- in Casa si gradina , Electrice
- |
- 4 comments
Ce Risti Cand Faci Lucrari Electrice Cu Personal Necalificat
Acest articol este un guest post de la echipa totuldesprecasa.ro
Câteodată, din cauza bugetului redus sau alte motive, unele persoane aleg să facă instalaţia electrică singuri, chiar dacă nu sunt electricieni calificaţi.
Bineînţeles, cu toţii cunoaştem anumite persoane care nu au calificare de electrician, dar totuşi sunt pricepuţi. Asta pentru ca au mai facut si alte lucrari electrice sau au vazut de mai multe ori cum lucreaza un electrician.
Riscurile apar însă atunci când, fără experienţă în acest domeniu, anumite persoane îşi fac singuri instalaţia electrică.
În primul rând, o astfel de lucrare este serioasă şi este nevoie de anumite cunoştinţe în domeniu, deoarece lucrările pe instalaţia electrică sunt destul de periculoase. Trebuie păstrate anumite standarde şi luate măsuri de precauţie pentru a evita orice incident. Din acest motiv electricienii calificaţi au de urmat cursuri serioase şi instruire in domeniu.
Ce risti cand faci lucrari electrice cu personal necalificat?
- Focul
Lucrările electrice sunt complexe: trebuie să ştii exact ce fel de materiale trebuie folosite, cum trebuie să funcţioneze circuitul electric, împământare, siguranţe şi aşa mai departe. O singură greşeală în acest circuit ar putea produce un incendiu.
De asemenea, folosirea materialelor greşite ar putea cauza aceleaşi probleme. Auzim la TV şi în ziarele online foarte des despre incendiile produse de circuitele electrice. De ce să risti?
- Riscul de electrocutare
Cu curentul electric nu este de joacă, deoarece poate produce răni serioase sau chiar poate fi fatal, dacă nu se iau măsurile de siguranţă corecte sau dacă există o clipă de neatenţie în timpul lucrării.
De obicei electrocutările au loc din cauza firelor care nu sunt conectate corespunzător sau care sunt expuse şi neizolate.
- Lucrare neconformă (improvizatie)
Chiar dacă o persoană reuşeşte să îşi facă singur instalaţia electrică, aceasta poate fi necorespunzătoare din anumite puncte de vedere, deoarece nu păstrează anumite standarde cunoscute de electricienii calificaţi. Probleme cu acest tip de instalaţie pot apărea atunci când se doreşte modificarea unor circuite.
De asemenea, în cazul în care se doreşte vânzarea imobilului, potenţialul cumpărător poate verifica instalaţia electrică şi dacă vede că este făcută neconform, există posibilitatea să renunţe, deoarece înlocuirea ei este destul de costisitoare.
Concluzie
În concluzie, lucrările electrice sunt o treabă serioasa şi ar trebui lăsate pe mâna specialiştilor, iar ceilalţi să se focuseze pe alte treburi, cum ar fi amenajarea casei şi curţii, alegerea cazii de baie, ordinea lucrărilor şi altele. Articole de acest tip găsiţi pe totuldesprecasa.ro
“Better safe than sorry” – Când vine vorba de lucrările electrice, este mai bine să fim în siguranţă, decât să ne pară rău de anumite probleme care pot apărea.