12 Unelte Pe Care Oricine Trebuie Să Le Aibă (Le Ai?) 1. Ciocan

Ciocanul poate fi considerat cu ușurință cel mai important dintre instrumentele pe care fiecare proprietar ar trebui să le dețină în gospodărie. Este de mare ajutor pentru toate activitățile de bază pe care le poți face acasă, chiar și pentru agățarea unor tablouri pe perete. Pentru a face acest lucru în mod corect, trebuie să te asiguri că toate cuiele pătrund în mod corect în perete sau în lemn, în acest sens nici un alt instrument nu este mai bun decât un ciocan.

ciocan

 1. Set de șurubelnițe

Dacă vei încerca orice fel de reparație prin gospodărie, probabil că vei avea nevoie de o șurubelniță. Indiferent că înlocuiești bateriile de la jucăria copilului sau că montezi piesele de mobilier cumpărate din magazin, o șurubelniță îți va fi foarte utilă. Iar dacă vei avea la dispoziție un set de șurubelnițe (ceea ce înseamnă posibilități variate de combinații) atunci vei dispune de soluția ideală pentru cele mai frecvente treburi pe care le ai de făcut acasă.

Set de surubelnite

 1. Set de chei

În timp ce majoritatea treburilor de uz casnic pot fi rezolvate în mod facil cu ajutorul șurubelnițelor, atunci când vine vorba despre piesele auto (unde găsești din plin piulițe și șuruburi) vei avea nevoie de ceva mai puternic. Dacă îți dorești să economisești bani și să efectuezi cu succes treburile care implică reparații simple la tine acasă, atunci vei avea nevoie de un set bun de chei. Înlocuirea bateriei sau a farurilor autoturismului îți oferă posibilitatea de a economisi mulți bani în comparație cu efectuarea acestor sarcini într-un service auto, mai ales că amândouă treburile se pot efectua într-o jumătate de oră sau chiar mai puțin dacă ai la îndemână setul de chei potrivit.

Set de chei fixe

 1. Set de chei tubulare cu clicket

Cheile tubulare sunt utile atunci când trebuie să strângi sau să slăbești o piuliță sau un șurub, dar nu dispui de suficient spațiu pentru a utiliza o cheie. Partea bună este că există o grămadă de seturi de astfel de chei tubulare mari, iar cele mai multe nu sunt atât de scumpe. Asigură-te că îți cumperi setul de chei tubulare cu clicket potrivit pentru nevoile tale.

Set de chei tubulare cu clicket

 

   5. Ruleta

Ruleta este un instrument și mai valoros, având în vedere cât de mulți oameni își fac cumpărăturile online astăzi. Poate fi greu să știi în mod exact dacă o piesă de mobilier sau un alt tip de achiziție se va potrivi în locuința ta, uitându-te doar la pozele online, dar o ruletă te poate ajuta să știi cât se poate de exact care este dimensiunea spațiului. Este, de asemenea, un instrument necesar pentru acele activități în care vei construi ceva de unul singur, deoarece nu poți estima din ochi la ce dimensiuni trebuie să tai ceva. Cumpara o ruleta de masurat.

ruleta de masurat

 1. Trusa de scule

Atunci când ai toate aceste instrumente adunate la un loc, vei avea nevoie de o modalitate de a le muta dintr-un loc în altul, atunci când ai treabă. Este posibil să nu ai nevoie de o trusă de scule masivă, ca pe vremea bunicului, așa că este recomandat să încerci unul dintre miile de modele ușoare, dar robuste, care sunt disponibile astăzi pe piață. De asemenea, poți investi într-o geantă de scule, care este fabricată din pânză și care are buzunare concepute pentru a proteja și a stoca diverse unelte.

trusa de scule geanta textila

 1. Banda izolatoare

Banda izolatoare le face de rușine pe toate celelalte benzi. Folosește un material întărit, care oferă mult mai multă rezistență, dar care totuși este destul de ușor de rupt, iar aderența sa sporită o face ușor de folosit chiar și în locurile în care umezeala sau umiditatea ar învinge alte tipuri de benzi. Este foarte posibil nici să nu știi când vei avea nevoie de ea, dar cât de bucuros vei fi atunci când vei descoperi că o ai în casă și la îndemână o banda izolatoare.

banda izoliera

 1. Cutter profesional

Deschiderea cutiilor cu foarfecele sunt o operație greoaie și uneori periculoasă, mai ales că poate fi destul de dificil de controlat adâncimea tăieturii cu lame care sunt atât de lungi. Cuțitul utilitar are o lamă scurtă, dar ascuțită, care poate face o deschidere scurtă pe orice pachet sigilat, fără a-i deteriora conținutul. Este, de asemenea, util pentru ascuțirea creioanelor, precum și pentru alte operațiuni de tăiere; pentru că aceste unelte tind să fie ieftine, cu siguranță că o  să fie o achiziție foarte ieftină, dar cu o valoare imensă pentru gospodăria ta.

Cutter profesional

 1. Fierăstrău de mana profesional

Dacă abia te-ai decis să începi să-ți cumperi unelte pentru gospodărie și să aduni cât mai multe, fierăstrăul manual este primul instrument pe care trebuie să-l cumperi. Este ieftin în comparație cu fierăstraiele electrice și este destul de ușor să folosit, fiind cel mai puțin periculos dintre uneltele de tăiat. Poți realiza orice fel de tăietură cu ajutorul unui fierăstrău manual, dacă sunteți dispus să pui osul la bătaie și să faci o muncă fizică foarte benefică pentru musculatura corpului tău. Ține minte că fierăstraiele cu dinți mai mari execută tăieturile mult mai repede, iar cele cu dinți mai mici sunt mai precise.

Fierăstrău de mana profesional

 1. Set patenti

Precum bandă izolatoare, cleștele patent este una dintre acele unelte care nu sunt folosite pentru perioade lungi de timp, dar care devin neprețuite pentru câteva minute. Dacă încerci să strângi o piuliță, dar șurubul continuă să se rotească, o pereche de clești poate face treaba mult mai rapid. În cazul în care un șurubel cade pe undeva, atunci un patent o să îl scoată imediat afară. De asemenea, poți folosi patentul pentru multe reparatii pe care le faci la masina ta.

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d094654bc&unique=4f363dc49&redirect_to=https%253A%252F%252Fwww.autoeco.ro%252F

 1. Nivela cu bula

Dacă dorești să agăți pe perete diverse tablouri sau fotografii și vrei ca acestea să arate minunat, vei avea nevoie de o nivelă. Este foarte greu să le așezi în mod corect de la prima încercare, bazându-te pe acuitatea ta vizuală, așa că o nivelă îți poate face munca ușoară și nu o să mai trebuiască să tot urci și să coborî pe scară pentru a te asigura că le-ai amplasat la nivelul corect. Astăzi, poți utiliza o nivelă cu bulă de aer ieftină sau poți investi într-o nivelă de ultimă generație, cu tehnologie laser, care îți permite să aduci la același nivel simultan mai multe obiecte.

nivela cu bula

 1. Lanterna

Desigur, fiecare locuință are nevoie de o lanternă. Este un instrument indispensabil, iar dacă ești un proaspăt proprietar de casă, s-ar putea să te surprindă cât de multe treburi care vei avea de făcut în colțurile și cotloanele mai întunecate din casă. Fie că trebuie să cauți jucării pierdute pe sub pat, fie că te uiți la instalația sanitară de sub chiuvetă, vei fi mai mult decât bucuros să ai la îndemână o lanternă.

lanternaClick Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: