Centrala termică Viessmann Vitodens 050 W 24 kW – Putere Germană!

Centrala termică Viessmann Vitodens 050 W 24 kW – Putere Germană!
4.5 (89.23%) 13 votes

Unul dintre produsele de top ale brandului Viessman este centrala termică Vitodens 050 W 24 kw, o soluție de încălzire a locuințelor, care este orientată către maxima eficientizare a consumului și pe returnarea unui randament termic care atinge valori cuprinse între 97, 1% și 108,3%.

Viessmann este unul dintre brandurile care se bucură de o popularitate crescută pe piața produselor dedicate încălzirii, refrigerării și sistemelor cu utilizare în domeniul industrial.

Grație soluțiilor sale care sunt axate pe obținerea unui raport optim între consum, costuri de mentenanță și eficiență în exploatare, produsele acestei companii sunt considerate de către clienții din întreaga lume a fi unele din categoria premium.

Centrala termică Vitodens 050 W 24 kw oferă calitatea germană la care te aștepți dar și un consum minim.

Greutatea de numai 38 kg și designul compact și modern permite amplasarea acestei centrale în orice tip de locuință, atât din mediul urban, cât și din cel rural.

Evaluată la 4 stele, în conformitate cu prevederile Directivei nr. 92/42 a Consiliului European, aceasta centrala termica Viessmann încălzește suprafețe de până la 230 mp, fiind, totodată, una dintre cele mai silențioase centrale termice în condensare, cu un nivel de zgomot de numai 46 dB.

Prezintă unul dintre cele mai avantajoase raporturi preț-calitatea caracteristicilor, iar dacă ești interesat de această centrală termică, poți verifica prețul actualizat al centralei Vitodens 050 W 24 kw pe site-ul eMag si sa-l compari cu cel de pe Romstal.ro

Vitodens 050 W 24 kW

 • Viessmann 24 kw
 • Vitodens 050 W 24 kw
 • Putere germana
 • /month

Vitodens 050 W 24 kW

Poze cu Vitodens 050 W 24 kw

De obicei, o imagine face cât o mie de cuvinte, așa că îți prezint câteva fotografii ale acestei centrale termice.

Ideală pentru orice tip de locuință rezidențială, indiferent de zona geografică, cu o putere termică de 22, 4 kW (generează o temperatură de până la 80 °C) și cu un design care are linii foarte moderne și un panou de comandă digital (poate fi controlat și prin intermediul unei telecomenzi), această centrală îți va oferi maximul de confort în fiecare zi!

Centrala termică Vitodens 050 W 24 kw interior

 

Centrala termica Vitodens 050 exterior

sursă foto

Vitodens 050 W 24 kw – randament termic maxim cu costuri minime!

Această centrală termică în condensare atinge foarte ușor un randament termic de până la 108, 3% în condițiile în care valoarea consumului de energie electrică este de 97 W și de 2, 37 m3/h gaz metan.

Este recomandată pentru suprafețele mari (de până la 230 mp), reușind să ofere un debit de apă caldă menajeră de 14 litri/minut, la o temperatură de 40 °C.

Beneficiază de protecție împotriva înghețului și de protecție electrică de nivel IPx4, ceea ce înseamnă că ești în siguranță atunci când folosești acest produs de la Viessman.

Clasa de eficiență energetică A este un alt avantaj oferit de către centrala termică Vitodens 050 W 24 kw, ceea ce îți va permite să te bucuri un nivel foarte scăzut al costurilor de consum pe termen îndelungat.

Detalii tehnice Vitodens 050 W 24 kw

 • Pompă ErP Grundfos UPM3 15-75, care are turație variabilă
 • Arzător cilindric MatriX (cu funcționare modulantă)
 • Hidrobloc care permite efectuarea rapidă a lucrărilor de mentenanță
 • Materiale din oțel inoxidabil Inox-Radial cu proprietăți de auto-curățare
 • Rezistență superioară împotriva coroziunii
 • Putere maximă/minimă de încălzire: 50/30 ℃: 33/6, 5 kW; 80/60 ℃: 30.1/5, 9 kW
 • Debit minim/maxim pe minut: 0, 5 litri/14 litri
 • Dimensiuni: 400x350x707 mm
 • Greutate: 38 kg
 • Vas de expansiune cu o capacitate de 8 litri
 • Consum maxim gaz metan/electricitate: 2, 37 m3/h / 97 W
 • Mod de montare cu prindere pe perete
 • Modulație 1:4
 • Sarcina nominală a focarului 6, 1-22,4 kW
 • Multiple posibilități de montare accesorii, precum termostat Opentherm și senzor exterior de temperatură
 • Randament termic maxim 108, 3%
 • Robinet de umplere
Vezi pret eMag Vezi pret Romsal.ro

Vitodens 050 W 24 kw Păreri

Opiniile exprimate de către cumpărători sau potențialele persoane interesate care au analizat oferta de pe piață este un indicator de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem viitoarea centrală termică.

Despre Vitodens 050 W 24 kw părerile sunt preponderent pozitive din simplul motiv că acest produse se pliază perfect pe nevoile utilizatorului, așa cum rezultă și din aceste discuții:

Vitodens 050 forum Casadex.ro:

“Vă rog ceva păreri despre centrala Vitodens 050 de la Viessmann. Vreau s-o instalez într-un apartament la bloc de 70 mp cu o singură baie și bucătărie.

OctavS în mai 24th, 2016 – Centrala Vitodens 050 W de la Viessmann are schimbătorul de căldură Radial Inox din oțel inoxidabil, cu un consum redus de gaze. Pentru apartamentul dumneavoastră mergeți pe varianta de 24kw care vă asigură fără probleme necesarul de apă caldă și căldură.” sursa

Un alt utilizator din mediul online și-a exprimat părerea în ceea ce privește modelul acesta de centrală termică de la Viessman:

Vitodens 050 forum Softpedia:

“Ce m-a frapat la Viessmann Vitodens 050. este presiunea minimă a apei reci solicitată pe circuitul sanitar adică 1 bar… toate celelalte centrale de pe piață au minim 0.2-0.3 bar, la blocuri la etajele superioare se știe că sunt probleme de presiune ce te faci dacă ai 0.8?” sursa

“Îți pot spune din cunoștințele mele avantajele la prima vedere pentru Viessmann.  Modelul Vitodens 100 se comercializează de câțiva ani la noi și a avut succes; are arzătorul cilindric MatriX din oțel inoxidabil, care nu prea se defectează, deci durată mare de viață. Centrala are un randament bun și este silențioasă.” sursa

Concluzie

Luând în calcul caracteristicile tehnice și părerile exprimate în mediul virtual de către utilizatorii acestui tip de centrală termică, concluzia nu poate fi decât una singură:

 • Vitodens 050 W 24 kw este genul de produs care îți oferă avantaje pe termen lung.

Pornind de la capacitatea de economisire mărită (și care poate fi îmbunătățită cu ajutorul montării unui termostat Opentherm) și până la garanția care acoperă 24 de luni pentru persoanele fizice, această centrală termică este opțiunea celor care preferă să se încălzească la preț ieftin și la calitate maximă.

Dacă îți dorești o casă primitoare, confort maxim și căldură/apă caldă la temperatura perfectă, atunci vei alege și tu centrala termică Viessman Vitodens 050 W 24 kw!

Centrale termice Viessmann Vitodens 24 kW
Unul dintre produsele de top ale brandului Viessman este centrala termică Vitodens 050 W 24 kw, o soluție de încălzire a locuințelor
centrale termice Vitodens
Written by: blogdeinstalatii.ro
Date Published: 07/12/2018
Centrala termică Vitodens oferă calitate germană.
5 / 5 stars
6277 Vizualizări totale 2 Vizualizări azi

Click Here to Leave a Comment Below

Dan - 6 months ago Reply

O centrala foarte buna, multumesc pentru recomandare.

Petru - 6 months ago Reply

Buna ziua.
Am o nelamurire cu tevile de apa rece.
Locuiesc intr-un apartament situat la etajul patru(ultimul etaj) pe care l-am cumparat de 5 luni.De ceva timp se aude tevile de apa rece din baie trosnind tare,cateodata se aude trosnind pana la centrala,pana unde este o distanta destul de mare,centrala fiind pe balconul inchis.Cateodata trosneste teava pe distanta baie-bucatarie.Precizez ca aceste zgomote se aud cand nu se foloseste nici apa rece nici apa calda.
Va rog foarte tare daca se poate sa imi spuneti de ce se aud aceste zgomote,deoarece imi este teama ca se poate sparge vreo teava sau se poate strica centrala.
Va multumesc foarte mult.

  Blog de Instalatii - 6 months ago Reply

  Buna ziua,

  Este destul de ciudat comportamentul acesta.
  Pentru ca de obicei tevile trosnesc cand se dilata. Adica cand sunt circulate de apa calda.
  Incercati sa gasiti mai exact sursa zgomotului, ca sa va dati seama de unde vine.

  Cu bine,

Constantin - 6 months ago Reply

Trebuie să-mi schimb centrala Milenium cu una în condensare Habitat de la Romstal.
Milenium o am de 17 ani si nu am avut nici o problemă.
Am o parte din instalaţie prin pardoseală pe unde am scurgeri şi de aceea vreau să schim şi instalaţia.
Problema este că scurgerea în urma condensării, nu pot să o trag la canalizare întrucât centrala este la distanţă mai mare.
Ce cantitate de apă rezultă în 12 de ore de functionare a centralei în timpul iernii?
La centala Habitat ce probleme pot să apară şi dacă e OK raportat la calitate şi preţ.
Vă muţumesc anticipat şi pentru eventuala alte soluţii.

Stefan - 6 months ago Reply

Spumetimi va rog pentru o casa la tara (150 mp), ce centrara pe gaz sa procur?

  Blog de Instalatii - 6 months ago Reply

  O centrala termica de 28 de kw ar fi potrivita.

  Stefan - 6 months ago Reply

  Mai am si incalzire in pardoseala, casa are 130 mp vesmman de 24 nu va face fata?

   Blog de Instalatii - 6 months ago Reply

   POate sa mearga si o centrala termica pe gaz de 24 de kw. Depinde de cat de buna este izolatia casei.

Gaby - 6 months ago Reply

buna ziua o intrebare pentru un apartament 75 mp care e cea mai buna wiessman vitodens50-24kw sau vaillant eco tech pro 24 kw ms consumatori apa calda o baie si bucat ms

Liliana - a few months ago Reply

buna ziua, am o centrala pe lemne Viesman vitolig 100 de 24 kw cu gazaificare care a functionat foarte bine timp de 5 ani . Anul trecut din vina noastra de alimentare cu lemne s a fisurat plafonul si curge. Am incercar cu sudura prin interior si nu am reusit ,acum dorim sa inlocuim tot plafonul cu alta tabla dar am dori sa lucram pe deasupra. Pentru aceasta am dori o poza cu interiorul centralei sau o sectiune . Va multumim si astept raspuns

Laviniu - a few months ago Reply

Buna, am instalat centrala termica Viessman vitodens 050-w de 24 kw de 5 zile si am observat ca dupa ce decupleaza termostatul de temperatura, centrala mai merge inca 5 minute se aude ca un ventilator in ea.Vreau sa stiu daca e normal si asa trebuie sa faca sau e ceva.Centrala este noua, si o folosesc doar pe incalzirea caloriferelor momentan. Multumesc si astept raspunsul.

  Blog de Instalatii - a few months ago Reply

  Buna ziua,

  Daca nu aveti termostat de ambianta, s-ar putea sa se auda pompa de circulatie care functioneaza dupa ce se opreste centrala.

iulian - a couple of months ago Reply

Va salut,

vreau sa achizitionez un stabilizator de tensiune cu servomotor sau triac pt centrala Viessmann Vitodens 050, 24 kw, si as vrea sa-mi recomandati puterea acestuia in wati. Este suficient un stabilizator cu servomotor de 600 w ?

Multumesc.

Gabriel Marcus - last month Reply

Buna ziua, doresc sa va impartasesc situatia mea privind aceasta centrala

Cu parere de rau NU RECOMAND acesta centrala.. am cumparat de la Romstal acum un an deci era in garantie. S-a defectat(blocat) pompa din cauza impuritatiilor(constatare facuta de omul de intervetie de la Romstal).Eu locuiest in Baia Mare si nimeni din cunostiinte nu s-a confruntat cu apa calcaroasa etc. centrala veche nu avea nici o treaba cu apa calcaroasa sau nush eu ce si a fost functionala timp de 15 ani pana anul trecut cand am dat-o jos.. in fine… mi s-a cerut 600 ron pt curatarea chimica a centralei. Garantia nu este valabila in cazul de depuneri in centrala !!! Bineinteles ca nu m-am impacat cu idea de a plati acesti bani dupa nici un an de utilizare. Omul a golit apa din pompa aprox 1 L care intradevar era murdara si avea mici impuritati in interiorul pompei si am platit interventia 240 Ron sa nu raman de sarbatori fara caldura.dar nu imi da garantia pana nu efectuez curatarea chimica. Concluzie: Centrala sensibila si cred ca am sa mai platesc inca o data centrala in 5-6 ani. Plus ca garantia de la Romstal nu te scuteste de plata interventiilor!!! chiar daca ai un produs in garantie, interventia se plateste asta in cazul ROMSTAL !!!!

Redobandirea garantiei se obtine dupa curatarea chimica 600 ron si dupa revizia tehnica 280 ron la centrala!!!

E absurd ca si consumator sa fii in situatia data dupa nici un an!

Ilie - last month Reply

Am un apartament de 70 mp, 2 persoane. fara a face referire la altceva decat la fiabilitate ce as alege:
Viessmann Vitodens 050-W BPJD052, 24 kW sau
Vaillant ecoTEC Pure VUW 236/7-2, 20.2 kW

  Blog de Instalatii - last month Reply

  Ati ales cele mai bune centrale termice. E greu de spus care din ele.
  Daca ar fi sa aleg una, as merge pe Viessmann.

Leave a Reply: