe care poți s-o obții este de 10 litri/min. la diferența de temperatură dT=50 K (adică la 60 grd C, dacă apă rece are 10 grd, sau 52 grd, dacă apă rece are 2 grd C).

24 kW sau 20.640 kcal/h echivalează cu 590 litri/h la dT=35 K, sau 9, 83 litri/min.

Deasemeni 24 kW înseamnă 413 litri/h la dT=50 K, sau 6, 88 litri/min.” sursa

Se poate observa că utilizatorii au o părere foarte bună în ceea ce privește acest model al brandului Bosch, concluzia fiind că discutăm despre un produs care se pliază pe necesitățile oricărei gospodării care are o suprafață de până în 150 mp.

Concluzie

Ideală pentru spațiile rezidențiale, cu un nivel de silențiozitate foarte scăzut (36 dB), oferind un consum foarte redus (90 W și 2, 6 m3/h) și cu un randament termic de 103%, Bosch Condens 2000 W ZWB 24 este o centrală termică perfectă pentru orice locuință din România.

Prezentând un preț foarte accesibil și o garanție cuprinsă între 24 și 60 de luni, acest model de top de la Bosch este alegerea celor care își doresc să beneficieze de căldură și apă caldă menajeră de calitate pe termen îndelungat.

Tu ești unul dintre aceste persoane? Dacă îți dorești confort, economie și un preț avantajos atunci vei alege Condens 2000 W ZWB 24!

Centrale termice Bosch
Ideală pentru spațiile rezidențiale, silențioasă, consum redus și cu un randament termic de 103%, Bosch Condens 2000 W ZWB 24 este o centrală termică perfectă pentru orice locuință din România
Centrale termice Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 07/24/2018
Centrala termică Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE este un simbol al calității, care ii oferă utilizatorului un nivel superior de siguranță în exploatare și căldură maximă.
5 / 5 stars
5642 Vizualizări totale 9 Vizualizări azi

Click Here to Leave a Comment Below

Lia - a few months ago Reply

Multumim! Chiar la Bosch ma gandeam… Pertinent articol! O zi minunata!

Larisa - a few months ago Reply

Buna ziua ma intereseaza o centrala pe curent!

Valerian - a few months ago Reply

Bună ziua,
Am achiziționat de la EMAG la începutul acestui an o astfel de centrală. A venit -prin curier- fără chitul de evacuare a gazelor (în ofertă nu se specifica nici că are, nici că nu are). A trebuit să-l achiziționez cu ocazia montării. A funcționat bine două-trei luni după care, prezintă următoarea anomalie: folosind apa caldă menajeră la baie sau la bucătărie, după circa zece minute de utilizare, caloriferul situat în cea mai de sus poziție din clădire începe să se încălzească.
Cam ce defecțiune ar putea avea ?
Cu mulțumiri,
Valerian

iuliean hornet - a few months ago Reply

Sa facem impleuna cateva calcule simple:
Consideram ca centrala pe gaze are o ardere de 100% si dezvolta o temperatura de 800°C.
Modelul centralelor fara condensare elimina in admosfera prin gazele de ardere circa 120°C.
Printr-un calcul simplu, daca alte pierderi nu mai exista, centrala are un randament de 85%.
Prin sistemul de condensare se recupereaza din gazele evacuate 60°C, adica 50% din pierderea de 15 %. deci un castig de 7,5%
Daca adaugam la randamentul initial de 85% cele 7,5 % rezulta ca o centrala in condendare transforma din energia termica produsa in agentul termic 92,5%.
Ceia ce va spune Cosmin de un randament de 103% reprezinta doar o reclama comerciala a fabricantului.

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Domnule Iuliean,

  Multumim pentru comentariul dumneavoastra.
  Si va mai asteptam si cu alte opinii.

Elena - a few months ago Reply

Am o centrala bosch condens de 2 luni,a scazut constant presiunea in centrala acum manometrul arata 0,5 bari,ce se intampla ce sa fac? Mentionez ca am verificat instalatia si nu am gasit nici o scurgere de apa,mi-e frica sa nu se strice centrala.Multumesc.

toro - a few months ago Reply

Din pacate am scris o referire la centrala Bosch acum o zi si se pare ca comentariul meu nu sa postat . Am citit articolul (F.Bun)creat asupra ct.Bosch Condens 2000W fabricat Turcia. Buna descriere dar un lucru sa omis si important . Centrala este in semi-condensare …clasa B la incalzire ap. si A la apa casnica. Am fost la un clik distanta sa achizitionez aceasta centrala dar dupa mai multe sfaturi si indicatii a unor spec. am renuntat si am achizitionat Ariston Clas One Net . Diferenta de pret a fost un pic mai mare (Bosch Condens 2600 ron + Kit inclus iar Ariston Clas One Net 3.600 ron fara Kit) . Daca este o diferenta de calitate intre cele doua ,sper sa fiu lamurit de un specialist ,in spete autorul blogului Cosmin.

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Buna ziua Domnule Tiberius,
  Multumesc pentru mesajul dumneavoastra si pentru aprecieri.
  Din pacate nu am gasit referinte despre aceasta centrala termica Bosch ca fiind in semicondensare. Daca aveti o sursa (fisa tehnica, site de prezentare) va rog sa o precizati.

  Toate cele bune,

  Cosmin

toro tiberiu - a few months ago Reply

Din nefericire nu am dovada tiparita asupra acestei centrale ci doar afirmatia spec. de la diverse puncte de defacere/vanzare . Atat cei de la Dedeman /bv cat si Monda Instal … Hornbach au sustinut cum ca aceasta centrala este din pacate in semi-condensare . Pentru mine ca fiind un novice in domeniu a fost un factor de renuntare si optând la alt brand (Ariston). Cu stima !

Gologan Marcel - a couple of months ago Reply

Salut
Am o centrala Bosch ZWB24-1RE, merge incalzire apei, dar nu porneste (flacara) incalzirea in pardoseala. Gaz este, apa este, presiunea este pe verde, ce pot face?

Adi Mircea - a couple of months ago Reply

Am achiziționat aceasta centrala, in urma cu aproximativ v 3 săptămâni. Centrala am cumparato6de la Dedeman Alba Iulia, montată cu firma autorizata. Centrala a venit defecta cu placa de baza care mi-a fost inlocuita. Nu se incalzea acm decat dupa 2-3 minute si flacara nu se mentinea aprinsa. Venea xand clovotita, cand rece. Mi-au schimbat placa si acum merge. Dar a venit de noua, defectă. Nu recomand. Calitate germana facuta de români.

  Mihai Nicolae - last week Reply

  Surpriza: aceeasi problema am avut-o si eu! Acum trei ani, cand am montat-o am constatat ca e defecta, nu mi-au inlocuit-o, au schimbat placa de baza dar a trebuit sa astept peste o luna, spuneau ei (cei de la Bosch) ca nu au piesa in depozit, trebuie sa vina din Germania. De mentionat ca in niciun moment pe parcursul folosirii la folosirea apei calde nu am avut temperatura constanta la robinet. Adica apa calda menajera cand e fierbinte, apoi foarte fierbinte, in urmatoarele 10 secunde scade temperatura si curge rece. Robinetul se afla la nici un metru distanta fata de centrala. Iar astazi. dupa ce timp de 2 saptamani am incercat fara succes sa intru in contact cu cei de la bosch pentru a-mi recomanda un nou tehnician pentru service, pentru ca scade foarte des presiunea in instalatie, am constatat ca a inceput sa picure apa din centrala. Nu voi mai cumpara vreun produs Bosch in viata vietilor…

Leave a Reply: