12 Unelte [Utile] Pe Care Oricine Trebuie Să Le AibăBine ai venit in lumea uneltelor si sculelor de mana. In articolul de azi Blog de Instalatii o sa-ti arate 12 unelte si scule pe care oricine trebuie sa le aiba in trusa sa de scule.

Sunt unelte de mana majoritatea dar de multe ori este bine sa ai si unelte de gradina. Mai ales daca stai la casa.

O sa vedem de la ciocanul clasic la seturi de surubelnite si chei. O sa analizam fiecare instrument in parte si iti explic de ce este important sa-l ai la indemana.

Pregateste-te sa descoperi cele mai utile si indispensabile unelte pentru orice proiect de bricolaj sau renovare.

La final iti las cateva chestii foarte interesante. Vei vedea 10 zicale si citate intelepte despre unelte.

unelte si scule de mana si de gradina Blogdeinstalatii.ro

 1. Ciocan de fier

Ciocanul poate fi considerat cu ușurință cel mai important dintre instrumentele pe care fiecare proprietar ar trebui să le dețină în gospodărie.

Este de mare ajutor pentru toate activitățile de bază pe care le poți face acasă. Chiar și pentru agățarea unor tablouri pe perete.

Pentru a face acest lucru în mod corect, trebuie să te asiguri că toate cuiele pătrund asa cum trebuie în perete sau în lemn.

In acest sens nici un alt instrument nu este mai bun decat acest ciocan de dulgherie.

ciocan

 1. Set de șurubelnițe mici

Dacă vei încerca orice fel de reparație prin gospodărie, probabil că vei avea nevoie de o șurubelniță. Uneori este bun si un set de surubelnite de precizie.

Indiferent că înlocuiești bateriile de la jucăria copilului sau că montezi piesele de mobilier cumpărate din magazin, o șurubelniță îți va fi foarte utilă.

Iar dacă vei avea la dispoziție acest set de șurubelnițe, ai posibilități variate de combinații. Atunci vei dispune de soluția ideală pentru cele mai frecvente treburi pe care le ai de făcut acasă.

Set de surubelnite

 1. Set de chei combinate

Majoritatea treburilor de uz casnic pot fi rezolvate usor cu ajutorul șurubelnițelor de mana. Atunci când vine vorba despre piesele auto unde găsești din plin piulițe și șuruburi), vei avea nevoie de ceva mai puternic.

Dacă îți dorești să economisești bani și să faci cu succes treburile care implică reparații simple la tine acasă, atunci vei avea nevoie de un set bun de chei combinate.

Înlocuirea bateriei sau a farurilor autoturismului îți oferă posibilitatea de a economisi mulți bani în comparație cu efectuarea acestor sarcini într-un service auto.

Mai ales că amândouă treburile se pot efectua într-o jumătate de oră sau chiar mai puțin dacă ai la îndemână setul de chei combinate potrivit, cum ar fi de exemplu acesta.

Set de chei fixe

 1. Set de chei tubulare cu clicket

Cheile tubulare sunt utile atunci când trebuie să strângi sau să slăbești o piuliță sau un șurub, dar nu dispui de suficient spațiu pentru a utiliza o cheie obisnuita.

Partea bună este că există o grămadă de seturi de astfel de chei tubulare mari. Iar cele mai multe nu sunt atât de scumpe.

Asigură-te că îți cumperi setul de chei tubulare cu clicket potrivit pentru nevoile tale. Primul model de aici este un set de chei tubulare ieftine.

Set de chei tubulare cu clicket

 

   5. Ruleta de masurat

Ruleta de masurat este un instrument și mai valoros, având în vedere cât de mulți oameni își fac cumpărăturile online astăzi.

Poate fi greu să știi în mod exact dacă o piesă de mobilier sau un alt tip de achiziție se va potrivi în locuința ta, uitându-te doar la pozele online.

Dar o ruletă de masurat te poate ajuta să știi cât se poate de exact care este dimensiunea spațiului.

Este, de asemenea, un instrument necesar pentru acele activități în care vei construi ceva de unul singur sau renovezi.

Deoarece nu poți estima din ochi la ce dimensiuni trebuie să tai ceva. Cumpara aceasta ruleta de masurat.

ruleta de masurat

 1. Trusa de scule profesionala

Atunci când ai toate aceste unelte de mana adunate la un loc, vei avea nevoie de o modalitate de a le muta dintr-un loc în altul, atunci când ai treabă.

Este posibil să nu ai nevoie de o trusă de scule profesionala si masivă, ca pe vremea bunicului.

Așa că este recomandat să încerci unul dintre miile de modele ușoare, dar robuste, care sunt disponibile astăzi pe piață.

De asemenea, poți investi într-o geantă de scule profesionala, care este fabricată din pânză și care are buzunare concepute pentru a proteja și a stoca diverse unelte. Cum este aceasta de exemplu.

trusa de scule geanta textila

 1. Banda izolatoare

Banda izolatoare le face de rușine pe toate celelalte benzi. Folosește un material întărit, care oferă mult mai multă rezistență, dar care totuși este destul de ușor de rupt, iar aderența sa sporită o face ușor de folosit chiar și în locurile în care umezeala sau umiditatea ar învinge alte tipuri de benzi. Este foarte posibil nici să nu știi când vei avea nevoie de ea, dar cât de bucuros vei fi atunci când vei descoperi că o ai în casă și la îndemână o banda izolatoare.

banda izoliera

 1. Cutter profesional

Deschiderea cutiilor cu foarfeca este o operație greoaie și uneori periculoasă. Mai ales că poate fi destul de dificil de controlat adâncimea tăieturii cu lame care sunt atât de lungi.

Cuțitul utilitar sau un cutter va avea o lamă scurtă, dar ascuțită, care poate face o deschidere scurtă pe orice pachet sigilat, fără a-i deteriora conținutul.

Este, de asemenea, util pentru ascuțirea creioanelor, precum și pentru alte operațiuni de tăiere.

Pentru că aceste unelte tind să fie ieftine, cu siguranță că o sa gasesti si aceste modele ieftine dar cu o valoare imensă pentru gospodăria ta.

Cutter profesional

 1. Fierăstrău de mana profesional

Dacă abia te-ai decis să începi să-ți cumperi unelte pentru gospodărie și să aduni cât mai multe, fierăstrăul manual este primul instrument pe care trebuie să-l cumperi.

Este ieftin în comparație cu fierăstraiele electrice și este destul de ușor de folosit, fiind cel mai puțin periculos dintre uneltele de tăiat.

L-am folosit de multe ori la tara ca sa tai grengile de la copaci si in general pentru lemne subtiri.

Poți realiza orice fel de tăietură cu ajutorul unui fierăstrău manual, dacă esti dispus să pui osul la bătaie și să faci o muncă fizică foarte benefică pentru musculatura corpului tău.

Ține minte că fierăstraiele cu dinți mai mari execută tăieturile mult mai repede, iar cele cu dinți mai mici sunt mai precise.

Fierăstrău de mana profesional

 1. Set de patenti

Precum bandă izolatoare, cleștele patent este una dintre acele unelte care nu sunt folosite pentru perioade lungi de timp, dar care devin neprețuite pentru câteva minute.

Poti repara aproape orice daca ai o bucata de sarma si un patent sau cleste.

Dacă încerci să strângi o piuliță, dar șurubul continuă să se rotească, un patent poate face treaba mult mai rapid.

În cazul în care un șurubel cade pe undeva, atunci un patent o să îl scoată imediat afară. De asemenea, poți folosi patentul pentru multe reparatii pe care le faci la masina ta. Alege un model de aici.

https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=d094654bc&unique=4f363dc49&redirect_to=https%253A%252F%252Fwww.autoeco.ro%252F

 1. Nivela cu bula

Dacă dorești să agăți pe perete diverse tablouri sau fotografii și vrei ca acestea să arate minunat, vei avea nevoie de o nivelă cu bula, nu-ti trebuie neaparat o nivela laser.

Este foarte greu să le așezi în mod corect de la prima încercare, bazându-te doar pe acuitatea ta vizuală.

Așa că o nivelă cu bula îți poate face munca ușoară și nu o să mai trebuiască să tot urci și să coborî pe scară pentru a te asigura că le-ai amplasat la nivelul corect.

Astăzi, poți utiliza aceasta nivelă cu bulă de aer ieftină sau poți investi într-o nivelă de ultimă generație, cu tehnologie laser, care îți permite să aduci la același nivel simultan mai multe obiecte.

nivela cu bula

 1. Lanterna de lucru

Desigur, fiecare locuință are nevoie de o lanternă pentru acasa.

Este un instrument indispensabil, iar dacă ești un proaspăt proprietar de casă, s-ar putea să te surprindă cât de multe treburi care vei avea de făcut în colțurile și cotloanele mai întunecate din casă.

Fie că trebuie să cauți jucării pierdute pe sub pat, fie că te uiți la instalația sanitară de sub chiuvetă, vei fi mai mult decât bucuros să ai la îndemână o lanternă de casa cum sunt aceste modele.

lanterna

Citate despre unelte

 1. „Uneltele sunt prelungiri ale mâinilor și ale minții noastre.” – Ralph Waldo Emerson
 2. „O unealtă potrivită în mâinile potrivite poate realiza minuni.” – Billy Sunday
 3. „Uneltele nu sunt doar obiecte, ci sunt chei către realizări și soluții.” – Heinrich Karl Gesell
 4. „Dacă ai doar un ciocan în trusa de unelte, totul îți pare un cui.” – Abraham Maslow
 5. „O unealtă de calitate face munca mai ușoară și mai eficientă.” – Anonim
 6. „Uneltele bune sunt investiții durabile pentru orice meșteșugar.” – Samuel Smiles
 7. „Dacă nu ai uneltele potrivite pentru a realiza o muncă, asigură-te că ai imaginația necesară pentru a le inventa.” – Thomas Edison
 8. „Uneltele sunt extensii ale abilităților noastre și ne permit să construim, să reparăm și să inovăm.” – David V. Kimball
 9. „O unealtă este atât de bună pe cât de bine o utilizează cel ce o ține în mână.” – Paul Lutus
 10. „Când ai o unealtă puternică, orice lucru devine posibil.” – Anonim

unelte de mana si scule de mana Blogdeinstalatii.ro

Concluzie

Acestea au fost cele 12 unelte foarte utile pe care oricine trebuie sa le aiba in casa lui. Mai este si altceva ce vrei sa adaugi la lista facuta? Scrie la comentarii mai jos si hai sa discutam despre ele.

Sper ca vei gasi aceste informatii ca fiind utile si ca te inspira sa-ti completezi trusa de scule.

Sunt multe unelte care te pot ajuta sa termini cu success orice proiect de bricolaj sau de renovare. Nu uita cele 10 zicale si citate despre unelte.

Iti doresc success in proiectele tale si nu uita sa revii pe Blog de Instalatii pentru mai multe sfaturi si trucuri utile.

Mai este o problema cu centralele termice care pierd presiune si sper ca tu sa nu ai aceasta situatie neplacuta.

Am pregatit pentru tine 6 motive pentru care centrala pierde presiune. Intra aici sa le vezi.Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: